סרמאגו, א.ב. יהושוע

and just for the record

אני לעולם לא או8מר לאדם, שהוא דור שני לשואה, שהוא צריך לקרוא את ספריו של סאראמאגו. דרכי הנפש הן נסתרות, ואם האדם נפגע על ידי סאראמאגו זו זכותו לא לקרוא אותו, לנחרים אותו ולשרוף את ספריו. הדבר היחיד שאני מתעקשת עליו - הוא לא אנטישמי. אין שום קשר בין אמירותיו ומעשיו לזה שהחליטו שהוא אנטישמי. ואני אוהבת אותו מאוד, ואמשיך לקרוא אותו, אני חושבת שיש מעט סופרים מוכשרים כמוהו. אבל זו הדיעה שלי.

נומי-נומי, בוקר טוב

אולי תגדירי לצורך הענין מיהו ומהו אנטישמי? ולצורך הענין -סאראמגו לא התנצל!!!!! כדרך העולם הוא טען שדבריו הוצאו מהקשרם וכשניסה להסביר -חזר על אותו טמטום מרושע. בעיני הלגמרי סוביקטיביות- מי שמאשים אותי בנאציזם הוא אנטישמי (היות וניסה לגונן על ערבים שהם ג"כ שמים אני מוכן לצמצם את ההגדרה לאנטי-יהודי) ומצידי -תקראי מה שאת רוצה. את גם יכולה לתרום כסף לתנועה האיסלמית כדיי שילדיו של מתאבד שהרג 20 ילדים בדולפינריום יוכלו להמשיך וליטול חלק בקייטנות של החאמס ולדקור בכידונים בובות בדמות הקאריקטורות של היהודים מה-דשטרימר, עטופות בדגל ישראל תוך שהם צועקים במלוא גרונם איטבח-אל-יהוד ומיליון שאהידים עולים על ירושלים.

אל תדבר איתי על 20 ילדים

שנרצחו בדולפינריום. לך יש את השואה. לי יש את זה. קפיש? זה כבר לא רלוונטי לפורום, וכרגיל, יורד לפסים מגעילים. ולא, אני לא אתרום כסף לתנועה האיסלמית, ואני לא חושבת שההשוואה הזו בכלל במקום. אתה פשוט נותן למגעילות שלך להשתלט עליך. ומראש, ציפי, אני מתנצלת שאני יורדת על חבר פורום אבל יש דברים ויש דברים.

יש לך בעיה עם הגדרות

כמו שלא ברור לי איך את מגדירה אנטישמי, כך לא בדיוק ברור לי מה ההגדרה שלך לניבולי פה. בדיוק בגלל ששישה מליונים יהודים שעלו בארובות השמימה קדושים לי, כך קדושים לי אזרחים חפים מפשע שמתפוצצים לרסיסים. וזו בדיוק הסיבה שינני מסוגל לקרוא את סאראמגו אחרי שהשווה אותי לנאצים בנסיון להגן על עם שנלחם על חירותו ע"י רצח שפל ופחדני של עוברי אורח.

Erez-S

New member
../images/Emo32.gif פתאום שמתי לב שזה הכינוי הישן

שלי. לא רציתי לכתוב בפוורם הזה הכינוי E-raze אך כנראה בלי לשים לב השתמשתי בו שום. מעצבן. האם מישהו יודע איך אפשר למחוק כרטיס אישי?

Erez-S

New member
כן, אבל אני עדיין

יכול בטעות לכתוב עם הניק הזה.

אתם כולכם מפסידים את הנקודה.

ארז העלה אותה, אבל לא התעקש עליה: סאראמאגו לא אנטישמי, הוא לא התבטא נגד היהודים - הוא התבטא נגד המדיניות הישראלית. ההשוואה לשואה היא טיפשית ומטומטמת, ומכיוון שהוא לא חווה את כל הנושא הזה על בשרו כמו שחווה את זה כל אדם ישראלי, שלא נומר אשכנזי, אז הוא הרשה לעצמו להתבטא בטיפשות. פליטת פה מטופשת. אם הוא היה מגנה את מדיניות ישראל כלפי הפלסטינים, בלי להשוות את זה לשואה, היתם גם מחרימים אותו? ולצורך העניין - זו גם שטות לומר שדוסטוייבסקי היה אנטישמי, שהרי הזמנים היו אחרים לגמרי. היו לו אולי כמה דיעות קדומות, או כמה רמזים בספרות שלו, אבל הוא לא היה אנטישמי. ועוד משהו - החיפוש האובססיבי הזה אחרי אנטישמים משגע אותי, פטר קריקסונוב יצא מגדרו כדי להוכיח בהוכחות מעוותות וחסרות כל בסיס שבולגקוב אנטישמי, דבר שאף חוקר ספרות או בלשן שמכבד את עצמו לא היה מעלה על הדעת בכלל להתבחבש איתו.

ציפי ג

New member
בלי שום קשר לשואה

אני נוטה לא לקרוא ספרים של אנשים שונאי ישראל. ואני יודעת שאתם לא מסכימים אתי. זה כל היפוי באנשים . אנחנו חושבים אחרת.

