סתם לשתף

dubit1234

New member
למה מבושל במים?

עוף מכובס אני מסוגלת לאכול רק שהוא קר ועדיף כסלט עוף. לי נאמר שאני יכולה להתחיל בכרעיים /שוקיים/ירכיים כי הם חלקים עסיסיים ורכים. אתה יכול לבשל עוף עם תפו"א או קישואים, תפו"א וגזר, עם כרובית או עם זיתים... לא נראה לי שאתה צריך מתכונים ממני...:) אבל אם תירצה ארשום עבורך, מתכונים לעוף מבושל מבית אמא.

onceuponatime1

New member
השאלה היא אחרת

אם אני יכול לבשל חתיכות עוף ברוטב סיני עם ירקות מוקפצים (מתוך הירקות שמותר) ואולי קצת ללכת רחוק יותר ולתת לעוף ציפוי פריך
מותר?

מֵירַב

New member
הופה הופה, יא נסחף!

ממש לא, לא נראה לי שמומלץ... בכלופן, אתה תכין לי ואני אזלול... כי אני בשלב שמותר

dubit1234

New member
מירב, למה לא?

אני טיגנתי קלות קישואים עם שום וגם כשהכנתי מוסקה טיגנתי קלות את החצילים. אם הוא ישתמש בקצת שמן, מה הבעיה?

onceuponatime1

New member
התכוונתי לכדורי עוף במים!!!!!! ../images/Emo99.gif

(הסמיילי כדי שלא תחשבו שאני כועס, שתחשבו...)

dubit1234

New member
כדורי עוף במים זה כמו גונדי

כתבתי מתכון לזה בשרשור האוכל. נפלא! אך אתה מכין?

onceuponatime1

New member
לא בדיוק

אני רוצה לקחת חתיכות עוף ולתבול אותן בבלילה שאני אכין בעיקרה מקמח אין לי מתכון ספציפי... אני דיי עושה לפי הרגש מהראש.... (בשביל חמוץ מתוק) קמח (דהה) קצת מיץ אננס (הרכז מהפחית) קמח סודה לשתיה קצת דבש מלח מעט שמן שומשום כל המוצרים שהזכרתי (מלבד הקמח) - שם מים, בכמות שווה בערך לכל זה (קמח בהתאם) ומערבב טוב טוב עד שיש בלילה חלקה ויחסית נוזלית (כמו של פנקייק) חתיכות עוף קטנטנות (אפילו כדורונים אם אפשר) וזורק למים רותחים ככל האפשר (זה חייב ישר לתפוס את זה שלא יאבד צורה) אח"כ מקפיץ ירקות (זה צריך להיות שילוב של ירקות כמו פלפלים ופטריות עם חתיכות אננס, או משהו בסיגנון) מוסיף לזה רוטב חמוץ מתוק (אפשר להשתמש בדבש, סוכר, לימון... מה שרוצים. אני אוהב להשתמש ברוטב שזיפים בתוספת לימון) מבשל את הירקות בזה ממש מעט אח"כ מוציא את הירקות ומשאיר את הרוטב מבשל ברוטב את כדורי העוף המצופים שיספגו (בלי חום זה לא ייספג) ובסוף מערבב הכל יחד

dubit1234

New member
אני חוששת שהקמח ימשיך לעבוד בקיבה ויזיק לך

הייתי מוותרת על קמח בצורה הזו, בשלב הזה. תקפיץ עוף ישירות עם הרוטב והירקות, אסור לך כרגע פטריות ופלפל ואננס .

dubit1234

New member
תבלין פטריות? מאיפה אתה משיג את הדברים

המיוחדים האלה? נשמע פצצה! יש גם מחית כמהין שצריך לשים לא יותר מ- 1/2 כפית לסיר בישול - מדהים!

onceuponatime1

New member
פטריות שיטאקי מיובשות

לא יודע איפה יש בארץ זה יבש כמו לבנה מגרדים את זה, זה נהייה ממש אבקתי אחלה תבלין

dubit1234

New member
יש לי פטריות שטאקי

הם מתנפחות במים. לא בטוחה שמותר...שוב עניין הסיבים.

onceuponatime1

New member
הסוג שיש לי

מיובש לגמרי זה ממש גוש אבן וכשמנסים לפרק את זה, זה ממש מתפורר משתמשים בזה כתבלין, זה מאוד מרוכז אני פשוט מעביר את זה במגרדת, הכי פשוט וקל, ויוצאת לי ממש אבקה

onceuponatime1

New member
אבל כן הסלט המוקפת עם ממש מעט שמן

ובבלילה של הציפוי של העוף יש ממש מעט שמן שומשום... אבל מה זה טיפה אבל אני לא דואג טוב קצת בא לי סינייייייייי! בא לי סושי בא לי אורז! בא לי פסטה ברוטב פטריות עם מעט פרמז'ן טרי מגורד מעל!!! טוב פתית עם סלט ביצים.. בתיאבון!

dubit1234

New member
אתה יכול ציפוי עם פרורי לחם בלי הרבה שמן

בנוגע לשאר הציפוים (טמפורה וכו'...) תצטרך לקבל אישור מהדיאטנית, לוודא שזה לא מהחומרים המתנפחים אח"כ בקיבה. פרורי לחם משתמשים בשלב שלנו לקציצות באישור דיאטנית . נראה לי שכדאי שתבשל את העוף קודם לציפוי הפריך, אבל תקח בחשבון ואל תכין הרבה כי לא תצליח לאכול יותר מ2-3 חתיכות. בנוגע לחתיכות עוף ברוטב סיני, נראה לי שאין בעיה, אני בישלתי מטעמים עם יין . איזה רוטב סיני אתה מתכוון להכין? אולי אכין לי גם

onceuponatime1

New member
חמוץ מתוק ../images/Emo99.gif

זה הכי פשוט בעולם מלא רוטב סויה עם רוטב מתוק כלשהו (אני משתמש ברוטב שזיפים, פשוט מעולה יחד) קצת לתבל כמו שצריך... אבל ממש מעט להקפיץ ירקות להוסיף עוף אבל זה בעיה עם עוף קריספי... הממם אני יכול לעשות את זה מקמח מצה (סלחו לי על הבורות, אבל זה יעבוד? קצת יזכיר קניידאלך, רק טעם שונה לחלוטין, כמובן קניידאלך פצפון, ממש מעט קמח, אבל ממש מעט...) בקשר לטיגון אני מבשל את זה במים.... כמו שהזכרתי בעבר יש לו בעיות בקיבה מלפני הניתוח (אחת הסיבות העיקריות לניתוח) שבגללן אני לא יכול לאכול אוכל שומני מידי, לרוב גורם לי להקיא ואם מטגנים אז שמן זית ממש מעט או ספריי שמן אני מת לנסות את השמן החדש הזה מאבוקדו... נשמע מעניין ואם כבר שיחתנו על שמנים: שמן שומשום - חובה בכל בית!!!! כמות של 3-4 טיפות (!!!!) לסלט גדול (!!!!!!!!!!!!!!) ותבינו כמה טעם זה עושה (זהירות, טיפה יותר מידי ותרגישו שאתם אוכלים שומשום, בגלל שמשתמשים בכלכך מעט זה כלכך חובה)

למעלה