סרטי השבוע

yuriis

New member
הזאב מ-וול סטריט, לופר ועוד

השבוע ראיתי -

2014 - זעם
יש בסרט קטע מרשים - כוח האש של ארבע טנקים המתקדמים בקו ישר. אך פחות או יותר, זהו. זה לא ממזרים חסרי כבוד המעולה, למרות שמדובר במלחמת העולם השנייה, ובראד פיט. חבל - סרט בינוני.

2013 - הזאב מ-וול סטריט
טוב - זה סרט עשוי היטב, עם משחק משובח של כל הצוות ובראשם לאונרדו דה קפריו. מה שמעניין עוד יותר שמדובר גם בעיבוד בעקבות מיקרה אמיתי. אז אם מישהו חשב - נו, זה רק סרט, בחיים זה לא ככה - שיחשוב פעמיים. וזה בדיוק מה שמפחיד ומבחיל - זה שלגבר צעיר בחברה האמריקאית יש לשאוף להיות עשיר, לדפוק את כל האחרים, לעקם את החוק, להסניף כל היום, לנסוע במכוניות חדישות, להשתזף על היאכטה, לבגוד על ימין ועל שמאל באישתך, לערוך מסיבות חשפניות וסמים כל שבוע, להתנהג בצורה בהמית - כן, זהו האידאל האמריקאי - וזה מה שמפחיד שהחברה האלו בסופו של דבר שולטים בכלכלה שלנו - ולא רק באמריקה. תעיפו מבט ימינה ושמאלה (כן, גם שמאלה, החזירות זו נחלה תרבותית, לא פוליטית) ומייד תזההו כמה בהמות כאלו. זה האידאל? סרט מעורר מחשבות.

2011 - קשר עין
דרמה שעובדת לא רע בכלל, וזאת בזכות 2 דברים: המשחק הטוב של הגיבורה הראשית - ראשידה בראקני, והסיפור עצמו. מדובר על דרך שבה צועדים הגיבורים בסרט על מנת להתגבר על הפחדים והאסונות האישיים עם טוויסט של נושא עבודה עם עיוורים. אני לא התרשמתי יותר מדי בגלל שהוא סטנדרטי עם משחק לא משכנע מרוב השחקנים. רק לחובבי דרמות מרגשות.

1964 - (Les Felins (Joy House
זהו לא סרט מסעיר, אין בו גרנדיאזיות, או מתח חבוי - אין בו משהו שמייד תופס את העין. גם המוסיקה הרועשת של ללה שיפרין לעיתים מעצבנת. אך יש בו צילומים יפים בשחור לבן, יש בו נוכחות לא מתפשרת של מתח מיני - עם ג'יין פונדה ואלן דילון זה לא הפתעה, ויש כאן עלילה מתפתלת עם הפוך על הפוך, המראה איך אדם נרדף אך עם שאיפה לשלוט על מעשיו וחייו, הופך עט עט לכלי משחק.

2012 - לופר
זהו סרט על לולאות מסע בזמן. סה"כ הוא סרט מבדר ועשוי טוב. אך מכיוון שלולאות הזמן היו במרכז הסרט - אזי לא הייתה לי ברירה וכבר לא יכולתי להתעלם מהבעיות שהיו בסרט. בד"כ אני לא שופט בחומרה במיוחד בנושאים מאתגרים - אך כאן שמו לי את זה בצלחת על שולחן השבת עם הספוט למרכז הצלחת ועוד עשו לי קידוש. אגיד רק כך, על מנת לא להיכנס לספויילרים: יש כמה בעיות בלוגיקה, אך הרגיז אותי שאת הפרדוקס העיקרי של לולאה בזמן החליטו לפתור ע"י תאוריית היסטוריה מקבילית, עם מעבר ביניהם ע"י שינוי ברצף היסטוריה הראשי. בזמנו כשהייתי ילד היסטוריות מקביליות נראו לי כדבר מגניב.(גם כיום אני מחשיב אותה כרעיון מעניין לגמרי) אך מאוחר יותר התחלתי לקלוט שזה לא יכול להיות פתרון לפרדוקס הזמן, אלא בריחה ממנו. אפילו די מטופשת. זה מזכיר לי את מר א' מהבדיחה הבאה. א: בוא נלך לראות את הסרט פלוני אלמוני במערב הפרוע, ב: אבל ראית אותו אתמול! א: לא משנה, בוא נלך. הולכים לסרט. א: בוא נתערב שג'ון לא ייכנס לפאב עכשיו. ב: אבל ראית את זה אתמול!! א: לא משנה בוא נתערב. אחרי הסרט ב: למה רצית להתערב? הרי ראית אתמול שהוא נכנס לפאב. א: כן... אבל אחרי המכות שהוא חטף אתמול חשבתי שהיום הוא לא יילך לשם..
יש כמובן יגידו שזה לא בריחה מפרדוקס הזמן, אלא מעקף חכם לבעיה בלתי פתירה. טוב.. אם רוצים לא לפתור ולהתעלם - הרי מדובר בסרט עם עלילה די חכמה ואקשן מהנה.

