סרט חובה

מישו זוכר את הפרעת המפגש שלנו בידי החרדים?

להזכירכם זה היה בחוף ימה של תל אביב. לא במרכז שכונות החרדים... כך שממזמן איבדנו את המדינה לצערי.

mndi gold

New member
אני מתנגד לתהלוכת ההומואים בירושלים

לדעתי זו סתם פרובקציה,ועדיף להצניע את כל הנושא. כן אני מודע שזה הולך לעצבן כמה מחברי הפורום,נו אז מה. אין שום סיבה לעשות את זה בירושלים,חוץ מפרובקציה.

mndi gold

New member
חיים.לא כל מפגר,מייצג מיליון חרדים שפויים.

אז תפסיקו כל הזמן להכליל,כי זה ברור לך ל99 אחוז מהחרדים,לא היה שום מושג או מידע כל שהוא על המפגש,וזה פשוט לא מענין אותם,אז די להכליל.

אוףף איתך אתה נדבק לתפל...

זה העיקרון..השיטה לא איפה יעשו או מי עשה וכמה... כמו ילד קטן שלימד שיטה לסחוט את ההורים שלו..ומיישם אותה כל היום הם למדו את השיטה...זה הכל כל השאר כבר לא משנה

לא מדובר במפגר

מדובר בהתארגנות חרדית שכללה מידע, ציוד, אמצעי תחבורה, צלמים, מאבטחים, כוח אדם נוסף וכסף. אלו הם ראיות נסיבתיות שלכאורה מלמדות על מעורבות של ארגון שנשמע להוראות רבנים. וכבר לימדונו חז"ל: "שלוחו של אדם כמותו" (-:

rigoletto111

New member
לא כל הפלסטינים הולכים אישית

לירות קסאמים, אבל זו ההנהגה שהם בחרו והם ייצרו ומייצגת אותם. אני לפני שנה חשבתי שמצעד הגאווה בירושלים הוא פרובוקציה מיותרת. אבל עכשיו בעקבות ההפרעה למפגש שלנו אני נוטה יותר לחשוב שצריך לרסן את החרדים . גם אם צריך לשלוח עליהם יס"מ. רק חבל על הפקקים שנעבור כל יום בדרך...

R a c h e

New member
גם אותנו כדאי להשתיק/להעלים/לסלק.....

כן, מה שלא כתבתי קודם על שיטת הסלמי: פרוסה אחרי פרוסה, יגמרו עם ההומואים בירושלים ויעברו לתל-אביבים ומשם, בהמשך, לכופרים כמונו, חכה....

Le Fay

New member
תודה. יש כאן כנראה מי שלא מבינים אנגלית -

וגם את הכתוביות בעברית לא. אז אולי כדאי לתרגם להם, ולכל התמימים שמאמינים שזה לא נוגע להם אישית כל עוד הם לא עושים את בני מינם, את דבריו של יהודה לוין, נציג איגוד הרבנים (האורתודוכסים) בארה"ב: "אם זה יהיה באילת, אן בגולן, או בכל מקום אחר", "זו לא ארץ ההטרו, זו לא ארץ ההומו, זו ארץ הקודש - כל אינץ' שלה". כשלא לומדים אזרחות, לא פלא שלא מבינים למה לא צריך רק לצדד בזכות הקהילה לצעוד בירושלים, אלא גם לצעוד לצידה; ולצערי העמדות החשוכות האלה קיימות לא רק בקרב חרדים, אלא גם בין מי שהיו אמורים להתחנך כאזרחי דמוקרטיה. אבל אפילו אתם צריכים להבין, שכשנציג של מיעוט יהודי אמריקני מופיע כ"נציג הרבנות היהודית בארה"ב" ומדבר לא רק בשם יהוה אלא גם בשם כל היהודים - "בשביל היהודים זה ייהרגכ ובל יעבור" - זו חובתכם המוסרית לקום והבהיר שלא הסמכתם אותו לדבר בשמכם.

