שבוע מדהים (לפחות מבחינת הסרטים שראיתי חח)
Blood of the Beasts
סרט הביכורים של ז'ורז' פראנז'ו. סרט דוקומנטרי קצר בן 20 דקות שמתעד בית שחיטה בפריז.
מהסיבה שאני פשוט לא סובל שמטיפים לי אהבתי את הסרט הזה, הוא עשוי בצורה כל כך טבעית ולא מנסה לזעזע את הצופה בקשר לשחיטה של חיות ובקשר לסבל שלהן... את האמת שהסרט יותר עוסק בעבודתם של השוחטים עצמם מאשר בחיות. הסרט גם נותן דגש לא קטן על הצד האומנותי של הסרט עם פסקול יפהפה ושוטים מדהימים של לוקיישנים בפריז של שנות ה-40 (בעיקר בפתיחה של הסרט, שאגב כולה בכלל לא מתעסקת בבית השחיטה אלא מתארת את פריז של התקופה ההיא).
אני חושב שבמובן מסויים הסרט אפילו ייפה קצת את תהליך השחיטה, במיוחד הטקסט.
7/10
Pop Skull
ככה עושים אימה... בעצם, ככה עושים סרט בכללי. ככה בונים אווירה, ככה עושים ג'אמפ סקיירז, ככה מציגים התדרדרות נפשית, ככה עושים טריפ וויזואלי, ככה משתמשים בפסקול וככה עושים את זה נכון.
הסרט הזה הוא פשוט טריפ רע אבל מהסוג שעוכר שלווה בצורה הכי מדהימה שרק אפשר... הייתי אומר שזה ללא ספק המקביל לאנטר דה וויד מז'אנר האימה, אם אנטר דה וויד מציג טריפ פסיכדלי של אימייג'ים צבעוניים שמגיעים מכל הכיוונים שממלאים את העיניים בכל כך הרבה יופי, פופ סקאל מציג טריפ פסיכדלי אפל וחולני של אימייג'ים מטרידים ועוכרי שלווה שמחלחלים לתוך המוח ושורפים אותו בקצב כל כך מהר.
משתמש מ RYM רשם על הסרט: "One of the best films ever!! Imagine the son of Sofia Coppola and Gaspar Noe directing a real life horror film with traces of Aronofsky, Tsukamoto and Lynch left in his mind, ON ACID!!".
עד שלא צפיתם בסרט, אין לכם שמץ של מושג עד כמה מה שהוא רשם נכון.
זה סרט שמכניס את הצופה לתחושת פסיכוזה וקלסטרופוביה מוחלטת ולא מרפה מהשנייה הראשונה עם הפתיחה ששואבת אותך תוך שניות בעזרת הבהובים נואה-יים וצילום מרחף ועד השנייה האחרונה עם הסיום הפשוט פסיכי של הסרט. מדהים, שימוש נרחב מאוד במגוון סוגי צילום ועריכה (העריכה כאן הייתה פשוט משהו שיוצא לראות רק במקרים נדירים) שהוסיפו לכל האווירה המטורפת של הסרט המון ביחד עם הפסקול המופתי שהולבש על הסצינות בצורה מעוררת התפעלות... וזה פשוט מפעים שהסרט נעשה עם תקציב כל כך מזערי.
מה שמאוד אהבתי גם היה שמאחורי כל החולניות של הסרט מסתתר סיפור באמת נוגע והסרט גם מכיל מספר רגעים נוסטלגיים חלומיים עם הרגשה אינסופית כזו, זה פשוט הדהים אותי.
אני חושב שאפילו לא התחלתי לעכל את מה שראיתי כרגע אבל אני בהחלט יודע שזה סרט שכל חובב קולנוע צריך לראות.
10/10
Totally F***ed Up
הסרט הראשון בטרילוגיית המתבגרים האפוקליפטית של גרג אראקי.
