תגובה - ספוילרים לעונה שניה של הסמויה, כמובן
אני חושב שראיתי אותך גם כותב תגובה ארוכה על הסופרנוס ולא יצא לי להגיב, אז אני אנסה לתת כמה נקודות משלי
:
1. אני לא יודע איך אתה צופה בסדרה, אבל אני מקווה מאוד שזה לא במתכונת של כמה פרקים ברצף או אפילו פרק ביום. הייחוד בסדרה כבדה וריאליסטית כמו "הסמויה" זה עומק היריעה והסיפור שצריך להתבשל אצלך תקופה מסוימת לפני שאתה עובר הלאה. הפרולוג בפרקים הראשונים (למרות שזכור לי שכבר רוב העלילה מוצגת בשני הפרקים הראשונים, ככה שבניגוד לעונה הראשונה שהפרולוג באמת ארוך) הוא מעורפל אבל אם אתה לוקח קצת זמן עד שאתה ממשיך, הוא שוקע והמחשבה מתחילה לנדוד.. לכל אחד רעיונות אחרים עולים וקופצים, ההשוואה של ארגון הפשע מהעונה הראשונה לארגון הפשע של היווני, לפשיעה של פרנק (שהוא אגב שחקן ענק ולדעתי אחד הטובים לאורך הסדרה) - שאם תשים לב, היא לא למענו - אלא למען הארגון, הנמל, בניית המבדוק החדש וכו'.
2. כמו שכתבת, היכולת לסגור קצוות היא משהו לטובת היוצרים, ויש לציין - לא רק ברמת העונה אלא ברמת הסדרה כולה. כל שלב בדרך חשוב (מי שולח, מה שולח, איך שולחים) וכו'. הדגש בעונה השניה הוא על מעמד הפועלים (צווארון כחול) בארה"ב וכמה שהוא הולך לאיבוד. אחד הכותבים עבד 15 שנה בצי הסוחר וסימון ובארנס ערכו מחקר מאוד מקיף לגבי נמל בולטימור והלך הרוח שם. הרעיון הוא לתת נופך שונה של החיים העירוניים בארה"ב ולהראות איך שכולם משתלבים אחד בשני - לכן הפרולוג מתמשך ומקיף. העניין קיים בדיוק שם - לא כשאתה צופה (כי זה אכן ריאליסטי להחריד, לפעמים יש תחושה שצופים בסרט דוקומנטרי, ולמי שראה סרטים דוקומנטרים על בולטימור - זה אכן נראה אותו דבר
) אלא כשאתה נח בין הצפיות. לכן, ההמלצה שלי היא פשוטה: פרק פעם בשבוע, מקסימום שני פרקים בשבוע. זה ישפר את חווית הצפיה עשרות מונים..
3. רוב סדרות הדרמה שראיתי היו בעלות קו עלילה ברור ומתמשך, לפחות לכל עונה בנפרד, כך שקשה לי להשוות לסדרות אחרות שעשויות פרקים-פרקים. מה שכן, יש לא מעט דמויות בעולם הסמויה (עומאר, למשל, שאני לא סובל אותו, מוזון, ולצ'ק) שהן פנטזיות/פארודיות ואין הרבה ביניהן ובין ריאליזם.
4. הסיפור של דיאנג'לו מרתק וכמובן שתהיה לו גם השלכה על ההמשך. where the fuck is wallace?
5. כתבתי את התגובה תו"כ מעבר על שאר התגובות בפורום אז אם אין אחידות, אני מתנצל