סרטי השבוע

mrpink3

New member
יצירת מופת של ממש

ככל שאני מתעמק בעולם הזה, ככה אני לומד יותר ויותר להעריך את היצירה הזאת, סרט פשע פשוט ומצחיק לכאורה, בלי מסר חזק או רגעים שיגרמו לך לבכות, אך ככה פשוט ככה היצירה הסוריאליסטית שעוטפת בוכה סיפורי פשע קצביים אך מינימליסטיים באצטלה האנושית של הסדיזם והרשע , הפחד והרומנטיקה, היא היא למעשה פסגת הפאר של הקולנוע, בלי טיפה של יומרנות. כך לפי דתי לפחות

** רוזבד

New member
אז לא

היית בהקרנה שבה הייתי (יום שבת באיילון)
היה בערך 2/3 אולם ריק בהקרנה הזו

Murdock18

New member
סרט מעולה

ולצערי פספסתי את ההקרנות שלו בקולנוע. אני מקווה שיקרינו את "כלבי אשמורת", שמוצלח הרבה יותר מאשר "ספרות זולה".

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(2012) Room 237
סרט דוקומנטרי המשליך מהחלון את המבנה המוכר של סרט דוקומנטרי. סובב סביב תיאוריות וקונספירציות על סרט האימה
'הניצוץ' של קובריק, מהלך בבטחה יומרנית על דעותיהם הספק מופרכות ספק פוקחות עיניים של הפנאטים המסתתרים מאחורי וילון הקריינות.
הניסיון להיכנס למוח של קובריק פורע את השטרות כי בתום ההקרנה נשארים נדהמים.
10/8
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=khPPlvMnaV0

(2012) יומנו של רופא וצעיר A Young Doctor's Notebook
מיני סדרה בריטית בת 4 פרקים בלבד עם ג'ון האם ודניאל רדקליף. עיבוד לאחד מספריו של מיכאיל בולגקוב ('האמן ומרגריטה').
מאוד מצחיק, אם אתם בעניין של הומור שחור וגרוטסקי. יש כמה סצינות קשות לצפייה שלא היו עוברות מסך בטלוויזיה האמריקנית אז ראו הוזהרתם.
מאוד מומלץ.
פרומו -
http://www.youtube.com/watch?v=KSpSK5JLMVk

(2008) דור מזוין Generation Kill
מיני סדרה בת 7 פרקים בלבד של HBO שיצרו וכתבו דיוויד סיימון ואד ברנס, שהביאו לנו את אחת הסדרות הגדולות אי פעם, 'הסמויה'.
בלי פסקול, בלי כותרות פתיחה ועם הרבה ריאליזם יש לנו פה התמודדות אמיתית עם המורכבויות הקטנות כגדולות במלחמה בעירק. מעולה.
פרומו -
http://www.youtube.com/watch?v=8seylbvSRDI

(2007) Exhibit A
פאונד פוטג' בריטי טוב מאוד. אין רוחות או חייזרים או ביגפוט, הפעם. יש דרמה. משהו שלא ממש ראיתי בנוף הז'אנר בזמן האחרון.
הנערה של המשפחה התמימה למראה מקבלת מצלמה חדשה ומתעדת את השגרה שעתידה להתפרץ מהר געש הנתון לבקעים רגשיים כוזבים.
סאבטקסט מטריד על משפחה, כלכלה ופסיכוזה. הבריטים לא מאכזבים.
10/7
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=f-le2XAMtgE

תגיד

זה נכון שיש לך מאמר שבו אתה מסביר למה ספרות זולה הוא הסרט הכי טוב בכול הזמנים?

gavrik

New member
ראיתי את הפרומו של A Young Doctor's Notebook

ששמת, אבל לא הבנתי איך זה קשור למאסטר ומרגריטה?

מיכאל1411

New member
הורדתי והעברתי לUSB ואז לטיוי

לא יודע אם זהה, הוא נותן הרבה חומר מטורף למחשבה.

mrpink3

New member
כמה טוב להיות פרח קיר

קשה לי לכתוב כהלכה כי אני באילת ואני משתמש באייפון אז אני אקצר ואמצה:
שלילי- רוב הסרט חלש, סטנדרטי ונשען על כתפיי ההזדהות של דור הנערים הנוכחי

חיובי - שם ממש מגניב ו20 דקות אחרונות מעולות

AsafA55

New member
לא מסכים איתך בעליל

קודם כל - תהנה באילת!
כתבתי על הסרט בשבוע שעבר ולפני שאצטט את מה שכתבתי אז,רק אוסיף תגובה רלוונטית לדברים שאמרת.
אתה טוען שהסרט נשען על כתפיי ההזדהות של הדור הנוכחי,יכול להיות שזה כך,אבל אם ככה אתה טוען שאני לא אמור להזדהות עם שום סרט התבגרות שיבוא מעתה ועד עולם או לחלופין כל אחד שנעשה לפני למעלה מ-20 שנה.
שנית,אני ממש לא חושב שהוא סטנדרטי,לא זכור לי שום סרט דומה לאחרונה,ובכלל,אם אתה שואל אותי,הוא אפילו טוב ומשפיע יותר ממועדון ארוחת הבוקר של שנות ה-80 שאולי היה הרבה יותר נוקב וביקורתי,אבל מבחינה קולנועית היה פחות טוב מפרח קיר.
אשמח לשמוע ביקורת מלאה שלך בהזדמנות.

להלן הביקורת המלאה שלי משבוע שעבר:
כמה טוב להיות פרח קיר - חייב להודות שלא באתי אובייקטיבי לסרט הזה. שמעתי הרבה מאוד דעות,חלקן כאן,על הסרט,וחלק מהדעות גרסו שמדובר בסרט הכי טוב של השנה ושאר סופרלטיבים.
מיהרתי לראות אותו מחשש מעוד כמה דעות מוקדמות שעשויות להשפיע על דעתי ולמרות זאת אצטרך לצפות בו שוב בעוד כמה חודשים כדי לנסות למקד את דעתי באופן אובייקטיבי ונקי יותר.
הסרט מספר על צ'ארלי (לוגן לרמן מהסרט פרסי ג'קסון),צעיר טרי בתיכון שנלקח תחת חסותם של שני בוגרים בשנתם האחרונה (עזרא מילר ואמה ווטסון).
העלילה היא על רגל אחת בלבד מחשש לקלקל את הסרט,אבל בגדול,זה כזה פשוט,וכזה טוב!
ראשית המשחק פשוט פנטסטי,של כולם,אבל אין ספק שעזרא מילר האדיר שגם נתן הופעה אדירה ב"חייבים לדבר על קווין", עולה מעל כולם,מתגלה כאן כוכב אמיתי ששווה לשים עליו עין.
אמה ווטסון ממשיכה להיות מתוקה אמיתית ושחקנית לא רעה בכלל וגם העתיד שלה ורוד.
הסרט עשוי בצורה כל כך טובה,כתוב מעולה (מבוסס על ספר צ'בוסקי שגם ביים),מרתק,מרגש,מזעזע ועושה את הכל במינונים קטנים שביחד נותנים סרט נהדר.
כאמור,מלבד העובדה שבאתי עם הרבה דעות מוקדמות על הסרט,אני חושב שהוא מעט מורכב מדי בשביל לשפוט אותו אחרי צפייה אחת,אז צפייה חוזרת היא דבר בטוח.
כך או כך,בהחלט מדובר בסרט מצויין,בהחלט אחד מעשרת הטובים שראיתי השנה,ומומלץ בחום.

למעלה