אין כאן ממש משהו שלא ראיתי את אראקי עושה לפני כן... כמובן הצד החזק שלו זה תמיד הפסקול המדהים שהיה הפעם שילוב מעולה של שוגייז ואינדסטריאל (ובמקרה הזה היה גם אגדי בצורה יוצאת דופן - 16 וולט, מיניסטרי, רד האוס פיינטרס, ג'יזס אנד מארי צ'יין, פייל סיינטס, רייד, קויל, דיס מורטאל קויל.... וזו רק ההתחלה), יציאות סינמטוגרפיה אדירות פה ושם, המון הומור שחור ובעיקר אווירה קאלטית שאופיינית לאראקי... וכמובן הסרט סבב סביב סצינת הגייז של שנות ה-90.
שוב, לא משהו שלא ראיתי מאראקי אבל בהחלט צפייה מהנה, די אהבתי את הסטייל המוקומנטרי שאראקי לקח בסרט הזה ואת הכתוביות המצחיקות בטירוף שהופיעו על המסך בין הסצינות.
6/10
Mary and Max (צפייה שנייה)
מדהים מדהים מדהים, התרגשתי ובכיתי אפילו יותר מבצפייה הראשונה. יצירת מופת אמיתית.
10/10
Blind Detective
מתחיל חמוד ומהנה אבל לאט לאט איבדתי את העניין בסרט שנגרר יותר מדי ונהיה מגוחך יותר ויותר...
5/10
Blowhard
סרט אנימציה קצר בן 10 דקות... מצחיק, מהנה ובעיקר די הזוי עם מטאפורה מחוכמת בהחלט אבל האנימציה הייתה סתמית ובנאלית ביותר ובכלל העשייה של הסרט לא הייתה מרשימה בכלל.
5/10
A Fantastic Fear of Everything
וואו, אין לי שמץ של מושג איך הסרט הזה קיבל כל כך הרבה ביקורות גרועות... איך לעזאזל אפשר לשנוא סרט כזה גאוני?!
הומור בריטי בשיאו, הסרט הזה הוא פשוט גאונות מהפנטת ושנונה ובעיקר חוויה מדהימה.
אז קודם כל, כבוד עצום עצום עצום לקריספיאן מילר הבמאי שעשה כאן את אחד מסרטי הביכורים הכי אדירים שראיתי אי פעם.
עלילה וכתיבת תסריט פשוט גאונית עם סצינות אדירות, שנונות ומצחיקות בטירוף שמגיעות למקומות כל כך ביזאריים וטקסטים מהנים כל כך שפשוט איבדתי תחושת זמן.
הדמות של ג'ק היא ללא ספק אחת הדמויות הכי מגניבות שראיתי עם הופעה אדירה כל כך של סיימון פג שנתן כאן את ההופעה הכי טובה שלו לפי דעתי.
הסרט בנוי בצורה פשוט מדהימה עם קצב מהיר מאוד, פסקול גאוני ועריכה שהופכת את הכל לחוויה אפילו יותר מטורפת ומהנה, וכמובן הצילום המשוגע של הסרט שהוא כנראה הצילום הכי אדיר שראיתי בסרט קומדיה אי פעם (בכלל כל הסינמטוגרפיה כאן הייתה לפי דעתי ברמה הכי גבוהה שרק אפשר והצד האומנותי של הסרט פשוט מושלם). בסרט גם היו שילובים אדירים של קטעי סטופ-מושן סטייל מר שועל המהולל שהיוו גם את אחד השיאים של הסרט לפי דעתי.
הסרט הרגיש לי פשוט כמו טריפ הזוי ומצחיק בטירוף (אני חושב שהוא תופס את מקום הסרט הכי מצחיק שראיתי אי פעם אבל זה עדיין מוקדם מכדי לקבוע את זה כי הרגשות עדיין raw) מפוצץ בהומור שחור בריטי ברמה הכי גבוהה שראיתי.... כל מה שאגיד לא ייתאר כמה הסרט הזה היה מהנה בשבילי.
