סתומים כאלה..

funkbass

New member
אתמול הופתעתי

לראות את בריאן כוכב עליון של מונטי פייטון בarte באנגלית!! היה ממש כייף לשם שינויי

Inuit

New member
כן בARTE יש

לפחות פעמיים בשבוע סרטים עם כתוביות במקום דיבוב

funkbass

New member
זה אני יודע אבל

זה אחת הפעמים היחידות שהם שמו סרט נורמלי בד"כ הם שמים "סרטי איכות" שעוזרים לי רק בלילות שאני ממש לא מצליח להרדם!!!

Inuit

New member
השבוע יש כמה סרטים באנגלית בARTE

מונטי פייטון ביום שלישי (היום)0.55 (ש.גרמניה)the holy grail ויום רביעי 0.20 live at the hollywood bowl ויום חמישי JABBERWOCKY 0.50

פאנקי, מונטי פייטון זה "סרטי איכות"

ובהחלט מתאים לארטה לשים אותם. חוץ מזה שהם דווקא לא מדבבים (אולי כי קשה לשדר בו זמנית דיבוב לגרמנית וחצרפתית על אותו פסקול
)

funkbass

New member
סרטי איכות בלקסיקון שלי

זה אומר סרטים סקנדינבים למניהם כל מני דראמות "קשות" על איזה עקרת בית שצריכה להתמודד עם המצב בבגדד וכאלה... מסוג הסרטים שמקבלים בפסטיבל קאן בקורות מצויינות!!

Sparker

New member
אז גם בספרד זה ככה...

ויש כאן לא מעט קולנועים עם אולמות בגרסה מקורית (עם כתוביות בספרדית) וגם פה כידוע לכם האנגלית של המקומיים קטסטרופלית... אז עלה לי רעיון... למה שלא ישימו את הסרטים בגרסה מקורית במחיר נמוך משמעותית מהסרטים האחרים
(הרי כתוביות עולות פחות מדיבוב) ואז יהיו יותר ויותר אולמות עם סרטים בגרסה מקורית, והאנגלית של המקומיים תשתפר משמעותית...
לנו יש פה לווין (Canal satelite digital), שקיים גם בצרפת לכל הפחות (מבית Canal+), ובו אפשר להעביר לשפה המקורית ברוב הסרטים והסדרות... אני מניח שהדיבוב (שנעשה באיכות די טובה פה יש לציין) הוא תוצר של שנים של אחוז אנאלפבתים גדול באוכלוסיה... ואין ספק שקשה מאוד לשנות את ההרגלים של הציבור... מה שנורא מפריע לי הוא הערך ה"אומנותי" - סרטים מאבדים המון בדיבוב, הרי הקול הוא חלק לא קטן מהמשחק... בספרד ישנה היסטריה לגבי בי"ס לאנגלית... אבל הפתרון הוא יותר פשוט... הרי את האנגלית שלי רכשתי משנים של צפייה בישראל כל ערב ב-NBC - ג'יי לנו וקונן אובריאן... ובארה"ב תמיד שאלו אותי אם אני ממסצ'וסטס...

forglemmigej

New member
זה מזכיר לי

שהקרינו פה לא מזמן את "הכל אודות אמא" של אלומובר עם כתוביות בדנית.. מזל שראיתי את זה פעם בארץ ולכן הבנתי את הקונספט .אגב אלומובר ,לספרדים שבחבורה (ולא רק), מה הקטע הזה שלו של השתלת איברים ?זה מוטיב שחוזר אצלו בכל סרט.

een ogenblik

New member
לנו אין בעיה

באזור הפלמי של בלגיה לסרטים תמיד יש כיתוביות תרגום ולא דיבוד. בעצם לא תמיד, כאשר קהל היעד הוא ילדים ממש קטנים יש גירסאות מקור וגרסאות מדובבות. זה בבתי הקולנוע. בטלוויזיות הכל בשפת מקור, וץ מתוכניות הילדים המאד קטנים. כאשר אני צופה לפעמים בערוצים הוולוניים, אז אכן שם הדיבוב חוגג, אך כנראה לא באותה מידה שבארצות מסביב. יש RTBF1, שם הכל מדובב (לפחות על פי תצפיותי), ויש את RTBF2, שם לא מדובב (לפחות על פי תצפיותי). לפעמים הם משדרים את אותו סרט בשני הערוצים, אחד מדובב והשני מתורגם. אין לי מושג מה רמת האנגלית האזורים הוולונים, אך האזורים הפלמים רמת האנגלית גבוהה מאד.

shlomitit

New member
תשמע, אודיסיאוס

אני מציעה לך שתעבור לאיטליה. אמנם גם פה הכל מדובב, אבל לפחות לאיטלקית ולא לגרמנית. וחוץ מזה, אתה יודע איזה שמש יש כאן היום?! מזמן לא הזמנתי פה אף אחד לכדורעף חופים. אבל עכשיו ברצינות, וסליחה שאני לא עושה פסקאות, אבל כל פעם שאני עושה כאן אנטר המחשב יוצא משיווי משקל, סרטים מדובבים זה חולירע. וגם אילו ידעתי איטלקית היטב לא הייתי הולכת לראות סרט מדובב, זה עיקרון. (כמעט כמו לא לגור בגרמניה). וזה נורא קשה למישהי כמוני שבארץ היתה בשניים שלושה סרטים כל שבוע, ועכשיו כבר חצי שנה לא ראתה סרט!

peleds

New member
יש לי מקום לסרטים בשבליך..סוף הדרך

במידה ואת נתקלת בחודש חופש לתור את איטליה אז... סיינה, טוסקנה. גרתי שם מעט ויש שם במצודה בעיר סרטים בכל השפות כאשר הקולנוע הינו כמו בסרט "סינמה פרדיסו" ללא גג. מדהים חודש שלם במחירים מצחיקים ממש. עוד משהו, נראה לי שהמחשב שלך הטאליין (מלשון נהייה איטלקי), כיוון שלא שאין באפשרותו לקבל את האנטר שלך...פשוט הרי את יודעת שאיטלקית שפה מהירה אז למה לעצור אותו?? :)

ipple®

New member
שלומיתית - בקשר לפיסקאות..

הדרך להוסיף פסקאות בלי לשגע את המחשב היא ללחוץ על אנטר ומייד אחר כך (ממש כאילו ביחד) ללחוץ על כפתור סטופ למעלה בסרגל הכלים. זה בדרך כלל עובד... ותודה לתומר על הטיפ הנ"ל.

shlomitit

New member
תודה לכם, לשניכם

וואוו, גיא, אתה יודע כמה אני רחוקה מסיינה? אבל אתה צודק, אכן מקום מדהים, כבר הייתי שם. לא נראה לי, עם זאת, שאחכה עד הקיץ, ובקרוב אגיע לארץ, אז אוכל אולי להשלים כמה חסכים. תודה גם על הטיפ עם האטנר, ריפל ואני מנסה אותו עכשיו וואלה, עבד! פעמיים! איזה שיחוק!

למעלה