2009-2011 שקר לי
השבוע סיימתי לראות את העונות 1, 2 ו-3 של שקר לי. סידרה מאוד מסקרנת עם קונספט נהדר על גבול הפסאדו-מדעי. אם בעבר היו סדרות בהן פסיכולוגים היו בשירות המשטרה, רואי עתידות למיניהם, מדענים (הכול שואב מהבלש הפרטי העוזר לאנשי החוק - כן, שרלוק הולמס). כאן מדובר בד"ר קאל לייטמן, פוליגרף אנושי מהלך, היודע לקרוא אנשים - הוא הקים חברה, ומשכיר את שרותיו. כל פרק הוא עצמאי לגמרי ונע באותה מתכונת מנצחת - פיאנוח של מיקרה בכל פרק. אז זה די חוזר על עצמו והדמויות לא מתפתחות יותר מדי - כך שלדעתי אפשר לראות עונה ראשונה, ולהמשיך רק אם מתמכרים.

השבוע גם כתבתי על
מחול הפגיונות - https://hafsaka.wordpress.com/2014/12/22/2004-house-of-flying-daggers/
הר ברוקבק - https://hafsaka.wordpress.com/2014/12/25/2005-brokeback-mountain/

על 'זעם' ו'הזאב מוול סטריט'

yuriis

New member
זה יפה, אך הפתרון לא מושלם

הסרט הוא סרט נהדר דרך אגב. הרעיון שלו בליצור היסטוריה אלטנטיבית רצויה. כאן מפעילים שיטה של ניסוי וטעיה על מנת לייצר היסטוריה רצויה - ז"א חוזרים לעבר לאותה הצומת ומנסים כל פעם (ובכל פעם למעשה נוצרת היסטוריה מקבילית - לא בסרט כמובן, שם זה נחשב אותה היסטוריה מכיוון שהתוצאה זהה - אבל זו לא מכיוון שהיה בה משהו - הניסיון הזה לשנות - שלא היה במקור - כך שזו חייבת להיות כבר היסטורייה מקבילית למקור). הרעיון מאוד דומה לרעיון של קצה המחר. רעיון נהדר. אך יש בו חורים גדולים וגם קטנים - הנה 2 גדולים:
1. איך בכלל בהסטורייה המקור יידעו שנוצרה היסטוריה מקבילית רצויה? מה, יש תקשורת בין הענפים השונים של ההיסטוריות?
2. אין הגיבור זוכר מה הוא עשה (עם ניסוי וטעיה) בכל ענף של היסטוריה מקבילית? מה יש היסטוריית על שבה זכרון של כל ההיסטוריות האפשריות?

אפשר להתעשע ברעיון אמיץ יותר שאם יש מסע בזמן ואם אפשר לשנות את העבר, אז יש אינסוף היסטוריות מקביליות. כולל ההיסטוריה המקבילית שכוללת בתוכה כיפה אדומה והזאב הרע מוחשיים ביותר. ובכל אחת מההיסטוריות האלו ממציאים מסע בזמן וכו',. אך אם יש אינסוף כאלו, וודאי יש היסטוריה מקבילית מכונת הזמן לא הומצאה בה מעולם, כך שמסע בזמן לא ייתכן בהיסטוריה זו. זה שולל את המסע בזמן ואת הפרדוקסים הקשורים אליו ביקום זה. אני סבור שאנחנו חיים בהיסטוריה זו. זהו הפתרון לכל הפרדוקסים

lightflake

New member
אממ.. לא בדיוק (ספוילרים לקוד מקור)

