תראה
קודם כל, בטח שאני מגדיר את הפילוסופיה שלי. אני לא מפחד להסיק מסקנות לפי הניסיון שלי... ולא לפי מה שאני רואה. העניין הוא שאני מוכן לשים את מה שאני חושב תחת בחינה בכל פעם (בגלל זה אני דן על זה כאן איתך). זה שאני לא יכול להיות בטוח בכלום בסופו של דבר לא יכול למנוע ממני להסיק כל מסקנה שיש, זה יכול רק לגרום לי לערער את המסקנות שליולקבל מסקנות חדשות כל שניה. אי שאלת השאלות האלה, היא התשובה שלי, הדעה שלי על השאלה היא מעין תשובה שלי... הרי תסכים איתי שלא תענה על שאלה שאתה חושב שאין לה משמעות עד שתבין אם יש משמעות בשאילת השאלה. אתה מאמין שצריך לשאול הכל, אני מאמין שלפני ששואלים הכל, יש לשאול אם יש משמעות לשאלה שאתה עומד לשאול. זה לא מקטין את מספר השאלות שלי.. רק מגדיל אותו, כך שמה שלדעתך מקטין את ראיית העולם שלי, לדעתי מגדיל אותה. אני מאמין שאני אמות על סמך ידע שלי שהתאים בגוף שלי מזדקנים, ובשלב מסויים כולם יתבלו מספיק כדי לגרום לי למוות. אתה טוען שאני לא יכול לשלול את זה שאני לא אמות. אבל אין שום הוכחה לזה שאני לא אמות. וכאן יש עימות בין שתי דעות שלאחת יש איזשהו ביסוס ולשניה אין ביסוס כלל, אני נוטה להאמין בזו שיש לה ביסוס, זו שאין לה תחכה עד שאני אמצע ביסוס בשבילה... בשביל זה הדיון הזה ודומים לו. והכי חשוב שכולל בתוכו הכל בעצם: כשאני מרגיש כאב אני מאמין שאני ארגיש אותו שוב כי זו הדרך שבנוי המוח שלי. המוח האנושי התפתח באופן אסוציאטיבי, כלומר, נגעתי באש בתור ילד קטן, מאז אני יודע שאש תשרוף אותי אם אני אגע בה שוב. כלומר, אסוציאציה של כאב שריפה עם אש. בהתחשב בזה שהמח שלנו התפתח בתוך העולם הזה, סביר להניח שהוא התפתח בצורה המתאימה לראות את העולם, בצורה שתאפשר לנו לשרוד, וכאב הוא חלק משרידה. כלומר, אם אני אחווה את אותם תנאים שוב, אני אחווה כאב, זו הדרך שלי להמנע מהכאב בעתיד... כלומר, האש תמשיך לשרוף אותי בכל פעם שאני אגע בה. אם זה לא היה כך, המוח האנושי היה נראה שונה לגמרי. תחשוב על זה... אלכס