סתם לשפוך את הלב

נוש14

New member
סתם לשפוך את הלב

רגעי התסכול באים לי בד"כ מאוחר בלילה, או לפנות בוקר אם תרצו... בכל מקרה אני בכיתה יא' ומרגישה מאד מתוסכלת מבחינה חברתית. אני לא מאד מקובלת או לא מרגישה מקובלת מרגישה מרוחקת מכל החברים בכיתה. יש לי כמה חברות כביכול קרובות אלא שאני מרגישה שהחברות שלנו מזוייפת. אני לא מרגישה אמיתית איתן ואני לא רוצה להיות איתן כי הן עולות לי על העצבים מכל מיני סיבות ויש חברה אחת שכל הזמן יורדת עלי ומוציאה לי את הרוח מהמפרשים. הגעתי לנק' שהספיק לי. שהבנתי שלא טוב לי. אני מכירה את המעלות שלי ואני יודעת שמגיע לי יותר. אני חברותית מאד אבל אני לא נמצאת איפה שאני צריכה להיות. נכון שתיכון הוא כדי לקבל תעודת בגרות ולהמשיך בחיים אבל אני לא רוצה להרגיש לא שייכת, להרגיש מרוחקת ובודדה. במובן מסויים גם כשאני עם חברות אני בודדה. אני איתן רק כי אין לי מישהו אחר להיות איתו. וניסיתי להתיידד עם עוד אנשים אבל אין כימיה פשוט אין התאמה. אני כל כך רוצה לתרום מעצמי ולהיות מעורבת כי אני יודעת שיש לי מה לתרום אבל אין לי מוטיבציה ורצון לעשות את זה במקום שאני נמצאת בו. מעבר לזה אני מרגישה פספוס כי לא הלכתי למגמת קולנוע. עלה לי הרעיון לעבור לשם אבל בשביל אני צריכה לעבור תיכון וזה מפחיד אותי. כבר פתחתי את הרעיון הזה עם הרכזת ואם אני אעבור אני אצטרך להשלים גם יחידת בגרות אחת. זה מתסכל כי אני לא יכולה לדעת אם זה יהיה שווה את זה או אם אני אשתלב חברתית. בכל מקרה אני לא יכולה להמשיך במצב הזה יותר כי נמאס לי להרגיש מרוחקת. אני מרגישה תקועה כי אני רוצה לשפר את המצב באיזושהי דרך ולא יודעת איך. הכינו אותי לכך שבתיכון כיף וכל החברים שלי אמרו לי שכיף להם בתיכון ואני לא מבינה למה אני לא מרגישה אותו דבר. חוץ מזה אני מרגישה שהימים שלי מבוזבזים. ניסיתי ללכת לחוגים בשעות הפנאי ושום דבר לא עניין אותי. הייתי רוצה כבר למצוא משהו שיהיה חלק גדול מהחיים שלי ושאני אהנה לעשות אבל לא מוצאת. זה מאד מתסכל כי נמאס לי כבר לשבת בבית כל היום. אין לי מוטיבציה. נמאס לי שהפחד מונע ממני להגיע לדברים.

אני די מבינה אותך

דבר ראשון בנוגע למצבי רוח הירודים בשעות הלילה או לפנות בוקר, איך שתרצי.. אומרים שבשעות האלו הנפש שלנו מעלה את הרגשות האלה.. נסי להתמקד בדברים הטובים בשעות האלו או פשוט להעסיק את עצמך בכל דבר שיגרום לך להעביר את הזמן בצורה טובה יותר כמו משחקי מחשב, גלישה באינטרנט.. דבר אחר, אני לא רוצה כ"כ לשבור את המיתוס של "חברות טובות" אבל אני יכולה לאמר לך שכמעט אין דבר כזה חברות טובות, מסיבה כזו או אחרת אנשים הם אינטרנסטים, קחי את הדוגמא הכי קרובה, את, את איתן כי זה מה שיש כרגע.. אני חושבת שבגלל שאת מרגישה כך בנוגע למצב החברתי עליך יותר להשקיע בעצמך, את יודעת כמה אנשים יש בעולם שלא היו מקובלים אז הם השקיעו בעצמם ובסוף הם הכי הצליחו? אולי לשנות סביבה יעשה לך טוב אבל זכרי שהכל מתחיל בגישה שבה את פונה לדברים, אם תבואי בגישה של בדידות כך זה יהיה, אם תבואי בגישה של הצלחה הכל יזרום הרבה יותר טוב וזה בנוגע לכל דבר בחיים. כשבן אדם פונה למשהו בגישה ירודה שהוא לא שווה או לא ילך לו אז לא הכי הולך לו אבל אם הוא מגיע עם חיוביות גדולה [גם אם הוא לא מרגיש כך] הדברים פשוט מסתדרים אט אט. הרושם שאת תתני כך הוא יהיה - בכל דבר שבו תרצי אם זה בחברות, חבר, עבודה, לימודים... הכל.

