סתם לשתף

אם לא

אם לא אין לך הרבה אפשרויות, אז זה די קל לתאר. בגדול יש אפשרות של סירוב מוצהר, של לבוא ולהגיד שאת מסרבת להמשיך בתפקיד. אפשר לבקש לראות וועדת מצפון ואולי אולי אולי אפילו ישחררו אותך אבל זה ממש לא בטוח וזה ייקח הרבה זמן. אפשר להתעקש ולבקש שיעבירו אותך תפקיד ואז או שתגיעי לתפקיד אחר או לכלא (בהנחה שתמשיכי להתעקש). אפשר ללכת להמנעות, שזה ללכת לקבן, לדבר איתו על הטראומות שחווית בתפקיד, להראות לו שמצבך הנפשי קשה, ושהוא ישחרר אותך. אם הייתי חושב שקבן היה עושה משהו למען בריאות נפשך הייתי מציע עוד קודם לפנות אליו אבל המציאות היא שאין מה לצפות מקבן שיעזור לך להתמודד, העזרה היחידה שלו יכולה להיות בהורדת פרופיל שתביא או לשינוי תפקיד או לשחרור.

מסלינה

New member
העובדה שהיא בצבא לא חשובה למקרה זה

היא כתבה ש..."לא לחצתי על ההדק. ראיתי מחבל ודיווחתי עליו. מחבל- ילד בגילי פלוס מינוס. ואז הרגו אותו תוך כדי שהוא ניסה לפגוע באזרחים." זה מצב שכל אחד יכול להקלע לו, גם מי שלא חייל אלה סתם אזרח, או אפילו תייר ואפילו פציפיסט או ערבי. השאלה היא, מה אתה, בתור פציפיסט, היית עושה לו ראית מחבל. מענין במיוחד מה היית עושה לו ראית אותו בדיוק ברגע בו הוא מנסה לפגוע באזרחים.

tfro767

New member
צבא אלים

המדינה שאתה חי בה היא מדינה דמוקרטית. ובינתיים מה שהוחלט בה זה שיש צבא. גם אם אתה לא משרת בו- הוא עדיין שם והכספים שלך מממנים אותו. זה שעזבת אותו באמצע, לא אומר שהצבא מפסיק לפעול, רק אומר שהשארת את העבודה שאתה מממן לאנשים אחרים. אני הייתי שם באותו הרגע גם בגללך. כל צבא ביסודו הוא אלים, הצבא שלנו אלים כל כך, לא בגלל החוקים שבו, אלא כי החיילים בו אלימים, והמפקדים בו אלימים, והאנשים שאמורים לאכוף שם את החוקים אלימים. ואני אומרת לך מדברים שאני ראיתי. ראיתי שבזמן שיש פלוגות עם מפקדים יותר "הומנים" כמות האירועיים הביטחוניים באותו איזור נעלמת. ומתי שיש שם מפקדים מטורפים היא עולה ברמות לא נתפסות. אני באמת מאמינה שאם היו יותר אנשים "הומנים" בצבא הוא היה נראה אחרת, ואם אנשים כאלה היו מגיעים לרמה של פיקוד, אז לא הייתה אופציה לחיילים שלהם להתנהג ככה. מן הסתם צריך להפסיק את הכיבוש, לזה נשאף וזה מה שננסה לעשות, אבל בינתיים, אם הכיבוש הזה קורה בסבסודנו אז בוא נדאג שהוא יהיה הכי פחות איום. כי מה שהולך שם, אין לך מושג

מסלינה

New member
כל זה לא שייך למצב המתואר בהודעה

באותו רגע בו הבחורה ראתה את המחבל, היא לא הייתה יכולה לרוץ להסיר את הכיבוש או לשנות את אופי החיילים. מה שהיא יכלה לעשות זה: לא לעשות כלום, לעצור את המחבל בעצמה, לדווח עליו כפי שעשתה, או אולי משהו אחר. אם היא הייתה מטלפנת אליך באותו רגע לשאול את עצתך, מה היית ממליץ לה?