באמת לא יכול לחשוב על דבר אחד לא טוב בסרט המטורף הזה... הסרט הזה יהיה אחד מסרטי הקאלט הגדולים בעתיד, תזכרו שאני כנראה הראשון שאמר את זה.
10/10
Utopia (מיני-סדרה)
פשוט אחד הדברים הכי מטורפים שאי פעם ראיתי.
נשאבתי לתוך הסדרה כבר מהשוט הראשון שלה... לכל האווירה המדהימה ולדמויות האדירות וכמובן הרבה גם בזכות הסינמטוגרפיה כאן שהייתה ברמה הכי גבוהה שיכולה להיות (שאני אישית אף פעם לא חשבתי שסדרה יכולה להיות עם איכות וויזואלית ברמה כזו גבוהה) ובשילוב עם כל האכזריות והגאוניות של הסדרה זה הפך לחוויה מדהימה ומרטיטה.
כל פרק פשוט נדהמתי מחדש, מחכה בטירוף לעונה השנייה שתצא בקרוב.
למי שעוד לא ראה ממליץ ממליץ ממליץ, חוויה פשוט פסיכית.
10/10
The Diving Bell and the Butterfly
וואו הסרט הזה לא ייצא לי מהראש לעולם... אחד הסיפורים הכי מרגשים ומלאי תקווה ששמעתי אי פעם.
אני לא חושב שיש באמת בן אדם שיוכל להישאר אדיש בפני הסיפור הכל כך מרגש ומצמרר של ז'אן דומיניק בובי.. מזמן לא התרגשתי בסרט בצורה כזו.
כמובן שמלבד הסיפור שפשוט נצרב לי במוח הסרט עשוי בצורה נפלאה עם צילום POV מדהים שבאמת שאב אותי לתוך המוח והרגשות של ז'אן דומיניק בובי.. אפילו במעט שאני יכול להבין ולהיכנס לדמותו (כי כאמור אני יודע שאני אפילו לא קרוב להבין מה באמת עבר עליו).
הסרט מציג את המצב שלו, את הרגשות, המחשבות, הזכרונות והדמיונות שלו בצורה פשוט מעוררת התפעלות שלא נותר לי אלא מלבד לשבת מרותק מול הסרט ומול הסיפור היפהפה הזה ולהרגיש את הצמרמורות עוברות בכל הגוף שלי.
מדהים, חוויה שלי אישית הייתה קצת קשה מדי ברגעים מסויימים אבל זה ללא ספק אחת היצירות הקולנועיות הכי רגישות ומרגשות שנוצרו.
10/10
Tokyo Story
סיפור פשוט מרגש ונוגע שמוצג בדרך מאוד פשוטה אך עם זאת מיוחדת.
אומנם הסרט כמעט ולא מתפתח וכמעט ואין בו עלילה אבל לפי דעתי זה הוסיף המון לאווירה של הסרט במיוחד גם כשכל הסרט צולם בשוטים מאוד ארוכים כמעט ובלי תנועות מצלמה.
אהבתי מאוד שבניגוד לחוסר עלילה שבסרט הוא שמר על עניין לכל אורכו, הרבה בעזרת הקאסט שעשה עבודה נפלאה והדמויות המסקרנות (במיוחד הדמות של נוריקו שללא ספק הקסימה אותי).
8/10
Let the Right One In
אווירה קרה ואזוטרית שנבנית בצורה פשוט מעולה עם לוקיישנים בשבדיה שתורמים המון ומשחק ממש טוב מצד הקאסט.
פשוט כיף לראות סרט אימה שלא נופל לתוך קלישאות מעצבנות ובאמת הרגשות שהוא מעביר משותתים כולם על האווירה העוצמתית, פשוט כיף.
הסרט הזה השתלב לי כל כך טוב עם המזג אוויר בחוץ שזה היה פשוט תענוג.
8/10