Yoko Nakajima

New member
הממ

מצב באסה, אבל אולי באמת לעבור למגמת קולנוע הוא הפיתרון. האמת היא שמאז תחילת התיכון (היום י"ב) דברים באמת התחילו להשתנות, גם אני, ותיכון הוא באמת כיף. אני מבינה את הקטע של אין כימיה עם אנשים, כי אני לדוגמא שנה שלישית עם הכיתה שלי ועדיין אני בקושי מתקשרת עם מחצית מהם ורוב החברים שלי הם מכיתות אחרות. אני גם מזדהה עם מה שאמרת על החברה שכל הזמן מוציאה לך את הרוח מהמפרשים כמו שאמרת- גם לי הייתה אחת כזאת, שתיים אפילו =\ הפיתרון הוא לא לקחת אותה ברצינות, שתהיה חברה בעירבון מוגבל, ואם היא עדיין פוגעת לך בביטחון אז להתרחק... אני אישית מרגישה שאני נמצאת בקשרים יותר אמיתיים ותומכים, אנשים שאני יכולה להיות אמיתית איתם, והחוכמה היא למצוא את האנשים האלה. מה שאת יכולה לעשות זה ליזום יותר עם אנשים שאת פחות מכירה, אולי יהיה קליק. עוד אפשרות היא למצוא תחביב, איזה חלום ישן או משהו שאת ממש אוהבת לעשות. כתבת שניסית חוגים וזה לא עניין, אבל אל תוותרי עדיין על כל הקטע של התחביבים. אני מתעסקת עם כל מיני דברים וזה מביא מצב רוח ממש טוב, מה גם שאותם דברים הפכו להיות חלק מהחיים שלי. פיתרון נוסף שאולי יותר קיצוני או בר סיכון הוא ללכת למגמת קולנוע ולעבור בצפר. אני לא יודעת איך זה יעבוד אצלך, אבל אצל חברה שלי זה עבד נהדר. היא הייתה מופנמת, לא ממש מקובלת, ובעלת חוג חברים מצומצם. היא עברה בתיכון למגמת תיאטרון בבצפר אחר וממש התפתחה שם! היא הכירה אנשים, הביטחון העצמי שלה עלה פלאים, היא גם הרבה יותר מוחצנת (לא שמוחצנת יותר טוב ממופנמת, פשוט במקרה הזה נעלם חוסר הביטחון והיא הרבה יותר "עליזה"). אפשרות נוספת שכדאי לך לשקול, היא פעילות גופנית. אני עושה המון פעילות גופנית ואני מאושרת =] לא יודעת אם בגלל זה, אבל מה שכן, פעילות גופנית (לדוגמא, ואולי במיוחד, ריקוד) משחרר אנדרופינים שעושים אותך מאושרת
אז אל תפסלי, תנסי לעשות כושר, אולי ללכת לרקוד אם את אוהבת (אפילו במועדון, זה גם ריקוד!), חוגי ספורט, ללכת לשחות בבריכה....תנסי, ואם זה לא עשה אותך יותר מאושרת לפחות זה עשה אותך חטובה XDDD קיצר בהצלחה במה שתבחרי לעשות, ואני ממש מקווה שעזרתי.. ^^

כל כך מוכר וכל כך כואב ../images/Emo10.gif

החזרת אותי לימי ביה"ס הלא כל כך עליזים שהרגשתי ממש רע מבחינה חברתית, אבל את יודעת מה בסוף בכיתה י"א-י"ב תפסתי את עצמי בידיים ונעשיתי יותר פעילה- עיתון ביה"ס, מפיקה במגזין הטלויזיה של בית הספר וכו' ופשוט ככל שנהייתי פעילה יותר, פגשתי אנשים עם תחביבים דומים לשלי והתחברנו וככה שרדתי בסופו של דבר את התיכון שהיה תקופה לא קלה בכלל עבורי.

למעלה