מומו

איך בדיוק הגיע לשם הבנדם שהרג אותו? איך את היית שם בשביל לצפות את התקיפה? לעצם הנוכחות של הצבא במקום אין שום משמעות בעיניך? את באמת מאמינה שלפלסטינים אכפת שאת "מצילה" אותם מדי יום בגישה הרחמנית שלך, או שאולי הם שונאים אותך ובצדק כי את שם כחלק ממנגנון כובש ורוצח? אותו נער פלסטיני שהלך לרצוח מישהו לא עשה את זה בוואקום. לך ולצבא יש אחריות שווה למעשה שלו, לא רק לרציחה שלו. אלימות מולידה אלימות, זה הכלל הראשון ואולי היחידי של פציפיזם, ואם את לא רואה איך זה שאת שם עושה את התפקיד שאת עושה מעלה את מפלס האלימות אז...

תגיד:

נניח בתיאוריה שבבחירות הקרובות ביילין יקבל 90 מנדטים, יתן הוראה לסגת מיד מכל השטחים, לפרק את כל ההתנחלויות ועכבור חודשיים ישראל תהיה בגבולות 67 , תסריט דמיוני , אבל לצורך השאלה... ואם גם אז יתברר שקמה תביעה ערבית לזכות השיבה, והטרור מתגבר עד שלא נסכים להכנסת שני מליון פליטים מלבנון לשטחי ישראל בגבולות שלפני מלחמת ששת הימים. האם גם אז תדגול בפציפיזם, כלומר שאסור לישראל גם בכזה מצב להתגונן?

זאת שאלה או הצהרה?

התשובה הקצרה היא כן, בעיקר כי אני לא מבין מה שונה המצב התיאורטי שאתה מתאר מהמצב כיום, בכל הנוגע להתנגדות לאלימות. נראה שבגדול אתה שואל אם יש אלימות מספיק גדולה שתצדיק בעיניי הפעלת אלימות. התשובה לכך היא שבעיניי אין שום צורה של אלימות שאני יכול לקרוא לה מוצדקת. יש דרגות של אלימות, יש סוגים של אלימות, אני לא עיוור להם, אבל התפיסה הבסיסית היא שכל אלימות היא פסולה ולא יכולה להצדיק אלימות נגדית.

תגידי:

אם תהיי מאבטחת בגן ילדים ובו 40 ילדים בחצר הגן במסיבה ויבוא מחבל לשער הגן עם חגורת נפץ של 30 ק"ג עליו, ויגיד לך, "שלום אני מחבל ומתכנן להתפוצץ על 40 הילדים, רובם יהרגו אבל אני יודע שאת פציפיסטית ולכן אסור לך לפגוע בי, זוזי הצידה בבקשה ותני לי להכנס" מה תעשי במצב הזה ?

יכולת להיות קצת יותר מתוחכם

ולשלב בזה גם את שאלת "האם היית הורגת אדם אחד כדי להציל אלפי אנשים" או שאולי 40 ילדים במסיבה זה שקול לאלפי אנשים כי כידוע חיי ילד יקרים יותר

HippyRonN

New member
בניסיון להבין יותר על פציפיזם

אני רוצה להבהיר מראש שאין בשאלה הבאה טיפת התנשאות. להיפך, אני מנסה לבסס את העמדה שלי בנוגע לפציפיזם וכו', ואני מאוד אשמח לשמוע מהן התשובות שלכם כפציפיסטים מוצהרים לדילמות המוסריות הקלאסיות (מסתבר) שמוצגות כאן ובתגובות של במילא רגוע. ואשמח לתשובה עוד הערב (אם זה בכלל אפשרי), כי אחר כך אוכל לראות את התשובה רק בעוד כשבועיים. תודה!!!

למעלה