סתאם

amonit

New member
ממש לא מוזר

אפשר לראות את נכונות הטענה אם תביטי איך נשים מול גברים צועדים ברחוב. מלבד ההבדל בנעליים שמציב גבולות למרחק הצעד, הבגדים הצמודים יחסית לגברים שאינם מאפשרים מרחב, נשים פחות "תופסות מרחב" בתנועות הידיים , בהרמת הקול, בישיבה ברכבת/אוטובוס ובכלל בנוכחות המרחבית. אני מסכימה לשתי הטענות. נשים סגורות יותר יחסית בשפת גופן משתי הסיבות. סיפור קצר: באחת ההגשות לאמנות שהגשתי לא היה מספיק מקום על השולחנות המאחרים/מאחרות להגיע הגישו את העבודות על הרצפה. את עבודתי צימצמתי מתוך התחשבות באחרים בפינה מוגדרת ורק כשהגיע זמני פרשתי מעט את המרווחים בין המוצגים. המנחה [אישה]ממש "חטפה עלי קריזה" - קיבלנו כל הכיתה מנה: איך אנחנו מרשים לעצמנו לאפשר לאחרים לצמצם את נוכחותינו ובמיוחד הנשים, "הגיע זמנך- את אמורה לפנות את כל השטח בכדי שנוכל להתייחס לנוכחות העבודות שלך" אתן כל כך רוצות "להיות בסדר " שאתן לא מעיזות לומר עכשו הגיע תורי- עכשו התיחסו אלי. מיותר לומר שאת רוב הזמן בילינו בשעור לחיים על תפיסת זמן/ מרחב/ נוכחות/ התיחסות כאשר "תורנו". שעור שלמדתי לכל החיים כך גם רוב הנוכחים באותה הסדנא. היא הוכיחה לנו- שרוב עבודות האמנות שנעשו ע"י נשים תפסו פחות מרחב והיו קטנות יותר משמעותית מעבודות גברים ע"י שקופיות בשעור שלאחר מכן. זה היה שעור מאלף על אמנות בחיים. נושא הקורס: מיכלים .באופן הכי פתוח הכי משמעותי ופילוסופי שאפשר. מיכל- הכלה [כף רפויה] , חלל, ספייס, נוכחות, אמירה, ועוד.

המוזר שלי התייחס להנחה שדווקא

בימינו הכותבת רואה את ההבדל במצג הגוף כהבדל הקשור לאופנת הרזון. אני רואה את ההבדלים האלה מלווים את האנושות מאז ומתמיד - אולי. גם בתקופות בהן היה אופנתי להיות מלאה ושמנה - אז היה הכי חשוב שאשה "תיסגר". כך שאין קשר לאופנת הרזון. יש קשר לעובדת היותנו נשים, ואם הקשר הוא בילוגי או התנהגותי? דורש בדיקה. אני אוהבת לצפות בסרטי טבע ולראות איך הקופות נרתעות לצדדים כשזכר מאיים ומשתולל.

הילהל

New member
הי אורין

אני לא טוענת שהצמצום במרחב קשור לרזון בלבד ולימינו אנו בלבד. אני חושבת שהרזו, אותו מעודד העולם הגברי, הוא תגובה לעובדה שאנחנו תופסות היום חלק יותר גדול מהמרחב הציבורי (עובדות, לומדות, משמיעות דעה). בכמה מאמרים שקראתי כינו את השאיפה לרזון "המחוך הפנימי", נשמע לך הגיוני?

נשמע לי מאד הגיוני ונראה לי חשוב עד

כדי ליצור מהנושא הזה הודעה חדשה נוספת. אז אם אנסה להגיד את הרעיון במילים שלי: עקב העובדה שנשים החלו לתפוס מקום במרחב החברתי ולדרוש את קיום ומיקום הנוכחות שלהן והזכויות שלהן, החל תהליך חברתי-רעיוני, זכרתני ככל הנראה, ובו הודגש גוף האשה כרזה ונערי ובו בזמן מיני (שדיים גדולים). מה שהתהליך הזה כיוון אליו היה: את רוצה להשתלב בחיים הגבריים? ובחברה הזכרתנית הקיימת? החלי להיראות כמו גבר אבל שימרי על החזות המינית שלך באמצעות האיברים שאינם משמשים להולדה. את מה שמשמש להולדה, דהיינו, אגן רחב, ירכיים מלאות, בטן דשנה, החליפי באיברים נעריים שטוחים. אם תיראי כמו מושא מיני ולא נקבי, ותתאמצי לשדר עקרות (רזון-יובשנות), נפנה לך מעט מקום. זהו?

