טיפשות לשמה
מצטער על ההערה אך זה בדיוק הדבר הראשון שעולה לי בראש לשמע הטענות האלו. הערות של סופרים, לטובים ולרע, וכמובן תלוי בשביל מי, זה דבר בלתי נמנע. מה איכפת לי אם וויליאם ס. בורוז הרג את אישתו וברח מכל אשמה, מה איכפת לי אם ארתור סי. קלארק ניצל מינית ילדים בסרי לנקה, מקום מגוריו, וישנו גם לואי פרדינן סלין ששיתף פעולה עם הנאצים, לא איכפת לי כלום כל עוד הם כתבו יצירות ספרותיות המחפות על כך מבחינת תשומת הלב שאני מוכן להקדיש להם ולחטאיהם. כל עוד ספריהם טובים, זה כל מה שאני מתעניין בו בכל הנוגע לשמם ואישיותם. זו הפילוסופיה שלי כלפי עולם הספרות שאני משקיע בו חלק נרחב מזמני. אנטישמים כמדומני הם גם אנשים שלא ממש מתים על יהודים, ורובם אף יותר נוראים מסאראמאגו אשר הוא רק בור בתחום המצב הישראלי-פלשתיני אך לא אנטישמי. ונחשו מה, דוסטויבסקי היה אנטישמי, כן כן, ענק הספרות שעל שמו חבר פורומנו כינה את עצמו וגם מעריץ את כתביו, ומה עוד, גם להמינגווי היו הערות אנטישמיות, ביצירת המופת המופלאה "וזרח השמש" הוא מציג את היהודים כקצת אידיוטים, אך זה לא עשה לי כלום מלבד קצת לא לאהוב את הקטעים האלה אבל פשוט להשתגע מהנאה בחלקיו האחרים של הספר. אז מה?! אף אחד הוא לא מושלם!!!