סרטי השבוע

Murdock18

New member
"בין כוכבים"...

לאלו מכם שזוכרים אותי, מהתקופות היותר פעילות שלי כאן, הבמאי האהוב עליי הוא כריסטופר נולאן.
&nbsp
ציפיתי לסרט הזה רבות. בקוצר רוח שלא אוכל לתאר במילים ובמשך זמן רב. כריסטופר נולאן, אמן האשליות, יוצר סרט על חלל, חורים שחורים, מסע בזמן ומה שביניהם? זה חייב להיות טוב! וידעתי שכגודל הציפיה, גודל האכזבה... אז באיזושהי נקודה זנחתי את הציפיות והנמכתי אותן עד כדי אפסיות וחוסר קיום. הגעתי למצב שציפיתי להתאכזב, בעקבות אכזבות כה רבות בעבר, ולמרות הציפיה ההפוכה... לא זכיתי ל"אכזבה" הפוכה, אלא לאכזבה אמיתית.
&nbsp
הסרט מבטיח המון ומקיים מעט, אם בכלל. יש כל כך הרבה כיוונים שניתן לקחת אליהם תסריט שכזה, ואך רק את הרעיון הבסיסי שהסרט משחק איתו, אבל למרות ההבטחות, הסרט נורא קטן. הוא ארוך מאוד, כשלוש שעות, והרגשתי שקורה בו מעט מאוד ושהיה ניתן לקצר אותו המון. העלילה לא מצדיקה את האורך, כיוון שלא קורה דבר. פוטנציאל לא ממומש, פשוט אכזבה גדולה.
&nbsp
זה לא שהסרט רע, הוא פשוט נורא סתמי והרגיש לי חסר פואנטה. ציפיתי לטוויסט, או לפחות לאיזה מסר עמוק או משהו פילוסופי... והרגשתי שיצאתי בידיים ריקות.
&nbsp
אני מנסה להיזכר מתי הייתי בקולנוע בשנים האחרונות ויצאתי בהרגשה של "וואו". ובכנות, זה היה כל כך מזמן, שאני לא זוכר. אולי בשנת 2010...

ברוך שובך

אם אתה מחפש סרטים של 'וואו', אז ניסת את 'וויפלאש'? זה סרט שבהחלט גרם לי לומר זאת.

mrpink3

New member
"מסר עמוק?"

זה מושג די יומרני ואינפנטילי, שכמעט תמיד כנפגשים איתו הוא נאמר במצבים ציניים, אבל חשבתי שאחד הדברים הברורים ביותר בסרט זה שהיה בו מסר שכזה.
הדמויות שם מדברות במשך שלוש שעות על משוואות פיזיקליות ומטוסי חלל ובסוף מגלים שאהבה - אהבה! היא מה שמציל את האנושות, כשרגש נחשב באופן כמעט אינסטנטיבי למשהו שמנוגד להיגיון ונשמה זה מושג שזר למדע, זה "מסר" די רדיקלי ופואטי.

יש לי הרגשה

שבישלת לעצמך את האכזבה מראש, בכך שהרמת ציפיות, ואז הנמכת אותן, ואז באת מבולבל..
&nbsp
מסכימה שהסרט ארוך - אבל לא מרגישים כמעט את האורך. יש לאורך משמעות. בלי ספויילרים - בסרט יש משחק עם מימד הזמן ויש חשיבות להבנה כמה זמן חולף.
לדעתי - אחד הסרטים המרתקים שראיתי, ומעוררי המחשבה. לא פילוסופיה עמוקה, וכן כמה קפיצות לוגיות - אבל בדיוק בשביל זה הולכים לראות מד"ב, לא?
&nbsp
סרט מומלץ. מאד. פנו לעצמכם שלוש שעות + פרסומות. ועל מסך גדול בלבד!

Dark Muse

New member
לא הרגשתי שהסרט ארוך מדי

הוא סחף פנימה, גם ויזואלית וגם מבחינת העלילה שהייתה טובה ומותחת. היו רגעים שקצת נמרחו אבל הם לא נמשכו יותר מדי זמן כדי שזה יתחיל להעיק. הסוף קצת היה פנטזיה יותר מאשר מדע בדיוני וזה הדבר היחידי שקצת הציק לי, אבל זה גם לא מפחית מעוצמתו של הסרט.
&nbsp
אני אחד שלא מתרגש מסרטים ובדרך כלל שולח אותם ליומן הצפיה של יום שישי בארבע מול הטלוויזיה, אבל בין כוכבים זה סרט שבין הבודדים, אפשר להגיד עליו ששווה את ההליכה לקולנוע. אולי גם כי בכוונת תחילה, לא רציתי לקרוא על הסרט שום דבר. רק ראיתי את הציונים (מבלי לקרוא את הביקורות) והלכתי לנסות. כשבאים נקי לסרט, אפשר להנות ממנו כפי שהוא מבלי לצפות למשהו שהוא לא.

gavrik

New member
חושב בדיוק כמוך... רק שעדיין לא ראיתי את הסרט

אז נראה אולי לאחר מעשה הדעה שלי תשתנה.
&nbsp
בהתחלה מאוד אהבתי את נולאן אבל הוא נוטה לאפיות ללא נשמה עם ההסרטים האחרונים.

Daniela Fien

New member
ראיתי סרט אחד

Edge of Tomorrow - האמת שציפיתי ליותר אבל בכל זאת הסרט סוחף ומומלץ מאוד! 7/10

למעלה