סרט חובה

Le Fay

New member
כל עוד אפשר לקחת טרנסג'נדר לחולות,

להכניס לו מכות רצח ולדחוף לו אקדח בפה, קשה לטעון שרובה תוקנה כבר. בתל אביב ובאילת כן, השאלה היא אם לטרנסג'נדר'ס אסור להסתובב גם בירושלים ובלוד.

סרט חובה

עם או בלי קשר לאישור העקרוני שנתנה המשטרה לקיום מצעד הגאווה בירושלים בחודש הבא, שודר ביום רביעי הסרט "ירושלים גאה להציג", שעוסק באירועי מצעד הגאווה של 2006 והועלה כעת לרשת. למי שלא זוכר, באותה שנה היה אמור להתקיים בארץ בירושלים מצעד הגאווה הבינלאומי, החרדים איימו להבעיר את העיר וקיימו, בג"ץ כפה על עיריית ירושלים לאשר את קיום המצעד, ומסיבות שונות המצעד התבטל ובמקומו התקיים אירוע ענק באיצטדיון טדי. הצפיה בסרט השאירה אותי עם הרגשה רעה של מדינה ההופכת להיות מדינת הלכה טוטליטרית, שהקיצוניים הפנאטיים מצליחים לקבוע בה עובדות בשטח בעזרת אלימות. בין השאר ניתן לראות שם רב חרדי שנפגש עם מנהיגי דת מוסלמים מהרשות הפלסטינאית, ודן איתם בדרכים להאבק במצעד, למרות שמסתבר מאד שאותם אנשים דנו כמה ימים לפני כן או אחרי כן בדרכים להאבק ביהודים ואולי אפילו להרוג אותם. גם הדרך בה התנהלו שתי הישיבות של מועצת העיר ירושלים מלמדות על החוסר באנושיות מינימלית שיש לנציגים החרדים במוסדות החוק. למרות שאני נולדתי בחברה שנציגיה נראים בסרט, זו הפעם הראשונה בה נחשפתי לעוצמה של הדורסנות החרדית, ואני חושב שחשוב מאד שכמה שיותר אנשים בארץ יראו את הסרט וילמדו ממנו. אני מקווה שהצפייה בסרט שינתה את דעת הקהל בארץ מספיק, והפעם המאבק נגד המצעד יתקבל בהרבה פחות הבנה.

מסכימה עם כל מילה

זו בדיוק התחושה שקיבלתי, למרות שבמבט אוביקטיבי אני יכולה להבין את ההתנגדות החרדית, מאיזה כיוון שלא מסתכלים על זה הדרך שבה הדברים נעשו לא יכולה להתקבל על הדעת!

לא יצא לי לצפות אבל...

זה אחד הדברים היה מעצבנים בישראל... היחס של החברה החרדית והנכונת שלה לשתף פעולה עם ערבים או כל מי שזה לא יהיה מעוררת בחילה..וזכרונות מכנס מכחישי שואה..(יהודים+אירן)...עד כמה רחוק אפשר ללכת עם הקנאות הזאת? זה מגעיל אותי היחס הזה..ההדרדרות המצב..והפחד של המשטרה מתגובות החרדים..אין דבר שמפחיד אותי יותר מקנאות דתית.. אני לא יודעת מה איתכם אבל אני לא רוצה למצוא את עצמי עוד 20 שנים בנת"בג..עם מזוודות אין לי שום דבר נגד חרדים..יש לי הרבה נגד קנאים!

barr1969

New member
לא למדתי מהסרטון כל דבר חדש

ושום סיכוי שמישהו יצפה בו ויגיד: וואלה, איך יכול להיות שלא ראיתי את הצד השני. ככל שצד אחד ינסה לנפח את עמדתו, המלחמה מן הצד השני תגיע בכפל אמוציות. שיתהלכו בעלי הגאווה באן שילכו, קרוב לוודאי שבאותו זמן אהיה עסוקה בלתלות כביסה או בביקור אצל המוסכניק של האופניים. אני גם לא אתרגש אם אשמע שסקר מיוחד קבע שבמאה שערים נמכרו יום קודם לכן פי עשרה סכינים יפניים מכל יום אחר בשנה. אם מישהו שם פעמיו למקום שברור לו שהוא שטח מריבה, ומלחמה תתפתח גם אם יכריז שאין כוונתו לכך, שיתמודד עם התוצאות. התעקשות מולידה התעקשות נגד. יש את תל אביב בשביל תהלוכות מהסוג הזה. שיעזבו את ירושלים בשקט, או שיפסיקו לילל כשלא כולם מסכימים לדעתם.

Le Fay

New member
כשיאסרו על חרדים להתקהל בתלביב -

זה יהיה טיעון קביל.

laife

New member
אף אחד לא יצא נגד ההתקהלות

בגן סאקר בחגיגות של בית"ר ולא אחרי יומיים ביום ירושלים, למרות שבגלל זה לא ישנתי 3 לילות.... ואין לך מה לדאוג, החרדים יודעים לעשות הפגנות ולשרוף פחים רק בתוך השכונות שלהם, הם לא יגיעו לכיכר רבין.

