דווקא יחסית לחופש שהיה לי,ראיתי מעט
צריך לחזור לכושר...
הפוסט היום יהיה מעט ארוך מהרגיל באופן חריג,אבל אעריך את תקראו אותו.
לפני הכל - הקדמה חשובה.
לפני שבוע
פתחתי את הדיון הזה על מתן ציונים לסרטים בפורום.
אני עדיין עומד בדעתי באופן כללי,אבל מכיוון שאני מודע לכך שרוב האנשים בסופו של דבר כמעט חייבים מספר בשביל סיכום הביקורת,ומכיוון שאני מניח שלצערי חלק אפילו לא טורחים לקרוא ביקורת של מעבר ל-2 שורות,אני מרגיש אני חייב ללכת עם הזרם.
לכן מעכשיו אשתדל לתת ציונים לכל סרט שאתן לו ביקורת,אבל אשתדל גם להרחיב את הכתוב כדי לתת מושג טוב יותר למי שזה מעניין אותו.
לגבי הציונים חשוב לי לציין שלפעמים זה נראה מטעה מכיוון שסרט פעולה מצויין יקבל אצלי "רק" 8,ולחלופין סרט זר שברוב הביקורת די נקטל מקבל אצלי 6,שהוא ציון ממוצע ויפה יחסית.
את הציונים שלי אני נותן כשילוב של גורם ההנאה מול האיכות ביחד עם רמת הציפיות ולכן זה לא תמיד נראה תואם את הכתוב.
בכל אופן,תמיד אשמח לפתח דיון על סרט זה או אחר אם תרצו.
כמו כן,אני הוספתי לחתימה שלי את הקישור לרשימת הציונים שלי ב-IMDB אם זה מעניין מישהו.
בכל אופן,לענייננו.
היצ'קוק - אחרי שצפיתי בטריילר מאוד התלהבתי מהרעיון,למרות שהיה נראה לי שדווקא אנתוני הופקינס הגדול נכשל בגילום דמותו של המאסטר.
לא טעיתי בהרבה...הסרט היה לא רע בסה"כ עם חצי שעה אחרונה שממש ריגשה אותי,תיכף אסביר למה,אבל הופקינס לא צלח בגילום דמותו של היצ'קוק.
ממעט החומר המצולם של היצ'קוק עצמו בו צפיתי,כמעט שום דבר לא מדוייק במשחק של הופקינס בדמותו של היצ'קוק ואם אני אפילו עושה את הבלתי נמנע ומשווה אותו לתצוגות כמו ההופעה של דניאל דיי לואיס בתור לינקולן,ג'יימי פוקס בתור ריי צ'ארלס או מריל סטריפ בתור מרגרט ת'אצ'ר,הופקינס נכשל ובגדול,ובגילום גמות כה דומיננטית כמו היצ'קוק הדמיון חייב להיות גדול יותר.
לגבי הסרט,כאמור,היה מעניין לראות את תהליך יצירת הסרט פסיכו,למרות שחלק מהאלמנטים ו"העובדות" שהוכנסו לסרט הם רק חלק ממבול של אגדות אורבניות על הפקתו.
***מעכשיו ספוילרים
קלים לסרט היצ'קוק***
חצי השעה האחרונה בה למעשה הראו את סוף עריכת הסרט והצגתו היו מרשים מאוד בשבילי.
מדהים לראות איך תוספת המוזיקה בסצינת המקלחת שינתה כל כך הרבה,איך ההתניות הרבות שנתן היצ'קוק לצפייה (כמו האיסור להכניס אף אחד לעולם אחרי שהסרט החל) תרמו להצלחתו ואיך כנגד כל הסיכויים פסיכו הפך למאסטרפיס הגדול ביותר של היצ'קוק.
כאשר היצ'קוק עמד מחוץ לאולם וניצח על המוזיקה בסצינת המקלחת באמת שהיתה לי צמרמורת של התרגשות.
***סוף ספוילרים
אז בסה"כ,למרות שזו לא היתה הביוגרפיה הכי מדוייקת על אחת הדמויות הכי מעניינות של עולם הקולנוע,זה בהחלט היה סרט מהנה ומעניין.
