סרטי השבוע

השבוע שלי, בעצם שבועיים

כי היתה כאן עונת חוגים והיה לי זמן. וסליחה שאני לא יודעת איזה שם יצירתי הדביקו המפיצים בארץ לסרטים אז אני אדבוק בשם המקורי.
ונתחיל בשניים שהכי אהבתי:
Her אמנם השפם של חואקים פיניקס מעצבן אבל הסרט נפלא. זה לא שאין לו פגמים. לדעתי הסוף מופרך והסרט היה צריך להסתיים במקום בעלילה שבו הוא היה בערך עשרים דקות לפני שהוא באמת הסתיים אבל מעלותיו עולות על פגמיו.סרט שגורם לך לחשוב עליו הרבה הרבה אחרי שהוא נגמר. ולמרות שרק שומעים את קולה של סקרלט גונהסון היא נוכחת לגמרי בכל הסרט.

Inside Llewyn Davis הסרט קיבל ביקורות מעולות אבל כל מי שאני מכירה התאכזב. אז לא התאכזבתי, כי איך אפשר להתאכזב מהאחים כהן, השליש הראשון והשלישי של הסרט נהדרים. השליש השני שבו הוא יוצא למסע , תמוה עד בלתי מובן. המוזיקה נהדרת וג'ון גודמן מבוזבז בתפקיד שמודה שלא הבנתי את הסמליות שלו. ומשפט המפתח של הסרט שאומרת הגיבורה הנשית ללווין - "אתה כמו האח האדיוט של מידס, כל מה שאתה נוגע בו הופך לחרא". וכל הסרט עסוק בלהדגים עד כמה היא צדקה.

American Hustle הכל היה טוב ויפה, לכריסטיאן בייל מגיע לדעתי אוסקר על ההופעה שלו, בהחלט משעשע ומהנה אבל ארוך הרבה יותר מדי (מכת מדינה לאחרונה בסרטים) והסוף סתם מסתבך מדי. אבל שווה לראות רק בשביל רביעיית השחקנים שעושה עבודה מצויינת.

Frozen בדר"כ אני לא הולכת לסרטי דיסני אבל כל מי שדיברתי איתו שיבח. אז הלכתי. יחסית לדיסני הם באמת מנסים להשתפר ולהיות קצת יותר מודרניים. בסה"כ חביב ולשם שינוי לא ארוך מדי.

והתוכניות לשבוע הקרוב - Nebraska ואולי גם Philomena.

In Heaven

New member
הקנאה!

כל כך מקנא בך שראית את inside llewyn davis וששבוע הבא את רואה את נברסקה...

אין מה לקנא

טוב אולי קצת... אבל האמת המרה היא שבישראל, או לפחות בתל אביב ההיצע של סרטים מכל העולם הרבה יותר זמין. כדי לראות אפילו סרטים אמריקאים כמו נברסה או לווין, הייתי צריכה לסוע לקולנוע מיוחד שמקרין סרטים כאלו כי במולטיפלקס הקרוב למקום מגורי יש רק את הזבל הרגיל. וכאמור מדובר כאן על סרטים אמריקאים, כדי לראות סרטים זרים, צריך לסוע עוד יותר רחוק.
וזה לא שאני גרה בנברסקה, כולה שעה מהוליווד.

In Heaven

New member
גם אצלי זה המצב פחות או יותר.. ):

דווקא בסינמטק תל אביב או בקולנוע דיזינגוף יש הקרנות ממש אדירות.. אבל לצערי אני גר במרחק שעתיים מתל אביב ככה שזה מאמץ די רציני להגיע.
בכל מקרה אני חייב לסוע לקולנוע בחיפה (שזה מרחק של שעה מהעיר שלי) כי בעיר שלי פשוט יש קולנוע עלוב שמביא רק זבל, אבל הבעיה היא שהסרטים תמיד מגיעים ליס פלנט באיחור ענקי וגם יש המון סרטים שלא מגיעים או שפשוט יורדים מהמסכים תוך שבוע-שבועיים.
מקווה כל כך שנברסקה יגיע, לווין אני מאמין שיגיע... אם הוא יגיע זה יהיה באיחור רציני בכל מקרה.

ממליצה לך להגיע ללווין בלי ציפיות

ככה יש סיכוי להנות. אני מאוד חיכיתי לסרט ואז התחלתי לשמוע ביקורות מאנשים שאני מעריכה את טעמם וכולם טענו שהיה מאוד מאכזב. אז באתי עם אפס ציפיות ולדעתי בגלל זה לא התאכזבתי אם כי בפאראפרזה על מה שהמורה שלי מכיתה ג' היתה אומרת כל הזמן "מהאחים כהן ציפיתי ליותר". בתור סרט אווירה הוא טוב ולמי שאוהב פולק אז גם המוזיקה טובה אבל את המשהו הנוסף שיש בסרטים שלהם בדר"כ לא מצאתי פה.

In Heaven

New member
את האמת...

שכל הביקורות ששמעתי עליו עד כה ממש היללו אותו ובנוסף לזה אני מעריץ פולק וכבר הספקתי לחרוש על הפסקול של הסרט וגם מעריץ של האחים כהן ושל סרטי אווירה... ככה שלהנמיך ציפיות יהיה לי די קשה אני משער חח
בכל מקרה, תמיד לפני צפייה בסרט איכשהו הציפיות שלי נכנסות לפרופורציות גם אם זה אחד הסרטים שאני מצפה להם הכי הרבה.
מחכה כבר בקוצר רוח לצפות בו.

למעלה