סיכום תקופתי
הרבה זמן לא כתבתי מה ראיתי,אז זה עשוי להיות טיפה ארוך הפעם...
הנוער (2013) -
סרטו עטור השבחים של תום שובל שעוסק בשני אחים אשר מגלים שאביהם נקלע לקשיים כלכליים ומנסים לקחת אחריות ולהפוך משני נערים לשני גברים.
האמת שהתכוונתי לכתוב תמצית אחרת לסרט,אבל ראיתי שבשום תקציר לא כתוב הדבר הכי גדול שקורה בסרט,אז החלטתי להשאיר לכם את ההפתעה.
בכל אופן,אפילו התקציר,כמו הסרט היה יומרני ומנסה ללכת למחוזות בוגרים,רציניים ומטלטלים כביכול.
בפועל,מדובר בסרט לא טוב,שמשוחק בצורה כמעט חובבנית ומכיל לא מעט סצינות פגומות ומביכות.
מלבד שחקנית המשנה המהממת ביופיה לא אקח מהסרט הזה כלום.
ציון - 4/10
החיים הסודיים של וולטר מיטי (2013) -
וולטר מיטי הוא אדם חולמני שעובד במחלקת התשלילים של המגזין "לייף",כאשר סכנת פיטורים מאיימת עליו ועל חבריו לעבודה הוא יוצא למסע בעולם האמיתי.
שוב,תקציר קצת יומרני,אבל הפעם מדובר באחלה של סרט!
מקסים ושובה לב.
מת על בן סטילר בתפקידים דרמטיים,קירסטין וויג עושה גם היא עבודה מושלמת כאשר היא בוחרת לא להשתטות ו-*** ** בתפקיד אורח מפתיע וחמוד.
ציון - 8/10
קפטן אמריקה:חייל החורף (2014) -
מישהו אמר שזה סרט הנוקמים הכי טוב מאז איירון מן הראשון,אז...יש מצב שהוא צדק.
מלבד איירון מן הראשון והנוקמים עצמו,סרט ההמשך של קפטן אמריקה עושה פשוט עבודה מצויינת.
אקשן מצויין,אתנחות קומיות מעולות,עלילה לא מופרכת מדי,רוברט רדפורד בתפקיד טוב מאוד וסקרלט ג'והנסון אחת.
מסרטי ה(לא) קיץ המשובחים של השנה.
ציון - 8/10
המבול (2014) -
כבר קראתי כאן כמה ביקורות על הסרט ולא ראיתי אף אחד שאמר את האמת (או לפחות את האמת כפי שאני ראיתי אותה
).
מדובר בזבלון עתיר תקציב,קאסט מפואר,אפקטים עלובים למדי ובמאי שהלך לאיבוד.
מדובר כנראה בתלת מימד הכי מצופה אבל הכי מיותר שנתקלתי בו עד כה.
אפקטים לחלוטין לא מרשימים מהם ציפיתי המון (סצינת כניסת החיות לתיבה והמבול עצמו למשל היו יכולים להיעשות גם בכמה מאות דולרים ולא במיליונים שנשפכו שם).
שנית,אני אמנם לא מכיר את הסיפור לבוריו מעבר למוכר והידוע לכולנו,אבל היה נראה שמעוותים אותו לא מעט כמעט עד כדי גיחוך.
אז נכון,הקאסט היה נפלא,אבל גם הם לא היו במיטבם,ואפילו אמה ווטסון המקסימה היתה רק בינונית.
אני בכנות מאמין שדארן ארנובסקי לימים ירצה לשכוח את הדבר הזה שהוא עשה כאן.
מילה אחת על השם של הסרט - "המבול"? באמת? למה לא פשוט "נוח"?
ציון - 4/10
להציל את מיסטר בנקס (2013) -
הסיפור על הפגישה בין הסופרת הבריטית פ.ל. טרברס שכתבה את מרי פופינס לבין וולט דיסני שרדף אחרי זכויות הספר על מנת שיוכל להעביר אותו למסך הגדול.
מכירים את זה שהפרטים הטכניים (משחק,תסריט,צילום וכו') כמעט ולא משחקים תפקיד בגלל שהרגש עושה את כל העבודה?
