סרט חובה

uri80

New member
זו בדיוק הנקודה.הפגנות נועדו בדיוק בשביל אותן

דעות שאינן רווחות בציבור. זו מטרתן. מחאה שאמורה להוביל לשינוי כלשהו. סתם עיקרון זניח בדמוקרטיה. פרובוקציה דרך אגב, אינה תמיד מילה רעה כפי שמשתמע מדברייך. ההשוואה שלך לגבי מצעד שבו מבזים ספר תורה אינה נכונה. כשמישהו מנסה לחלל בכוונה סמל דתי כמו ספר תורה ליהודים או זריקת חזיר למסגד מוסלמי-ברור שמדובר בעבירה. לעומת זאת הומואים נידונים לא להתקבל כפי שהם. אין להם ברירה -עצם נוכחותם הוא דגל אדום בעיני חוגים מסוימים מאד בחברה הישראלית וזה הדבר שצריך לשנות כאן.

סלסרו

New member
הגדר "כפי שהם".

שוב, איך ניתן לצפות שהחברה תקבל אותם "כפי שהם", כש"הם" רק מדגישים עד כמה הם שונים? אנחנו חיים בעולם הראליה, לא בעולם הפנטיזה. בעולם הראליה, החברה דורשת קונפורמיזם. אין מה לעשות. אתה יכול להיות נונקונפורמיסט, אבל תדע שככל שתהיה שונה מהשאר, כך תתקבל פחות. זה המחיר שאתה תשלם. אתה צריך להיות מודע לזה. אם למשל יעמדו בפני מעסיק צווארון הלבן שני מועמדים לעבודה, האחד לבוש קונפורמיסטי, לפי הקוד, והשני לבוש כפאנקיסט, מובן מאיליו מי יבחר לעבודה (אא"כ יש משהו שכל כך נפלא בפאנקיסט שהמעביד יקבל אותו למרות לבושו). אין מה לעשות. זו הראליה. אם הקהילה הגאה רוצה להתקבל אל תוך המיינסטרים, נדרשת ממנה רמה מסויימת של קונפורמיזם. אם היא לא מוכנה לקונפורמיזם, היא צריכה להבין שזה מגיע עם מחיר. לו הם היו שואלים אותי, הייתי מייעץ להם להתנהג כמו כולם. אני מכיר מספיק הומואים שנראים רגיל לכל דבר. אין לאף אחד בעיה איתם (חוץ משמרנים קיצוניים). אם כל הקהילה הגאה היתה כמוהם, אני מאמין שמזמן היו יכולים לקבל איזה זכויות שהם רק רוצים. ראה איך מישהי כמו בררררר מגיבה. אין לה בעיה עם הומוסקסואלים פר סה. אבל מצעדי הגאווה רק גורמים לה דחיה. היא לא היחידה, אני מעריך שרוב המיינסטרים מעקם את האף באותה צורה. אגב, בישראל אאל"ט זוג הומוסקסואלי יכול לאמץ ילדים, לא? בארה"ב אפשר.

סלסרו

New member
בהחלט. מה, נראה לך שהם לא משלמים מחיר

על התבדלותם? מישהו מחשיב את החרדים כחלק מהמיינסטרים? אם חרדי וחילוני יתחרו על משרה, נניח עבודה בבנק או בתיכנות, מי לדעתך יזכה במשרה (all things being equal)?

Le Fay

New member
נ.ב. לא יכולים לאמץ. רק לרשום אימוץ

שנעשה כחוק בחו"ל, וגם זה בינתיים רק בהתערבות בתי משפט. זה כולל זוגות של לסביות שהילדים הם פרי בטנן, כמו ירוס-חקק.

זכות גדולה מאוד!

להסתובב בחוצות העיר ולצעוק "אני הומו" האמת המון שנים אני מת להסתובב בחוץ ולצעוק מה אני אוהב לעשות במיטה. פשוט עבדו איתי כ"כ חזק על מידת הענווה, שממש אבל ממש קשה לי אפילו כאן לספר בדיוק מה

וכשבאו לקחת..

