סרטי השבוע

AsafA55

New member
שלי

קי לארגו -
האמפרי בוגארט ולורן באקול,צמד שכיכב בארבעה סרטים ביחד מככבים בסרט.
בוגארט מגלם קצין צבאי שמבקר במלון בבעלות משפחתו של חברו שנהרג,כאשר סופת הוריקן לוכדת אותם בתוך המלון ביחד עם חבורת גנגסטרים מבוקשת.
אני משוחד,מת על הסרטים האלה,מת על בוגארט ולורן באקול פשוט יפיפיה אמיתית,מת על היופי הפשוט של פעם.
זו לא פסגת הקריירה של בוגארט,אבל בהחלט זה אחלה סרט,מהנה מאוד.

העיתונאי -
הבמאי של פרשס המצויין (לי דניאלס) מביא את מתיו מקונוהי ואחיו הצעיר זאק אפרון לפתוח פרשת רציחות של אסיר הנידון למוות.
לתמונה נכנסת ניקול קידמן בתפקיד מצויין כפתיינית גדולה עם אובססיה לרוצחים.
ביחד עם ג'ון קיוזאק שמגלם את האסיר,והזמרת מייסי גריי שמגלם את עוזרת הבית השחורה של המשפחה,יש לנו קאסט מפואר.
מאוד אהבתי את האוירה של הסרט ואת הצבע שלו (קשה להסביר,אבל אם תסכלו על כרזת הסרט,ככה גם נראה הסרט עצמו.
העלילה עצמה מעניינת אבל קצת תקועה,קצת נמרחת ולא מצליחה להגיע לשיא מסויים.
הוא היה בסדר,לא הרבה מעבר. ניקול קידמן כאמור מצויינת בתפקיד טוב מאוד ולא שגרתי שלה.

נשק של תקווה -
סיפורו האמיתי של נרקומן ופושע לשעבר שמוצא את אלוהים והחליט להיות המושיע של הילדים בסודן בזמן מלחמת האזרחים הנוראה שהתחוללה ועודנה מתחוללת שם.
הסיפור עצמו נהדר,וזה לפעמים שווה הכל,אבל העריכה היתה גסה ולעיתים לא נעימה באופן שאפילו הדיוט כמוני הבחין בזה.
אני גם חושב שכמות הדמעות שהיה אפשר לסחוט היתה יכולה להיות גדולה יותר,היו מעט מדי רגעים חזקים בסרט שאמור להיות מלא בכאלה.
הסיפור מצויין,כל השאר פחות.

הטיסה -
רוברט זמקיס מביים את הסיפור הלא אמיתי (כך הופתעתי לגלות אחרי הצפייה) על טייס שע"י אינסטינקטים מרהיבים מצליח להנחית בקושי מטוס ששבק חיים ולהציל את נוסעי המטוס.
מהר מאוד מגיבור לאומי הוא הופך לאויב הציבור אחרי שהתברר שבדמו נמצאו שרידי אלכוהול וסמים.
הסרט מתאר את המאבק המשפטי שלו כדי להוכיח את חפותו ואת המלחמה הפרטית שלו באלכוהול.
דנזל מעולה כרגיל,גם שחקני המשנה היו מצויינים (דון צ'ידל,ג'ון גודמן בעוד תפקיד קטנטן וענק ושחקנית המשנה האלמונית קלי ריילי).
הסיפור עצמו מרתק,ולמרות שיש לי בעיה עם הפן המשפטי של הסיפור (אשמח מאוד לדון על כך),הסרט עצמו היה עשוי טוב,חזק ומרתק מההתחלה ועד הסוף.
מאוד אהבתי וממליץ בחום.

תהרוג אותי, אבל...

סרטים נורמליים אתה שונא, אבל סרט שנקטל בביקורות שאומרות שהדבר הכי *פחות* מגעיל בו הוא סצינות של אוננות ושל ניקול קידמן משתינה על זאק אפרון מעניין אותך כמו לא יודע מה? שוב, יש סיבות ל... טעם הזה שלך?

