סרטי השבוע

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(2013) אסירים Prisoners
ניסיון נחמד, לפרקים מוצלח, למצוא דרך לחקות את המותחנים המבריקים מדרום קוריאה של 10 השנים האחרונות.
הסרט מרכיב את עצמו כראוי, מותח וזוכה להופעות נדירות למדי של יו ג'קמן וג'ייק ג'ילנהול, למרות שזה בא על חשבון
שאר הדמויות. קצת רופף לקראת האמצע וצדקני - אמנם במידה מועטה - ובכל זאת. הצילום מקפיא הדם של רוג'ר דיקנס
רק מחזק את תחושת חוסר האונים והמלנכוליה. העלילה מוגשת כדו''ח מצב קולנועי-עכשווי על מקומו של הרוצח הסדרתי
האמריקני בחברה המתיימרת לכבד מוסר ולהכות על חטא.
10/7

(2013) דיברנו מספיק Enough Said
סרט מספיק טוב, למרות שהוא למעשה לא באמת מדבר על בעיות אמיתיות. ניכר שטעמו של התסריט מוחלש
מראש כי בפועל חסרים בו מרכיבים שונים. ג'וליה וג'יימס מקסימים יחד, הם איכשהו מצליחים להעמיק לכדי מקסימום
את הקונפליקט החבוי. סרט נחמד, אולי נחמד מדי, המעדיף להצניע ולרסן את האופציה ליצירת דו שיח טעון יותר.
לא רע וגם לא מפעים. פרווה.
10/6

(2013) חרא סבא Bad Grandpa
עם כמה שזה טראש גמור, זו היצירה הכי טובה עד היום של חבורת ג'קאס. ספייק ג'ונז אחד המפיקים, איזה קטע.
ג'וני נוקסוויל עוטה איפור כבד ועובר מטמורפוזה בדרך להיות סבא גס רוח, חרמן, מגושם ונטול טאקט וואטסואבר.
כל הסצינות שאמורות לרגש לא הכי עבדו והיו על תקן פילרים לא מזיקים. הומור הסלאפסטיק מצחיק ומטורף לגמרי.
10/7

(1990) אמון הדדי Trust
האל הארטלי מפליא להביט על דמויות קרות המתקיימות בפלטפורמה של מציאות חמה אך עודפת בעיות קריטיות.
התסריט המצוין דואג למצוא נקודות השקה מקוריות בין סגנון עצמאי לבין הארות והערות חשובות על היעדר רצון
לקונפורמיזם מחשבתי. שולי החברה האמריקנית השתלטו על הדיון הקולנועי מאז הסבנטיז, הציגו חלופה מעניינת
לדרך בה אפשר לקרוא טקסט מוכר בדמות מציאות דואלית. בולט גם הדיאלוג המדוכדך, העגמומי וכשיש לך את
מרטין דונובן, אדריאן שלי ואידי פאלקו, אז קל יותר להתרגש ולחוות את הכאב שלהם ולהריע לטובתם. סרט עם אופי
נוקשה וחשדני שלא שוכח לגעת בזהירות בסיבים של אמון מפורר בין בני אדם, אחרת הוא לא היה כזה שובה לב.
10/8

(1969) צבא הצללים Army Of Shadows
ז'אן פייר מלוויל מבקש לחקור קולנועית את תנועת ההתנגדות הצרפתית (''הרזיסטנס'') בה היה חבר בעת מלחה''ע ה-2.
ההתמקדות שלו היא על חיבוטי הנפש והשסעים שאיימו לקרוע חלק מאנשי התנועה ממטרתם המקורית להגן על אידיאלים
כאלה ואחרים. בשונה מ'הסמוראי' המעולה, מלוויל מתרחק מהז'אנר האהוב עליו ומנסה להרחיב את השפה והפאזה האמנותית
שלו ומשיג מבוקשו בזכות הצילום עוצר הנשימה וכמה מהסצינות הכי מותחות ומורטות עצבים שראיתי בחיים הארורים שלי.
לא הייתי קורא לו יצירת מופת, פשוט סרט עם סגנון ונפח המעבים את הדמויות והופכים את המשבר שלהם למועקה פרטית שלנו.
10/7

(1950) שדרות סאנסט Sunset Boulevard
ראיתי לפני כמה שבועות ועכשיו יוצא לי לכתוב עליו. בילי וויילדר לקח וטווה את סך כל הנוארים שאי פעם נוצרו עד השנה
בה יצא הסרט ועשה סיכום משלו. בוא בעת, זה גם כתב האשמה, הטחה נועזת, ביקורת פנימית על הוליווד שמולידה אלילים
ואז מפנה להם עורף. אם בסיום ההקרנה ניגש אלייך מנהל האולפן של הסרט וזועם ''אחרי כל מה שעשינו עבורך, ככה אתה גומל?!''
ואתה מוצא עצמך בעמדה להגיב ''לך תזדיין'', אז באמת אפשר להריע לוויילדר. ככה עושים זאת נכון, מסתבר.
הכתיבה של וויילדר תמיד הרגישה לי ככזו המקדימה זמנה ושוטפת את המסך בכישרון הבעה ויזואלי ומילולי שאין שני לו.
סרט מעולה עם אנרגיות נשכניות לצד ערגה לסולם ערכים שנדמה כי נבגד ונותר על כן להירקב בתחתית ההכרה המוסרית.
איזון מרתק ומושכל בין הצורם והקודר לבין הנוגה והסנטימנטלי. סרט עם שליחות וחיים משלו, וגם סיום מצמרר וממוגג כאחד.
10/8