ציון 7/10
שומרי האגדות - מישהו כתב כאן בשבוע שעבר שזה סרט מצויין וחבל שלא עושים יותר כאלה,אז...אשמח להסבר,כי אני צפיתי בו עם אחי בן ה-15 ואף אחד משנינו לא יצא נלהב יתר על המידה.
הוא לא היה מצחיק,וזה עניין די חשוב בסרט אנימציה.
הוא גם לא היה מאוד מעניין,סיפור הטוב נגד הרע הזה אמנם היה צפוי,אבל גם אותו אפשר לעשות בצורה קצת יותר מקורית מאשר "הבוגימן רוצה להפחיד את כל הילדים ולהשתלט על רוח החג".
מאוד בנאלי לטעמי,מאוד לא מצחיק וגם האנימציה היתה לא יותר מטובה,למרות זאת לפרקים הוא אכן היה חביב,ולזכותו יאמר שהוא החזיק שני אנשים עייפים עד 3 בלילה,אז בכל זאת מגיע קצת קרדיט.
ציון 6/10
חלודה ועצם - אחרי "נביא" ואת "לבי החסיר פעימה" (בו לא צפיתי) רמת הציפיות שלי עלתה באופן טבעי.
ובכן - טעות!
מריון קוטיאר מגלמת מאמנת לויתני קרקס אשר מאבדת את רגליה בתאונה שמוצאת נחמה באלן (מתיאס שונרץ),אב חד הורי חסר אחריות לבן 5 אשר מתגורר אצל אחותו,עובד כמאבטח ונלחם בקרבות רחוב בשביל השלמת הכנסה.
על פניו זו בסיס לדרמה חזקה,מרגשת ועוצמתית,וכמובן,סוחטת דמעות.
בעיני הסרט היה מעט חלש,מעט איטי ומרוב ניסיון שלא להראות מאמץ יתר לרגש או להיות קלישאתי (דבר שבד"כ אני מקבל בברכה) הוא נראה כמעט מזלזל.
לעומת זאת,כביכול במטרה לחזק את דמותו של אלן,ישנן מס' סצינות סקס גרפיות למדי,שבעיני היו מיותרות לחלוטין,ובכלל הסרט היה מלא עירום מכל הסוגים ומלבד זה של קוטיאר שהיה אמיץ ומרתק בגלל הדמות אותה גילמה,השאר כאמור היה בניגוד מוחלט לחוסר המאמץ של הסרט,והיה אובר מתאמץ.
למרות כל השלילה,הוא לא היה נוראי לגמרי כפי שזה נשמע,העניין הוא שמסרטים מסוג זה אני מצפה להרבה יותר ממה שאני מצפה מכל קומדיה או אקשן קיצי.
בסה"כ הוא היה סרט "בסדר" אבל סבל מבינוניות רבה מדי בעיני.
ציון - 6/10
השופט דראד - סטאלון עשה את זה בצורה חביבה למדי בשנות ה-90 עם המשפט האלמותי - I never broke the law, I AM THE LAW! .
עברו כמעט שני עשורים והנה מגיע כיאה לשנים האחרונות החידוש האפל הקודר והטוב הרבה יותר.
בקצרה,בעולם עתידני מלא שחיתות את הצדק והחוק שומרים השופטים.
אחד מהם,דראד נשלח עם טירונית במבחן לבניין בשליטתה של מא-מא (לנה הדי בתפקיד מגניב ומצויין) האכזרית כדי לנסות לתפוס את האחראים לרצח משולש,מהר מאוד זה הופך למרדף חתול ועכבר עם כמה שיעורים בלוחמה בשטח בנוי (שאגב,מעט מזכירים את הסרט האינדונזי "הפשיטה:גאולה").
בכל אופן,כמו שאמרתי,מדובר באחלה של סרט אקשן,עם צילום אדיר וצבע מגניב ששניהם יחד מוסיפים המון לאוירה והופכים אותו מסתם סרט אקשן רגיל למשהו הרבה יותר מזה.
מעבר לכך,הוא היה מעניין והצליח להפתיע גם אותי בחוסר הבנאליות המעצבנת שכל כך אופיינית לסרטי פעולה מסוגו.
פאן אמיתי,מגניב ופשוט טוב!!!
ציון 8/10