סרטי השבוע

מיכאל1411

New member
ראיתי בזמן האחרון

(2013) רכבת הקרח Snowpiercer
למרות הנימה הטראשית הנישאת מעליו, הבמאי של 'זכרונות מרצח', 'המארח' ו'אמא' המעולים מצליח לשמור
על רמה גבוהה של יצירתיות מטורפת, רגעים קאמפיים מדהימים ואליסון פיל אחת שעושה תפקיד בלתי נשכח.
אם זה היה תלוי אך ורק בהוליווד, העיבוד לקומיקס היה ''זוכה'' לקבל ווייס אובר, פלאשבקים וסיום צפוי. אז כאן
המקום לומר שג'ון הו משלב יפה מאוד בין הנאה ותיחכום עלילתי שמצליחים אפילו לחתור תחת קונפורמיזם ממסדי.
10/8

(2013) הנוער
מרשים. מאוד מרשים. תחת מעטה כבד של נוירוזה חברתית ישראלית, הדרמה תופחת למימדים מבהילים ומסתירה
בתוכה זעקה של דור צעיר. בד בבד, החשיבה הקולנועית המעניינת והמבריקה של שובל מביאה אותו להתייחס לדמויות
כמושאים מטאפוריים למצב תעשיית הסרטים בארץ, מבלי להדיר חלילה חשיבותם הריאליסטית. זה למעשה תרכיז חמוץ
אבל חיוני להפשרת הקיפאון המוסרי. אלמוניות צמד האחים השחקנים הופכת את המבט עליהם אובייקטיבי, לצד הבעתה
העולה כתוצאה מבהייה בכישרון הדומיננטי המפותח כהלכה. סרט ביכורים עם מודעות עצמית מבורכת, מכפיש ואז כותש
את ההווייה ממנה נוצר מלכתחילה אבל לא שוכח לטפוח לעצמו על השכם. כי הוא טוב.
10/7

(2013) מלחמת העולם Z
לא רע, לא סרט שסובלים בו, מצליח לספק כמה סיקוונסים סוחפים וטובים של אקשן, במיוחד אלו המתקיימים בירושלים!
בראד פיט הוא גיבור הוליוודי כל יכול והדמויות סביבות שטוחות להחליא, גם היעדר הפן הגראפי של ריטוש זומבים גורע
די משמעותית מהבידור הכללי אבל ניחא. סרט לא מזיק ולא מועיל, הכי פרווה.

(2012) צלילים מהשכונה Neighboring Sounds
סרט ביכורים דרום אמריקאי של מי שהיה עד לא מזמן מבקר קולנוע בולט ומשפיע בברזיל. העלילה עוקבת אחר ימים ולילות
בשכונה של המעמד הבינוני-גבוה והאירועים שעוברים על חלק מהדיירים, לצד כניסת חברת אבטחה חדשה. מוטיב הסאונד
שולט בכל פינה ושעל של הסרט, תענוג לראות (ובעיקר לשמוע) כיצד הבמאי מפיק מתח, דרמה, רגש, הומור ועוד רק בזכות
עריכה חכמה ונכונה של צלילים, קולות, זמזומים, רחשים, המייה מטרידה. חבל שהסרט ארוך מדי (שעתיים), רצוי היה לקצץ
בערך 20 דקות במצטבר. הייתי מאוד רוצה לראות מה הוא יעשה בהמשך דרכו, אפשר לקרוא על הבמאי בכתבה הבאה (עברית) -
http://srita.net/2013/09/17/kleber_mendoca_filho/

(2012) גן עדן לאוהבים Paradose: Love
אולריך זיידל האוסטרי עשה סרטים מצוינים כמו 'ימי שרב' ו'ייבוא/ייצוא'. הניוון של החברה המערבית נידון בהם ביתר שאת ואף
יצר דיון מרתק שהתקיים על פלטפורמה של שפה קולנועית עוכרת שלווה אך מצמיתה. החדש, לעומת זאת, לא עושה חסד עם
הבמאי וצר לי על כך. הסרט כ''כ פשטני וסתמי, לא להאמין. מקווה שהשניים האחרים בטרילוגיה פחות נוראיים ויותר משכילים
לעורר עניין, אחרת הפרויקט הוא כישלון.
10/1

(1978) אצבעות Fingers
סרטו של ג'יימס טובאק מעמיד את דמותו הרועדת של הארווי קייטל תחת אינספור אלומות אור, בשביל להשכיח כי הוא פרי יצירה
של אי שפיות. אישיותו האמנותית מנסה תדיר להשתלט על יצרים אלימים וגסי רוח, להתרחק מהגלים הגבוהים של הערכה עצמית
נמוכה. הסרט נכנס בלי בושה למחילות המטונפות של נפש שסועה, כמעין דימוי קולנועי למצבה הרעוע של אמריקה כחברה בשלהי
הסבנטיז. זה לגמרי לא מתקרב לעוצמות של 'נהג מונית', לעיתים קרובות מדי אפילו יורד דרסטית העניין בעלילה שנראית כחסרה.
קייטל מתפוצץ על המסך אז כדאי לראות.
10/5

ערן1987

New member
לגבי "הנוער"

".. להתייחס לדמויות כמושאים מטאפוריים למצב תעשיית הסרטים בארץ" - מה? איך הגעת לזה?

