סרטן בצבא

Riyo2

New member
סרטן בצבא

אז ככה,אני יודע שלרוב אין כל כל מושג אבל אולי מישהו מכיר במקרה.
בחודש האחרון התחילו לי כאבי רגליים חזקים והמון סחרחורות,אני ברפואה אזרחית (למזלי) והלכתי להיבדק. אחרי שבועיים בערך של בדיקות וביופסיה גילו אצלי סרטן (לימפומה שאינה הודג׳קינס למי שתוהה). בכל אופן הרופאים אמרו לי שזה סרטן עם אחוזי החלמה גבוהים ובגלל שגילו אותו בשלב מוקדם הם מעריכים שאחרי חודשים שלושה של כימו,זה כבר יהיה מאחורי.
סיפרתי לרש״ץ ולרמ״ד והיום אמרו לי להשאר בבית ומחר קבעו לי תור לועדה רפואית במית״ר.
השאלות שלי הם ככה:
1. די ברור לי שהולכים לשחרר אותי,השאלה היא האם הצבא הולך להשתתף באיזושהי דרך בטיפול? בכל זאת כרגע אין לי ממש ביטוח רפואי (כאילו יש לי אבל הוא מהבא ואם אני משתחרר אז כבר אין לי) וזה לא שהרווחתי כל כך הרבה כסף שאני יכול לממן הכל בעצמי...
2. בקשר לביטוח,מה באמת הולך להיות עם זה? אין לי עבודה אחרת, אני לא יכול למצוא עכשיו אחת ואני לא יוכל לשלם בעצמי לביטוח לאומי,מישהו מכיר מקרה דומה ויודע איך הצבא מתנהג במקרים כאלו?
3. זה קצת נושא אחר אבל בעניין מילואים,למישהו יש מושג מה קורה עם זה? אני יודע שרוב המשתחררים מקבלים חוגר שחרור כזה, גם אני אקבל אוצו?

תודה על העזרה

SuperShiro

New member
מההיכרות שלי עם הנושא, הנחת היסוד שלך

שגויה. הצבא לא לעולם משחרר מיידית חייל שנמצא כי אינו כשיר, רפואית, לשירות צבאי. יש אף מקרים בהם הצבא אף מבקש את חתימתו של חייל על מסמך הארכת שירות לצורך המשך טיפול רפואי.
הכרתי מספר מקרים בהם לקו חיילים בסרטן במהלך שירותם הצבאי - הם הפסיקו את ביצוע תפקידם (או כל תפקיד שהוא) לאלתר, אך לא שוחררו משירות אלא סופחו לר"מ 2 (או יקר, כפי שהיחידה נקראת כיום) ואת הטיפול לו היו זקוקים קיבלו דרך הצבא, ובמימונו, כמובן.

באשר לנושא חוגר המילואים - מדובר בתעודת הוקרה של הצבא לחייל המשתחרר. החוגר לא ניתן בהכרח למי שממשיך בשירות מילואים לאחר שירותו הצבאי, אלא לכל אדם שהשלים לפחות 85% משירותו הצבאי.
במידה ולא תענה על הקריטריון, באפשרותך כמובן להגיש בקשה חריגה לקבלת החוגר בצירוף מכתב בקשה\הסבר. מהכירותי עם הנושא - מקבלי ההחלטות, במקרים בהם שירותו של חייל נפסק מסיבות בריאותיות, נוטים להתחשב.

Riyo2

New member
מפתיע

זה די מפתיע אותי,ידעתי שחיילים ששוברים רגל או צריכים חודש גימלים מגיעים לר״מ2,אבל גם חולי סרטן?

בכל אופן, אני אמור להשתחרר במאי שנה הבאה,בעזרת השם הטיפול יסתיים קודם אבל אם לא, השחרור שלי יתעכב?
ומה בקשר לרופאים מטפלים? אני מחויב לרופאים ולבית חולים של הצבא או שאני יכוח לבחור לעצמי רופא?
אני יודע שאני אקבל תשובות לזה מהם אבל חוסר ודאות זה לא הצד החזרהשלי

SuperShiro

New member
בהחלט, מדוע לא?