כמו שאני זוכרת ירושלים היא בירת ישראל

גם לדתיים וגם לחילונים ...ואין לה שלט על המצח...כניסה לדוסים בלבד! אם ניכנע להם יגיע יום וגם בתל אביב לא יכלו לצעוד! איך אמא שלי הייתה אומרת... נותנים לו אצבע..רוצה את כל היד.... תאוות ההשתלטות לא תפסק להם עד שיהיה כאן איזה ראש ממשלה חרדי.....אמאלה

מבחינה תיאורטית

יש לנו מצב מאד רע פה . ג עם 6 חכי"ם ש"ס יכולת להגיע ל13 חכי"ם איחוד לאומי מפד"ל אם הם נפרדות אז יש לנו עוד 10 חכי"ם לפחות .....תחשבו על איחוד מפלגות ... 28 חכי"ם אם לא יותר
מי מצומרר? ...

barr1969

New member
ירושלים היא הבירה? וואלה

איך בדיוק קשורה בירת המדינה לתהלוכת גאווה? אותו אפקט בתל אביב, באר שבע או טבריה.

almog4

New member
מעולם לא היתה שאיפה לצעוד במאה שערים

זהו, בר, שלא היתה כל כוונה לצעוד במאה שערים. הצעדה שבה תכננתי לצעוד (ולא התקיימה בגלל הטרוריסטים החרדים) הייתה אמורה להיות מול בניין הכנסת ובניין בית המשפט העליון, ולהסתיים במרחק פחות מקילומטר משם, בקמפוס גבעת רם של האוניברסיטה העברית. בערך 600 מטר. זהו. אף אחד לא התכוון לצעוד במאה שערים. האם בדברייך כיוונת לכך שכל ירושלים שייכת לחרדים בלבד, שלאף אחד אחר אין זכות להביע בכל רחבי העיר - כל עמדה - שאינה לרוחם של החרדים? האם ירושלים איננה גם עיר הבירה שלי וגם של עוד כמה חילונים? כי למה להפסיק באיסור על המצעד מול הכנסת? איפה הגבול? האם מחר גם ייאסר עלינו לשחות בים בבגדי ים, בגלל איסורי הצניעות החרדיים? ומחרתיים ייאסר להשמיע ברדיו קול של אישה ? המאבק הזה - יותר משהוא היה מאבק על זכותם של אזרחים שומרי חוק להביע דיעה במצעד חוקי, במסגרת הזכות לחופש הביטוי - יותר מזה - הוא היה זעקה, אולי האחרונה, של הרוב החילוני, שמדינת ישראל הדמוקרטית והנאורה נגנבת לו מתחת לרגליים. וזה דבר שדי עצוב לחשוב עליו. לא? דני

barr1969

New member
בדיוק, דני

בדיוק על זה אני חולקת- על הצורך לזעוק. בתל אביב המצעד היה שקט יותר, המוני יותר, יודע מה? מתאים יותר. מצעד כזה תפור על תל אביב, עיר החופש, לא מתאים לירושלים שגם ביום יום שלה מנסה לחיות עם חוסר ההומוגניות שבה. לא מוצאת את הזכות הגדולה לדרוך דווקא על אדמת ירושלים בבגדי קשת. הקצאת המשאבים לאירוע המוני ובלתי נשכח בתל אביב, היה ניצחון לדמוקרטיה, לחופש הדיבור, לסובלנות ולגאווה.

../images/Emo104.gifלתפארת מדינת ישראל!../images/Emo104.gif

אה, זה מה שהופך את ירושליים לכ"כ חשובה לקהילת הגאים? שני המוסדות הרקובים האלה? כנסת ישראל? בית המשפט העליון? אלו שני מוסדות שכביכול אמורים לדאוג לדמוקרטיה בפועל, (וכולם יודעים שהמלך עירום) כנסת ישראל- מוסד מושחת ורקוב מהיסוד, (אולי התיקון היחיד שלו זה שיהרסו את הבנין ויבנו בניין חדש -האמת, חבל על הכסף לא יצמח משו יותר טוב במקום) ובית המשפט העליון - מרכז רמיסת הדמוקרטיה בשמה של הדמוקרטיה ובעיקר בשמו של הדיקטטור אהרון ברק. מה העניין שלכם במוסדות העלובים האלה? איזה משמעות יש לצעידה ליידם?

............

העובדה, שאנו יכולים לבקר את מוסדות שלטון אלו, היא היא גדולתם. או שמא עדיף משטר כדוגמת זה של ידידנו בשאר אל-אסד שזוכה לקרוב למאה אחוזי תמיכה?!

barr1969

New member
פרקטי יותר שהם יוותרו בעצמם

במקום להשקיע אנרגיות בלהלחם על מקום שמעורר כל כך הרבה אמוציות ואגרסיות, לוותר על המלחמה ולהפנות את המשאבים להצלחת המצעד במקום לא פחות מרכזי. בחיי שאני לא מבינה את ההתעקשות להעביר את רב הזמן במריבה, כשאפשר להקדיש אותו לתכנון ארוע המוני יותר.

למעלה