סתם בישבילי

סתם בישבילי

אומנם אני קוראת כאן כבר יותר משנה אבל לא יצא לי הרבה להגיב סתם עכשיו הרגשתי את הצורך לכתוב להתפרק- אך ורק בשביל ההרגשה הפרטית שלי איך? איך לעזאזל אני מצליחה לנתק איתך את הקשר? זה פשוט לא יאומן! הכל התחיל לפני כמה חודשים. פתאום הרגשתי שהיחס שלך כלפני שונה מלאחרות אבל אמרתי בטח אני מדמיינת לא התיחסת לזה ואחרי כמה ימים גם חברה שלי אמרה את זה. לא התיחסתי לזה מי יודע מה אם הזמן הזמן עבר והראתי טיפת התעניינות. לא כזאת גדולה אך משום מה אתה נסוגת לאחור. לא הבנתי למה ואחרי חוסר ענין מצדך ניתקתי כקלות את הקשר ביננו. אחרי כמה כחודשים תכננתי לצאת אם חברות שלי באזור שלך והזמנו אותך ואת חבריך להצטרף כמו כן הזמנתי ידיד ממש טוב שלי. אמרתה לי שאתה לא יכולה אבל שאני וחברות שלי נהיה מוכנות נעבור להגיד לך שלום, אמרתי בסדר זה לא עולה כסף וזה גם ככה בדרך עצרנו לכמה דקות ופתאום ידיד שלי התקשר ואמר שהוא לא יכול לבוא התבאסתי ממש מכך ושמעת את בשיחה בינינו. כשדיברתי איתו ממש לא חשבתי מה להגיד ולא שקלתי מילים אמרתי מה שהיה לי על הלב ולא היה לי משנה שאת לידי. כאני וחברותי הלכנו התקשרתה אלי בדרך ושאלה אם הגענו היה לי ממש מוזר כאילו מה קרה? משמן לא התקשרת אבל אמרתי טוב בטח סתם אין לו מה לעשות והוא דואג. אחרי שניה שניתקנו שלחת לי הודעה שמתי שאני חוזרת אם אני רוצה שאני ידבר איתך ונישב לדבר כי מזמן לא יצא לנו להיפגש (יש לציין שזה הדבר הכי לא אופיני לך). ובאותו שבוע שוב הראתי לי עוד פעם התענינות כאילו מה השיחה ביני לבין הידיד שלי העירה אותך אני לא מבינה? ואחרי שבוע שאני יזמתי את שיחה הטלפון וזו שאחריה. אני הכי לא דופקת חשבון ולא מחשבנת את הדברים האלה אני יתקשרתי אז עכשיו תורך אבל יצא מצב ששוב ירד לך. באמת שאני לא מבינה וככה איזה 5 פעמים אתה מראה התענינות ושאני טיפה מראה עניין אתה נסוג. אני לא מבינה? ממה זה נובע? אם ככה אז או שאני לא מבינה נכון. או שאני לא יודעת מה אבל אם ככה אני ממש לא שווה את המשחקים האלה הקטע הוא שזה ממש קשה לי לא להתקשר אליך כבר כי באמת שאני מתחילה לרצות את הקשר הזה אבל אם אני צריכה לא להתקשר אליך כנראה זה מה שאני צריכה לעשות אבל איך? איך לעזאזל שאני יראה אותך אני לא ידבר איתך? יהיה עדישה כלפיך? איך אני לא יתקשר אליך ולא ידבר איתך בסופ"ש? איך אני יראה אותך מחובר בפיסבוק ולא יתחיל שיחה? ניסיתי באמת שניסיתי אבל לא הצלחתי! איך אני גורמת לזה להצליח?! איך? אין לי יותר הכוח לקשר המעצבן הזה! הוא כול כך מזיק לי

אכן נקרא מרגיז ../images/Emo4.gif

הוא משחק איתך משחקים,מתנהג בצורה לא מובנת בכלל ולא ברור לאן מועדות פניכם והאם לכיוון משותף. מה שאני מציעה זה לשים את הקלפים על השולחן ולדרוש החלטה מצידו,בלי המשחקים האלה...

לדרוש החלטה?

