סרטי השבוע

סרטי השבוע

אז מה ראיתם השבוע? ספרו לנו

yuriis

New member
להתראות, ילדים

רק שניים -

2011 - קילר ג'ו
האחים כהן השאירו מורשת תרבותית - הסרט הזה עוקב אחר טביעות הרגליים של האחים בתרבות האלימות והעליבות של אמריקה. בהתחלה חשבתי שזו קומדיה, אח"כ הייתי משוכנע שהכל על אמת, הכל דרמה רצינית, אח"כ ירד לי האסימון שכנראה מדובר בקומדיה שחורה ואז האחים כהן הופיעו לי כהשראה לסרט הזה. מתיו מקונוהי נותן כאן הופעה טובה, הסרט מבויים טוב - אך אני הייתי אפוף בגועל נפש מהטמטום של המשפחה, של הסיטואציה, של העלילה - או מה שהאחים כהן אומרים מה אתם רוצים מאיתנו האלימות היא חלק מחיינו ואנחנו משקפים אותה (זה מזכיר לי תמיד את הטיעון של אני רק ממלא פקודות - כאילו אין לנו אחריות על מה אנחנו משאירים אחרינו). ובכן - נגעלתי. לוותר

1987 - להתראות, ילדים
סרט זכרונות של לואי מל ממלחמת העולם השנייה. מנזר בפטיסטי אי שם בצרפת. אנשים אמידים משלחים את הבנים שלהם מפריז הכבושה והלא יציבה ללמוד במנזר. האווירה כל כך אותנטית שאחר כעשר דקות אתה ממש בפנים, בסצנות, מכיר את הילדים, את אב המנזר, את המעשים הטובים. והאשמה הלוהטת הלא צודקת שהתלקחה במבט אחד חטוף. מה המבט יכול לחולל! להפריד בין החיים והמוות המבט יכול. סרט מעולה, מרגש, אישי וחושפני של במאי אהוב עליי. מומלץ.

השבוע גם כתבתי על:
האושפיזין - https://hafsaka.wordpress.com/2014/12/04/2004-ha-ushpizin/
שמש נצחית בראש צלול - https://hafsaka.wordpress.com/2014/12/01/2004-eternal-sunshine-of-the-spotless-mind/

** רוזבד

New member
רק אחד

״פוקס קאצ׳ר״
באמת שאין לי הרבה מה להרחיב עליו,
סה״כ סרט לא רע, אבל מאוד מדכא,
קשה לי להמליץ עליו.

גולי233

New member
מדכא וטוב בסגנון "המתאבק" או "מיליון דולר בייבי"?

או אף אחד מהם

מבחינת דיכאון הוא איפשהוא באמצע

עם נטייה קלה לכיוון 'מיליון דולר בייבי'. מבחינת האם הוא טוב הוא לדעתי קרוב יותר ל'המתאבק'.

מיכאל1411

New member
דון ג'ון

לא משהו. גורדון לוויט וסקרלט ג'והנסון שחקנים טובים למדי אבל משום מה הם בחרו הפעם לחפף והתצוגה שלהם
הייתה על הפנים. הדמויות הללו היו עובדות טוב יותר עם ליטוש תסריטאי נבון ושחקנים אחרים שהיו גם מביאים ערך
של אמינות. סרטי אינדי העוסקים בסוגיות דומות הרבה יותר מוצלחים ומעוררי השראה. החיובי – גורדון לוויט פה ושם
הצליח לעשות הפוך על הפוך ולהטיח בפני צופיו את כל מה שרע בתרבות הפורנו והסטוצים ועל כך אני לגמרי מעריך אותו.