שלומפער

New member
תתפלאי

כמעט לכל החרדים שאני מכיר ואני מכיר כמה, ממש לא אכפת ממצעד הגאווה בירושלים. הם לא מעניינים אותנו והמצעד הזה לא מעניין אותנו, אנחנו רוצים שקט! אנחנו מתנגדים רעיונית למצעד בירושלים כי אנחנו חושבים שירושלים היא עיר קדושה אנחנו מתנגדים רעיונית למצעד בתל אביב כי זה ארץ הקודש ואנחנו מתנגדים רעיונית למצעד באילת כי זה תועבה. אבל אנחנו לא הולכים להפגין כי אנחנו מזמן הפנמנו את זה שכאן המדינה מתנהלת לא כמו שאנחנו חושבים שהיא צריכה להתנהל. בנתיים אנחנו חיים עם זה. מלח, אני חושב שנסחפת קצת בכוח שאתה מייחס לקבוצה האינטרסנטית שהגיעה לצלם אותך, גם אם היה אצלנו מודעה בכולל שהיום אתם נפגשים במציצים אף אחד לא היה טורח לקרוא את המודעה הזאת עד הסוף. זה לא מעניין אותנו תעשו מה שאתם רוצים. (יש מיעוט רועש מאוד שבימים כתיקונם נלחם על הדבקת מודעות הנחל החרדי ולופוליאנסקי במקרה היותר טוב ועל מי הרבי האמיתי בחסידות קלוצמכר הבן הגדול הצדיק או הבן הקטן עם הקשרים עם הגבירים במקרה הפחות מעניין. רובם, כמעט כולם, ממש מסתייגים מהם ומהשערוריות שהם מוביליםפ כאילו בשם הציבור החרדי)

אין סיבה להתפלא

כיוון שדבריך אינם משקפים ת'מציאות. הכח שאני מייחס לקבוצה הנזכרת נובע מעובדות שראו עיני ולא זר. באשר לנושא הנידון בשרשור זה, הרי שאתה בחרת אפילו בהודעה זו בפורום זה לכנות את ההומוסקסואליות במילה הנייטרלית "תועבה". שמקורה בפסוק אוהב האדם "ואיש אשר ישכב את זכר משכבי אשה, תועבה עשו שניהם, מות יומתו דמיהם בם". מה שמזכיר את ההוא שצבט את המלך והתנצל שחשב שזו המלכה. אני גם יכול להבין מהיכן זה מגיע. אתה כה רגיל לתפישה "הומנית" זו של התנ"ך, שזה כנראה שקוף לך. אך אין מקפחים שכר שיחה נאה ומחשבה טובה הקב"ה מצרפה למעשה ולכן כנראה שתקבל שכר משמים על נסיונך לעשות קידוש השם.

שלומפער

New member
בכוח אתה צודק

כי הם רעשניים וכוחניים. בדעת קהל אתה טועה, הרוב ממש לא איתם. אני לא מתבייש בכך שאני מאמין בתנ"ך וזה לא אומר שאני מתחיל לפגוע בבועלי ארמיות. בנוגע להומניות של התנ"ך תשאיר את זה למסגרת אחרת בהזדמנות אחרת. זה שאני בחרתי דווקא בפורום זה להביע את דעתי זה מהסיבה הפשוטה שיש כאן דיונים אינטלקטואלים (לפעמים) שמעניינים אותי, אם זה חשוב לך אנסה להביע את דעתי בפורום אחר.

בנושא הנידון

אשאיר את מילתך שתהיה האחרונה. * בעניין הבעת דעה, אתה מוזמן להביע את דעתך בחופשיות. בעיקר כשהיא שונה מדעתי