אני לא יודעת יש בי חשש לבוא ולשאול אותו אני לא יודעת איך כן אין לי בעיה לשאול ואפילו לשמוע תשובה שלילי אבל הבעיה שלי שלא משנה מה תהיה התשובה כן מפחיד אותי גם הסביבה זאת אומרת אני בטוחה שהוא יספר לחברים שלו כמו שאני מספרת לחברות שלי הכל הבעיה היא שלא כול החברים שלו עם טקט וחוץ מזה שזה מפדח לבוא ולשאול אני פשוט לא יודעת איך לעשות את זה

אופירA

New member
מנהל
את רוצה עצה?

אז קודם כל, חבל שלא תיארת בדיוק, כדי שאנחנו, שלא מכירים, נבין באיזה קשר מדובר. שכחת לדבר אלינו, ודיברת לאדם שאת והוא יודעים מה הקשר ביניכם, אבל אנחנו לא. אנחנו צריכים לנחש בחוסר בהירות, שכנראה מדובר באדם שנמצא בחבר'ה, ושכנראה לא היה לכם קשר אישי קודם לכן. מה שמקשה עלייך, זה שאינך מבינה את ההתנהגות של הצד השני. אם תביני אותה, לא יהיה לך קשה להתמודד איתה. אי ההבנה מבלבל אותך ומקשה עלייך להבין מה עלייך לעשות ולהרגיש. אז ההסבר להתנהגות הצד השני פשוט מאוד: האדם רוצה לקשור אותך אליו רגשית, ע"י שהוא מבלבל אותך בתגובות שלו ויוצר אצלך עניין למסר ברור ובטוח. בין אם הוא מודע להתנהגותו ובין אם לא - זו התנהגות מפורסמת מאוד אצל אנשים שרוצים שאדם אחר יהיה קשור בהם ובטוח עבורם, כיוון שהם לא בטוחים בעצמם ולא מוכנים לספוג דחייה ועצמאות רגשית של הזולת. זה נובע מחוסר ביטחון וכוח של האדם, וניסיון לפתור את הבעיה ע"י שייצור בך חוסר ביטחון וכוח. זה לא הגון כלפייך, גם אם זה לא נעשה ממניעים לא הגונים אלא מחוסר אונים. ולכן, אחרי שאת מבינה מה המניע, יש לך הסיבה הטובה ביותר לוותר על מערכת יחסים מסוג זה. ההיגיון אומר שלא תסכימי ליחס בלתי הוגן ובלתי הגון, שמנצל את חולשתך לרעתך. את מבינה שהקשר מזיק לך וגורם לך סבל. מישהו מעוניין לגרום לך סבל, כדי שתהיי בטוחה עבורו... (כן מודע לכך, לא מודע לכך - זה בכלל לא משנה). לכן את צריכה: א. לקבל החלטה שאת לא מוכנה לקשר כזה בשום כמות ובשום צורה. את מוכנה אך ורק לאיבוד עניין טוטאלי באדם שמתנהג כלפייך כך. ב. להעיף כל מחשבת רצון שמגיעה לך כלפיו. לדבר למחשבות ולספר להן שאינך מעוניינת בניצול רגשי ציני. לספר למחשבות על החולשות המכוערות של האדם החלש הזה, ושהן אינן מדברות אלייך כלל וכלל כדמות שהיית רוצה להיות קשורה לחולשותיה אלו. לספר למחשבות שהכמיהה והרצון שהן מעוררות בך כלפיו בלתי הגיוניות ובלתי משמעותיות. ה"תכונות החיוביות" שהן מציירות לך לגביו חסרות ערך וחסרות משמעות, וקטנות מאוד בהשוואה לתכונות השליליות שמתבטאות בהתנהגותו. זה עבודה עם מחשבות - להעצים את החסרונות שלו ולהקטין את ה"יתרונות" שלו. ג. להתעלם ממנו בעקביות ובעקשנות, מתוך דבירות בהחלטה מסעיף א', גם כאשר הרגש משתולל ורוצה קשר, בפרט ברגעים שבהם הוא מגלה עניין, עם עיניים כאלה מפתות וכל מה שאת מכירה אצל גברים מניפולטיביים. להתרחק מנוכחותו פיזית. לא לפעול על הרגשות שמרגישים שהם רוצים אותו. כשצריך לדבר איתו, לדבר כאילו את לא מרגישה רגשות. להתעלם מהרגשות ולהתנהג על המחשבות האמיתיות - שלא רוצות קשר איתו. להחליט בעקשנות שאת לא מתקשרת ולא יוצרת קשר. לזכור כל הזמן שאת לא רוצה התעללות רגשית. ללגלג על התחושות שאומרות: "יה, הוא מחובר לפייסבוק, יה, כמה בא לי להתחיל שיחה"... לשאול אותן: את באמת רוצה התעללות רגשית? משחק מענה ברגשות שלך? ד. לחפש עניין באנשים אחרים, אמיתיים והגונים יותר. גם אם הם לא מרגישים כרגע ריגוש... בהצלחה בטכניקה המוכחת הזו.

