סרטי השבוע

Demon Barber

New member
Mine

פרדייז
משעמם נורא. פתיחה דווקא מעניינת אך זה נשאר שם. הדמויות והאינטרקציה ביניהם
לא מעניינת, הליהוק אומלל (אם כי אוקטביה ספנסר אחלה),
לא ברור מה הסרט בכלל רצה להגיד. לוותר.
2/10
קפטן פיליפס-
מותחן ריאליסטי מצוין. טום הנקס נהדר פה והבימוי נפלא.
לקראת הסוף יש תחושה של מריחה אבל בקטנה.
8/10.
אני יורקת על הקבר שלך [הרימייק]
חרא של סרט, מהסרטים היותר גרועים שראיתי בחיי.
בתור אחד שאין לו בעיה עם זוועתוני אימה הסרט גרם לי להתחלחל
לא מעט פעמים. אבל נעזוב את זה בצד, הסרט פשוט עשוי בצורה מבישה.
לא ציפיתי ליצירת מופת אבל זה באמת היה עלוב ביותר.
הדבר היחידי שאני יכול להגיד לטובתו שהיו בו מיתות מאוד יצירתיות...

1/10
אדמה קפואה
אין לי יותר מדי מה להרחיב פה, סרט ממש משעמם וזהו.
2/10
שש פעמים
אין לי כבר כוח לפרט רק אגיד שזה סרט השנה מבחינתי ומדובר בסרט מושלם.
10/10

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע + טלוויזיה

תעשו לעצמכם טובה ענקית ותראו את מיני הסדרה הגרמנית בת שלושת הפרקים 'האימהות שלנו, האבות שלנו'.
סקירה קצרה שלי עליה כאן -
http://tvyaddo.com/2013/12/unsere-mutter-unsere-vater/

ראיתי השבוע סדרת רשת מצוינת, שנונה, רצופת הפתעות וכתובה נפלא. היא כמו הגרסה המוצלחת והטובה של 'בנות'.
עלילותיו של סוחר גראס בברוקלין ויחסיו עם לקוחותיו האקסצנטרים. הסדרה, בת 11 פרקים בלבד, ממוצע של 7 דקות לפרק,
היא פרי יצירתם של קטיה בליצ'פלד ובן סינקלייר, מבוססת על חוויותיהם בתפוח הגדול. כיום הם מנסים למכור את הקונספט
עבור HBO ולהפוך את הרעיונות/הסיפורים הרבים שעוד נותרו להם לפרקים בני חצי שעה. לא יכול לחכות.
תוכלו למצוא את כל הפרקים כאן, תנסו בעצמכם ולא תתחרטו -
http://vimeo.com/channels/highmaintenance/videos

(2011) האנה Hanna
ג'ו רייט עבר שינוי מאסיבי של ממש ביחס לעבודותיו הקודמות, כאשר 'כפרה' היה השיא.
הפנייה שלו לאקשן חסר מעצורים חלילה לא שידרגה או עיצבה מחדש את דמות הקולנוען
הפרטי שלו, רק עשתה לו תיכנות זמני. רייט הלך על עריכה קצבית ואקספלוסיבית - מה שגרם
להאצה בכמויות הריגושים המיידיים. סיפור האגדה המוחצן כאלגוריה לא מספיק אינטיליגנטי
ותופס מקום רק בתור בידור מרשים במיוחד, גם כשהפסקול של הכמיקל בראדרס לפעמים עולה
על העצבים (מה זה אמור להיות? מי הם? חיקוי קלוצי של הפרודיג'י?) | סרט טוב עם מערכה
אחרונה יוצאת מגדר הרגיל.
10/7

(2009) Nothing Personal
סרט הביכורים האירי של אורסולה אנטוניאק הפולנייה חימם לי את הלב בערב הקפוא של האתמול.
סיפור קטן ואינטימי על לידה מחדש של הרוח האנושית, עם עזרה קטנה של טבע נייטרלי וחף מביקורת.
שתי דמויות (לוטה ורביק וסטפן ראה הנהדרים) נלחמות בניוון הקיומי, כל אחת באיפוק שונה מהמקובל.
בכל פעם שהם נכנסים לסינוור יתר מהרוך הנתון, תמיד יש להם איך לאזן את פני הדברים ולעמוד תחת
שאריות של אור - רק ליתר ביטחון, שמא יפלו במלכודת הדבש של האושר. תסריט צנוע ואוהב אדם,
תזכורת כמעט חסרת מילים לחשיבות החיים. מינימליזם נגיש.
10/7