lightflake

New member
Automata, Tusk, Let's be Cops, חנה ואחיותיה, Theory of ever

נתחיל עם הסרטים הנורמאליים
&nbsp
Theory of Everything
סרט על חייו של סטיבן הוקינג הפיזיקאי המפורסם המרותק לכיסא גלגלים
מאוד לא מרגיש ריאליסטי, מרגיש יותר מדי מתקתק וקלישאתי בשביל באמת לייצג את המציאות ואני חייב לציין שאני מדבר רק על החצי הראשון (פשוט לא עמדתי בשיעמום והפסקתי באמצע)
סורי...
&nbsp
Let's be Cops
קומדיה טיפשית וקלילה על שני חברים שמתחפשים לשוטרים ומסתבכים עם המאפייה
אין לי הרבה מה להוסיף אישית זה לא ממש הצחיק אותי, אבל אני לא מחובבי הז'אנר
&nbsp
חנה ואחיותיה
סרט ישן של וודי אלן שראיתי מזמן וכבר שכחתי ממנו
בתור חובב וודי אלן הייתי בהחלט מגדיר אותו כאחד הקלאסיקות המעולות שלו
יש בו את כל המרכיבים הטיפוסיים וכמה קטעים מצחיקים בטירוף.
&nbsp
&nbsp
Automata - לא יודע איך קוראים לו בעברית
סרט על עתיד אפוקליפטי שבו יש שימוש רב ברובוטים ובעצם הסרט עוסק בשינוי שעובר על הרובוטים שמתפתחים מעבר לשליטת האדם (מזכיר את HER מבחינת התוכן אבל מזוית שונה ומבחינה מסויימת יותר ריאלית דווקא - לגבי האופי של הרובוטים)
משהו חסר לי בסרט הזה שלא ממש הצליח לשאוב אותי פנימה ולרגש אותי, משהו מרגיש מוחמץ שלא מעביר מספיק את כל האווירה הכללית השוררת במקום וגם אנטוניו בנדרס לא ממש עזר, אבל בכל זאת הסיפור עצמו, איך שהרובוטים מתנהגים, איך שהם מהווים ראי לאנושות והשיחה לקראת הסוף בין בנדראס לאחד הרובוטים לגבי עתיד המין האנושי - כל זה הופך את הסרט לשווה צפייה ולדעתי מכיל איזושהי הגות עמוקה... (שוב, מהבחינה הזו יש בהחלט דמיון למה שקורה בHER)
אז לסיכום שווה צפייה לדעתי לא רק לחובבי מד"ב.
&nbsp
אוקיי והגענו לסרט הכי מטורף ברשימה
TUSK
מממ... זה מתחיל כקומדיה אבל ההמשך הולך ונהיה פסיכוטי ברמות
איזה בחור קל דעת שיש לו פודקאסט מצליח באינטרנט שבו הוא מראיין כל מיני אנשים מוזרים וצוחק עליהם מגיע לראיין מישהו בקנדה אבל מסתבר שהוא נקלע למלכודת של פסיכופט שיש לו סיפור די מופרע שגרם לו להסתכל על האנושות (ועל אריות הים או משהו דומה) בצורה מאוד מאוד בעייתית... בדרך הוא מעביר את הבחור שלנו כל מיני שינויים קריטיים... מממ... אני לא רוצה לספר כדי לא לספיילר
בסופו של דבר יש משהו בסרט הזה שכל כך שונה מכל סרט אחר שראיתי בשנים האחרונות שאני לא יכול שלא להמליץ עליו ומעניין אותי מה חשבתם אם ראיתם
&nbsp
&nbsp

איך ראית את 'התיאוריה של הכול'?

ו'בוא נהיה שוטרים' נראה גרוע כבר מהפוסטר (!), אז אני לא מופתע מזה שהוא לא מצחיק.

lightflake

New member
איך ראיתי....

נכנסתי לאחד האתרים הלא חוקיים ולחצתי על פליי ....

&nbsp

pLaz

New member
למה אתה מתכוון?

בסוף של טאסק?
סרט מוזר בסך הכל.. ציפיתי ליותר מקווין סמית'. לא לשכוח שזה מבוסס על פרק פודקאסט מsmodcast

גולי233

New member
השבוע שלי

שומרי הגלקסיה. מטופש ולא מצחיק, מאכזב כי ציפיתי ליותר מג'יימס גאן ("סופר" המעולה). כנראה שיש חומרים שאי אפשר לעשות איתם יותר מדי.

הרץ במבוך. ניסיון מעניין יותר ופחות שגרתי משאר סרטי ה-YA שמתרוצצים פה לאחרונה, אבל ככזה יש בו גם הרבה יותר פגמים, בעיקר בסגירה. בסה"כ נהנתי ממנו.

