סתם לשתף...

• פותח הנושא addk
  • פורסם בתאריך

addk

New member
סתם לשתף...

הי.אתמול מצאתי במקרה ואפילו לא בכוונה שלושה כרכים של כל כתבי לנין. למי שלא מבין ממה ההתלהבות שלי זה ספרים נדירים שאין אפשרות למצוא היום, ספרים שנכתבו בסביבות 1925 ומטה. חוץ מזה אני די מתענינת בנושא. הכיף העיקרי חוץ מהמציאה זה ששלושת הכרכים עלו לי רק 140 ש"ח ואולי אני אמצא עבודה בחנות הזאת. שוב למי שלא מבין- כל כרך כזה אמור לעלות בסביבות המחיר הזה. זהו. אני שוב מזכירה בעקבות ההצעה של מנהל הפורום יש לי כמה תקליטים של מוזיקה קלאסית ברוסית וגרמנית למי שמעונין. עדי

אהלן,

מה שאלות: קודם כל - מצאתן דירה בירושלים? מה תתחילי ללמוד? שנית - איפה מצאת את הספרים? חנות בירושלים? ושלישית - בלי להיות ציני - את גם קוראת את כתבי לנין? מה הקשר שלך לזה? מעניין אותי איך אנשים צעירים מגיעים לכתבי לנין... בדרך כלל אנשים בגילך לא ממש מגיעים לזה, לא?

addk

New member
כמה תשובות...

טוב, אז כן מצאנו דירה מדהימה! ברחביה. יצא ממש טוב שלא רצינו עם שותפים אבל המחירים מרקיעי שחקים ובמקרה מצאנו דירה עם עוד שני חיילים בודדים (קרביים) אז הם כן גרים איתנו בדירה אבל יוצאים פעם ב-21 בערך... אז זה יצא טוב. אני מתחילה ללמוד בנובמבר צילום במוסררה. וכן אני כן קוראת את הספרים האלו. גדלתי בתנועת נוער סוציליסטית חלוצית ומשם זה די התפתח. אני לא מסכימה עם התאוריה של לנין ויש לי הרבה השגות על העניין אבל עדיין מענין אותי לקרוא. זהו לבנתיים... עכשיו חזרתי מהעבודה המתישה שלי ואני הולכת לנוח. אז יום טוב לכולם. עדי

ועכשיו, כשאנחנו מכירים,

אז אני מרשה לעצמי להעיר: תקני את החתימה שלך. יש שם שני ה' מיותרים...

shay2222

New member
כתבי לנין וסטאלין והקאפיטל של מארקס

אמנם נדירים, אבל לא עד-כדי-כך... אבל בכל אופן, 140 ש"ח זה הוא מחיר פייר לקנייה. על איזו חנות=ספרים את מדברת? אשמח לשמוע. שי.

שי! תפסיק מיד!

אני לא יכול לעמוד בזה! אולי ההורים שלך רוצים למכור אותך? תגיד להם שאני מקנא. איך ילד כמוך, סליחה - נער, מוצא עניין בקאפיטל? מה קורה כאן? אצלנו בגבעתיים חבר'ה בגילך מתעסקים רק בקטנטנות, המורדים ושאר תכנים מעמיקים...

shay2222

New member
../images/Emo19.gif לא רק הקאפיטל, גם המאניפסט

הקומוניסטי, גם ספר של שש-מאות ומשהו עמודים אודות המפלגה הקומוניסטית בארץ-ישראל, אבל רק על-מנת להבין את תפישת-עולמו של המשורר האהוב עלי, אלכסנדר פן, שהיה קומוניסט.