(2009) הבודדים
סרט ישראלי מעולה של רנן שור, הבוחן מחדש את יחסי העולים עם עצמם ועם הקלחת המקומית של תרבות
כפוית טובה. צמד חיילים רוסים נשלחים לכלא על פשע חמור יותר ממה שעשו בפועל והם מחליטים לארגן מרד.
קולנוע שעושה חסד עם המורשת האמריקנית של הסבנטיז, מצליח להיות כריזמטי כשהוא מעמיד סיפור קולח במרכז,
מבלי לבקר או לעורר פרובוקציה זולה שהייתה משטיחה את כל היצירה לרדיד אחד גדול של כלום. שחקנים טובים,
במיוחד הראשיים, וצחי גראד העילאי, הופכים את הסרט לכזה שאפשר וניתן לומר עליו שיש בו הרבה מהנראה לעין.
10/8

(2007) וסרמיל
סרט ישראלי לא רע, על אף בוסריותו הבוטה, המציג קו דק מאוד בין המציאות לבדיה, בזכות ריאליזם טהור ומשחק אותנטי.
אהבתי את הוראות הבימוי הפשוטות שכנראה ניתנו לצוות השחקנים - Less is more או משהו בסגנון.
10/6

(2005) החליפה The Jacket
מותחן פסיכולוגי עם אדריאן ברודי. אין לי הרבה מה לומר עליו, חושב שהוא היה בסדר גמור ואף יותר מכך, גם כשהמטרות
אליו הוא חותר נראות פחות ופחות חשובות ככל שהעלילה מתקדמת. הצורה בה הסיפור מסופר גורמת לו להיות מעל הממוצע,
עם קורטוב מספק של רגש ומחשבה.
10/7

(1971) מוות בונציה Death In Venice
סרטו המופתי של ויסקונטי פער בי חור גדול בלב! איזו יצירה יפהפייה. לוקח כמה דקות להתרגל לטון המיוחד של הדברים,
השיטה, הצילום והמשמעות. אם העולם היה ברור, האמנות לא היה צורך בה, אמרו הוגים. דירק בוגארד הוא ארטיסט שסוע
שיוצא לחפש תשובות לאבסורד הנקרא חייו. משיכתו לנער יפה תואר ומסתורי מדמה נהדר את מצבה של ונציה בעת בה
מחלה מכרסמת יסודותיה. הכפירה בתשוקות אסורות וההתבוננות העקבית בתמימות שעתידה לקמול לעד, אלו מוקדי הפרשנות
של ויסקונטי לנובלה של תומאס מאן (טרם קראתי לצערי). בימוי מדהים.
10/8

(1957) תותי בר Wild Strawberries
ראיתי בשבוע שעבר ולא הזדמן לי לכתוב עליו. סרטו של ברגמן מוליך בבטחה את הדמות הראשית שלו לדילמות עם קצוות
פרומים ועליו לקשור אותן טרם יהיה מאוחר ויאבד עליו הכלח. כמו פואמה עמוקה עם תנודות ורצונות משלה. לא התרשמתי
עד עמקי נשמתי או חשבתי כמו רבים כי זהו הסרט הטוב ביותר של השבדי. יש בו גוזמאות אמוציונליות ודמויות משנה אנמיות מדי.
כוחו נמדד בערגה הברגמנית לחיים עם מטען נסבל והכנה למוות חף מכל מטען, מה שמשותף למרבית בני האדם.
10/7

(1949) האדם השלישי The Third Man
גם עליו לא יצא לי לכתוב בשבוע שעבר. אם זה הנואר הבריטי הטוב בכל הזמנים, אז כנראה הבריטים היו ממש גרועים בז'אנר.
עד הופעתו של אורסון וולס במערכה השנייה, כמעט הרמתי ידיים. וגם כשהוא הופיע ושפך אור חדש ומעניין יותר על הסיפור,
לא יכולתי שלא להרגיש כאילו אני מפספס משהו. חורבותיה של וינה פוסט מלחה''ע ה-2 אולי עוצרי נשימה אבל זה ממש לא
עשה לי את זה ברמה הטקסטואלית. דקות הסיום היו טובות מאוד, כל המרדף במערכת הביוב באמת היה משהו משהו.
10/5

pazfc

New member
איפה ניתן לראות את האמהות שלנו האבות שלנו?