עדינה77

New member
רגשות

יש לכל אחד צורך להרגיש אהוב ולכן משחקי אהבה הם משחקי הכח הכי חזקים. הרבה בנות נופלות עם גברים שבאופן שכלי אין שום סיכוי שהיו נפגשות איתם - רק בגלל המשחקים האלה. לפי התיאור שלך - ברגע שהוא מראה איזה שהוא התעניינות בך -את בשמים כשאין התעניינות אז הכל גרוע. לפי איך שאת מכירה אותו - זה מתאים ההתנהגות הזו? כי מצד שני יכול להיות שהוא ביישן - אבל זה לא נשמע כך לפי איך שאת תיארת. את צריכה להיות חזקה עם עצמך. לומר לעצמך משפטים חיוביים כמו: "אני בחורה נהדאת" "אוהבים אותי", "יש לי חברות טובות" "יש לי ידידים וכו'" אין בעיה ליצור קשר זוגי עם אדם אחד - העניין שזה חייב לבא באופן הדדי - ששניכם מעוניינים בקש בונה ולא שאחד משחק בשני. תנסי לחשוב על הכל באופן שכלי - אפילו לכתוב את הדברים ולהבין באיזה נקודה רגשית הוא נוגע בך - ולמה את כל-כך נסערת מזה בהצלחה רבה

תודה

קודם כול תודה לכל המגיבים ומאמת לקחת הכול לתושמת ליבי ובאמת חשבתי אם זה מה שאני רוצה וברור לי שלא! הדרך היחידה היא לשחק עם הרגשות כמו שאמרתם וזה מה שהכי קשה. אבל אני יכולה להגיד שאומנם זאת רק ההתחלה של ההחלטה באמת לא לנסות ליצור איתו קשר אבל ההתחלה היא הכי קשה שיש בעולם אבל כן הינה עברו כמה ימים שבהם היה לי הכי חשק שבעולם להרים טלפון ושאול מה קורה איך עבר הסופ"ש, או סתם לדבר בפיסבוק וכן היו הזדמנויות (בד"כ באמצע שבוע הוא לא מחובר רק בסופ"ש ומשום מה כמו מבחן השבוע הוא היה מחובר כל יום). והינה הייתי חזקה למרות כול הקושי בדבר, ולא התקשרתי ולא פיתחתי שיחה למה? כדי להראות לו שאני חזקה. שאני לא צריכה אותו. ואם הוא לא רוצה לא צריך כי הכול הספד שלו כי אני באמת אבל באמת לא רוצה את כל המשחקים המטומטמים האלה!!! אני גאה בי! למרות שהרבה פעמים במהלך הימים האלה חשבתי לעצמי בו נרים לו טלפון בו נדבר איתו נשאל מה קורה! אבל לא!! לא לא לא!!!

אוףףף

אני מרגישה כאילו אני לא מצליחה להחזיק מעמד! קשה לי, קשה לי מאוד! זה מתריד אותי ממש שאני לא יכולה לדבר איתו ואני צריכה להתרחק ממנו הקטע הוא שאני יודעת ומבינה שזאת אך ורק לטובתי ובאמת שזה מה שאני רוצה אך בכל זאת קשה לי, כי אני מפחד שכביכול אני מפספסת משהו למרות שאני יודעת שלא אוףףףף אני מפחת שהמטרה שהצבתי לעצמי לא הצליח לממש אותה

למעלה