סשן פורום 31-5

../images/Emo7.gif

הקדמתי בשש שעות יחסית לפעם הקודמת מה כולם הלכו לישון? בארס אמר יהיו פולסים פולסא דנורא אולי

barak001

New member
אולי תתחיל להגיב?

יש פה הרבה הודעות שדורשות תגובה קח
בינתיים

קראתי והגבתי קצת

עם מה הפיצה? עזוב, טחנתי קודם סביח וחצי עדיף שאני אתה והמורה לזימרה נדבר בלייב מאשר תגובות פורמלין לישנים ולחולמים

בארס

New member
קוסמית...

...בוא בוא לכאן שלא תעיר את הנמים משנתם מרוב פאניקה. אני יהיה ילד טוב...מבטיח P:

בארס

New member
בגלל שפיזרתי הבטחות

אז אני אשלם קצת לפחות. הכלל השני של האייקידו גורס שכשמושכים אותך תדחוף וכשדוחפים אותך תמשוך. אפשר ליישם את זה גם מילולית.

קראת אותי

רציתי להגיד לך - תפתח שרשור למטה... אוקיי, לא בטוח שהבנתי את המשיכות והדחיפות. תדגים על ברק (ושברק יפיל אותך בחזרה)

בארס

New member
יאללה

לא משנה מי... נגיד שאנחנו סתם שני אנשים בגן ציבורי תתקיף אותי איכשהו.

אתה זבל אתה

אנשים כמוך לא צריכים להסתובב חופשי בגנים ציבוריים אני אקרע לך את הצורה קיבינימט

בארס

New member
אני מבין את הבעיה, אני זבל

אבל מה אתה מציע לעשות בנידון?

שתסתלק מהגן, יא נבלה

רק צרות אתה ושכמותך מביאים לכאן. לא רוצים אותכם יותר! מבין? (אגב, מה אם אותו אדם מאיים לתקוף פיזית או לפחות רומז על כך?)

בארס

New member
כרגע

אנחנו בעניין של ויכוח מילולי...הקטע הפיזי דורש פעולה שונה. ואני רק מדגים את העקרון...כי הכי חשובה בתכלס היא המטרה...ולא תמיד המטרה בויכוח או קרב היא להביס את הצד השני...והתמרונים שאדם מודע מתמרן תמיד יהיו ביחס למטרה שלו. אז לפי העיקרון של כשדוחפים אותך תמשוך...אני אמשיך למשוך את ה"תוקף"...במטרה לחשוף את ה"כלום" שעומד מאחוריו..ואני אפילו ירחיב את היריעה כדי לבלבל אותו...כלומר אני אחשוף בפניו עוד "מטרות" לתקיפה: אז בעצם מה שאתה מציע זה לנבוח וליילל? ככה אפילו חתולים לא תגרש וזבלים כמונו זו צרה הרבה יותר חמורה מחתולים...אולי העניין הזה גדול עליך? יש כמוני הרבה מאוד ואנחנו מזיקים לחינוך של הילדים ואפילו בענייני חניה אנחנו עושים צרות.

המממ יש כאן חורים

אתה מניח דברים מסוימים על התוקף אבל אם לתוקף יש מטרה ברורה משלו (לא משנה שהיא מגיעה ממקום מזויף), הוא יתמיד בה. אם התוקף הוא עקשן כמוך, לא יעזור בית דין. אם הוא נוח לתמרון, אכן תושג מטרתך. אבל גם עם עצם התמרון לא נוח לי (=מניפולציה על הלא-מודע של האחר) מה בדבר קנה הסוף המתכופף לעומת האלון החזק? נכנס כאן איפשהוא?