האם יש כבר גרסאות עם תרגום ברשת? אולי לאנגלית אפילו?

מיכאל1411

New member
יש רק ברשת ועם כתוביות באנגלית

תחפש את האתר alluc ותקליד בחיפוש Generation War

gavrik

New member
סרטי החודש

ת'ור 2
עלילה לא משהו אבל ביצוע מהנה ביותר, ממשיך את אותה האווירה של הנוקמים.
חייב לציין שלוקי, שבסרט הראשון נראה ממש שטותי והיה קשה לי לראות איך דווקא אותו רצו להפוך ל big bad של הנוקמים,
התפתח טוב מאוד ונראה שהוא אחת הדמויות היותר מעניינות ופחות פלקטיות בכל הפרנצ'ייז הזה.

prisoners
מותחן קטן ומעניין על 2 משפחות שהילדות הקטנות שלהן נעלמו ואחד האבות (יו ג'קמן) נוקט באמצעים מפוקפקים כדי למצוא אותה,
כשהבלש שמופקד על המשימה הוא ג'ייק ג'ילנהול.
קצת מתחיל להסתבך ולהתפתל עם התקדמות הסרט אבל לא בצורה שתהרוס אותו יותר מידי.
אני אוהב את סרטי אווירת החורף האלה, כמו contagion ו winters bone (אני יודע שאין להם מכנה משותף כל כך חוץ מהאווירה הקרה אבל עדיין).
ממש נהנתי לראות את יו ג'קמן בסרט דרמה/מתח, מקווה שיעשה עוד כאלה.

vincent will meer
סרט גרמני על צעיר עם טורט שנכנס למעין מעון לאנשים עם מוגבלויות ועל ה-roadtrip שלו עם כמה מהאנשים האלה.
מזגזג כראוי בין דרמה והומור.

memories of murder
סרט דרום קוריאני מלפני עשור, מבוסס על סיפור אמיתי ובו 2 בלשים בעלי שיטות עבודה מפוקפקות בדרום של שנות ה-80 מנסים למצוא רוצח/אנס סדרתי בעיירה קטנה.
אליהם מצטרף בלש מהעיר הגדולה שמנסה לבצע עבודה רצינית ואמינה יותר בניגוד ל-2 המקומיים.
דרמת מתח טובה, שמשלבת סצינות של התחקות סטנדרטית אחר רמזים עם הומור שחור ועם נגיעות קטנות על טבע האדם.
נראה שזודיאק של פינצ'ר הושפע במידת מה מהסרט הזה.

אליסיום
עלילה פח, אקשן בסדר ולא יותר.
חבל לי שמאט דיימון מתבזבז על סרט עם מסרים כל כך ילדותיים.

מיכאל1411

New member
תמיד העדפתי

את 'זכרונות מרצח' המרתק והמצוין (זודיאק אכן הוש]ע ממנו) על פני 'שבעה צעדים'.
ראית 'אני ראיתי את השטן' כן? איזה סרט אה?

gavrik

New member
כן, גם קוריאני חזק

תמיד חשבתי עליו כמעין המשך של טרילוגיית הנקמה

GK_FF

New member
המון, המון.......

בחזרה למשחק של איסטווד שהיה מגניב ואיימי אדמס פשוט יפיפיה. לא כזה אהבתי או הבנתי מה הקטע לעשות סרט דווקא על בייסבול אבל הדמויות והדרמות ביניהם היו יחסית טובות.

אמהות מושלמות עם נעומי ווטס שהיה מגניב וחמוד אבל קצת בעיה עם הארגון העלילתי.

Cherry 2000 שנקרא בעברית "ג'ונסון הלוחמת בדרכים" שהיה ממש גרוע ומאכזב, עם ארט וקונספט נחמד אבל ביצוע רע מאוד.

Knightriders שנקרא בעברית "אבירי האתמול" והיה גם ממש רע ומאכזב למרות הקונספט המעולה, ג'ורג' א רומאו הולך ומגדיל את הסיכוי להכנס לרשימת הבמאים השנואים עלי..