כפי שהם מסבירים בסרט, לא מדובר על מסע בזמן, ולכן גם הם כל הזמן מסבירים לו שהוא לא יכול להציל את האנשים שעל הרכבת כי הם כבר מתים, מדובר על כך שיש "זיכרון" כלשהו של אותם אירועים ומעבירים אותו לתוך הרכבת רק כדי ללמוד מהפרטים הקיימים על זהות המחבל על מנת שהם יוכלו למנוע ממנו פיגוע עתידי נוסף, הוא היחיד שמאמין שזו כן מציאות אמיתית בפני עצמה, מקבילה למציאות שבה הרכבת כבר התפוצצה.
&nbsp
אז לגבי שאלותיך, זה לא שנוצרה היסטוריה מקבילית רצויה אלא רק נלקחו נתונים מאותו זיכרון של אירועים על מנת לשרת את המטרה של מציאת המחבל. וגם לגבי השאלה השניה, לגיבור יש את הזיכרון שלו וכל פעם הוא רק נכנס לתוך אדם אחר ודרכו חווה את האירועים (נכון שהוא לא רק חווה אלא גם משנה, אבל זה כמו פרק זמן וירטואלי שבו הוא יכול לשנות אבל אין לזה משמעות כי כאמור לא מדובר על היסטוריה אמיתית אלא רק על זיכרון וירטואלי שכל הפרטים קיימים בו (זה מוסבר בסרט)
ה"קפיצה" הבעייתית הגדולה היא לדעתי זה שהעבירו את הנשמה/תודעה של הגיבור אל תוך אחת הדמויות בעולם הוירטואלי ואחרי זה הוא פשוט ממשיך לחיות בתור אותו אדם אחר...
אחריכן כשהוא שולח הודעה לקצינה שעבדה מולו באותו יקום מקביל שנוצר, היא לא אותה קצינה מהעולם המקורי ולמעשה בעולם הזה הם עדיין לא החלו להשתמש בטכנולוגיה שלהם, הוא פתר את הבעיה לפני שהיה בכך צורך ושלח את ההודעה לקצינה המקבילה שנוצרה ביקום המקביל שהמשיך להתקיים ללא הפיצוץ ברכבת
סרט יפה

yuriis

New member
טוב, נכון כמובן. אך אני רואה את זה כפשט

הרי זה וואריאציה על היסטורייה מקבילית. בין אם היא בזכרון, ובין אם היא לא. זכרון הוא רישום הארועים.התחושות שהיו והשאירו את רישומן. כך ש"לחפש" בזכרון ע"י שינוי רצף הארועים שהשאירו את רישומן (אפילו מבלי לשנות תוצאה) - זה יצירת זכרון נוסף - היסטורייה מקבילית (בזכרון). כך שההבדל מתאוריית ההיסטוריות המקביליות לבין בנק זיכרון עם שינויי רצף הארועים עם הסבר שבוחנים את האפשרויות ע"מ לדלות אפשרות שמעוניינים בה - הוא כמו ההבדל בין המציאות כפי שאתה חושב שאתה חווה, לבין מציאות מדומה שמישהו תיכנת עפ"י אלגוריתמי ההתנהגות שלך - ז"א ההבדל נעוץ בצורת ההמחשה של הרעיון. כך לפחות אני רואה את זה - אך אפשר לראות את זה בדרך המוסברת בסרט, כפי שאתה הצגת באופן כה משכנע

ולגבי העברת המסרים בין היקומים המקביליים - כן, כמובן כפי שאתה אומר, גם זה חור בתאורייה שאפשר להסבירו רק מחוץ לתאורייה של היסטורייה מקבילית (קיומו של אלוהים, קיום היסטוריית על שכל ההיסטוריות האפשריות הם רק הצל של ההיסטורייה האמיתית - אם להשאיל את המשל מהסידרה של תשעה נסיכים לאמבר של זילזני, וכו כו' כיד הדמיון הטובה)

yuriis

New member
היסטוריה מקבילית זה

למשל כאשר הנאצים ניצחו - וקיימים כרגע 2 מציאויות במקביל: האחת היא שלנו, והשנייה מתקיימת אך עם נאצים שניצחו. בהקשר לפרדוקס זמן - א' חוזר לעבר ומשנה משהו שלא היה בהיסטורייה של המציאות ממנה הוא בא (למשל מפוצץ אצטדיון שהיה קיים גם בעתיד, או הורג את שכנו לעתיד, או משמיד זן נדיר של כרפדות שכירכרו להן באושר בעתיד). מכיוון שמה שהוא עשה לא נרשם בעתיד שממנו הוא בא, אך הוא בכל זאת עשה, הוא במעשיו פותח ענף חדש של היסטורייה ומציאות (שבה לא יהיה אצטדיון, או שכן או זן נדיר של כרפדות) שתתפתח במקביל לענף ההיסטוריה ממנו בא א' במקור.