מיכאל1411

New member
חשבתי על זה בזמן הצפייה

הסרט מדמה את החוטפים לקולנוע ישראלי מרושל ולא טוב, פגום ועם מטרה לא ברורה ואת הנערה החטופה
לקולנוע שמנסים להיפטר ממנו כי הוא לא מניב שום כסף או מישהו שאכפת לו ממנו (הנערה באמת לא גורמת לכך
שהאחים יקבלו כסף והיא גם מספרת איך ההורים שלה לא שמים עליה קצוץ). גם ראיתי שכתבת שהסרט לא צריך
לשאת תגית של איכות, למה לא? אני עדיין חושב עליו, שבוע אחרי צפייה, יש בו איכויות רבות והוא גם זכה להערכה
ופרסים בחו''ל, אני חושב שזה סרט ממש טוב ותום שובל חושב בצורה מאוד מעניינת על איך עושים קולנוע, מה להראות
ומה לא להראות, מה לגרום לך לחשוב ולהרגיש ומה לא.

ערן1987

New member
זו תיאוריהמקורית מאוד, אין ספק

אבל נראה לי שאתה "כופה" אותה על הסרט ושזו ממש לא הייתה הכוונה של אף אחד מהיוצרים של הסרט.

מיכאל1411

New member
לא כפיתי, היא פשוט צצה לי במהלך צפייה

והיא רק בגדר תיאוריה (תום שובל אמר לי שזו לא הייתה ממש כוונתו וגם כמוך אמר שזו מחשבה מקורית).
הרבה סרטים יוצרים תיאוריות וכו' שהיוצרים עצמם בכלל לא חשבו עליהם, תמיד מדהים לראות איך הקהל יכול
לפרש אחרת לגמרי עם נימוקים הגיוניים את מה שזה עתה ראה.

ערן1987

New member
זה מה שיפה בתחום הזה

אתה יכול לתת לדברים משמעויות שאפילו היוצרים לא התכוונו אליהם

AsafA55

New member
ודעתי לגבי הנוער

אולי קראת אותה בשבוע שעבר,ובכל זאת - מה?!
נוירוזה חברתית ישראלית? זעקה של דור צעיר?
זה נשמע כמו משהו שיכול להיות נהדר על העטיפה של הסרט,אבל לא קרוב לשום דבר שלפחות אני שמתי לב אליו בסרט.

אני ראיתי בסרט הזה כמו ניסיון מעניין ליצור משהו ממה שתיארת,אבל התוצאה היתה פשוט לא טובה.
אני דווקא לא התייחסתי לעובדה שצמד האחים אלמוניים,יותר ייחסתי חשיבות לעובדה הפשוטה שהם פשוט לא יודעים לשחק,ביחד עם כמה טקסטים מביכים (כל האינטרקציה המשפחתית עם ההורים,הארוחה המשפחתית היו נוראיים) וניסיון מוגזם מדי להראות את כל מה שציינת זה היה פשוט כשלון חרוץ בעיני.

וכמו שכתבתי בביקורת שלי,למה לא לציין בתקציר העלילה את האירוע המרכזי שהסרט נע סביבו.
הרי בסרט שבאמת יש מה לנתח אצלו אתה לא צריך לחשוף את כל הקלפים שלך כבר בתקציר,אלא לנוע סביב האירוע המרכזי ורק אז לפרק אותו לגורמים.

מסקרן אותי איך אנשים שונים חושבים בצורה כל כך שונה לגבי אותו הדבר בדיוק

מיכאל1411

New member
אני חשבתי שזה מאוד בולט

הסרט מתרחש במציאות חברתית קשה, הנוירוזה והלחץ היומיומי של אי ודאות כלכלית מביא את האחים
(משחק מצוין שלהם, אותנטי ואמין) לנסות לאמץ גינונים של פנטזיות קולנועיות, למצוא פיתרון לבעיה של
המשפחה דרך חטיפה - למרות שהם עצמם ראו איך בסרטים זה בחיים לא עובד, הייאוש פשוט זועק מהם.

gavrik

New member
את רכבת הקרח אני רוצה להשלים רק בגלל

זכרונות לרצח, למרות שהפרמיס של הסרט נשמע דפוק.

מלחמת העולם Z - למרות שהיה לסרט המון פוטנציאל (להיות יותר מסתם אקשן) התוצאה הסופית הייתה מהנה. התבאסתי קצת על הקטע של ירושלים דווקא. וכמובן מומלץ לקרוא את הספר.

