סרטי השבוע

Demon Barber

New member
2 סרטים ופיילוט.

חולה אהבה בשיכון ג'
אולי באתי לסרט הזה לא מוכן, בכל זאת ראיתי אותו בשלוש בלילה - לא שעה מוצלחת לצפייה בסרטים.
אבל הסרט הזה היה כלכךךךךךךך(!!!!!) משעמםםםםם (!!!!!!!!). סיפור מטופש שעשוי גרוע ומשוחק גרוע.
סרט בלתי נסבל.
1 מתוך 10.

ניצוד
לסרט הזה באתי עם ציפיות ממש גבוהות, אפשר להגיד שהתאכזבתי מעט.
סרט לא רע, לא מעט סצינות חזקות, משחק מצוין של מאדס מיקלסן (נדמה לי שככה כותבים)
אבל ברובו הוא השאיר אותי אדיש כלפי המצב שהדמות הראשית נמצאת בו.
החל מסצינת הכנסייה המדהימה - יחסי לדמות הראשית החל טיפה להשתנות, דבר
שהרים קצת את הסרט. בסה"כ, שווה צפייה.
7 מתוך 10.

הפיילוט של האמריקאים:
גם לפיילוט הזה ניגשתי עם ציפיות גבוהות, ובמקרה הזה - התוצאה התעלתה על ציפיותיי.
מתח, ריגול, מיסתורין, פלאשבקים, ועוד שלל דברים שאני אוהב בסדרות הריגול שלי, עשויים פה מצוין. ללא
ספק מהפיילוטים המוצלחים שראיתי.

Demon Barber

New member
התחיל השבוע ביס הו

אני מאמין שיהיה שידור נוסף בשישי-שבת.
אני אישית צפיתי בדרכים לא מקובלות

timboy123

New member
מעטות הן הסדרות

שמצליחות להשכיח ממני לשבועות שלמים סרטים.
יש רק שתיים כאלה.
אחת מהן היא 'שרלוק', שהיא, אם לא אמרתי את זה מספיק, הסדרה האהובה עלי.
השנייה, שעשתה זאת השבוע, היא ישראלית דווקא, וקוראים לה 'תמרות עשן'.

פשוט סדרה מענגת.
ללא ספק הישראלית האהובה עלי, ובאופן כללי האהובה עלי אחרי 'שרלוק'.

Demon Barber

New member
ראית את כל תמרות עשן?

אני זוכר שממש התלהבתי מהעונה הראשונה, בהחלט ראויה לתואר מענגת.
אבל השנייה הייתה דיי... מעפנה. התחילה טוב, אז אז התחילה ממש לתת גז ותכלס ראו את זה בשטח.
נותרתי עם טעם מר.

timboy123

New member
כן, צפייה חוזרת שלי בה.

אני עוד מעט מסיים את הצפייה שלי בעונה השנייה (פרק 8 כרגע), ונכון העונה השנייה באמת פחות טובה מקודמתה, אבל היא עדיין מעולה בעיני.

ערן1987

New member
ראיתי 2 סרטים

אשת הברזל: רציתי לראות את הסרט הזה עוד כשהוקרן כי הוא סיקרן אותי אבל ראיתי אותו רק יום-יומיים אחרי שמרגרט תאצ'ר נפטרה כש-YES שידרו אותו אצלם. בכל מקרה, סרט מבולגן כל כך לא ראיתי כבר ה-מ-ו-ן זמן. איזה בלאגן, איזה בזבוז של עלילה מעניינת שמושלכת קיבינימט. מזל שיש את מריל סטריפ המצוינת שמצילה את המצב (גם אם לא הגיע לה לזכות באוסקר על התפקיד).

רוק בקסבה: עוד סרט שהיה מתסכל לראות כי הוא היה מאוד בנאלי ומאוד דוחף לפה בכוח ממש את המסר שלו. המשחק של הקאסט הרחב נע בין מצוין לבין מביך (ותודה ליון תומרקין!), התסריט מאוד מבולבל ולא סגור על עצמו ועל מה שהוא מנסה להגיד, הבימוי סתמי אבל לפחות יש צילום טוב. הרגשתי שיש לסרט הזה הרבה מקום להתפתח אם הוא היה מועבר כמו שצריך אבל זה ממש לא קורה. חבל.

