סרט חובה

barr1969

New member
צודק

זה שפעם היית מנהל נותן לך את הזכות להחליט אילו שרשורים צריך למחוק. תוחזר לאלתר, ותוכל להתפרע כהרגלך. <ברר שרק עכשיו סיימה להעלות את דעתה על הכתב, ושום בית דין לא יצליח לגרום לה למחוק את זה>

admor

New member
לא חוזר

את כל הפשלות הניהוליות שלך תדביקי עלי, ואת כל ההצלחות הגדולות שלי תנכסי לעצמך. <הסידור של היום נראה לי מעולה>

למה אין קשר?? אני למשל

לסבי

סרטים טובים זה עניין של טעם

אני נאלץ לראות גם סרטים משעממים בטירוף מתוקף הלימודים שלי. אבל לומדים מזה המון. באמת כ"כ אהבת את בילי אליוט? את זוכרת טוב את הסרט? הפריים האחרון של הסרט, כשבילי כבר ילד גדול ואבא שלו ואחשלו באים לראות את ההופעה, (ולידם יושבים השכן ההומו שחטא ב"לא ילבש"
וחבר שלו כושי, שברור מעבר לכל ספק שהוא הומו) ואז רואים את בילי מאחורי הקלעים, עם תחתונים מינימליות כאלה וצבע על הפנים, הוא נכנס לתוך הבמה ועושה את הקפיצה הזו. אני שואל אותך, זה לא מראה "בילי אליוט הומו"?

לא זה מראה מה שרואים כל הסרט..

אתה לא חייב להיות הומו בשביל לרקוד יפה.. כמו שאתה לא חייב להיות בחורה בשביל להיות גננת..סליחה גנן

נכון, וזה אחד הדברים שהפריעו לי בסרט הזה

זה שהוא מנשק את החבר שלו לפני שהוא הולך ללונדון ללמוד ריקוד, זה בסדר גמור וזה לא אומר עליו כלום, זו מחווה יפה. (ואולי לא יפה לרגש את החבר ההומו שלו?) אבל גם אני כל הזמן חשבתי למרות הבעיות שציינתי בסרט, שמה שהם רוצים להגיד זה שזה שאתה רוקד, זה לא אומר שאתה הומו. נניח שאני מקבל את זה (ראית את רוקדים עם כוכבים? חלק גדולמהרקדנים המקצועיים שם שמלווים את הבנות הם הומואים, זה לא אומר משהו?) אבל אז מגיע סוף הסרט, והוא נראה כמו הומו. נקודה. אי אפשר להתעלם מזה, הוא לבוש או לא לבוש כמו סטריאוטיפ של הומו זה קולנוע, המבע הקולנועי מדבר בפני עצמו, והוא נראה כמו הומו וזה מאוד הפריע לי, כי אולי זה סותר את כל מה שהסרט אומר. ואולי זה העניין, שהסאבטקסט של הסרט מדבר על איך המשפחה המצ'ואיסטית שלו מקבלת את עובדת היותו הומו??? וזה שאבא שלו ואח שלו מתיישבים ליד החבר ההומו שלו ובן הזוג הכושי שלו (שאי אפשר להתבלבל, זה ברור שהוא הומו) לענ"ד בא להדגיש את הנקודה הזו, אחרת אפשר לוותר על החבר בסצינת הסיום של הסרט, בשביל מה צריך לראות שהוא בא למופע הסיום?

Le Fay

New member
ולא עלה בדעתך שאולי זה סרט על

יחסי אבות ובנים, או על הקרבה וגאולה?

לא יקירתי, יש אלפי סרטים על יחסי אבות ובנים

אבל מה זה "סרט על יחסי אבות בנים"??? יחסי אבות בנים זה נושא מאוד רחב. מה הוא מכיל בתוכו? סרט על יחסי אבות בנים יכול להיות על בן שאביו התעלל בו בילדות והוא רוצה עכשיו לנקום בו או לסלוח לו כי אבא שלו חולה או ילד שעשה את המוות להורים שלו רוצה לשפר את המצב לפני מותם או עוד אלף ואחת דוגמאות שאת תתני אם בא לך. זה אכן שם המשפחה, יחסי אבות ובנים. השם הפרטי הוא: אב מצ'ואיסטי שמשוכנע שבנו צריך להיות בדיוק כמוהו, קרי, לעבוד בעבודת כפיים, ללמוד להתאגרף וללכת מכות, וכו' אולם הבן נמשך דווקא ללימודי ריקוד דבר שמן הסתם מאוד קשה לאב לקבל, מי שעובר את התהליך בסרט הנ"ל זה ללא ספק האב, שמבין שהוא צריך לאפשר לילד להתפתח כפי שהילד רוצה ושלא יהיה נכון והוא לא יכול לעצור אותו. ובשביל זה הוא גם עושה הקרבה חברתית ומפר את השביתה, ואף ממשכן את תכשיטי אשתו ז"ל לא שאלת את עצמך איפה האם בסרט? למה האם מתה? רמז, לא בגלל שלהפקה לא היה כסף לעוד שחקנית. כדי שהאב יעבור את התהליך מול הבן, כי לאם לא היתה שום בעיה שהבן ינגן בפסנתר או ירקוד בלט לאב יש גם בעיה עם הפסנתר ההבנה שלי שהסאבטקסט מדבר על הומוסקסואליים היא אכן סוביקטיבית ואתם ממש לא חייבים לקבל אותה. לפני שאתם דוחים אותה, תחשבו עליה לעומק. וכבר ציינתי את הפריימים האחרונים של הסרט שבאים לרמז על היותו הומוסקסואל (לעניות דעתי הקובעת
) ואת נוכחותו של חברו ההומו ובן הזוג שלו שהיא, שוב, מיותרת מבחינת הסרט אלא אם כן יש לה משמעות תסריטאית. עצם העובדה שהאב והאח מתיישבים לידם למרות שזה קורה במקרה לכאורה, שימי לב מדובר בשני אנשים מצ'ואיסטים הומופובים, שפתאום יושבי ליד זוג הומואים ואפילו לא מריצים בינהם איזה חצי דחקה על חשבון הגאים. ללא ספק יש לזה מטרה בסרט

למעלה