מיכאל1411

New member
יאפ, הספר נמצא ברשימת ה''צריך לקרוא'' שלי

אותה הרכבתי באתר סימנייה :) הבנתי שהספר הרבה יותר עמוק וטוב מהסרט...

כרגע אני קורא את 'נוטות החסד', ספר די מדהים, מכיר?

gavrik

New member
המליצו לי עליו לפני כמה שנים...

הנושא נשמע קצת קשה ותמיד היו לי עוד ספרים לקרוא אז עדיין לא הגעתי אליו

השבוע ראיתי את

אינסומניה- סרט לא רע. חביב ביותר להעברת הזמן. אם כי אין בו את התחכום והמורכבות של שאר סרטי נולאן. מומלץ בעיקר למי שרוצה להשלים את הפילמוגרפיה של נולאן.
בראין כוכב עליון- מצחיק! סרט קורע מצחוק עם ביקורות על הדת ועל אפקט העדר שרלוונטי בדיוק גם היום.
לגו הסרט- אדיר. אנימציה נהדרת ומלא בדיחות מצחיקות והברקות קומיות. המסרים הקלישאתיים וקטעים מסויימים לקראת הסוף מורידים מערכו בעייני. אין ספק שEverything Is Awesome.

yuriis

New member
זה משמח אותי שעדיין רואים

סרטים כמו בריאן כוכב עליון - לדעתי הטוב ביותר של חבורת מונטי פייטון

gavrik

New member
זה מסוג הסרטים שתמיד יראו

אישית אני אוהב יותר את הנונסנס של "הגביע הקדוש", אבל כסרט מהודק בריאן באמת הרבה יותר טוב

THOR1997

New member
הרבה מאוד זמן לא כתבתי פה

אז הנה כמה מהשבועיים-שלושה האחרונים

אויב- עוד סרט מעולה מהבמאי של "אסירים", מצטיין במשחק, צילום ופסקול http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=3116849

ספיידרמן המופלא 2- התסריט לא משהו, הסיפור מאוד צפוי והדמות של אלקטרו הייתה יותר מעצבנת וילדותית מאשר מפחידה ומאיימת. אבל לטובת הסרט אפשר לומר שאמה סטון ואנדרו גארפילד מעולים גם בנפרד ואפילו יותר ביחד. בנוסף, האקשן מרהיב, בעיקר בתלת מימד. בסך הכל מדובר בסרט שהוא רק נחמד, אבל עדיין סרט הספיידרמן הכי טוב אי פעם.

המבול- אמנם קצת מגוחך, לא כתוב טוב ואפילו משעמם בקטעים מסויימים. אבל ארונופסקי מצליח לעשות בסרט סצנות אינטנסיבות ומרשימות כמעט ברמה של ברבור שחור ולכן אני יכול לומר שכן נהנתי בסרט

ממזרים חסרי כבוד- צפיתי בפעם השנייה, סרט אדיר. הסיבה היחידה שלא מדברים הרבה על ההופעה המדהימה של בראד פיט בסרט הזה היא כנראה שכריסטוף וולץ נותן הופעה מדהימה יותר פי 283. סיפור מעניין שנותן לי תחושת סיפוק כיהודי. כיף לראות סרט כזה לפני יום השואה.

קפטן אמריקה: חייל החורף- אקשן טוב מאוד אבל לא הרבה יותר מזה, לא היה בו הומור ברמה של ת'ור העולם האפל או הנוקמים ולא היה בו סיפור כל כך מעניין ולכן הוא בסך הכל "סביר פלוס".

סרט לגו- http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3104505

ערן1987

New member
איפה ראית את "אויב"?

חושב שזה חיוני לצפות בספיידרמן 2 ב-3D? הרבה אמרו לי שהוא מאוד כדאי, וזה אחרי שמאוד לא התרשמתי מה-3D של הסרט הקודם.. אני מתלבט..

לגבי "קפטן אמריקה 2", הוא לא אמור להיות קומי כמו ת'ור/איירון מן/הנוקמים, הקפטן הוא נראה לי הדמות הכי "כבדה" ביקום המארוולי.

THOR1997

New member
תשובות

לגבי אויב- הורדתי למחשב בHD וצפיתי עם כתוביות בעברית.

ספיידרמן 2- התלת מימד בסך הכל מוסיף כמה קטעי "וואו" במהלך הסרט, לא חובה לראות אותו ככה אבל לדעתי מומלץ.

קפטן אמריקה 2- היו כמה בדיחות נחמדות בסרט הזה. אבל העובדה שהוא נחות מבחינה קומית בהשוואה לת'ור, איירון מן והנוקמים היא לא הדבר היחיד שלא אהבתי בסרט הזה.

למעלה