Le Fay

New member
ועוד איך אני מתפלאה. עליך. איך לא שמת לב

שזה עובד לשני הכיוונים? כמעט לכל חברות וחברי הקהילה שאני מכירה, ואני מכירה כמה, ממש לא אכפת מה חרדים חושבים, בטח לא על מה הם מקשקשים בשעות הפנאי שלהם עם חבריהם מהחמאס או מהקו קלוס קלאן. הם עובדים, יש להם חברים אוהבים ומשפחות, גם הם בדרך כלל רוצים שקט ויש יום אחד בשנה, שרבים מהם מוכנים לפנות כדי לצאת מבעוד מועד מהבית, ולהזכיר, למי ששכח או טרם שמע, שגם הם בני אדם, עם שמות, פנים, רצונות, דאגות ושמחות משלהם. הם לא יוצאים להזכיר את זה לך ולליצנים המזוקנים שטופי הזימה שלדבריהם מייצגים אותך (ואותי, וכל מי שנולד אי פעם יהודי מעל האדמה ומתחתיה), אלו שרואים תועבה גם במרפק של אשה ואוהבים כל כך לדון בפרטי משכבם של אחרים. הם (ואני) יוצאים להזכיר את זה לנציגיהם בכנסת, למחוקקים, לשוטרים, לפקידי העיריה ולשופטים, אלה שנבחרו והתמנו לשרת את האזרחים אבל שוכחים לפעמים שכבר מותר לאנשים בני מין אחד להתכנס למסיבה, ושכבר אסור להיטפל אליהם ברחוב ולגרור אותם בחבטות לזינזאנה. בניגוד לחברים שלך, הם גם לא "חושבים" ו"מתנגדים" פה אחד, אלא הם אנשים פרטיים שמחזיקים במגוון עמדות; ובניגוד לחרדים, הם לא מנאצים אותך ולא את שלוחיך בטלפון, לא מבעירים את העיר, לא תוקפים שוטרים, לא יורקים על אנשים ולא מנופפים בסכינים. הם הולכים כמה מאות מטרים עם שלטים, זה הכל. אם לא תלך לשם לצפות - אפילו לא תדע. ממילא אתה לא אמור לצפות בטלויזיה המתועבת שלהם או לקרוא בעיתונים המתועבים שלהם או לגלוש באינטרנט המתועב שלהם. לופליאנסקי הוא שלוח הציבור שלך. ההתנהגות שלו ושל חבריו במועצת העיר היא בעיטה גסה ומעוררת בחילה באושיות הדמוקרטיה, וכל עוד לא שלחת לו מייל מחאה, המודיע לו שהוא לא מייצג אותך ואת עמדותיך - הוא כן. הבריונים המכוערים שמבעירים תחנות אוטובוס ופחי אשפה, אלה שמדביקים פמפלטים של שנאה ואלה שהופיעו בחוף מציצים - הם שלוחי הציבור שלך. הם לא באו על דעת עצמם, מישהו קרא להם לדגל ומישהו מימן אותם, את הפמפלטים ואת הטלפונים הניידים שלהם. ואת תזת-העשבים-השוטים אל תנסה אפילו למכור לי. בחיאת שלומפער - חשבתי שאתה בחור אינטליגנטי! לדעתי אתה לא הולך להפגין לא כי מזמן הפנמת(ם), אלא כי לא שלחו אותך להפגין. עדיין.

שלומפער

New member
מי מדבר על עשבים?

אנשים שוטים. דבר ראשון, אני מדבר בשם עצמי ובשם חברי הקרובים שאני מכיר את דעתם ולא בשם "הציבור החרדי" שאגב, אני לא מכיר עוד קבוצת אוכלוסיה כל כך מגוונת ושונה שמתכנסת תחת הגדרה כוללנית אחת. (אולי "הערבים") שנית, תעייני בשרשור הזה הלאה קצת מנדי גולד הביא כרזת מחאה של רבנים שקראו לי לצאת להפגין, אז אל תאמרי שאני לא אצא כי לא שלחו אותי לצאת. אני לא יוצא, כמו שכבר כתבתי, כי אני יודע שהם יצעדו ואם אני מוחה זה רק מעלה את גובה הלהבות וחבל. אנא, אל תייחסי לי דעות בגלל צבע הכיפה שלי. יש אינדבדואל גם. בנוגע ללופליאנסקי, מעניין, מאותה קבוצה שהזכרתי הוא חוטף אבנים שהוא "נותן להם" לצעוד, ממך הוא חוטף בליסטראות מילוליות כי הוא בועט בדמוקרטיה. ועוד נקודה מעניינת, עד היום ידעתי שאני צריך לבחור בו כדי שהוא ייצג אותי, את אומרת שאני צריך לשלוח לו מייל שהוא לא מייצג אותי, זה חדש לי.

כל עוד לא שלחת לו מייל מחאה..

האם אני צריכה גם לשלח לאולמרט מייל מחאה, ורק אז הוא לא יייצג אותי ואת עמדותיי? והאם כל החרדים באמת "חושבים" ו"מתנגדים" פה אחד? ולגבי לופליאנסקי, ההתנהגות שלו בסרט אינה מחמיאה, בלשון המעטה, אך זו לא בהכרח התמונה המלאה. הוא היטיב לירושלים, אם את שואלת אותי. איכות החיים הועלתה. יש ספסלים ברחובות, יש פחי זבל, רמזורים תוקנו, ופניות רבות נענו במהירות. יש לשלומפער נקודה חזקה. לרוב הציבור בכלל לא אכפת. כשם שלרוב הציבור לא היה אכפת בהתנתקות. כשם שלרוב הציבור לא אכפת כרגע משדרות.

