סתירה בין תורה למדע?!

מילר2

New member
לחתול, אתה צריך להיסגר על אמונותיך

גם על פי אמונתך האווילית, (ואני מתאר לעצמי שאת אמונתך לגבי התורה ספגת מרבותיך בעלי "בקורת המקרא") את ה"טקסט" של מצווה זו כתבו אנשים משכילים (לפחות ביחס לאנשי דורם), דרך אגב ממש לא כנענים (חוץ מוילהויזן שכתב אחרת). לגבי הזנים האחרים, יש לא מעט דוגמאות על שוני בין שם שהתורה נתנה למשהו (בעיקר פירות, ירקות וחיות) לבין שמו היום, ככה זה כשחולפות שנים...גם בינך ובין סבך יש הבדל בקריאת שמות לעצמים מסוימים. איזה בעיה יש שהיה זן נכחד למשפחה זו? ודאי לא למי שדוגל באבלוציה. לגבי התנועות לעיסה, אולי זה המדד בתנ"ך להעלאת גירה? שכן כך האדם שבשבילו נכתב דין זה רואה בבעל חי. "אנשים בזמן ההוא לא נהגו לבדוק" איזה זמן ? של אריסטו או של התורה? יש "כמה שנים" הבדל, כשתתבגר תראה שבדקו גם בדקו פשוט המעבדות לא היו משהו... במקורותי כתוב: "ואידך זיל גמור"...תמשיך לבד, אם רק חקר האמת מעניינת אותך מומלץ מאוד שתקרא את מבקרי המקרא ותראה שגם הכופרים הגדולים ביותר נתנו המון הערכה (רובם) לכותבי התורה.
 
האמת

שאת הידע שלי על התורה אני יכול לבסס (וגם על התלמוד) מהזמן שאני עצמי הייתי יהודי דתי במשך 7 שנים. ולמדתי בזמן הזה לא מעט גמרא. לגבי טענות ההיכחדות: שוב, תראה לי חיה שאפילו דומה לארנבת (ולאו דווקא ארנבת) שמעלה גירה. בעלי חיים שמעלים גירה הם בנים למשפחות שונות מהותית מהארנבת ובדרך כלל גם גדולים ממנה בהרבה. אז אלה אם כן התורה מתבלבלת בין ארנבות לבין פרות לא ברור לי על איזה מין נסתר אתה מדבר. מינים של בני משפחת הארנבות וכן גם המכרסמים לא מעלים גירה. בכלל. כן כל בני המשפחות האלו.
 

מילר2

New member
לא זכיתי בימי חיי לדבר עם חילוני

שלא היה דתי (או שסבא שלו).
אני לא צריך לומר לך שלא טרחת לענות לי...
ובאמת מומלץ שתעמיק את ידיעותיך על התורה (אפילו ממבקרי המקרא) כדי שלא תיתן טענות שמראות רק על שנאה ולא על ידע כלשהו, כגון "כנענים פרימיטיבים שלא ידעו להבחין..."
 
שוב

לא יכולים להיות קיימים זנים הדומים לארנבת שמעלים גירה. מעבר לכך, תיסגר על ההגדרה של העלת גירה. בדת שלך מואתר העלת גירה כגירה ממש ולא כתנועות לעיסה. כנענים באמת היו תרבות מאד פרימיטיבית יחסית לתרבויות מפותחות יותר כמו מצריים או יוון
 

מילר2

New member
שוב ושוב

"לא יכולים להיות זנים" למה? מוזר, אם "תחפור" קצת תגלה "אנשי מקצוע" שסוברים אחרת, ולא רק דתיים. וכעקרון, למה לעזאזל אם מישהו דומה לארנבת הוא לא יעלה גירה? לא ברור לך שזו טענה מגוכחת? "בדת שלך גירה ממש.." לא ממש... "כנענים" בפעם האלף, תעשה כבר סיבוב על מבקרי המקרא (ואם תעשה את זה על הזרם המרכזי שבהם- הכי טוב).
 
