שלושה סרטים + הגשר + בית הקלפים
(2013) הענק וגנו The Selfish Giant
הגרסה החדשה לסיפור של אוסקר וויילד מעובדת בחופשיות רבה בסרט הביכורים של קליו ברנרד, במאית בריטית
עם זיקה חזקה לריאליזם. זכייתו בשנה שעברה בפרסים והערכה רבה בפסטיבלים שונים, כולל קאן היוקרתי, הפכו
את ברנרד לאמנית שיש לשים לב אליה. יש לה ראייה מאוד ברורה ואחידה בדרך בה יש להציג מלנכוליה וגריסה של
טבע האדם לחתיכות קטנות, מבלי לאבד את המטרה האמיתית: שמירה על ערך קולנועי-רגשי גבוה, חף מפרובוקציות.
הילדים של אנגליה המוזנחת מתפתים ללכת עקום במישור החברתי וברנרד לא מוכנה להרשות להם. ועל כן, היא מתארת
סיפור קטן ונוגע ללב על מאבק הישרדותי כנגד השלוחות המכוערות של החיים. הצילום בסרט מצליח להיראות כאחרון
התענוגות במציאות השוממת אותה ברנרד מיטיבה לעצב. ריגש אותי מאוד, למרות חוסר הגיוון העלילתי. בלאדי הל.
10/7
(1973) שבילי הזעם BadLands
הסרט הראשון של טראנס מאליק נחשב ליצירת מופת ואבן דרך בקולנוע האמריקני של הסבנטיז. מרטין שין וסיסי ספייסק
הם פורעי חוק, נמלטים מהרשויות, גרסה דלוחה של בוני וקלייד. הסרט היה לא טוב בכלל, הדמויות חלשות והעלילה חלולה.
אלמלא הצילום המפעים, הייתי אומר שזה אחד הסרטים הכי אוברייטד אי פעם. אני מעדיף את מאליק המאוחר.
10/3
(1961) המשרה Il Posto
אחד החלוצים של הקולנוע האיטלקי הניאו-ריאליסטי. לא הצלחתי להרגיש שום דבר אליו, אולי מעט סימפטיה והזדהות
עם הדמות הראשית, צעיר שהולך לחפש עבודה ומכיר בחורה. שעה וחצי של תיאורי שגרה שוחקת ושתיקות רמות.
איפשהו בסיום, הנאמבר המוזיקלי והסיקוונס של מחוות הגוף, מצאתי שאולי היה בו משהו בכל זאת. ועדיין, תפל מדי.
10/3
שמש כמעט ולא זורחת במופת הטלוויזיונית ושמה
'הגשר', סדרת מתח שבדית/דנית עם עלילה פתלתלה
ומרחיקת לכת באי שפיותה. במקום זאת, מפציע בה מקור אחר המעניק חיים ומשמעות לז'אנר, מאיר על עלילות פשע
נתעבות ומבעיר כל תמימות אירופית ידועה. סגה נורן היא בלשית מורכבת ופרפקציוניסטית, נעדרת כל רמיזה לקיום
אינטליגנציה רגשית במרחב הפרטי שלה, מה שהופך אותה לדמות יוצאת דופן על אף שיוכה לצד הקר יותר של האדם והפלנטה.
הניכור המכרסם בלב הסדרה מאיים כל הזמן על גבולות המוסר ויש בכך תיאור מהפנט של מציאות חברתית לכודה בנוף עגמומי.
אותו נוף, אגב, משחק תפקיד חשוב ומרתק של פלטפורמה אסתטית. זו סדרה עם חושים חדים, מרוצפת רעיונות משוכללים ומסעירים.
בית הקלפים חזרה ונטפליקס העלתה את כל העונה השנייה והחדשה לזמינות הצופים, כלומר מרתון מטורף לגמרי.
סיימתי הכל תוך שלוש ימים ולא יכול להאמין שעכשיו צריך לחכות עוד שנה שלמה עד העונה השלישית. פרנק אנדרווד של ספייסי
הוא האנטי-גיבור הבן זונה הכי מזדיין בו נתקלתי, למעט אישתו (רובין רייט). וואו, בא לי ששניהם ישרפו בלהבות או משהו.
אין לי שום אהדה לדמות שלו אבל היא כ''כ ממכרת לניתוח. סדרה מצוינת וקולחת, אין לה שום גבולות והכל הולך. סיום אדיר.