סרטי השבוע

mrpink3

New member
תרבות משפיעה עליך גם אם אפילו לא תירק לכיוונה

בד בבד אם השפעותיה הן שליליות, כמו שרוב התרבויות הן.

א) זנחתי את המשפט הזה והחלטתי ליצור את ב'.
ב) למשל - היה קטע, אחרי שההוא עם הגאלח רצח מישהו, נדמה לי, הוא יושב עם שני החברים הסטלנים שלו, והם מדברים על משהו בקשר לסטארטראק. הו כה דיאלוג משעשע. זהו בוקר אחרי מסיבה רועשת בביתו, ועודנה אפשר לשמוע רעש חזק מאוד; הבחור הזה מנסה להשכיח, לברוח למציאות אחרת, וכהנה וכהנה. הסצנה הזאת נמשכת כמה וכמה דקות. מעבר לכך שזו דוגמא לאיך שהסדרה מותחת את הפרקים שלה, כדי שיגיעו לסך ה40-45 דקות למרות שהעלילות בקושי יכולות למלא זאת, בטח אם מעיינם באיכות. זו דוגמא לבנאליות המאולצת של הסדרה.

כל מה שהסדרה מנסה לעשות זה ליצור רגעים יעני גדולים, יעני מתוחכמים; בעונה השלישית נדמה לי, נכנס למעבדה גאס, הבוס שלהם, אחרי איזה פאשלה. ואז הוא נכנס, לא מדבר, לובש את החליפה, הולך, רוצח את אחד מהעובדים שלו.
מדובר באמנות חלשה, קרה, בורה, אם בכלל אמנות.

mrpink3

New member
משפט אידיוטי

תאר לך המון נבער עם קלשונים בוערים

+ צריך להרוג את כל הקנדים
- מה פתאום, אילו שטויות
+ אז רק אתה צודק וכולנו טועים.

mrpink3

New member
כמובן שמדובר בדעתי

אני לא חושב שיש צורך להוסיף 'דעתי' אחרי כל פעם שאני אכן, מביע את דעתי בנוגע לסרט או סדרה.

אתה ביקשת ממני להסביר את דעותיי, זה מה שעשיתי.

אבל לא אמרת "הסדרה לא רגשה אותי"

אלא "אין בה רגש", שזה דבר שונה לגמרי. כל הצופים האחרים שכן התרגשו - מה בדיוק ריגש אותם? הרטט של אנטנת הטלוויזיה?

mrpink3

New member
תראה,

אם הייתי מוסיף 'בעיניי', 'מבחינתי', 'לדעתי', 'לעניות דעתי', 'כפי שאני רואה את זה', 'כפי שאני חוויתי את זה', 'לפי איך שאני לקחתי את זה', 'לפי הלך מחשבתי', 'כך אני לפחות חשתי' או 'אולי ישנן דעות אחרות בעניין, אבל זאת שלי' אחרי כל משפט שכתבתי זה היה ממש מקשה על כתיבת הפוסט.

זה לא העניין.

זה כמו שבמקום לחוות דעת על אפקטים של סרט, תגיד שבכלל אין לו אפקטים. אבל בסדר, תעשה מה שאתה רוצה.

GK_FF

New member
אתה צריך להבין שגם אם כל העולם חושב שזה

יצירת מופת, זו עדיין דיעה ולא עובדה.

ולא, אתה לא יכול לקרוא לי טאמבלרדיט.

לא רק שמעולם לא נכנסתי לזה, אין לי שום קשר עם אנשים אחרים שנכנסו לזה. למעשה מלבד השם אין לי ממש מושג מה בכלל הולך .

עשרות אלפי אנשים מצאו רגש בסדרה הזאת. הסצינה שאתה דיברת עליה עם גאס נחשבת לאחת הגדולות בדיוק בגלל המתח שהיא יצרה, הדרך שבה היא גרמה לאנשים להבין את הראש של הדמות הזאת, ובגלל התגובות של הדמויות הראשיות, ואת התפנית המפתיעה שהיא הכניסה לסדרה. לסצינה הזאת היו את כל ההצדקות הסיפוריות האפשריות שהתאימו לקאנון של הדמויות ושל המציאות, בין אם זה היה מובן עוד לפני זה ובין אם בגלל דברים שהתרחשו לאחר מכן.