שוב ושוב

פתח ספר ביולוגיה. קרא על הארנבת. קרא על המשפחה אליה שייכת. קרא על המשפחות הדומות לה מבחינת מראה חיצוני (ז"א בעלי חיים העלולים להיות מזוהים כארנבת). אתה תגלה שלא רק שאין זן במשפחות האלו שמעלה גירה, אלה שבתכונות הבסיסיות של המשפחות האלו, הן אינן מעלות גירה ובעלות מנגנון חילוף חומרים ותזונה שונה מהותית. בגלל זה לא סביר שיהיה בעל חיים דומה לארנבת המעלה גירה. מאובן של בעל חיים שכזה מעולם לא נמצא, ואם היה נמצא היה סותר את התפיסה הביולוגית הבסיסית של המשפחות בעלי החיים המדוברות. שוב, תראה לי מקורות הטוענים כי העלת גירה לפי היהדות מסתכמת בתנועות לעיסה בלבד, ושרק על זה הם מדברים. בתלמוד שאני קראתי דובר על גירה של ממש. "כנענים" מצידי גם בפעם המליון, מכיר אותם ואת תרבותם כי אני מכבד ולעיתים מתפלל לחלק מהאלים שלהם. עדיין, התרבות שלהם רחוקה באופן משמהותי מאד מתרבויות יוון, רומי ומצריים שהיו מאד מפותחות מדעית.
 

מילר2

New member
מוזר

אצל עזריה אלון כתוב אחרת...אבל מה הוא יודע... מאובנים? ליצן קטן לרוב מוחלט מהחיות שישנם ושהיו, אין המאובנים מעידים על קיומם.
 
ושוב ...

אתה זה שמנסה ליצור תקדים במשפחה של חיות שכיום ידוע כי לא מעלה גירה. אם אתה רוצה לסתור את דברי, אני מבקש ממך להביא לי מחקר הסותר אותם. תראה לי ולו ראיה בודדה לקיומה בהווה או בעבר העלת גירה במשפחת הארנבות. ואני רוצה קישור ל: מ-ח-ק-ר-מ-ד-ע-י כי אני יודע שבזה אתם חלשים. רובכם הרי אפילו לא יודעים איך לנתח ברצינות מחקר, כל שכן להביא אחד התומך בדעתכם. אני כבר לא ממש זוכר מתי יצא לי להתווכח עם מחב"ת שהצליח להביא מחקר לביסוס ולו אחת מטענותיו.
 
"עדיין מחכה להסבר על השאלות שהצגתי"

בס"ד "לא משכנע אותי. ואני עדיין מחכה להסבר על השאלות שהצגתי" לא זוכר מה שאלתה אותי אשמח אם תשאל שוב ואני יענה לך בהקדם האפשרי
 