הילהל

New member
קלעת בול

ועכשיו כשאמרת את זה כל כך טוב, אני בכלל בבאסה. למה? כי אני נראית בדיוק כמו ש"אסור". אל דאגה, אני אצליח "למרות" המראה הנשי. דרך אגב, חליפות העבודה לנשים בשנות השמונים, היו בדיוק באותו כיוון: את רוצה להצליח? תראי כמו גבר!

אפרתש

New member
ועוד משהו

לפני מספר שנים שהינו באוניברסיטה בארצות הברית. רוב הסטודנטים שם לא הלכו עם תיקים אלא החזיקו את הקלסרים ביד. ושמנו לב לכך שרוב הגברים מחזיקים את הקלסר ביד אחת, לצד הגוף. רוב הנשים החזיקו את הקלסרים בשתי ידיים, לפני הגוף (מגוננות? מסתירות?).

זה דווקא עניין פיזיולוגי ניראה לי..

גם ילדים תראי מחזיקים קלסרים ככה, פשוט כי לרוב היידים שלהם לא מספיק ארוכות ושריריות כדי להחזיק אותם ביד אחת מצד הגוף. לרוב הנשים ידיים קצרות מגברים...

wasaby

New member
למה לגברים אין תיק?

אפילו בלימודים, כשחייבים ללכת עם תיק כדי לסחוב את כלי הכתיבה והדפים רוב הגברים ילכו עם הארנק בכיס ולא בתיק. רוב הדברים בתיק שלי (גם זה לא ללימודים) הם לא דברים "נשיים" יש לי ארנק, טישו, לפעמים כדורים נגד כאב ראש או אלרגיה, טמפונים, פאלם, שפתון נגד יובש, עט, דברים כאלה רק לפעמים אני לוקחת איתי איפור או מברשת שיער. מה, אין גברים אלרגיים? הם לא צריכים מקום למשקפי השמש או למפתחות? אני מנסה לחשוב איך אפשר לצמצם את הארנק שלי שיכנס בכיס ולא בתיק. לגברים אין כרטיס אשראי? כרטיס סטודנט? תעודת זהות? פנקס צ´קים? איך הארנקים שלהם שטוחים כל כך?

amonit

New member
הארנקים שטוחים כי הם יושבים עליהם:-

הבעיה עם לשאת את הארנק בכיס היא 1 .כי זה ממש לא נוח ומושך את הבגדים למטה אם תחשבי על זה בעצם לנו אין עוד דברים בולטים מהמכנסיים והמכנסיים הנשיות קצת יותר צמודות באזורים האסטרטגים. 2.יש להם הכל ואם תסתכלי על התנהלות גבר ממוצע עם אביזרים, תגלי דרך אחרת לאיפסון אביזרים- קודם כל הדברים "תלויים עליהם" המשקפים, המפתחות, ועוד דבר שני- האוטו הוא מקום איכסון לא רע. דבר שלישי- לא שמעת מעולם את המשפט: שימי את הכדורים שלי בתיק שלך...וכ´?

סוהיטי1

New member
רגלי הגברים פסוקות לא רק ברכבת...ו

לאיפה נדד מבטך עד היום?גברים יושבים כמעט תמיד עם רגליים פסוקות.אם תראי אישה יושבת כך,יש לה ודאי זוג ביצים המאפשר זאת.חוץ מזה,את אישה מיוחדת במינה.כל העולם כמרקחה,ואותך מעניין רק המרחק בין רגל שמאל לרגל ימין של הגבר ברכבת.

טל קר

New member
ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

טבע האנושות לדעתי הוא שגם כשכל העולם כמרקחה בעיה אישית יומיומית מלחיצה יותר מבעיה עולמית ערטילאית, והיא בטח בעלת נראות גבוהה יותר (גם בלי להצטרך לנימוקי אסקפיזם). שלא לדבר על כך שהשאלה דיברה על סימפטום, שלא לדבר על כך שהנימוקים לסימפטום הם בנפשנו גם כשהעולם כמרקחה.

למעלה