בארס

New member
כמובן שלתוקף יש מטרה

אבל זה לא משנה...אם הוא לא מאוזן ואתה כן...הוא יפול. הכל עניין של גמישות...ומרכז. שים לב שאני לוקח על עצמי את ההאשמה שלו (זבל)...קרוב לודאי שהוא מתכונן להתגוננות...אבל איזה דיסוננס אני משדר כאשר אני אומר שאני זבל ונשאר לעמוד נינוח? התנהגות כזו ממש מזעזעת את עולם ה"דימויים" הנורמטיבי. עכשיו בדינמיקה שלנו עומדות בפני תיאורטית כמה אפשרויות פעולה 1. לתקוף אותו בגב. (כבר הכנתי את התשתית לכך ע"י ה"גדול עליך") 2. להציע פתרון...שאינו בגדר התנגשות 3. ואם אני רוצה לטמטם אותו לגמרי אני יכול לקפוץ לנושא אחר לחלוטין...למשל לדבר על מזג האויר או משהו כזה. המניפולציה...המניפולציה היא לא מוסרית אם עומדת מאחוריה מטרה לא מוסרית...זה הכל.

עכשיו באור הבוקר

מתבהר לי שכבר השתמשתי במשיכות האלה. וזה קרה רק כאשר לא נפגעתי יותר מה"תוקף" על שלל צורותיו (לצורך העניין, אפשר לראות את זה כמשחק אנרגיות שבו מישהו מנסה לקבל ממך אנרגיה). וזה קרה רק כאשר לא הזדהיתי עם הדימוי שלו. וקבעתי מטרה שבכלל אין לה קשר עם התקיפה. יפה והפוך?

בארס

New member
הפוך...