הפרק הראשון של מקימי שהפתיע אותי ממש לטובה אבל אחכה לסיים את הסדרה (כשהיא תסיים לשדר) כדי להביע דיעה מדוייקת יותר..

משהו שנקרא Gryphon ובעברית "מתקפת הגריפון" או משהו כזה, שזה סרט הרפתקאות רומנטי דיי מטופש אבל נחמד שבטח היה טוב יותר אם הוא לא היה made for tv.

שש פעמים המעולה

איזה מותחן אירוטי בשם save me

החדש הגרוע מביך של סתאטם\פרנקו homefront

הוביט 2 שהיה מעפן

והפסקתי באמצע את Justin and the Knights of Valour שעכשיו בקולנוע ו-Olympus Has Fallen ששניהם פשוט היו ממש רעים.

GK_FF

New member
האמת שקצת מרתיע אותי שאתה אוהב אותו..

למרות שהוא כבר מזמן בוואצ'ליסט שלי..

ערן1987

New member
רק את "אחים בדם"

ראיתי בהקרנה התפוזית וכבר כתבתי עליו בשרשור המדובר אבל בקצרה אוכל להגיד עליו שמדובר בדרמת פשע די כבדה ויחסית איטית אבל כזו שמשוחקת היטב על ידי הקאסט המשובח שלו. יש בו כמות יפה של אלימות (אך לא "אלימה" מדי ברובה) והסיפור עובד טוב בסה"כ גם אם יש בו כמה רגעים מפוספסים.

לא סרט מושלם, לא סרט השנה, אבל סרט שמעביר שעתיים בצורה לא משעממת למרות כמה רגעים שהיו צריכים למלא את הפוטנציאל שלהם.

שבוע מוצלח

וולברין- אחרי שוולברין היה צריך לארח רוב הזמן חברה להמון מוטאנטים ב'אקס מן המקור: וולברין', הפעם הבמה היא (כמעט) כולו שלו. 'וולברין' החדש הוא סרט לא רע. העלילה אומנם מנסה להיות קצת יותר מורכבת מהרגיל, אבל היא טובה (ראיתי את הסרט בDVD ועשיתי הפסקה אחרי כמעט שעתיים. אני מניח שזה אומר משהו), יו ג'קמן נהדר כוולברין והאקשן טוב. סצנת רכבת הקליע אדירה וסצנת הקצת אחרי הקרדיטים מעלה את הציפיות לסרט האקס מן הבא.
להרוג את ביל חלק 2- אדיר בטירוף! הרבה יותר טוב מהראשון והרבה יותר טוב ממה שזכרתי מהפעם הראשונה שראיתי אותו. העלילה מרתקת יותר, הדיאולוגים משובחים (מדהים איך שבסרטים של טרנטינו, שני אנשים שיושבים לדבר זה אחד הדברים הכי מגניבים שיש), הדמויות מגניבות, המשחק יוצא מהכלל והכול בסרט פשוט אדיר בטירוף. זה שטרנטינו מלך זה כבר ידוע לי, אבל לא תיארתי לעצמי עד כמה. וואו.
קיק אס 2- לא רע. אומנם הוא לא משתווה לקודמו והוא גם מכיל כמה קטעים חסרי טעם, אבל 'קיק אס 2' הוא עדיין סרט מוצלח ומבדר. אמא רוסייה שולטת!

בנוסף, גם ראיתי את העונה הראשונה של Spaced פלוס הפרק הראשון של העונה השנייה. זוהי סדרה אדירה. דמויות מגניבות, דיאולוגים שנונים ונהדרים, המון צחוקים ואווירה של כיף אחד גדול. זו סדרה אדירה בהחלט. חבל רק שנותרו לי עוד 6 פרקים של זה, הייתי שמח לעוד.

מיכאל1411

New member
יאפ, קיל ביל 2 יצירת מופת

לעומת קיל ביל 1 שהיה טראש אחד גדול ומהנה אבל בלי שום רגש או תיחכום מסוים.

mrpink3

New member
מה עם אפיזודת האנימה המבריקה?

היה בה המון רגש, והמון תחכום.

האמת שאני די מסכים איתך

בנוגע לקיל ביל הראשון. הוא סרט אקשן מהנה, מגניב ומלא סטייל אבל אין בו תחכום או משהו מעבר. את כול זה העבירו לחלק השני.

למעלה