סרט מדהים!

• פותח הנושא or152
  • פורסם בתאריך
אתה רוצה להשתתף בניסוי?

סתם, נו. תתגאה בכך שאתה עוד חוליה בתהליך הגמילה שלי מ"להתכווח" ו"לדון" עם בריאתנים. שיהיה שבוע טוב וחיוכים.

Trance O Matic

New member
משפט שתפס את עיני:

"אבל הם לא הציגו דגם מפורט המראה כיצד יכלה התפתחות כזו להתרחש, שלב אחר שלב". מאה ושלושים שנה אחרי לידת התאוריה טרם הצליחו אוהדי דארווין להציג בספרות המקצועית ולו דוגמא אחת לתהליך ההתפתחות המדויק של איבר כלשהוא." אתה ממהר לאן שהוא ?? אני לא... "...דגם מפורט... שלב אחרי שלב." - מאוד יכול להיות שבעוד 458 שנים זה יהיה...

האמת היא שכן עשו את זה

במשפטי דובר ב2005 אותו מייקל ביהי ישב על שולחן העדים והונח לפניו תל אדיר-מימדים של ספרים שנכתבו המסבירים, בדיוק שלא-להאמין, כיצד התפתחו מערכות מורכבות כגון מערכת החיסון ומנגנון קרישת הדם על-ידי צעדים הדרגתיים באבולוציה בה קיימת השתנות הדרגתית שעוברת בתורשה אתה יודע מה מייקל ביהי עשה? הוא משך בכתפיו ואמר שזה לא מספיק. בקיצור, כשאתה רוצה להאמין במשהו, אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך. אני פשוט מקווה שאתה בתור freethinker לא חושב לרגע שלא מדובר בשקר כאשר בריאתן חסר-דעת כותב שלא הוצג תהליך התפתחות מדויק של איבר (ואפילו מערכת) כלשהו.

Lucy Wiggin

New member
יש תיאור נהדר של ההתפתלות של ביהי

בThe God Delusion. מומלץ בחום!

Been there, done that

האמת היא שזה אחד מהספרים היותר חלשים של דוקינס שקראתי. אם לא קראת את The ancestor's tale אני מפציר בפנייך לקרוא את זה. הספר הזה היה כל כך חזק ומדהים, מעולם לא התרגשתי כל כך מקריאת ספר. אני בחיים לא קראתי כל כך הרבה בכל כך מעט זמן. הייתי פשוט אובססיבי בקריאה. זה הפעם הראשונה שאני קורא ספר של איזה 500 עמודים ביומיים. (אני בד"כ קורא *ממש* לאט)

Lucy Wiggin

New member
יש לי אותו

וקראתי קטעים (אני אוהבת את איך שהספר בנוי), אבל לא את כולו - תזכור שכבר למדתי חלק מהדברים שם. כרגע אני שוב קוראת את The Improbable Mountain - זה חומר קריאה שכל מי שסבור שהאבולוציה היא 'בלתי סבירה מבחינה סטטיסטית' צריך לקרוא. The God Delusion - דוקינס במיטבו, לדעתי, כשהוא מדבר על ביולוגיה, מה שהוא לא עושה כאן. מה גם שהספר ברובו הוא ריכוז של הטיעונים שהביא בספריו האחרים (שקראתי את רובם) . עדיין, שווה קריאה.

רק עכשיו נפל לי האסימון כמה מצחיקה

הייתה הטעות שלך
זה כמו להגיד "חיבור צרפנה אליי" במקום "ציפור חרבנה עליי"

אין מצב שלמדת את מה

שיש בספר הזה. יש שם כאלה דברים אקזוטיים. הוא מדבר שם בפרוטרוט על כל מיני אדפטציות משונות שיש לכל מיני חיות שאף פעם לא שמעתי עליהם. אני זוכר שתוך כדי שהייתי קורא את הספר הייתי ליד המחשב בgoogleimages וחיפשתי תמונות של החיות שהוא דיבר עליהן. אנשים שהיו עוברים ליד החדר שלי באותן רגעים היו שומעים מישהו צועק NO WAY!! כמה עשרות פעמים בשעה. חלק מהחיות שהוא הזכיר נראות יותר משונות מהמיתולוגיה היוונית. אגב, לא התכוונת לספר Climbing mount improbable? אף פעם לא הבנתי את הצורך לקרוא את הספר הזה אחרי שקוראים את השען העיוור. וכן, לא אמרתי שthe god delusion לא שווה קריאה, פשוט שהוא שווה קריאה פחות מהקודמים של דוקינס.

Trance O Matic

New member
אפרופור מיתולוגיה יוונית..

Ancient Monster Hunters תוכנית בערוץ ההיסטוריה (סרטון + הקדמה) האם קיקלופים, אמזונות ושאר מפלצות, הם יותר ממיתוסים. חוקרי מאובנים שואלים האם המפלצות האלו, תיאורם נובע ממאובנים שמצאו "חוקרים" באותה תקופה. פליאונטולוגיה ביוון העתיקה ??! ראיתי את התוכנית - מוזר ומעניין, וקצת די הגיוני למעשה. ____________________________________________________

עזובתך מקיקלופים,

בצפחת ברג'ס, איפה שמצאו המון מאובנים מהתקופה הקמברית, מצאו מאובן של יצור שקראו לו Anomalocaris (מלשון אנומליה. החוקרים פשוט לא ידעו איך לכנות את המפלצת הזאת) הנה לינק של איור מgoogle images שמתאר פחות או יותר איך הוא נראה http://nicholnl.wcp.muohio.edu/NaturalSystems/BurgessShale/Anomalocaris.jpg מה זו המפלצת הזו, לכל הרוחות? :-|

Trance O Matic

New member
נחמד. ראיתי יצור אקזוטי ממש מופע אור-קולי...

(דרך אגב, הבאת לי ציור ולא צילום.)

Trance O Matic

New member
זה בכלל מאובן , חשבתי יצור שחי היום ...

לא נורא, יצורים נחמדים... אתה אוהב יצורים פרהיסטורים ? Burgess Shale (שם הספרייה מהלינק ששלחת) __________________________________________

כתבתי "איור", בכל זאת..

כן, זה מאובן - אמרתי שזה מהקמבריום. מצפחת ברג'ס - זה מקום בקנדה שמצאו בו המון המון מאובנים מהתקופה הזאת. על איזה יצור אתה מדבר?

חחח, ../images/Emo45.gif

כתוב שם שזה דומה לanomalocaris - אז מה אתה חושב בא קודם? לא פלא שפוקימון לקחו את המאובן הזה- זה *נראה* כמו פוקימון

ctmouse

New member
גילויים חדשים בתחום הפוקמונולוגיה

מעמידים בצל כבד של ספק את כל תורת האבולוציה. למרות שקבוצה מצומצמת של מדענים תמהונים עדיין תומכים באבולוציית הפוקמונים (ראה למשל http://en.wikipedia.org/wiki/Pokemon_evolution כדי לצפות בכמה דוגמאות מדברי ההבל שלהם), ברור לכל בר-דעת ובמיוחד לכל בר-בי-רב (תמונה) שכל הפוקמונים נבראו על ידי האל העתיק, ריבון פוקמון.

גלבטרון

New member
למה קצת הגיוני? הרבה, לא?

תוכנית טובה, אחריה חיפשתי מידע אודות החוקרת ואכן עבודתה מרשימה. מאוד מומלץ לצפיה!!!

למעלה