lightflake

New member
אבל זה לא בדיוק מה שהיה בלופר

עד כמה שזכור לי (כמו בבחזרה לעתיד) נכון שהוא יכול לשנות אירוע בעבר אבל אז זה גורר בהכרח מחיקה של המשך האירועים ושינויי שלהם כאילו לא היו, זה לא שמתפתחת אפשרות נוספת במקביל אלא שהעתיד משתנה (התמונות נמחקות ואפילו בני אדם נעלמים) נכון שיש בזה משהו דפוק כי היה עתיד X והוא השתנה לעתיד Y ואז השאלה מה זה בכלל ציר זמן ואיך יכול להיות שמציאות השתנתה...
ב"קוד מקור" ממש נוצר יקום מקביל שונה ונפרד לחלוטין

yuriis

New member
בגלל זה קוד מקור הוא סרט טוב יותר

מכיוון שהוא כן ניסה להתייחס קצת יותר לעומק היסטוריות מקביליות - אך עדיין עם חורים

מהשבועות האחרונים:

לצערי שכחתי כמה סרטים...

"ברוכים הבאים לזומבילנד" - קומדיית אימים המתמקדת בקבוצה מצומצמת של ניצולים שמצאו דרך לחיות בעולם הנשלט על ידי זומבים.
ראיתי את הסרט עם אחותי הצעירה שאוהבת סרטי אימה, אני לא אוהבת (וגם לא הייתי משייכת את הסרט לאימה) ואני גם לא מתלהבת מסרטים עם ג'סי אייזנברג... סרט סביר... קצת דוחה... היו כמה קטעים נחמדים... ציון: 6/10

"הולי רולרס" - עוד סרט עם אייזנברג הפעם סרט גרוע ממש...
סם גולד הוא צעיר אורתודוקסי מניו יורק המיועד לשידוך. שכנו, יוסף צימרמן, משכנע אותו להעביר "תרופות" עבור ג'קי, סוחר ישראלי, וחברתו רייצ'ל. בשל חריצותו וחוש העסקים שלו, ג'קי לוקח את סם תחת כנפו. דרכו סם נחשף לחיי הלילה של מנהטן ואמסטרדם ומתחיל לאמץ לעצמו את סגנון החיים של סוחרי הסמים.
עלוב ממש, הייתי מפסיקה לראות באמצע אם לא הייתי רואה עם חברה שזה עניין אותה... לוותררררררררררררררר ציון: 2/10

"להציל את טוראי ראיין" - קצת ארוך מידי אבל מרגש...
יחידה של שמונה לוחמים יוצאת למבצע מיוחד למציאת האח הרביעי ממשפחת ראיין, לאחר ששלושת אחיו נהרגו בקרב, המשימה: להחזיר אותו הביתה לפני שגם הוא ימות ואימו תאבד את כל בניה, אבל זה לא כל-כך פשוט...

"קפטן פיליפס" - מעניין, אישית לא ידעתי שיש עדיין פיראטים, זה הזוי ומטורף... אני אוהבת את טום הנקס...
מבוסס על סיפורו האמיתי של קפטן ריצ'רד פיליפס. הסרט עוסק בחטיפתה של ספינת מטען אמריקאית ע"י שודדי ים סומליים בשנת 2009.

"דו"ח מיוחד" - הבלש ג'ון אנדרטון הוא שוטר מיוחד העובד במחלקה עתידנית של המשטרה שעוצרת פושעים לפני שהם מספיקים לבצע את הפשע, תודות לטכנולוגייה של צפייה בעתיד. עכשיו ג'ון עומד בפני פרשיה חדשה כשהוא הפושע המבוקש, עכשיו הוא חייב להבין מה השתבש ולסדר את המעוות לפני שיהיה מאוחר מדי.
בהתחלה הסרט משעמם והוא גם בדיוני מידי... בהמשך הוא מתפתח בצורה מעניינת והסוף מפתיע ומתוחכם, מומלץ ציון: 7/10

"Any Day Now" - סרט מרגש על זוג הומואים שמעוניינים לאמץ נער מקסים עם תסמונת דאון שאימו בכלא ואיש אינו מעוניין בו, אך הרשויות עושות הכל כדי למנוע מזוג הומואים לאמץ והם מנסים להאבק על הנער... מבוסס על סיפור אמיתי עצוב...
מומלץ מאוד, מרגש מאוד!!
לא להחמיץ!! ציון: 8/10

"הארווי" - הארווי הוא ארנב בגובה מטר ושמונים אותו רואה רק אלווד, שיכור בגיל העמידה שמשגע את אחותו ואחייניתו כשהוא מציג את הארווי לכל מי שהוא פוגש.
אחותו מנסה לאשפז אותו במוסד לחולי נפש של ד"ר צ'אמלי אבל בטעות נסגרת במוסד בעצמה. כשהטעות מתגלה ד"ר צ'אמלי יוצא בעצמו לרדוף אחרי אלווד.
סרט ישן ומקסים על אדם מיוחד ומקסים, מומלץ
ציון: 8/10