ועוד משהו -

יש לי חבר טוב, נכדה (מפיק בהא) של רות לוביץ, ממיסדות המפלגה בארץ. יש אצלה ספריה עצומה (ממש...) של ספרים בנושא. תרצה שאבקש משהו עבורך? תן לי סקירה קצת יותר מקיפה על העניין שיש לך בזה, כדי שאדע מה לבקש. ואיך לעז... אתה מכניס את המפיק?

shay2222

New member
קומוניסטים

אריק, העניין שלי בנושא זה הסתיים. די היה לי להבין את דעותיהם ומעשיהם. מה שכן מעורר בי עניין הוא שם המשפחה - האם יש קשר, לפני לוביץ', שחייתה בארץ בשנות העשרים/שלושים? (פעלה בתחום התיאטרון, נדמה לי.) ובמחשבה שנייה, אלכסנדר פן פרסם בשנת 1948 חוברת בשם "תבל במצור - פלאקאט פיוטי", על חוברת זו עדיין לא הצלחתי לשים את ידי. ידוע לי שספריו המוקדמים עברו בעיקר בין החוגים הקומוניסטיים בארץ. הייתכן שחוברת זו נמצאת גם כן באותה ספרייה עצומה ? שי.

סליחה על האחור,

ברח לי. אבדוק את הנושא ואודיעך. חברי, נכדה של רות לוביץ, לא נמצא בארץ בימם אלו, ואני עצמי כאמור נוטש אתכם מחר בלילה לשבוע. לכשאחזור, הזכר לי ואטפל.

shay2222

New member
לא אמרתי דבר - אתה יודע למה ?

אתה יודע איך אומרים: סייג לחכמה - שתיקה. למען האמת, אינני מכיר את הדיקלום הזה, אך האינטואיציה שלי אומרת לי: או שהוא נכתב על חיים וייצמן, או שהוא נכתב בידי שלונסקי (בחריזה המיוחדת שלו כמעט בלתי-אפשרי לטעות). אני מתחבר יותר לפן השירי של שלונסקי, לשירה ה"כבדה", אבל יש לי גם חיבה מיוחדת, למשל, לספר הילדים שלו "עלילות מיקי מהו", שנמצא אצלי במהדורתו הראשונה. אם זה אכן שלונסקי, ותביע עניין - אעתיק לכאן כמה חרוזי-פרסומות שהוא כתב בשנות השלושים והארבעים על-מנת לממן את כתבי-העת שערך. שי.

כמעט, אבל לא.

זו הפתיחה לשיר "נגד! סיפור על אחד אדם פשוט", של אלכסנדר פן. מופיע בקובץ החביב עלי, רחוב העצב החד סיטרי, בעריכת עוזי שביט. חרוזי פרסומת של שלונסקי תמיד יתקבלו בברכה!!

shay2222

New member
וואלה, עכשיו אני רואה את זה...

"ארבעה פיות על שכם - ארבעה צללים כחושים, הפורשים אליו ידים ודוברים בשפת-עינים: 'אבא, אנו חלשים...' ויצא לקראת הלחם בגלי עניו לשוט. הוא היה אדם פשוט". אבל לא מתוך "רחוב העצב החד-סיטרי", אלא מתוך "לאורך הדרך", הספר הראשון של פן שראה אור (לפני כן הוא פרסם רק בכתבי-עת, הוציא מספר חוברות וכתב מערכונים למטאטא) בהוצאת "מדע וחיים", בשנת 1956... ספר מאד נדיר, שבמספר חנויות ספרים המחיר שמבקשים עליו גבוה מ-600 ש"ח.

רוזן71

New member
שי, שלום מה שלומך?...

בס"ד. ולחברי הפורום אספר שעמדתי על אכויותיו של שי כבר מזמן. ומתוך הערכה אפילו הקלדתי לו לפי בקשתו את השיר של ש. טשרניחובסקי "ילד, ילד לי ניתן" מתוך הספר לילה טוב. ואם אתם מרימים גבה, אציין שמדובר בשיר ארוך. ואני מקליד לאט! ואגב שי, יש לי את הספר "החליל" של טשרניחובסקי אם איוריו של גוטמן במהדורתו הראשונה. רוזן.

למעלה