אז אצלי זה בדיוק המקרה כאן.
אז אמנם אמה תומפסון היתה ענקית (אפילו לא מועמדות לאוסקר?!),הסרט היה שנון ומעניין,אבל כאמור בלוטות הרגש עבדו אצלי שעות נוספות.
כמו הסרטים של וולט דיסני עצמו היה ב"להציל את מיסטר בנקס" קסם של ממש שעבד עליי מהדקה הראשונה ועד הדמעות שבסוף הסרט.
ציון - 9/10
12 שנות עבדות (2013) -
כמו הסרט הקודם אבל בהבדלי רגשות עצומים,גם כאן מדובר בסרט שלא חף מפגמים (מועטים,אבל ישנם) ובכל זאת מדובר בסרט שטילטל אותי עד עמקי נשמתי ודבר כזה חייב להגיד משהו על הסרט.
אחד הטובים של 2013 מבחינתי.
ציון - 9/10
נברסקה (2013) -
קשיש תמהוני מתחיל לצעוד רגיל לנברסקה על מנת לאסוף פרס פיקטיבי השווה מיליון דולר בו הוא משוכנע שהוא זכה.
הבן שלו שמנסה להחדיר בו קצת היגיון מצטרף אליו למסע ההזוי הזה.
אז...לא ממש התחברתי הפעם,חיבבתי עד מאוד את סרטים הקודמים של אלכסנדר פיין (דרכים צדדיות,היורשים) אבל כאן לא מצאתי את עצמי יותר מדי.
המשחק של שני ההורים היה נהדר וגרם לי לפרצי צחוק מפעם לפעם.
עדיין לא הצלחתי להחליט אם העובדה שהסרט מוקרן בשחור-לבן תורם לסרט או שסתם מרגיז.
ציון - 6/10
החגיגה של פולט (2012) -
פולט היא אלמנה קשישה וזועמת שבעברה ניהלה מאפייה עם בעלה המנוח.
על מנת לשרוד מבחינה כלכלית היא מגלה את הכסף שבמכירת סמים.
מדובר בקומדיה חביבה ומקסימה עד מאוד - נהניתי!
פרט מעניין (ועצוב),השחקנית הראשית המגלמת את פולט,ברנדט לפונט נפטרה כשנה אחרי יציאת הסרט.
ציון - 7/10
צעירה ויפה (2013) -
אחרי "בריכת שחייה" ו"בתוך הבית" המופלאים,ציפיתי מהדרמה הסקסית החדשה של פרנסואה אוזון הרבה מאוד,כנראה שיותר מדי.
הסרט מספר על איזבל בת ה-17 שמגלה שזנות יכולה להביא הרבה כסף.
הסרט שנקרא במקור "יוני ויולי" מתחלק לארבע חלקים כאשר כל חלק מייצג את אחת מעונות השנה ושיר אחר ואנחנו מתוודעים לתהליך אותו עוברת הדמות הראשית.
על הנייר זה מאוד מעניין,בפועל הרגשתי שזה היה כבד מדי על הסרט והוא היה עבורי "רק" בסדר.
ציון - 5/10
ירח של נייר (1973) -
יכול להיות שכבר כתבתי עליו,אבל לא ממש איכפת לי.
השלמת פערים שווה זהב ו"ירח של נייר" שישב אצלי המון זמן בהמתנה שווה פשוט כל רגע.
ראיין אוניל ובתו בחיים טאטום אוניל מגלמים את אדי הקטנה שמאבדת את אמה ואת מוזס פריי שיוצאים למסע על מנת להביא את אדי הקטנה לדודתה שתגדל אותה.
מעל כל המסע מרחפת השאלה האם מוזס הוא אביה של אדי.
כמו שכבר כתבתי,מדובר בסרט קסום עם אחת מתצוגות המשחק הנפלאות ביותר שראיתי שאף זיכתה את טאטום אוניל בת ה-10 באוסקר ובכל הפכה לשחקנית הצעירה אי פעם שזכתה בפרס.
מקסים,מרגש ופשוט מצויין!
ציון - 9/10