סתם לשתף...

• פותח הנושא addk
  • פורסם בתאריך
רוזן, שים לב:

כשמדברים עם שי, אין לומר "יש לי את הספר", אלא "יש לי הספר". שי מקפיד גדול על קלה כחמורה... אח! איזה משב רוח מרענן הנער הזה!!

shay2222

New member
אריק, תן דעתך:

למרות שאני מקפיד, כמיטב יכולתי על שפה תקנית, אין זה אומר שאני בודק את כולם בציציות. כל עוד המשפט ברור - אין לי כל בעיה עמו. שי.

../images/Emo22.gifמאה אחוז.

אל תיקח אותי כל כך ברצינות, אני כותב קצת בציניות כדי להביע את תדהמתי הגוברת, ומחמאותי השופעות. רק הבוקר קראתי על שפת הבריכה ידיעה בידיעות אחרונות על מנכ"לית משרד החינוך שרוצה לשנות את הגישה, והתלמידים יקומו למורים כמו פעם, ויתחילו ללמוד לקרוא, ולעשות חשבון בלי מחשבון ועוד כהנה וכהנה שטויות, וחשבתי עליך - איך יוצא לעיתים, רחוקות אבל בכל זאת, תלמיד אחד שלמרות מערכת החינוך מצליח לדעת מה שצריך ועוד הרבה יותר. באשר לשפתך - לא רק התקניות בולטת, אלא גם אוצר המילים והביטויים העשיר, בכל קנה מידה, שאתה משתמש בו. ולא אניח לך עד שתגלה לי איך אתה מכניס בהודעות מפיק בהא... אני עצמי ביליתי זמן מה בלימוד בלשנות שמית בחוג ללשון באוניברסיטה בתל אביב, ונושא השימוש הנכון בשפה אינו זר לי.

shay2222

New member
רוזן שלום,

האם אתה מדבר על הספר במהדורת ברלין 1923? ושאלה נוספת- האם סיפרתי לך פעם על מירון מ"מזרח"? שי.

רוזן71

New member
שי שלום.

בס"ד. כן, הספר "החליל" של טשרניחובסקי בהוצאת דביר ת"א ברלין. לא מצוין שנת ההוצאה אולם זה משנות ה-20, המהדורה הראשונה. איזה שירים יפים! ואיזה איורים חמודים של גוטמן! ספר נפלא!! בקשק לשאלתך השניה. לא, לא סיפרת לי כלום על מירון. ?? רוזן.

addk

New member
הי רוזן

הי רוזן סתם שתדע שלא שכחתי ואני עדיין מחפשת לך ספרים. עדי

רוזן71

New member
שלום עדי...

בס"ד. מה שלומך? ..ואני עדיין שומר לך תקליטים, ובנתיים מצאתי עוד.. רוזן.

beni165

New member
עדי - תקליטים?

אפשר לשמוע פירוט, איזה תקליטים? גם אני בוייניל... בני

astrok

New member
אריק!!!

אל תעליב! המורדים זו סדרה מדהימה, לפחות זו דעתי... תמיר.

addk

New member
הי.

אני חושבת שקוראים לה "שטיין" בכל אופן היא בקינג ג'ורג. אם אתה מתעניין יש לי עוד כמה דברים מיוחדים.

addk

New member
טוב אז...

נמצאים ברשותי הספרים הבאים: 1.ול.אי.לנין-1,2,3 כתבים נבחרים הוצא בשנת 1952. אני כרגע בכרך 1 ובנתיים זה מעניין. 2.משנתו הכלכלית של קארל מארכס- הווצא בשנת 56 ספר ממש ממש מעניין. 3.ישראל והקומוניזם- מהפכת עם גולה-ד"ר יחיאל הלפרן-1951. אני ממש לא אהבתי אותו, אבל החברה שלי מצאה אותו די מעניין. 4.מארכס-אנגלס- כתבים היסטוריים- 52- בעיני הוא מדהים. לא יכולתי להפסיק לקרוא ואתו ולדמיין... יש עוד שניים שלא כלכך קשורים אבל קיבלתי אותם ביחד וקראתי אותם באותה תקופה והם עזרו לי להשלים עוד חלק בתמונה: 1.מסות בכלכלה שותפית- התאוריה הסוציאליסטית של הקואופרציה במשק ובחברה-ד"ר י גלפט- 1939 2.תמורות בכלכלה הקאפילסטית- י.ארגה -1949.(הוא במצב מחריד אם אתה במקרה ניפגש בו מצב טוב יותר אני אשמח). בגדול זה הספרים שנוגעים לנושא הזה. בנוסף אני מאוד מתענינית בספרות רוסית" אלכסנדר סולזניצין, יבגני זימאטין,יוז אלשקובסקי ("קנגורו" אחד הספרים הטובים שקראתי מעודי) ועוד.. ספר לי אתה, הרחב את עולמי עדי

yair333

New member
בעניין הרוסי... קשה להתאפק...

שלום, אני חדש כאן, אבל העניין הרוסי מגרה תמיד. בלי קשר לאספנות, הסרט "שמש בוגדנית" של מיכלקוב. צמרמורת.. אחד הסרטים הטובים שראיתי אם לא הטוב בהם. מאז הפעם הראשונה צפיתי פעמים רבות. כדאי אולי להזכיר לאן הובילו רעיונות נישגבים.. וזאת כמובן מבלי לפגוע בערכם לאספנים.

shay2222

New member
עדי, אשמח לשמוע על ספרים מיוחדים

שברשותך, גם בלי קשר לקומוניזם או לספרות רוסית... * האם אני זוכר נכון, ואת מחפשת את "עניבות במדבר" של יהודה אטלס?

למעלה