"מארני" - סרט של היצ'קוק שהתחברתי אליו עד כאב... (ולא, אני לא קלפטומנית ולא שקרנית כפייתית...)
מארני היא בחורה מתוסבכת ששודדת את כל המעסיקים שלה, וממציאה סיפורים...
עד שאחד המעסיקים מחליט לחקור מה עומד מאחוריה ומגלה סיפור לא פשוט...
סרט על פוסט טראומה, מומלץ

** רוזבד

New member
רק את

״ההוביט: קרב חמשת הצבאות״
סרט בהחלט טוב,
עשוי טוב מבחינת בימוי וצילום,
מאוד אהבתי את סצנות הקרב בסרט,
כמו את שני הקודמים, גם את זה ראיתי בפורמט HFR,
מאוד ממליץ.

1. את לא את [כמו שאת]

חשבתי שזה יצא כמו גירסה נשית של מחוברים לחיים, אבל זה לא בדיוק זה, ולמרות שזה נראה הרבה יותר אמריקני ודביק - עדיין אהבתי..

2. נעלמת -
קצת באיחור אחרי כולם, כי היה נראה לי ארוך ומייגע, אז סוף סוף ראיתי, ויצא הרבה יותר טוב, אבל עדיין - לא אהבתי את הדמויות ולא את העלילה ההזויה..

3. St. Vincent

הפתעה נעימה אחרי הקומדיות המטופשות שמליסה מק'ארתי בדר"כ משתתפת בהן.

4. The Captive - מדכא ביותר
5. The Interview

"הסקרנות הרגה את ה
" ואפשר להבין למה בצפון קוריאה לא רצו שיקרינו את הסרט הזה.. בלי קשר לעלילה - קומדיה מטופשת, הומור נמוך, אבל טוב לעתים. הרבה יותר טוב מהסרט הקודם של החבורה.
6. Wish I Was Here
מקסיםםםם
7. אלסה ופרד
רומנטיקה למבוגרים. משעשע לעתים.
8. A Million Ways to Die in the West
אפשר לוותר
9 מלון גרנד בודפסט

lightflake

New member
ראיון סוף... פשוט סרט דבילי

באבאדוק - אממ... נחמד... ככה... אפשר לוותר...

גולי233

New member
גם אני לא התלהבתי מבאבאדוק

אבל זו הפעם הראשונה שאני נתקל בתגובה פושרת אליו... אנחנו מיעוט.

השבוע ראיתי את

קובה אהובתי- סרט חביב להעביר איתו את הזמן, לא יותר מזה.

השכן שלי טוטורו- הסרט הראשון של מיאזאקי שאני רואה. מקסים מאוד ועם אנימציה יפה ומלא דמיון. עלילה חזקה יותר הייתה הופכת אותו ליצירת מופת.

ארוכה הדרך למטה- טיפה מתאמץ וקיטשי לפעמים, אבל בסך הכול סרט חביב ביותר. אימוג'ן פוטס מהממת.

התחלה חדשה- תענוג של סרט. מקסים, מלא בסצנות אדירות ובמוזיקה טובה ומארק רופאלו וקיירה נייטלי בהופעות נהדרות. זוהי בהחלט שנה נהדרת עבור סרטים שעוסקים במוזיקה.

גאווה- חמוד מאוד, כיפי ועם פסקול נהדר אבל לא יותר מזה. סרט סבבה לגמרי להעביר איתו את הזמן.

MrBlonde

New member
רקוויאם לחלום ועיר החטאים 2

אז החלטתי לקחת סרט שהמליצו לי עליו כבר ממזמן ובחיים לא היה לי עניין לראות אותו כל כך, "רקוויאם לחלום". הסרט טוב, ונגע בי מאוד במיוחד לאחר שהסרט הפך למטורף בחצי השעה האחרונה, אבל זה מסוג הסרטים שלא ארצה להיתקל בהם שוב. נחמד סך הכל, הרבה חומר למחשבה.
עיר החטאים ' עלמה להרוג ' - הסרט הראשון הוא אחד הסרטים האהובים עליי, כשהסרט השני יצא בקולנוע לא היה לי זמן לראות אותו עד עכשיו. קצת נופל מהראשון, אבל בסך הכל שומר על האופי בלי לחדש כלום, גוזף גורדון לוויט הצטרף והיה בסדר גמור, אבל בכל זאת הסרט קצת מאכזב. שווה לראות למי שאהב את הסרט הראשון.

למעלה