מספר סרטים:
היא - סרט רגיש מאוד של ספייק ג'ונז בכיכובו של חואקין פיניקס והקול (הנהדר) של סקלרט ג'והנסן. אני בכוונה מדגיש את המילה "רגיש" כי זה המסר שחוזר וצף לאורך הסרט, על אף שהוא עוסק במערכת יחסים בין אדם לבין מערכת הפעלה, רגישות זו מילת המפתח. דיאלוגים עדינים, הבנה של עומק הרגשות, הבנה של האנשים בסביבתו של פיניקס ומחשבות שלנו לגבי העולם בו אנו חיים. ג'ונז משתמש גם בשיטות בימוי מאוד מתוחכמות של לצייר עולם-עתידני די קרוב, האנשים לא לובשים חליפות חלל אלא סתם מכנסיים בגזרה גבוהה, טכנולוגיות קול קיימות כבר היום ובסה"כ הסרט נראה ממש מעבר לפינה.
סרטים בסגנון הזה מתכתבים עם הרבה יצירות על קשר בני אדם-מכונות שנוצרו, ואני נהניתי להשוות כל דקה למטריקס, גטקה, טרמינייטור ומה לא. מומלץ.
12 שנים של עבדות - סרט אלים, כבד ונוקב אשר מבוסס על מקרה אמיתי של סולומון נורת'אמפ, אדם שחור שנולד חופשי במדינת ניו יורק, אך התגלגל לאיזור בו העבדות חוקית והעביר 12 שנים מחייו כעבד. הבחירה באדם חופשי וההצגה של חייו הקודמים נועדה לגרום לנו להזדהות עם הגיבור, ועם השינוי העמוק שחל באופן חייו ובדרך מחשבתו. לדעתי, היה אפשר להעמיק קצת בתחושות וברגשות שלו, אבל שאר הדמויות והאווירה בסרט עושים את העבודה גם כך: בעלי העבדים והעבדים, חברי משפחה ועוד. הסרט אלים גם מבחינה ויזואלית ויש לא מעט סצינות קשות לצפיה, אך בעיקר מבחינה מחשבתית, ומעביר לצופה בו הרבה תחושות לא נעימות. ממליץ מאוד על הסרט, התקופה מרתקת, המשחק מצוין ואולי זה ישעשע אותכם, אבל לדעתי עריכת הסאונד (!) היא מהטובות ששמעתי בקולנוע אי פעם. זכרו - הוא לא קל לצפיה.
הקריאה - בכל מקום ששמעתי על הסרט, כל חבר שסיפר לי עליו, נאמר דבר זהה: "אחלה סרט מתח, הסוף הורס". אז אני אומר ככה: "אחלה סרט מתח, הסוף מעניין". כן, מעניין. האלי בארי היא מוקדנית במוקד החירום של המשטרה שמתמודדת עם מקרה חטיפה של נערה. הסרט מותח והעריכה מעולה, אין יותר מדי קלישאות שוטרים והסיפור עצמו שומר אותך בכוננות תמידית. הסוף, לדעתי, היה בחירה טובה ומעניינת, ואני לא התאכזבתי ממנו בכלל!
בית ספר לשוטרים - כן כן, הסרט הישן והטוב משנת 84. החלטתי לעשות לי מרתון אייטיז ואני אצפה בהמשך בגוניס, גרמלינס, בת 16 הייתי ועוד. אחלה קומדיה עם טיימינג שונה לגמרי מהיום, קומדיה שלא מרגישה צורך לדחוף בדיחה כל שניה, לפעמים זה משעמם, לפעמים זה עובד ומצחיק מאוד..