"הבלתי אפשרי", באמת בלתי אפשרי לצפייה

הסרט מתאר את סיפורה של משפחה (ספרדית במקור, בסרט עשו את זה בריטית מסיבה מסחרית זולה) שיצאה לנופש בחופה של תאילנד בצונאמי הקלטני מ-2004. אחרי הסרט (אני מדגיש אחרי) קראתי את הביקורת הזו שאני מצרף ואני מסכים איתה לחלוטין. היא משקפת את רוב מה שחשבתי בעצמי במהלך הסרט. פשוט סרט בנאלי ומלודרמטי בצורה חסרת טעם ומוגזמת.

http://www.haaretz.co.il/gallery/cinema/movie-reviews/1.1891939

AsafA55

New member
נשמע כאילו המבקר מדבר מתוך מרמור כלשהו

מלבד 2 הפסקאות האחרונות,בהן הוא סוף סוף מנסה להסביר מה לא בסדר בסרט לדעתו,בכל השאר הוא מספר כמה סרטים אמיתיים הם שטויות וכמה הם נועדו לסחוט רגשית את הצופה.
העובדה הזאת לבדה מורידה את הביקורת הזאת בעיני למשהו כמעט סתמי.

נכון,סיפור אמיתי שכזה הוא מסחטת רגשות לרוב,אבל כאלה הם החיים,לא?
וסרטים כאלה בעיני רק מצליחים להמחיש עד כמה המציאות גדולה מכל תסריט דמיוני שהוא.
אם המבקר סולד מזה,אחלה,אבל אם כך, לא את דעתו אנחנו צריכים לשמוע או לקבל על סרטים מסוג זה.

לגבי הסרט עצמו,נכון,הוא דרמתי,לעיתים יותר מדי,אבל כמו שאמרתי קודם,החיים עצמם הם כאלה,אז מה זה בעצם משנה אם מוסיפים קצת מוזיקה מרגשת וסצינות טיפה מוגזמות?
זה מה שמקלקל את הסרט?
בכלל,אם תשאלו אותי החלק המדהים בסרט הוא דווקא חציו הראשון,שמראה את הצונאמי ואת ההרס עצמם,אבל גם אח"כ אני חושב שהסרט שומר על רמה גבוהה של עניין ודרמה.
אני מאוד הופתעתי ממנו לטובה.

AsafA55

New member
אגב,אם יורשה לי להוסיף

כותרת (שאמנם מועתקת מתוך הביקורת,ובכל זאת...) כמו זו שכתבת היא פרובוקציה לשם פרובוקציה בלי שום מחשבה אמיתית מאחוריה.
הסרט הזה אולי לא יצירת מופת,אולי וכנראה הוא ישכח בעוד כמה שנים,אבל סרט שעומד בכל אתר שרק תרצה על ציונים וממוצע ביקורות של למעלה מ-70% הוא לא "בלתי אפשרי לצפייה".

מבחינתי הוא בלתי נסבל לצפיה

והאומדנים הזולים לביקורת שכתבת (ציון 7 ומעלה, שהוא נמוך לכשעצמו) לא מעידים דבר על טיבו של הסרט, אלא על מידת הפופולריות שלו בלבד בקרב אלה שהולכים כעדר בובות אחרי מניפולציות זולות. זה סרט עם רמות קיטש שחוטא אף יותר בכך שהוא מנצל מקרה אמיתי של משפחה אמיתית שאפילו לבמאי לא היה מספיק תבונה ורגישות לשעתק אותה כמו שהיא והיה חייב להביא משפחה אנגלוסקסית, בין יתר המניפולציות המכוערות שהוא עשה.

AsafA55

New member
טוב שלא הגזמת

נתחיל בזה שכמעט בכל שורה שלך את מצטט את הביקורת שקישרת אליה מה שגורם לי להרגיש שאתה כמעט לא אמין.

שנית,אל תזלזל בביקורות,הסרט עומד לא רק על ציונים גבוהים ע"פ דעת הקהל אלא גם ע"פ המבקרים השונים.
אז גם הקהל וגם המבקרים הם עדר? כולם?
את הבדיקה שלי ביססתי על IMDB (ציון מבקרים -73 ציון קהל 7.6 ) ועל האתר rottten Tomatoes (ציון המבקרים - 81%,ציון הקהל 84%).
אלה לא ציונים מספקים מבחינתך?
אפילו אם אתה מחשיב ממוצע של 7 כציון לא גבוה,הוא בוודאי לא משהו שלא ראוי לצפייה,לא?

כמו כן,מה זה כל כך מפריע לך איזה משפחה לקחו?
זה היה משנה משהו אם זה היה דובר ספרדית חוץ מאת ההרגשה שלך?