המקרים הנפוצים יותר הם כמובן שבירת איבר זה או אחר בגוף, אך לא רק. תחת פיקודי, למשל, שירתה חיילת שסופחה לר"מ 2 ל 4 חודשים לאור בעיית לב שנתגלתה אצלה והצריכה צינתור.

השחרור שלך, עקב שהות בר"מ 2, לא יתעכב - במהלך שהותך במקום אתה חייל לכל דבר ועניין (בניגוד לדח"ש, למשל), אתה ממשיך לקבל משכורת צבאית וכיוצ"ב. שאלה שאני לא יודעת לענות עליה היא האם בכלל תמשיך בשירות - זה משתנה. ככלל ידוע לי שמי שלקה במהלך חייו בסרטן (גם אם בגיל מאוד צעיר) והתגייס לשירות, נוסף לו סעיף ליקוי. אני מניחה שעם גמר הטיפולים תעבור ועדה רפואית, השאלה היא האם יוחלט להוריד את הפרופיל שלך ואת מדרגך השיבוצי, האם יוחלט לשחררך מסיבות רפואיות, או האם יוחלט לספח אותך לר"מ ד' ולהוציאך לדח"ש.
באשר לשאלה האם אתה מחוייב לרופאים ובתי חולים של הצבא - התשובה היא כן, אך זכור - מרבית בתי החולים בארץ עובדים עם הצבא. באשר לחיילת ששירתה תחת פיקודי, היא למשל עברה את הניתוח בבי"ח רמב"ם, ע"י פרופסור בעל שם בתחום. בנושא הזה, אין לך סיבה לדאוג - לא מדובר פה ברופאי יחידה/ביקור רופא.....

אין לך סיבה לדאגה - אתה יכול להיות סמוך ובטוח שלא תישאר "תלוי באוויר" - בקרוב תלמד להכיר את מש"קיות ר"מ 2 וגם את קצינת הנפגעים שלך, שודאי ישפכו לך לא מעט אור על הנושא, וחשוב מכך - נמצאות לצידך על מנת לסייע, לעזור ולהשיב על שאלות.

SuperShiro

New member
אגב, אני יותר מממליצה לך לטלפן

למוקד "מקול הלב" של חיל הרפואה ולהעלות את שאלתך. המענה שניתן שם באשר לשאלות כדוגמת זו שלך הוא סופר מקצועי - 03-9489999.

סרטן

שלום,
ראשית מאחל לך בריאות
באופן עקרוני לאחר ביצוע האבחון של מחלתך סיכוי גבוה מאוד שתשוחרר מהצבא (לעיתים עם פרופיל 24 שהוא זמני לשנה) ולעיתים לאלתר.
טרם השחרור תוזמן לוועדה רפואית - אתה חייב הגיע לוועדה עם ההורים (המלצה שלי אליך) בוועדה יסבירו לך מה זכויותיך ויסבירו לך את האפשרויות שיש לך לתבוע בהמשך את משרד הביטחון.
באופן ברור וחד משמעי מי שיש לו מחלה מהותית כמו סרטן הטיפול הטוב ביותר שהוא יכול לקבל הינו דרך הצבא (כולל הטסה לחו"ל אם צריך) ממליץ לך בחום לנסות (כפי שאמרתי יחד עם ההורים) להילחם על מנת להישאר בצבא עוד מספר חודשים עד שתמונת המצב הרפואית שלך מתבהרת.
וודא כי מרפאת מית"ר - המרפאה המקשרת עם קופת החולים מכירים אותך
רק בריאות

משהו נוסף

במידה ויש לך אפשרות להישאר בצבא כמתנדב (במידה ותשוחרר) ממליץ לך בחום
הטיפול הרפואי במתנדבים שהחלו שרות רגיל הוא באחריות צה"ל

למעלה