זה לא שאין בסדרה רגעים נמרחים ומיותרים. אבל הם היוצא מהכלל ולא הכלל. ואתה לא יכול להגיד שאין בסדרה רגש, אלא שאתה פשוט לא הרגשת. סצינת מאורת הסמים בסוף עונה 2 אולי לא רגשה אותך ספציפית, אבל להגיד שאין בה רגש זה פשוט לא נכון - אובייקטיבית.

mrpink3

New member
זה כמו להגיד שארה"ב לא משפיעה עליך,

רק בגלל שאינך גר בה.

זה שאתה לא משתתף בדבר, לא אומר שאתה לא מושפע על ידיו. זה לא עניין של חברים, או אנשים שאתה מדבר איתם בסקייפ; התרבות הזאת מחלחלת בכל נבכי המרשתת, ונושאת את שמה בין לבין חוליי החברה.

זה לא שלא התרגשתי בכוונה. האמת היא שהסדרה בכלל לא הייתה רעה מבחינתי, עד לנקודה מסוימת. בטווין פיקס למשל, אני מוצא את עצמי מתרגש בכל פרק. למרות שהקונפליקטים הרבה יותר רחוקים, בטח מוזרים מבשובר שורות. זה כי מדובר בסדרה איכותית יותר בכתיבה שלה, ברבדיה, ובטח ובטח באווירה שהיא יוצרת.

כשראיתי את הסדרה, לא ניסיתי להתעלם מהבעיות.

היא, באמת ובתמים, ריגשה אותי. לא פעם. לא רק הסצינות הגדולות ו"יעני מתוחכמות", אלא גם הרבה מהדברים שבין לבין. לא כולם כמובן, אבל הרבה. זאת לא סדרה מושלמת. אבל בכנות, אני התרגשתי ממנה בכל מובן אפשרי. ואני לא היחיד, אוהו תאמין לי שאני לא היחיד. אתה לוקח פה עניין לגמרי סובייקטיבי ומציג אותו באור חד משמעי על פי דעתך ופוסל דעות של אחרים. משתין עליהן. אולי אתה לא אומר את זה במילים הללו, אבל הסאבטקסט שלך מביע זלזול לא רק לסדרה עצמה, אלא לכל מי שאוהב אותה (בדיוק כמו שיש לך לכל מי שאוהב את נולאן). ואז אתה שואל למה יש אנשים בפורום הזה בעלי סלידה ממך ומדעותיך.

Murdock18

New member
נראה לי שכולנו מיצינו, לא?

אתם משתמשים בפורום בתור במה לריבים הילדותיים שלכם (שמיצו את עצמם מזמן), אני חושב שהגיע הזמן שתעברו להתדיין אחד עם השני בהודעות פרטיות.

GK_FF

New member
דעתך מגניבה אותי

אתה עושה לי חשק לנסות את זה גם.

קרלטון

New member
הנה אחד שחושב אחרת

איש עסקים מוכן לשלם 75 מיליון דולר עבור פרקים נוספים של "שובר שורות" http://www.calcalist.co.il/marketing/articles/0,7340,L-3614004,00.html אני דרך אגב, מצטרף אליו, לא במימון חס וחלילה :), אלא בהערכה לסדרה.

קרלטון

New member
ולגבי הפרק האחרון

הוא היה טוב לדעתי, אבל ה-4-5 שקדמו לו היו טובים יותר. מכל הסדרה, היה רק פרק אחד שאני יכול להגדיר אותו משעמם ולא ממש שווה צפייה - הפרק בו הם מנסים לתפוס זבוב בתוך המעבדה התת-קרקעית. בסדר, הבנו את הקטע עם הנוירוטיות והפרפקציוניזם של וולט, יחד עם האווירה הקלסטרופובית בתוך המעבדה, לא צריך למתוח את זה על פרק שלם. הפרקים שהכי אהבתי, היו אלה עם הקרטל המקסיקני, בעונה הרביעית.

למעלה