זה כל העניין

שזו טעות לחשוב שסאראמאגו הוא "שונא ישראל". זה מה שאני מנסה לומר לכם.

Boojie

New member
ארתור סי קלארק *לא* ניצל ילדים.

זו היתה השמצה חסרת ביסוס, והוא נוקה *לחלוטין* מאשמה על ידי הציבור והתקשורת, אחרי שהמעורבים בעניין הודו בכך. שוב ההוכחה לזה שלרכוש שם רע הרבה יותר קל מאשר לנקות אותו, ושאת העיתונים הרבה יותר מעניין לספר שאתה אנס, פדופיל וחלאת המין האנושי, מאשר לפרסם התנצלות על הריסת שמך הטוב בגלל סיפור עיתונאי שלא התברר עד הסוף.

Boojie

New member
וסתם למקרה שמעניין אתכם,

עוד שלושה לינקים לאותו סיפור. שתראו שזה לא שרק אתר אחד החליט שזה ככה.

Boojie

New member
יש לי שתי בעיות עם האמירה הזו:

הראשונה - העירוב בין אמנות ופוליטיקה נראה לי מפחיד. הייתי רוצה להאמין שאמנות היא דבר שיש לו ערך בפני עצמו וקיום בפני עצמו, מין השראה אלוהית (זו מטפורה, וקחו את זה כמטפורה) שלא בהכרח קשורה לדעותיו הפוליטיות ולטמטומו של זה שמוסר לנו אותה. השנייה - אני לא אוהבת שהופכים את השואה לאייקון במקום לדבר אמיתי, וזה מה שקורה איתה בימינו. במקום שנראה את השואה כדבר אמיתי, שעשו אותו אנשים אמיתיים, ונלמד ממנה את הלקח על מה שיש בכל אדם ומה שבני אדם עלולים לעשות, הפכנו אותה למין דחליל, משהו שהשם שלו טעון רגש, מקודש ממש, אבל שלא ממש תופסים אותה כדבר מציאותי. אני חושבת שזו טעות. אני חושבת שלהפוך את השואה לדבר מקודש שאסור לאף אחד להתייחס אליו זו טעות, כי אנחנו מעבירים אותה כך מעולם הדברים האמיתיים והממשיים, למעשה, לעולם המפלצות. דברים שמפחידים ילדים בלילה, אבל שאותם ילדים לא תופסים אותם כדבר אמיתי שקרה, שהיו מעורבים בו אנשים אמיתיים, ושיכול לקרות לאנשים אמיתיים. לא פלא שהילדים היום כל כך מנותקים מהשואה, ומעדיפים בזמן הצפירה ללכת מכות. השואה הפכה להיות איקונין, בדיוק בגלל אמירות כמו שלך, שמקדשות אותה ומציבות אותה על מישור קיום שונה, וככזו אין לה יותר קיום ממשי בעיני הדורות הבאים.

ציפי ג

New member
לו סאראמגו

היה נוסע לרואנדה, ואומר שם שהרצח של בני הטוטסי מזכיר לו את השואה, לא הייתי רואה זאת בחומרה. ולמה? כי שם היה רצח של עם שלם בתקופה קצרה במכונה משומנת היטב, והעולם שתק. השוואתו של סארמאגו אותנו לנאצים, היתה או בורות, או מונעת שנאה. אין לי דרך אחרת להיחס לכך. אז אם הוא שונא אותי, למה שאני אכבד אותו, ואם הוא בור באשר לי ומדבר עלי, שיקרא קודם את תולדות העם היהודי, ואח"כ אני אקרא את דבריו. כנראה, שתולדות העם היהודי לא ענינו אותו במיוחד, וזו זכותו, אבל אז זכותי לא להתענין בו.

את בעצמך אומרת

שזו הייתה או בורות או שנאה. ואז יוצאת מתוך נקודת הנחה שזו הייתה שנאה. לפי דעתי, זו היתה בורות,. טיפשות, פליטת פה מטומטמת, שלא הופכת את האדם לאנטישמי, היא הופכת אותו למטופש.

זו לא היתה פליטת פה

בנסיון להסביר את דבריו שכביכול הוצאו מהקשרם (מיפלטו התמידי של הנבל) סאראמגו האנטישמי חזר שוב על דבריו! כמה פשוט היה לו סאראמגו היה אומר: " סלחו לי, אינני יודע מה היתה האידאולוגיה הנאצית ומה בדיוק עוללו הנאצים להורי-הוריהם ומשפחותיהם של אזרחי ישראל וחיילי צהל ביניהם,, אני גם לא בדיוק מצוי בקונפליקט הישראלי-פלסטיני, אני מתנצל וחוזר בי מדבריי". אבל יש סמרטוטים המהלכים על שניים שאחת מהשתיים - או שהם חושבים שלהתנצל ולהכיר בטעותם זו חולשה, או שהם אכן חושבים מה שהם חושבים ועומדים מאחורי מה שאמרו מה שהופך אותם לאנטישמים בורים (ואין סתירה בין השניים)

למעלה