אם ניקח את הדוגמא שאמרתי "לך"...אולי זה גדול עליך? שזאת משיכה, אבל יש לזכור שזו משיכה שבאה בעקבות הדחיפה של התוקף ככה שהיא בעצם הגבירה לתוקף את המומנטום במובן מסויים... אז הייתי עונה בתגובה (דחיפה)...יכול להיות שזה באמת גדול עלי, אבל בגלל זה אני לא לבד במאבק הזה בך ובשכמותך. ואז אני בעצם "עובר" את התוקף ומתייצב חופשי מאחוריו (תוך כדי שבזמן ה"יעף" הפגשתי אותו עם עוצמת התקפה גדולה יותר רק מאשר אני עצמי) אם הייתי נעלב מהתיגר שהוא קרא עלי והייתי אומר משהו בסגנון : קטן עלי?...אני אוכל עשרים כמוך לארוחת, בוקר אז בעצם הייתי מתחיל "להתנפח". במקום שבו נוצרת התנגדות...שם המתח והעומס מתגברים ועשויים להגיע לנקודת השבירה. דמיינו לכם תחרות משיכה בחבל....שתי קבוצות מושכות בכל הכוח אחת את השניה, כמות אנרגיה עצומה מושקעת והחבל בקושי זז. או בדוגמה ההפוכה...קרב סומו, שני ענקים רצים זה אל עבר זה מתנגשים אחד בשני ונלחצים זה אל זה. אז העיקרון של האייקידו מדבר על הפרת האיזון הזה בין הכוחות הסותרים...ובעצם מדבר על זה שבתכלס אתה לא צריך להפעיל שום כוח ...אתה יכול לנצל את כוח התקיפה של היריב כדי לפגוע בו. אבל זה כמובן דורש מיומנות גבוהה ואיזון פנימי...וזו למעשה דרך להתקרב לאחת כזו. כל זה נחמד אבל הנקודות הכי חשובות לנו, שהדיון הזה ממחיש הוא הנושא של ההזדהות והדימוי העצמי וגם הנושא של המטרה. כל מה שאנחנו מדברים עליו כבר הרבה זמן. נחזור עליהם בקצרה: כשלאדם אין ראייה ישירה של עצמו, אז הדימוי העצמי שלו מתבסס על פידבק שהוא מקבל מהסביבה...ואז אם ה"סביבה" אומרת לו שהוא טמבל...זה פוגע לו בדימוי העצמי באופן ישיר...וגורם לכל המנגנון של הפגיעה וההעלבות להתעורר במידה זו או אחרת...זו ההזדהות בהתגלמותה...והדוגמה הזאת מראה לנו איך מצב של הזדהות הוא מצב של כבילות איתנה (והתנייתית) ולא מצב של חופש. הנושא של ה'מטרה' גם הוא נושא קריטי. ובהרבה מישורים. -קודם כל, המטרה של האדם מצביעה על המקום שבו הוא נמצא, כל אחד והמטרה או החוסר מטרה שלו (שגם היא סוג של "מטרה", אם אנחנו בוחנים את העניין מהזוית של ה'כוח'(וקטור) שהזכרתי מקודם) או ריבוי המטרות שלו. - אחר כך מידת ההזדהות של האדם היא זו שקובעת את היכולת שלו להשאר נאמן למטרה הזאת...כי הוא יכול לבוא נינוח וטוב לב עם כוונות טובות אבל מהר כאשר מתחילות אי אילו מערבולות לאבד את הכיוון ולעלות על קו אחר שאפילו סותר את המטרה הבסיסית או הראשונית שלו. - ונקודה אחרונה חשובה מאוד היא שהמטרה עצמה קובעת את דפוס הפעולה (אם נאמנים לה)... המטרה של אדם יכולה להיות בעצם להאדיר את עצמו...זה ככה כמעט תמיד כשהאגו שולט, אז הוא ינסה להשפיל את הצד השני בכל מיני דרכים, גם ע"י ניסיון "ללמד" אותו או לתמרן אותו בצורה זו או אחרת, אבל זה יעבוד רק לעיתים נדירות כי באופן יסודי אף אחד לא אוהב שמתמרנים אותו וכמעט כל אחד מרגיש כשזה קורה ומתנגד לכך מפאת כבודו העצמי. כלומר...אם אני "נורא מיומן" ואני יכול להפיל ולהקים אדם אחר...הרי שבדרך כלל זה יהווה עבור האדם השני נחיתות קשה מנשוא ובעצם מבחינת הכבוד העצמי שלו (ויש גם כבוד עצמי אמיתי לאדם) זה יהיה כמו תבוסה. אי לכך הפעולה של האדם הנאור אמת, אדם שפועל מחמלה...כלומר שהוא רואה את הזולת כאילו היה הוא עצמו, צריכה להיות סוג של תמרון שנותן לאדם השני מרחב לעמוד על רגליו בעצמו...ולא תמרון שכביכול יזקוף לזכותו האגואיסטית את, בוא נאמר, "התקדמות" הצד השני.

סיכום יפה

ולסיכום אחר - מופע האימים שלך לא זוכה לפופולריות עצומה אם לא נספור אותי, המבריזן הסדרתי, ואת מנהל רשות השידור, נותרנו עם ברק ומיכל. בפעם הבאה אולי תבטיח סוכריות על מקל ומשאלות על מקרל?

הערה אחרת

אני אבחן את העקרונות האלה בעתיד הקרוב מה שבכל זאת רציתי להוסיף הוא - שגם למידת טכניקות שכאלה יכולה להיות עוד כלי בידי האגו התכסיסן (אה-אה, my precious, מצאתי עוד דרך לגבור על יריביי!) הנקודה היותר קריטית היא להיות מודע לעצמי, ומתוך מודעות לעצמי לשים לב למה שקורה עם הסביבה ואנשים אחרים. להיות מבוסס בעצמי, כך שאי אפשר למשוך אותי למחוזות מדומים שבהם אני מגיב בעיוורון. מתוך כך, יש בידי היכולת לבחור. ואז אוכל גם להשתמש בעקרונות האלה

בארס

New member
זה הקשר לאמת.

בלעדיו הכל עורווה פרח. (או איך שלא כותבים את זה ;)

למעלה