סתירת טענות ... (ישיות)

crazy tal

New member
סתירת טענות ... (ישיות)

האם ניתן לסתור טענה ישית באמצעות טענה ישית? יוסי בחור טוב יוסי בחור לא טוב תודה..

Proteous11

New member
לדעתי לא , אתה חייב חוק , טענת כל

אבל אין שום סטירה בין זה שקיים בחור טוב לזה שקיים בחור לא טוב ... בשביל לסתור יש אתה צריך כל והפוך ...

crazy tal

New member
גם לדעתי , אבל ...

מישהו יודע שזה נכון ב-100 %? לא מציינים את זה בפירוש בספר של קידום למשל.. וזה לא סתם בחור, זה אותו בחור...זה יוסי.

demultiplexer

New member
סטירת טענה יישית

אמנם לא מצויין בספר אבל המדריך שלי הסביר שטענות כמו יוסי הוא יפה יוסי הוא מכוער אינן סותרות כי זה לא בטוח שאותו יוסי, אלא אם הוגדר אחרת אבל טענה יישית כמו "רוב האנשים יפים" ו-"רוב האנשים אינם יפים" הן טענות סותרות. בכל אופן לא מאמין שניתקל בכזה דבר בבחינה.

1234191

New member
סתירת טענה ישית

כדי לסטור טענה כללית, צריך טענה ישית בה מתקיים התנאי ולא מתקיימת התוצאה. כדי לסטור טענה ישית, דרושה טענה כללית שכביכול נסטרת ע"י הטענה הישית (מכאן שאין חשיבות לסדר) למשל: יוסי הוא ילד מכוער ===> *(יוסי + ילד + מכוער) ניתן לסטור באמצעות: כל הילדים אינם מכוערים ===> ילדים -> לא מכוערים. או השקול כל המכוערים אינם ילדים ===> מכוערים -> לא ילדים זה ההסבר בספר של קידום

demultiplexer

New member
אני לא חושב שזה דו כיווני

אפשר לסתור טענה כללית עם יישית אבל לא חושב שההפך. הרי טענה יישית היא טענה שמתחייבת על קיום, אם תהיה טענה יישית שתתחייב שיש יוסי והוא מכוער, טענה כללית שאומרת שכולם יפים לא תסתור אותה כי זה לא יבטל את קיומו של יוסי המכוער, רק היישית תוכל לסתור את הכללית.

Kayben

New member
טענה ישית לא יותר חזקה מטענת כללית

ולכן זה כן סותר.

demultiplexer

New member
אני דווקא חושב שכן

כי טענה יישית מתחייבת על קיום של איבר וטענה כללית מתחייבת על כלל ולא על קיום איברים בקבוצה. אני אתן דוגמא: לאף משתמש בפורום אין את הכינוי kayben נצרין משתמש בפורום > אל kayben אבל אז אתה תבוא ותגיד רגע, הכינוי שלי זה kayben, אז לא ניתן יהיה להגיד שזה לא נכון, אין משתמש שזה הכינוי שלו, כי זו עובדה, יש משתמש, למרות שהכלל אומר שלא אמור להיות, אז הכלל שגוי.

1234191

New member
אתה לא צודק...

נתון: יוסי הוא ילד מכוער. להגיד שכל הילדים הם יפים יצור סתירה!! מה לא מסתדר בזה?? אתה פשוט מתבלבל במנוח היסודי של "סתירה". סתירה נוצרת כאשר יש שני נתונים המתנגשים זה עם זה ולא יכולים להתקיים יחדיו. טענה ישית שסותרת טענה כללית, זה בעצם צמד טענות שלא יכולות להתקיים בו זמנית. לכן, טענה כללית יכולה בהחלט לסתור טענה ישית, ובתנאי ששתיהן לא תוכלנה להתרחש במקביל. אם יוסי ילד מכוער, וכל הילדים יפים יש סתירה.

Kayben

New member
לא הבנתי, אבל אהבתי את השימוש בניק

וקייבן יש רק אחד, בישראל לפחות... ואם לא, אז אני הראשון. :)

d a v e1

New member
תשובה

אם מדובר באותו בחור, הרי שאם אדם א' יגיד שיוסי יפה, ואדם ב' יגיד שיוסי אינו יפה. הרי הם לא יכול להיות מצב ששניהם צודקים (מבלי להיכנס לפלפולים של "היופי הוא בעיני המתבונן"). מכאן שיש כאן סתירה. אין זה משנה אם מדובר בטענות יש או בטענות כלל. הלוגיקה היא רחבה ועמוקה בהרבה ממה שמלמדים בבתי הספר לפסיכומטרי. אין לשכוח שמטרת בית הספר לפסיכומטרי היא לא ללמד לוגיקה, אלא לגרום לתלמידיו להצליח בבחינה. כל החוקים שבתי הספר המציאו, אמנם נובעים מהלוגיקה, אך הם מיועדים רק לסוגי השאלות בבחינה הפסיכומטרית ולא מעבר לכך. לכן, ישנם משפטים רבים שלא ניתן "להצרין" לפי החוקים הללו. אבל, במידה ו"המודיעין" של בתי הספר הוא מהימן, אין צורך לדעת להתמודד עם משפטים מורכבים יותר מאלו שנלמדים. בהצלחה

A R TA M I S S

New member
אגב לוגיקה..

איך אתם סדיוק מצרינית משפטים כמו 1. יש שחקנים וכולם מצחיקים 2. יש מכוניות וכולן ירוקות 3. יש ארנבים לבנים וכולם קופצים תודה מראש לעוזרים!

demultiplexer

New member
ככה

1. *(שחקן + מצחיק) או *שחקן) או *(מצחיק) 2. (מכונית +ירוקה) או (מכונית) או (ירוקה) 3. (ארנב+לבן+קופץ) (ארנב+קופץ) (ארנב+לבן) הסדר בתוך הסוגריים לא משנה - (ארנב + לבן +קופץ) או (קופץ + ארנב + לבן) זה אותו דבר.

A R TA M I S S

New member
אממ האמת שלא כל כל הבנתי..

בטח למדת בחברה אחרת ממה שאני למדתי.. אצלנו ( אנקורי) הכל בחיצים.. אבל תודה רבה!

Oasis1

New member
לדעתי

שחקנים ---> מצחיקים מכוניות ---> ירוקות ארנבים לבנים ----> קופצים

למעלה