(1944) ביטוח חיים כפול Double Idenmity
גם אותו ראיתי לפני זמן ולא יצא לי להתייחס אליו עד עתה. נואר טוב של בילי וויילדר, פחות מחשמל ומסעיר מסרטים אחרים
שלו ועם זאת הוא מתקיים באופן ראוי לציון ביחס ובמקביל לתכתיבי הז'אנר. הסרט בנוי כעלילה פתלתלה הבוחנת שינויים
בתגובות של דמויות מועדות לפורענות מוסרית כשהן נתקלות ב''תמריצים'', נקודות מפנה סוררות והשפעתן מרחיקת הלכת.
המגרעה שלו היא בעריכה, שמתי לב שהתירו למס' סצינות לא טובות מספיק להיות חלק מהסרט. לא נורא.
10/7

(1934) זה קרה לילה אחד It Happened One Night
קומדיה רומנטית נהדרת של פרנק קפרה, בה צפיתי לפני שבועות אחדים ונהניתי כמעט מכל רגע.
קלארק גייבל וקלודט קולבר נטמעים בקלות רבה בתסריט שהולך למקומות חתרניים ובלתי צפויים, בטח ובטח
יחסית לשנה בה הופק. בגדול, זה מאוד מקסים, נוגע ללב, גורם לחיוך בלתי פוסק של שעה וחצי. פנינה של ממש.
10/8

yuriis

New member
תודה!

אתה ואחרים מוזמנים לבקר או.ו- להרשם על מנת לקבל עדכונים
http://hafsaka.wordpress.com

לגבי שאלתך על פייסבוק - מה היא משמעות להקים פייסבוק ל"הפסקה"? יכול להיות שאני מפספס פה משהו...

Dude1969

New member
רוצה לצפות כבר הרבה זמן ב-"זה קרה לילה אחד".

וגם בצבא הצללים למרות שיש לי הרגשה שזו לא אותה רמה כמו בסמוראי או המעגל האדום. וגם בא לי להתרענן בקומדיה. אז בטוח אראה בקרוב את "חרא סבא".

לגבי ביטוח חיים כפול, אני גם מסכים שהוא לא מופתי ומושלם כמו שדרות סאנסט אבל אהבתי אותו בכל זאת יותר. אולי מבחינת ביקורת קרה הוא סרט טיפה פחות טוב אבל הוא מהנה ופוער פה אולי יותר (לטעמי) לפעמים ביקורתיות יתר הורסת את ההנאה מסרטים. רק 7 מתוך 10? זה סרט 4 כוכבים במינימום. ובטח שיותר ברמה מסרטים אחרים שדירגת גם 7 ברשימה שלך. הנואר הכי הכי לטעמי.

מיכאל1411

New member
בקשר לציונים

ביטוח חיים כפול סחט ממני את ה-7 הזה... ראיתי עשרות נוארים טובים ממנו לפחות ברמה אחת, הוא הרגיש לי בסדר גמור,
לא מסעיר או מחשמל וגם היה קצת צפוי.

אין בכלל מה להשוות ציון של סרט לציון של סרט אחר, כל ציון הוא לגופו, לז'אנר.

הזאב מוול סטריט.

הסרט הטוב ביותר של סקורסזה מאז החבר'ה הטובים. מי היה מאמין שביל 71 אחרי כמעט 25 סרטים עדיין יהיה לו את זה. ענק ומטורף.

מיכאל1411

New member
מה זאת אומרת?

'קזינו' יצא אחרי 'החבר'ה הטובים' הרי

הזאב לא נראה כמו סרט שיתעלה על הגדול האחרון שלו - השתולים - אבל מסקרן מאוד אחרי כל הדעות המקוטבות יש עליו.
מהטריילר זה נראה לא סרט רציני, בעיקר צעקני ובומבסטי, מעניין באמת איך סקורסזה מגבש שם אמירה קפיטליסטית תוססת.

גם סרטים אחרים שלא צעקנים ובומבסטיים.