אליזד

New member
מסכים עם כל מילה ראיתי והצטמררתי

לא. אני לא בטוח שיש תועלת בקיום מצעד בירושלים. ואני לא חושב שהחרדים ישתלטו על המדינה. למען האמת, לא מדובר בכלל בציבור החרדי. מדובר בכל תמהוני-השוליים במדינה שחברו למאבק בגייז. ברוך מרזל לצד מתלהם אמריקאי, פטריארך יווני, ושלל רבני ה"ירושלמערס" שאף אחד מעולם לא ספר אותם... לערב רב המשועמם הזה אפילו אי אפשר לקרוא "הציבור החרדי". אבל מילטון צודק כל כך. החלק המצמרר של הסרט היה התגובות הספונטאניות של חברי המועצה הנכבדים - שאת חלקם אני זוכר משבתי על ספסלי הישיבה. הם לא כעסו, הם לא התווכחו, הם פשוט דרסו במין מבוכה נוראית את כל העניין. הסמל הבולט היה ראש העיר. לא מסוגל לומר מילה לשבח או לגנאי - פשוטו בורח. ומי שמכיר את ההבעות, יודע שמדובר במבוכה נוראית. בדיון שאין לו זכות קיום בכלל. מי שמרגיש דק ומבפנים יודע שככה בדיוק מגיבים חרדים כשהם נתקלים בדיון שהוא לא הלכתי. כשהם נתקלים בדיון על אנושיות ורגש, על כבוד אישי, על אהבת אדם, ובקיצור על כל דבר שהוא חי ומרגיש אבל אי אפשר למצוא לו כותרת חרדית ראויה. משהו שדורש מודעות עצמית, דיון מושכל, ושימוש במלים ברורות ועבריות. משהו שאי אפשר לאנפף אותו לתוך הגדרה "ישיבישערית" פשוטה. אכן כן. ולמרות מה שחושב החילוני המצוי. הדיון הזה לגמרי לא הלכתי. משכב זכר אינו העברה החמורה ביותר בתורה. שלא לדבר על זה שלכתחילה ומעיקר הדין מותר לגמרי לאישה לפנק את היושבת לידה בעזרת הנשים בנגיעות לשון לוהטות באיבריה האינטימיים. כל מה שאולי אסור מחמת "כמעשה ארץ מצריים" הוא נשים המסוללות שלדברי רש"י - ובלא להכנס לפרטים מביכים - מדבר על תנוחה מאד ספציפית. כך או כך, אין ספק שמדי שבת בשבתו ומדי יום ביומו מתבצעות בארצנו הקטנה מגוון עברות שלידן נשיקה צרפתית בין גברים (שכמובן מותרת, לכתחילה ובלא כל חשש אפילו דרבנן) הופכת ל"כרום זולות לבני אדם". ואני לא חושב שלמישהו יש ספק שהדיון הזה מקבל משנה משמעות אצל החרדים בדיוק בגלל אותה סקרנות משועשעת מהולה בייראת כבוד שבה את מתחקרת - כשיש לך אומץ - את החברה הלסבית שלך בשקט ובסומק: "אז תגידי, איך זה מרגיש לגעת בציצים?" הזעם הנבואי שמפנים חברי הכנסת והמועצה הספרדים - הוא תרגום מדוייק לעברית של ההומופוביה המוסלמית שגם היא זוכה לנציגות של כבוד בסרט. ואם כבר מדברים, ואם אני נסחף... הלא המבוכה הזו עיקרה, מלבד הכל, בהכרות העמוקה שמכירים נציגי שלושת הדתות את ההומוסקסואליות מבפנים. החל מנערי מקהלה מנעימי זמנם של כמרים, עבור דרך החברה הערבית שמי שמצוי בנבכיה, ומי שפעם עישן כמה שאכטות עם ערבים ונכח ברגע המלבב שהם מאבדים קצת רסן יודע שהיא שטופה בתאווה חד מינית עוד מימי קדם (מה אתם יודעים, זה אפילו מפורש בתלמוד) וכלה בחבר המועצה אורי מקלב - שמופיע בסרט - שאין לי ספק שעוד זוכר את X ואת Y ואת ההוא ואת ההם ואת הלגיטימציה המלאה שנתנו ב"חברון" לאירוטיקה "לייט" בין גברים. אבל תתפלאו, אפילו הפאראדוקס הזה אינו העיקר. העיקר הוא, כמו שהגדיר אותו להפליא מילטון ג'ון. "חוסר באנושיות" הדיון הזה סביב גאווה הוא דיון ברור מדי בזוגיות, באינטימיות, בסקס באהבה - דיון שאי אפשר לדחוס לתוך שברי פסוקים. אי אפשר לומר "איש