סרטי השבוע

ערן1987

New member
מאוד בנאלי

GK_FF

New member
שניים וחצי.........

סיפור סתיו, 1998, אריק רומר
Conte d'automne
מדהים! הבן אדם הזה גאון! כבר סרט שני שאני רואה שהוא לוקח את המבנה של הקומדיה הרומנטית ופשוט שובר אותה לרסיסים עם עודף רגעים ראליסטיים יתר על המידה. מצליח לרגש, להצחיק, לרתק ופשוט להיות מיוחד במינו גם 20 שנה אחרי. מוזר שהוא לא מפורסם ומצליח הרבה יותר ממה שהוא.
8 מתוך 10

Balls Out: Gary the Tennis Coach, 2009
סרט נידח, מודחק ומוסתר בכיכובו של שון וויליאם סקוט מז'אנר הבית שלו - הומור קקי פיפי. למלוא בושתי מצאתי את הסרט יעיל יותר כפורנו מסרט דרמה. כתבתי עליו ביקורת ארוכה בבלוג.
7 מתוך 10

וחצי מ-Now You See Me, שלדעתי הייתי נותן לו ציון 3 או 4 אילו הייתי מסיים....

ערן1987

New member
ראיתי רק את "האשליה"

אחלה סרט בסה"כ שמעביר כמעט שעתיים בכיף ברגע שמבינים שצריך להתעלם מהאובר-התחכמות של הסרט ומהעובדה שיש בו המון חורים ושהוא יותר מדי הוליוודי. מוצר הוליוודי עשוי טוב, גם אם דבילי לפעמים.

THOR1997

New member
ראיתי את איש הפלדה

סרט מצויין, מלא אקשן מדהים. לסרט יש כמה בעיות בתסריט אבל בסופו של דבר גם התסריט מוצלח.
השבוע אני מתכנן לראות את "בית ספר למפלצות", "המשחק"(דיוויד פינצ'ר) וללכת לאיש הפלדה עוד פעם.

Colfax

New member
אני

"האביר האפל" (2008)
(קר, מרוחק, סתמי, מתיש ומלבד ההופעה הבאמת מרשימה של הית' לדג'ר הסרט פשוט לא מעניין.)
"מעיין הנצח" (2002)
(מקסים, יפהפייה, בימוי מרשים ובעל מסרים חשובים.)
"יעד סופי (2000)
וחצי (מהוקצע ומותח.)

MonicaF

New member
פעם הייתי, חכמת הבייגלה, פחת ותיעוב ב-LA

אני חושבת שאחר צפיה בסרטים הישראלים "פעם הייתי" ו-"חכמת הבייגלה" אפסיק להחרים צפיה בסרטים ישראלים בקולנוע.
תמיד אמרתי שאין לי כוח לבזבז זמן צפיה בקולנוע על סרט ישראלי, שאראה בבית, כי סביר להניח שאעביר מהר ב-FFWRD או אפסיק לצפות בהם.
זה לא שלא הלכתי לסרטים ישראלים בקולנוע, אלא שהם היו שיתופי פעולה עם תעשיות קולנוע זרות. הכוונה לסרט "הממונה על כוח האדם" - סרט נהדר, ומעניין שהייתי היחידה ששמה לב כי רק לנפטרת הרומניה היה שם בסרט הזה, כל השאר היו: הבן, הבעל, הממונה, הבוסית וכו'. הסרט הישראלי השני שראיתי בקולנוע היה "קירות" גם סרט נהדר. אני לא מדברת על קולנוע הוליוודי אלא על קולנוע טוב שלוקח רעיון והולך עם האמת שלו ללא יומרות.

אז עשיתי לי סופ"ש של צפיה בסרטים. הסרט הראשון היה "פעם הייתי". התרגשתי. גם מהסרט וגם מזה שהנה הצליחו להדביק אותי למסך מבלי שאחוש מבוכה על ביצועים כושלים. השני היה "חכמת הבייגלה". וגם מצפיה בו הרגשתי כמו עם הסרט הקודם. אני זוכרת שדקלה אומרת "התקשרתי לאמא שלך לקבל את המרשם" והכוונה למתכון בישול עוף. אהבתי את זה שהשתמשו בשפה האמיתית בה משתמשים ולא תקעו שם שפה נכונה בכוח.

ואז הגעתי ל"פחד ותיעוב בלאס ווגאס".
סרט נוראי. פשוט סבלתי לכל אורכו. אני יודעת שהוא טוב, ואני מעריכה ש... ומעריכה ש... ומעריכה את... ומתה על דפ ועל בניסיו, אבל זה היה סבל מתמשך.
אני שמחה שסוף סוף סתמתי את החור הזה בהשכלה שלי וראיתי את הסרט, אפשר לנשום לרווחה. לעיתים זה מרגיש שהחורים האלה בהשכלה עומדים לשאוב אליהם את שאר הידע, כמו היו חורים באמבטיה שלא נסתמו בפקק.

אז אחרי שלושה סרטים אלה, יש שאלה שעדיין לא מצאתי לה תשובה:
האם הצעד הבא בקולנוע הישראלי, לקראת קולנוע טוב, הוא לעשות סרטים כמו "פחד ותיעוב בלאס ווגאס"? או שמא אנחנו מספיק בוגרים לנווט את הקולנוע לכיוון טוב שונה?
ולמבינים בדבר, האם יש סרטים ישראלים בסגנון הזה, שמגיעים לרמה זו של הזיות ושגעון?
ואם לא, אם טרם נעשו, האם זה בגלל שאנחנו גם ככה חיים כאן בפחד תמידי על יקירינו ועל עצמנו, מפאת המצב הבטחוני?

BlackUnicorn

New member
movie 43, סטארטרק 2

movie 43 - סרט מערכונים עם איזה מיליון כוכבים מהוליווד. אם לא מצפים ליותר מדי ומראש באים לראות סרט מפגר - אז צוחקים, והרבה.... סה"כ לא משהו שאזכור, אבל משעשע. נחמד גם שאפשר לראות בחלקים ולעשות הפסקות אם רוצים, כי זה פשוט מעין מקבץ של סרטים קצרים עם סיפור רקע שמאגד אותם, אבל אפשר גם לראות כל אחד בנפרד.

סטארטרק 2- פספסנו בערך 5-10 דק' ראשונות מהסרט, אבל לא נראה שהפסדנו הרבה. סה"כ אין מה להשוות לראשון - השחקנים כולם מצויינים, הסאונדטראק מעולה, אבל משהו לא מספיק מהוקצע ולא מספיק מעניין. בסופו של דבר (לא יודעת אם זה נחשב לספוילר אז אני מזהירה מראש) - מדובר במלחמה של אנשים עם אנשים, כמעט לא רואים בני מין אחר, חייזרים למיניהם וכו'.. חשבתי שתהיה מלחמה גדולה יותר עם הקלינגונים למשל. מבחינת תסריט זה בסופו של דבר יצא עוד סרט של קבוצה של אנשים שבתוכה יש מישהו רע, כשחלק מהסרט מנסה לך לתהות מי הוא באמת האויב, האם יש טוויסטים וכו'... לא משהו שלא ראינו, מבחינת תסריט, וחבל.
אנטון ילכין שהיה נורא חמוד בסרט הקודם (וגם בסרט התיכון ההוא על צ'ארלי.. לא זוכרת את השם) - היה נורא מעצבן הפעם, לא יודעת למה.

סה"כ נחמד, אבל התאכזבתי נורא. 6/10

למעלה