דבריך לא לשם שמיים

אך אני די מיואש מלנסות ולהסביר לכם שוב ושוב. והינה שוב: יש תגלית חדשה מיוחדת במינה: מכונת זמן!!! העיניין הוא שאתה יכול לצפות בכל פרט בהסטוריה אך לא להשפיע (רק בכדי לא ליצור פרדוקסים לא קשורים). והנה אתה רץ מהר ל"בית הזמן" הקרוב בו מציגים הערב לראשונה בישראל את החזרה לאדם הראשון. והנה להפתעתך הגמורה אתה מוצא עצמך רואה במו ענייך שהאדם הראשון חי לא לפני 5000 שנה אלא לפני 5500 שנה!! ודאי לכך תמצא תירוץ, אך אם תראה במו ענייך שהאדם חי גם לפני 20,000 שנה, מה אז? תרוץ לך מהר לקנות כרטיס נוסף להצגה של חצות המקרינה את כתיבתו של מושה את התורה והנה להפתעתך אתה מגלה שמושה בכבודו ובעצמו יושב עם ספרו של חמורבי ורושם הערות שוליים. מה אז? תרוץ במהירות הבזק למקום היחיד שעוד נותר בו קצת תקווה לאישוש העוולות שאתה רושם. גם אם העולם נברא לפני מליוני שנים וודאי שאלוהים הוא אחראי למעשה. אז אתה הולך להצגה מיוחדת במרתפי מרתפים בכדי לראות את בריאת העולם (דבר שנאסר בחוק מאז המצאת מכונת הזמן) ואתה צופה אחורה ואחרוה ואחורה ורואה את המפץ הגדול, והרי אלוהים הוא הבורא של המפץ אז שוב אחרוה ואחרוה ואחורה עד מתי? עד יום מותך. שהרי בקטע האחרון הובאה בעיית הדטרמניזם לקידמת הבמה והוא אין סופיות המערכת הדטרמניסטית הטבעית ותמיד תוכל לשאול מה סיבת הדבר. רוב הסיכויים שהייתה ממשיך ומתרץ עד סוף ימיך, וככל הנראה גם תמשיך, מכיוון שהחלטות האדם באשר לדרך בה הוא בוחר ואמונותיו אינם מגיעות ממסכנות שהוא מסיק אלא מרצונו החופשי. כאדם דתי, אני צוחק לי בכיסאי לנוכח ההבלים שאתה רושם. אתה רוצה לשמוע את האמת? האמת היא שהעולם בו אתה חי (ואין לחשוב לרגע שאתה אינך חלק מהעולם הזה) הוא קונטינגנטי, משמע שהוא יכול היה גם שלא להיות. אני משוכנע שאין בדעתך לומר שאלוהים תלוי בעולם ואם אין האלוהים אם אין עולם. אתה מנסה שוב ושוב להוכיח את אמיתות האלוהים ע"י דבר שהוא איננו אמיתי אלא מציאות הבל. רק דבר אחד, אחד ויחיד ומיוחד הוא איננו נכלל באותו הבל גמור והוא הרצון. ואידך זיל גמור. עשה חושבים עם עצמך, אם הייתה מגלה למעלה מכל ספק שהתורה איננה מספרת סיפורים כפי שהם באמת קרו ואף העולם לא נברא לפני 5000 שנה אלא הרבה יותר ואין עולם הבא וכן "מקרה אחד יקרה את כולם, לצדיק ולרשע..." והכל הבל הבלים האם תלך בגישה של "אוכל ואשתה כי מחר אמות"? האם תעזוב את דתך ותתנצר?? שאם כן ידידי, אם יש בך צד שהוא של ספק אתה צריך תשובה, שדבריך אינם לשם שמיים אלא לשמך בלבד, שאותו הייתי מחליף במקומך במהרה... שבת שלום נ.ב.: הבעיה האמיתית איננה שהאדם חושב על העבר כניסי אלא חושב על העתיד כניסי, על יומו של המשיח, אף נותנים לכך תאריך, שאם זה לא יבוא...
 
תיקון קל:

הפיסקה הבמחילה ב: "כאדם דתי": תיקון פסקה: במקום: אני משוכנע שאין בדעתך לומר שאלוהים תלוי בעולם ואם אין האלוהים אם אין עולם. יש להבין אני משוכנע שאין בדעתך לומר שאלוהים תלוי בעולם ואם אין עולם אין אלוהים.
 
עכשיו אני מבין

אתה לא מגיב לדברי בגלל שאינך מבין מליה ממה שאני כותב :) עשה טובה ואל תבייש את האנשים הדתיים. אתה צריך ללכת ללמוד קצת תורה ולהבין שזה לא המקום וזה לא העניין. האם הרב שלך תומך במה שאתה עושה? אתה מספר לו על זה? לדעתי, תתביש
 
אילו יעקב למד תורה

לא היה מחריש עד בוא בניו. ובפשטות בתור יודע ספר, לא היו נעלמים מתודעתו דבר שאפילו תינוקות של בית ריבן יודעים אותו בדיני אונס ומפתה. שכל הדיונים צריכים להיעשות עם אבי הבת ולא עם אחיה.
 
למעלה