ואישתויי" אי אפשר לומר "בוייעליי נידויס", אי אפשר לומר "מה שבשבילם זו אהבה לנו זה כורייס" אי אפשר לדבר על "שמירת העיניים" "שמירס הברית" או "ומלאה הארץ זימה" - צריך לדבר על הגדרה עצמית. ועל הזכות לענג את עצמך בצורה שבה תבחר ועם מי שתבחר, על לקבל את הרצון של מישהו באהבה, על לקבל את הרצון של מישהו בלהיות הוא עצמו. צריך לדבר בעברית, לתת כבוד לאברי מין אבל גם לרגש והבעה, וזה - חברים יקרים - מביך עד אימה את נציגי הציבור החרדי. אין להם דעה, אין זכות דיון, מה יש? הגדיר את זה להפליא מילטון - דורסנות. וכל זה לא היה מצמרר אותי אם לא שאני מכיר את הדורסנות הזו כל כך טוב. לצערי. אני זוכר את הבהלה הזו ביום שבו ניסיתי להסביר לנציגי הקהילה מדוע אני חושב שמגיע לי לראות את הילד. אני "אוהב, מתגעגע, מרגיש צורך" , והם משתעלים במבוכה למשמע המילים המפורשות האלו, הרגשות החשופים האלו, ומגמגמים לי חזרה "אוביו מביאויי לחיי העויילם הזה" ו "מה הוא בחיים אף זרעויי בחיים" וגיבבו ואינפפו קלישאות שנועדו לטהר את אווירת הזימה והחילוניות שנוצרה מהבל המלים העבריות והאינטמיות שבהם ביטאתי אהבה לילד שלי. אם תשימו לב מהצד "שלנו" יש בסרט ילדים. הרבה ילדים. ואמהות שדואגות . טונות של אהבה ודאגה. בלי תלות בגיל (בן כמה סער נתנאל) חום של משפחה. חיבוק של הורים (איזה דיאלוג מקסים בין שני ההורים של נועה סתת) יש קבלה, והכלה, ומאמץ של אנשים לאהוב ללא תנאי את פרי בטנם גם אם הוא מעמת אותם עם כל מה שמביך. ומהצד "שלהם" (ובחיי שהיה לי מאד קשה להגיד את המילה הזו) יש דורסנות, והדחקה נוראית עד כדי גועל נפש. וחוסר יכולת לדון, ולהתמודד, וזלזול גס, וליצנות טפשית, והומור ישיבתי רדוד שעוזר להם, לנציגים האלו, שמתיימרים לחדור ללב הדמוקרטיה מצויידים באינפוף ישיבתי ודלות רוח. והרגע שבו שמתי לב כמה מעיק עלי הסרט הזה היה הרגע שבו שמעתי את המפגינים מירושלים קוראים תהילים בהפגנה. וסצינה אחת לפני כן, (או אחרי, לא חשוב) חיבק נתנאל סער את האמא הזקנה והמפוחדת שלו. אתם מבינים? בתהילים שלי, התהילים שאני אומר כשרע לי, בתפילות שאני מתפלל (לעיתים) שחרית וערבית... אותן הם הופכים קרדום לחפור בה במלחמה מבוהלת נגד ילדים אבודים. ומה אני? ומה איתי? באהבה שאני רציתי לקבל לא נלחמו בתירוצים של דת? ואת האהבה שהבן שלי רצה לקבל ממני לא סרסו ועיקרו בעזרת שברי אינפופים נבוכים ומדרשי חז"ל? ואתכם חברים? אתם שמצליחים להציג מצג שמח ועולץ בכל יום רגיל, לא הרגשתם אף פעם ילדים אבודים שהמכונה החרדית המבוהלת והנבוכה דורסת אל מתחת לשטיח כדי שלא תציגו לה את הדיונים שהיא לא מסוגלת להתמודד איתם - ואני לא מדבר על קיומו של אלוהים אלא על הרצון להיות מאושר? בחיי שאני מבין אותך מילטון עד המילה האחרונה. גם אני, למרות שבאתי מהחברה שנציגיה נראים בסרט, ולמרות שחמישים אחוז מהנציגים למדו ב"חברון", ולמרות שאני נפגש בהם פה ושם במין סוג של דו-שיח, ולמרות שכבר קיבלתי את המכה שלי מכל כיוון וכבר ביכיתי את הדורסנות החרדית לפני ולפנים- למרות הכל היה משהו מצמרר בטיוח, בדורסנות, בגסות, בבריחה המבוהלת, במבוכה שהופכת בלי בושה ל"מלחמת קודש" בחיי שאלו היו כמה מהרגעים בחיי שבהם הרגשתי אשם שנולדתי שם.

למעלה