שלא נדבר על עניין הרצינות - סקורסזה נטה בשנים קודמות להמון חומרים קומיים בסרטים שלו. "החבר'ה הטובים" הוא סרט ממש ממש מצחיק ועדיין רציני - ואותו דבר כאן. הסרט הזה מטורף וחסר גבולות, פסיכי על כל הראש, אבל הכל גם מבוסס על סיפור אמיתי, וזה הופך את זה לעוד יותר WTF. זה שסקרוסזה התפרע כאן לחלוטין לא אומר שהוא עדיין לא מביא את הברקות הבימוי שלו לכאן. הוא עדיין יותר חווייה סוחפת ומסעירה, למרות הצחוקים. לא צריך לזלזל בצחוקים. אם לתת משהו שיפתה אותך, אז הסרט נכתב על ידי אותו בחור שכתב את "Pine Barrens" שנחשב לפרק הכי מצחיק, אבל גם הכי טוב, של הסופרנוס. עדיין מזלזל?

וכן, זה יותר טוב מקזינו, והשתולים. לדעתי.

מיכאל1411

New member
ברשת כתבו למשל ש

סקורסזה החליט משום מה להאדיר את הקפיטליזם ולא לצאת נגדו. בתגובה, אחת הנפגעות מהאדם האמיתי עליו מבוססת דמותו
של דיקפריו מתכוונת לתבוע את הסרט על חוסר רגישות ואיבוד פרופורציות הסברתיות. מעניין. .

מה זה קשור.

אני מדבר על איכות הבימוי שלו שאתה טענת משום מה שהוא כאילו איבד. זה לא קשור למסר כזה או אחר שהוא העביר או לא העביר. חוץ מזה, מה מחייב אותו לצאת נגד הקפיטליזם? אולי הוא בעד קפיטליזם (ואני גם מבין אותו... לא, עדיף סוציאליזם בטח לדעתך?), זכותו. מה אתה שם זין.

מיכאל1411

New member
מה זה קשור.

מתי ראית שכתבתי שהוא איבד את זה? סקורסזה הוא מהבמאים הקלאסיים האחרונים שעודנם פועלים.

קפיטליזם אמריקני הוא החלופה הכלכלית למשטר דיכוי נאצי, אם תקרא קצת היסטוריה תגלה שהוא הפאשיזם המודרני בהתגלמותו
ורבים מאיתנו מצייתים לו כעיוורים. בטח שסוציאליזם עדיף, אתה רציני? לא המודלים הידועים והמוכרים אלא מערכת חדשה שתיטיב
עם כולם, לא ייתכן שהאנושות תהיה נשלטת ע'י בני אנוש צמאי דם ותאבי בצע.

אתה אמרת

וכן, סוציאליזם לא עדיף. מלא אנשים דיברו כמוך, והם הפכו לצ'ה גווארה, סטאלין, קים ז'ונג איל. ההורים שלך אמרת חיו באיזה כפר נידח באוקראינה אז ברור איך הם נמלטו מזוועות הסוציאליזם. המשפחה שלי חיה בערים גדולות והם לא יכלו להימלט מציפורני הקומוניסטים. יש לי עדויות ממקור ראשון כמה השיטה הנפלאה הזאת שלך . אי אפשר ליצור "שיטות חדשות". יותר נכון, יש אחת שנפוצה בעיקר בסקנדינביה, אבל גם היא פגומה ויכולה לשרוד רק דור אחד. בני האדם, מה לעשות, לא שווים ושום דבר שנעשה לא יגרום להם להיות שווים. קומוניסטים (וכן, בוא נודה, אנשים קוראים לעצמם "סוציאליסטים" כי בימינו למילה קומוניזם נהיה הקשר רע אז הם נמנעים מהביטוי הזה) חיים באשליות שהם יכולים לשנות משהו וככה מתדרדרים למצבים יותר קיצוניים כשהם מבינים שהם טועים. אתה לא יכול להפוך בני אדם לשווים כלכלית כי אתה צריך מישהו שיוודא שהם שווים - ואז, אוטומטית, האיש הזה כבר "יותר" מאחרים. זאת רק דוגמה אחת. אז תסתום, ואל תגיד לי שהשיטה שבגללה סבא שלי ישב בגולאג היא השיטה העדיפה.

מיכאל1411

New member
אז אתה טועה

כמו שאמרתי, קפיטליזים נחשב היום למודל המדכא והחלופה הכלכלית לפאשיזם. סוציאליזם וקומוניזם קיבלו מיסאינטרפרטציה
במהלך שנים רבות ולכן לא השיגו את מטרתן המקורית ופה אני מסכים איתך. אין לי פיתרון קסמים, רק יודע שהמין האנושי לא
מרוצה כלכלית ומשועבד לאינטרסים של תאגידים וטייקונים. סקר שנערך לפני מס' חודשים הראה כי רוב המדינות בעולם המערבי
אולי מניבות רווחים ציבוריים ותל''ג גבוה במיוחד אבל התושב הבודד לרוב חייב כסף לבנק ולא הכי מסתדר עם משכנתא ומיסים גבוהים.

למעלה