וכשבאו לקחת את ההומואים לא היה אכפת לי, כי לא הייתי הומו. .... .... וכשבאו לקחת אותי, כבר לא היה מי שיצעק.

סלסרו

New member
קצת מוגזם. אפשר לומר את אותה הנקודה מבלי

לרדת לרמת פרופוגנדה זולה. עד כמה שראיתי, לא עומדים לקחת את ההומואים לאנשהו.

uri80

New member
לא פרופוגנדה אלא הבהרת נקודה.

לרוב האנשים לא ממש אכפת מדברים שלא נוגעים להם ישירות. הציטוט הזה (על שינוייו השונים כיד היוצר) בדר"כ מבהיר בצורה די חדה שמה שמתחיל בנקודה מסוימת, עלול להסתיים באחרת.

rigoletto111

New member
שום דבר לא "מתחיל" איתם כעת, חוץ מזה

שלאט לאט הם מקבלים את כל הזכויות שהם זכאים להן, ומקבלים הכרה גוברת והולכת. לא שהמצעד כזה נורא, אבל לא קונה בצורה עיוורת כל טענה של קבוצה ש"רודפים אותנו".

uri80

New member
לא רודפים אותם אבל הם אכן מופלים.

מבין את הרצון שלהם לראות את השינויים נערכים כעת ולא בימי ילדיהם או נכדיהם. אתה לא?

rigoletto111

New member
נשארו רק שרידים מעטים מהאפליה המאסיבית שהיתה

ורובה תוקנה כבר. אני בהחלט מבין את הרצון לראות את כל האפליה נעלמת.

כמובן שלא.

אבל השיר (המקורי) ממחיש היטב "כמה קל לוותר על זכויות של אחרים", וזו הייתה תגובה לשורה היא.

דמוקרטיה וזכויות אדם

1) דמוקרטיה וזכויות אדם יש לתת גם לאלו שמתנגדים לדמוקרטיה ולזכויות האדם. קרי לכאורה חלק גדול מהציבור הדתי/חרדי. 2) אך כל זה נעצר ברגע או בנושא שהללו פוגעים בזכויות האדם. ברגע ובנושא כזה מתקיים מצב של דמוקרטיה מתגוננת. והתוקפנים שבאים לפגוע בזכויות האדם מאבדים (במידה הנחוצה להתגוננות) את זכויותיהם. לכן, מי שפוגע בזכויות האדם של בעלי העדפה מינית שונה, מאבד את זכויותיו במידה הנחוצה להתגוננות מפגיעתו. במקרה הצורך, אני מוכן להילחם על שני ערכים אלו ולשלם מחירים יקרים ביותר.

R a c h e

New member
עדיין לא ראיתי את הקטע (אני בעבודה...)

אבל ממש לא מסכימה עם דעתך בזה שנכנסים כאן לשטח מריבה. מה הקשר בין המצעד הירושלמי (שצעד כמה שנים לפני הבלאגן) לכך שיש אירוע כזה או אחר בתל-אביב (ואגב, גם באילת היה לפני שבועיים, כמדומני) ירושלמי שרוצה לצעוד בעירו, חובה עלינו לאפשר לו לעשות זאת במיוחד לאור העובדה שבירושלים המצעדים שקטים יותר ומתגרים פחות. המריבה מגיעה מהקנאות, מהשנאה העוורת מהבורות ולא מזה שכמה (מאות) הומואים יצעדו ברחובותיה (המרוחקים) של הבירה. ............ממשיכה לעבוד

דעתי !

אף אחד לא צודק. החרדים מכל הסיבות האמורות לעיל... והגאים, כי יש את תל אביב שיותר מתאימה. מבחינות אופי תושבים . מיקום . ואפילו מבחינה טכנית.

זה לא העיקרון...

שיהיה בתל אביב סבבה... אבל החרדים מבינים שעם קצת דקירות..קצת אש..והפגנות הם ישיגו מה שהם רוצים.. הם למדו שיטה!

למעלה