נברסקה, אוגוסט: מחוז אוסאז' ועוד..
נעליים אדומות - 1948 - שווה צפייה. זה לא הברבור השחור למרות שהנושא משותף - בלט. נעליים אדומות מבדר יותר וגם קטעי הבלט שבסרט - ויש הרבה - מעניינים יותר, וכמובן גם עבודת הבימוי טובה יותר.
כל הזמן שבעולם - 2013 - מומלץ. גם סיפור מקסים, גם הרעיון של לחזור בזמן ולתקן הוא רעיון קוסם וגם המסקנות ומוסר ההשכל נותנים תובנות. כל זה על רקע לונדון ונופי אנגליה - מרענן ביותר בנוף הסרטים שנראה לאחרונה.
חלום אמריקאי - 2013 - שווה צפיה. אמנם זה נמשך זמן ארוך לטעמי - אך בכל זאת הסיפור שווה את זה - סיפור עוקץ מסקרן ומבדר, עם משחק טוב מאוד מהשלישיה המובילה - קריסטיאן בייל, ברדלי קופר ואיימי אדמס
סוף סוף ווגאס - 2013 - אפשר לוותר. מסע גריאטרי ל-לאס ווגאס. הקסם של דה נירו לא פג, ויש גם קטעים מבדרים.
אוגוסט: מחוז אוסאז' - 2013 - מומלץ. זה יותר הצגת תאטרון מאשר קולנוע. וכיאה להצגה - הדרמה נפרמת לאט לאט מולנו, הדמויות לובשות נוכחות והאנושיות היא הגיבור הראשי שצף לו דרך הטיפוסים המהלכים על המסך. ועוד איזה טיפוסים! איחוד משפחתי בנסיבות לא משמחות מעיר את כל השדים מהארון. כבר על ההתחלה זה דחוס מצרות - וכך נשאר עד הסוף. מריל סטריפ נהדרת ומשחקת נפלא את הדמות הלא קלה ולעתים אף דוחה. משום מה זה הזכיר לי את אליזבת טיילור ממי מפחד מווירגיניה וולף (ואני חושב שהיוצרים של הסרט התכוונו שאני אזכר בטיילור - כי הם כן שהכניסו את שמה לאחת השיחות בסרט) - אמנם אני לא משווה את הסרטים (כי מי מפחד מווירגיניה וולף זה ליגה אחרת) - אך כאן כמו שם סגנון המשחק היה דומה. גם ג'וליה רוברטס שיחקה טוב - למעשה כל הצוות שיחק יפה מאוד. הדבר היחיד שאני חושב שפוגם בסרט הוא נושא ההזדהות - הסרט הוא יותר מדי מוכוון אל האיש הפשוט של המיד-ווסט האמריקאי ואל המשפחתיות המתפרקת של התרבות האמריקאית. עבור קהלים אחרים נושא ההזדהות יכול להוות בעיה.
נברסקה - 2013 - מומלץ. חזרה לאמריקה המחוספסת, לאמריקה של אנשים שמאמינים מה שאומרים להם (התמימות שעברה לאוסטרלים אך גם שם זה כבר נעלם), שמשאירים את האסם שלהם פתוח, שמכירים אחד השני ואף מזהים לאחר 40 שנה. מסע שורשים עם משפחה של שתקנים, מסע אל האמריקה הצמאה לכסף, לחלום האמריקאי. מסע לגילוי הדדי. מרחבים שוממים, דרכים אין סופיות וטיפוסים שבאמצע הדרך. מסע געגועים אל הגעגועים. חיפוש הטוב. בשחור לבן. הכמיהה למשפחתיות שכבר אבדה. השורשיות והמשפחתיות בחבילה אחת ("צומוד")- הקטע בבית הקברות מצליח לרגש מבלי להיגרר לסנטימנטליות. אך גם כאן, כמו באוגוסט: מחוז אוסאז' נושא ההזדהות הוא לא אוניברסלי.