דווקא הבמאי הוא זה שמגזים

וזה מה שהרגשתי לחלוטין במשך כל הסרט וכך עשוי להתרשם כל צופה נבון וחושב שיודע להעריך אותנטיות. הבאתי ביקורת שכזו לא כשקראתי אותה ואז ראיתי את הסרט, אלא ראיתי את הסרט כולו בשלמותו ורק אחרי זה ראיתי אותה, הרגשתי סלידה רבה והביקורת שהובאה מבטאת את זה. קרוב משפחה שם אותו לרגע בדיוידי והחליט לזרום על משהו, לא היה לי מושג בכלל מה אני הולך לראות.
מה שכתבת בסוף רק מעיד על כך שאינך מבין מספיק מה צריך לדעת כדי להבין שמה שאתה מקבל במסך זה לא טראש מעובד אלא מוצר טוב, והשימוש שלו במשפחה הלא נכונה זה רק אחד מיני מפגעים רבים. הסרט קיבל ציון 7 פושר, ואולי מבחינת רוב האנשים שצפו בו הוא אפשרי לצפייה וגם זה בהמלצה פושרת וודאי שלא מומלצת, ומבחינתי ומבחינת קהל שחושב כמוני ולא נמנה עם סוג הקהל שדירג אותו, הוא לא ראוי.

AsafA55

New member
אתה קצת מתנשא

נראה שאתה חושב שאתה מבין טוב מכולם ושטעמך הוא האיכותי מכולם.
לדעתי גם ביקורת רעה צריך לדעת להעביר ולא אתה ולא אורי קליין מעיתון הארץ עושים זאת כמו שצריך.

למרות שבא לי לסיים את הדיון כאן,בכל זאת סקרנת אותי.
מה "אתה וקהל שחושב כמוך" אוהב?

AsafA55

New member
רק שני סרטים

אפקטים אישיים (Personal Effects) -
סרט שלמרות שמככבים בו מישל פייפר,אשטון קוצ'ר וקתי בייטס לא הגיע לארץ בכלל,אבל ניתן לראות אותו מפעם לפעם בטלוויזיה.
הסרט מספר על לינדה (פייפר),שבעלה נרצח ביריית אקדח והיא נותרה לגדל לבדה את בנה קליי,נער חירש מלידה ומלא אגרסיות על מות אביו.
לינדה פוגשת את וולטר (קוצ'ר) שאיבד את אחותו התאומה שנאנסה ונרצחה באכזריות במפגש תמיכה של אנשים שאיבדו אדם קרוב.
המשפטים של שני הרוצחים מתנהלים במקביל,וולטר ולינדה מוצאים נחמה זה בזו למרות פער הגילאים בינהם.

האמת,אני לא כל כך יודע איך לאכול את הסרט הזה. מצד אחד הוא מספק סיפור מרתק,על מערכת יחסים שמתבססת על אובדן,מנגד הוא קצת שטחי בעיני,הולך על קו ישר במקום לנסות ליצור רגעי שיא בסרט.
הוא היה מעט פרווה בעיני,שזה לפעמים פחות טוב מלהיות סרט גרוע.
הוא היה בסדר,הצליח להעביר לי את הזמן,אבל די עבר לידי,בהחלט לא סרט שאזכור יותר מדי זמן.

ציון 5/10

לינקולן -
בחשש רב ניגשתי למה שהיה אמור להיות משאבת האוסקרים של סטיבן שפילברג.
בסה"כ הוא קיבל ביקורות טובות,אפילו אוסקר או שניים,אבל גם שמעתי לא מעט אנשים שטענו שמדובר ב"ברברת","שעמום גדול" וכו'.
כשאני חמוש במידע פיניתי לעצמי כ-3 שעות (צריך הפסקה באמצע,לא?) ולחצתי פליי.
הסרט על רגל אחת מספר על לינקולן בתחילת כהונתו השנייה,בתקופת מלחמת האזרחים ועל ניסיונו להעביר את התיקון ה-13 לחוקת ארה"ב שמבטלת את העבדות.
אני לא יודע אם זו ההכנה המוקדמת או לחלופין הידיעה הדי ברורה אני חייב לומר,שסרט כזה יהיה מאוד רציני ומלא טקסטים,אבל דווקא הייתי די בסדר איתו.
אין ספק שהוא לא סרט לערב קליל ומהנה עם הבת זוג,וגם למי שרוצה סרט "כבד" הוא לא תמיד מתאים,העלילה שלו ממש לא כבדה,הוא לא מספר על מחלות,טרגדיות וכדו',הוא פשוט מעט מתיש.