מאד. דרמת התבגרות - פשע נפלאה, שהזכירה לי סרטים נהדרים אחרים דוגמת FRESH 94 ואני והח'ברה. ג'ף ניקולס אחד הבמאים האהובים עלי מהשנים האחרונות. מומלץ מאוד.

lightflake

New member
אה זה אותו הילד שמשחק ב"ג'ו" והוא ממש משחק שם טוב

ובכלל כולם משחקים שם מדהים, רק בשביל זה שווה מאוד לראות אותו, סרט חזק, האבא (הזקן) של הילד די הדהים אותי בתור שחקן אז קראתי עליו ולתדהמתי גיליתי שהבן אדם בכלל לא שחקן אלא הוא פשוט הומלס שהבמאי לקח מהרחוב ומעט אחרי יציאת הסרט הוא נפטר

בקיצור סרט מפתיע לטובה!
&nbsp
&nbsp
&nbsp

השבוע ראיתי את

שיגעון של לילה- סרט קטן ואדיר שמזכיר מעט את האחים כהן בהומור הממזרי שלו. סקורסזה גאון.

לוסי- אוי כמה שזה היה הזוי ומטומטם. אוי כמה שנהניתי. זה כאילו ללוק בסון היה רעיון לסרט (מה ייקרה אם נשתמש ב-100% מהמוח שלנו?) אבל הוא לא ידע מה לעשות עם זה אז הוא פשוט שם סצנות אקשן הזויות אך מבוימות היטב. לפחות הסרט קצר כך שהוא נגמר לפני שהשכל מתחיל לנזול.

לורנס איש ערב- ארוך מאוד, אבל מעולה. פיטר או'טול חמוד מאוד והצילום נהדר.

הדרקון הראשון שלי 2- כמו הראשון: נחמד מאוד ולא יותר מזה. האקשן נהדר, העיצוב מרהיב ויש כמה רגעים חמודים ומשעשעים, אבל העלילה סבירה פלוס. סרט נחמד להעברת הזמן.

שישה גיבורים- כיף גדול. מצחיק, מרגש, מרהיב, חף מיומרות ועם דמויות נהדרות ואקשן מצוין. תענוג של סרט. לפני הסרט יש סרטון קצר שהוא חמוד ביותר אם כי הוא לא משתווה לסרט שבא אחריו.

lightflake

New member
חח כן מסכים עם מה שכתבת על לוסי אבל אותי זה אכזב

כי היה פה רעיון בסיסי טוב והשקעה גדולה ומשהו בצורה שהוא עשוי גורם לו להשאר סתם עוד סרט אקשן ולא להפוך להיות יצירה יותר מעניינת (אפשר ממש להשוות אותו לLIMITLESS שהרבה יותר אהבתי)
&nbsp
&nbsp

שישה גיבורים

הרבה ידברו על הלב הגדול של הסרט ועל הדמויות הלייקבל, אבל מה שהרשים אותי במיוחד זה העלילה הפתלתלה והמקורית, וההומור- הסרט הזה פשוט *הורג מצחוק*. הכי טוב שראיתי השנה.

lightflake

New member
מה שמוכיח אגב

שאם הסרט טוב אז הוא תופס אותך גם אם אתה צופה בו בחדרון קטן מתוך מסך המחשב בדו מימד ובאיכות גרועה
&nbsp

BlackUnicorn

New member
ביג ליבובסקי ו"בין כוכבים"

ביג ליבובסקי - ראיתי אתמול בערב. לא אהבתי. אני מבינה אנשים שאוהבים את הסרט הזה, אבל לא התחברתי לסגנון של הדיאלוגים. עשה לי קצת כאב ראש.. (נראה לי שהזדקנתי :( ). 4/10
&nbsp
בין כוכבים - ראיתי כבר לפני שבועיים או שלושה אבל לא יצא לי לכתוב. סרט ענק. מת'יו מקונוהיי אדיר כרגיל. אני מתה על הסרטים האלה שאח"כ פשוט רוצים לשבת בכיסא עוד כמה דקות ולהרהר. סרט גדול שנשאר איתי שבוע+ אחרי שצפיתי בו. יש כל מיני תובנות מהסרט, מסרים מעניינים שהועברו וכו'. לא סרט מושלם אבל אדיר. 9/10
&nbsp
חוץ מזה אני בעיקר מתרכזת בסדרות לאחרונה ולכן פחות כותבת פה. אין לצערי זמן כל כך לסרטים, ועד שאני רואה אני כל כך עייפה שאני לא מצליחה בכלל להתרכז. :(

למעלה