מבחינתי היה מדובר בעיקר בשיעור מרתק בהיסטוריה ואני חייב להודות שהסרט גרם לי להסתקרן מאוד על אישיותו של לינקולן,כי כפי שתיקנו אותי כאן לא מזמן,המשחק של דיי לואיס היה מצויין כרגיל (עוד אגע בזה תיכף),אבל הוא לא היה מבוסס על ההתנהגות האמיתית ועל קולו ושפת גופו של האיש מהסיבה הברורה שאין עדויות/הקלטות קול וכו' מהתקופה ההיא. לינקולן לפי הסרט מצטייר כאדם מבריק,נחוש ובעיקר אנושי,ללא ספק מנהיג מרתק.
כמו שכתבתי,דיי לואיס היה מעולה,אבל כאמור העובדה שהדמות היתה "מאולתרת" יחסית,הפכו את ההופעה הזו שלו לעוד הופעה מצויינת שלו,אבל לא כזו שהיתה אמורה לקחת מחואקין פיניקס את האוסקר הראשון שלו שכה הגיע לו על "המאסטר".
אז דעתי בשני משפטים למי שלא הצליח לפענח בין השורות - מדובר בסרט טוב מאוד,מסקרן וחשוב מאוד היסטורית,אבל בהחלט סרט מעט מתיש עד כדי שלעיתים אפשר לאבד אותו תוך כדי צפייה.

ציון 7/10

RoyceGracie

New member
אני ראיתי

Bernie 2011
סרט דיי חולה עם ג'ק בלאק שלא מנסה להצחיק ומת'יו מקונהיי בתפקיד הקבוע שלו כעורך דין. סרט על סיפור אמיתי על איזה בחור טוב לב וירא שמים שנהיה אסיסטנט של איזו אישה נוראית, סרט דיי גרוע, אחת המפלות של ג'ק בלאק.

Promised.Land.2012
סרט עם מאט דיימון על סוכן של חברת אנרגיה ענקית, הוא מגיע לעיירה קטנה כדי לשכנע אותם למכור את האדמות שלהם בתמורה לסכום גדול של כסף. סרט חסר מעוף וגרוע, מאט דיימון מאד מאכזב אותי בבגרותו. כשחקן צעיר הוא היה מדהים. כבר כמה סרטים שהוא עושה שהוא פשוט גרוע (גם הסרט הזה שהוא מגדת עתידות ועוד כמה)

Seal.Team.Six.The.Raid.on.Osama.Bin.Laden.2012
עוד סרט על התפיסה של אוסאמה בן לאדן. האמת שהסרט הפתיע אותי לטובה. ראיתי את הסרט השני על התפיסה שלו שהיה מורכב וטוב (שכחתי את שמו). חשבתי שהסרט הזה יהיה דל תקציב ומעפן. אבל הם מיצו טוב את התקציב והפכו את הסרט לחצי דוקומנטרי כזה, סרט נחמד מאד לראות בבית.

החשוד המיידי 1996
סרט שנחשב לסוג של אגדה, ראיתי אותו כשהייתי קטן. האמת שבצפיה חוזרת עכשיו הוא היה רק ברמת הבסדר. המתח לא היה כזה מותח ורואים שהוא סטייל שנות ה 90, גם בצילום, גם בדיאלוגים וגם בעלילה הפשוטה יחסית. נהנתי אבל לא הייתי הופך אותו לסרט מיוחד. הוא לא משתווה לכל סרט בנאלי של דנז'ל וושינגטון

the way back 2011
גולת הכותרת של שבוע הסרטים שלי. סרט מעולה על קבוצה של אסירים שנמלטים מכלא בסיביר ועושים את דרכם עד הודו, שזה בערך 10 אלף קילומטר (6 אלף בקו אווירי).
סרט יפיפה עם מלא נופים. קצת הייתי מתבלן אותו ביותר סיטואציות מעניינות כמו צייד למשל. ואני באופן אישי הייתי עושה הרבה דברים אחרת מהם (כמו לגנוב בלי לחשוב פעמים, לשדוד כלי רכב ועוד).
http://www.imdb.com/title/tt1023114/

מומלץ ביותר

AsafA55

New member
אני מצטער שאני מעצבן,אבל...

אפילו לא טרחת למחוק את הנקודות בין המילים בשמות של הקבצים שהורדת...

בכל אופן,ברני היה ממש חמוד בעיני,מאוד אהבתי אותו,ואני דווקא חושב הפוך ממך שזה היה תפקיד מצויין של ג'ק בלאק שהיה מועמד על התפקיד לגלובוס הזהב.

גם אני חייב צפייה חוזרת בחשוד המיידי,מעניין איך הוא יראה לי היום....
בכלל,מבחן הזמן הוא אולי הדבר הכי מהותי בסרט,הרבה כאלה נכשלו במבחן הזמן וערכם ירד לרצפה.

הדרך חזרה היה טוב בעיני,אבל אובר רייטד,המון מאוד אוהבים אותו,הוא לא משהו מיוחד,לא רע,סרט מסע סטנדרטי למדי.

למעלה