GK_FF

New member
ממ........

הסרט קודם כל מעניין אותי בגלל השחקנים שבו, ניקול קידמן שאני מתאמץ לראות כל סרט שהיא מוציאה, מתיו מקונהי שאני בכלליות מחבב (על אף שמעלתו הכי גבוהה הולכת ומתגמדת עם השנים, המראה!), ולאחרונה אני גם מתעניין בזאק אפרון.

לגבי הביקורות (שהופיעו אחרי ההתעניינות הראשונית שלי) - כן, בכלליות מעניין אותי סרט שממש נקטל בביקורות. גם כי מה הקהל שונא מעניין ללמוד בדיוק באותה רמה כמו מה הקהל אוהב, וגם כי מנסיון כמה מהסרטים האהובים עלי קיבלו קטילות לא יאומנות, אז קטילות אינסטנקטיבית גורמים לי לפתח חיובי על הסרט... אני לא מחליט דיעה על סמך זה, אבל זה שם.

מיכאל1411

New member
קי לארגו מצוין, שכחת לציין את

אדוארד ג'י. רובינסון הנפלא, שאגב מעולם לא היה מועמד לאוסקר וזו בושה וחרפה, שחקן ענק.

N o a m V

New member
ארגו

מצטרף לביקורות החיוביות עליו, סרט מצוין החל מסצנת הפתיחה המלחיצה קצת
ועד האחרונה שאולי ידועה מראש, אבל עדיין מותחת. ואישית הרגשתי כאילו אני אחד מהם.
עלילה חזקה וגם בגלל שהיא מבוססת על מקרה אמיתי מוסיף לזה עוד. כל הכבוד לאפלק
על הבימוי המוצלח.

GK_FF

New member
חנה ואחיותיה?!

חנה ואחיותיה 1986
בעקבות המלצות חמות מכל כיוון (כולל הפורום) התיישבתי לראות את הסרט עם בן זוגי שכבר גררתי אותו לסרט אחר של אלן שהיה נחמד (לרומא באהבה). בכלל וודי אלן אינו במאי חדש לי וראיתי באיזור ה-11 סרטים שלו ותמיד שמעתי שחנה ואחיותיה היא יצירת המופת הגדולה שלו. אז אני רק שואל - מה?! מה זה הסרט המשעמם הזה ולמה הוא כל כך נחשב לעזאזל?! מתחילתו ועד סופו הוא פשוט לא היה מעניין, כנראה אם הייתי רואה לבד הייתי כבר מעביר, לא הייתה לו שום פואנטה, סתם מקבץ סיפורים לא מעניינים על חבורת אנשים שלא היה לי שום חיבור אליהם או אהדה כלפיהם. רוב הרעיונות בסרט אלן עשה (או "יעשה" בעתיד) בצורה טובה הרבה יותר. אני אף חושב שזה הסרט הכי רע שראיתי ממנו. פשוט לא ברור לי.
3 מתוך 10

היי סקול מיוזיקל 3
אז אני הולך להתלות על מה שאני אומר אחרי שירדתי על "קלאסיקה", אבל הסרט הזה דווקא הפתיע אותי לטובה. לפני שיצא לקולנוע החלטתי להתיישב לראות את הסרט הראשון בסדרה ולראות אם אני מצליח להתחבר, תמיד אהבתי מיוזיקלים ותמיד חיבבתי סרטים שמתרחשים בתיכון כך שבכלל לחכות שיצאו שלושה סרטים לפרנצ'ייז כדי שאלך לראות את הראשון זה מקרה לא מתאים לי, אבל הסרט היה פשוט כל כך גרוע ולא צלחתי 10 דקות, ממש מביך מה שערוץ דיסני עשו שם אבל נראה לי זה הרמה הכללית שלהם. את הסרט הזה, השלישי, היחיד שיצא לקולנוע מהטרילוגייה, תפסתי ממש במקרה בטלוויזיה בלי אפילו רצון לראות אותו (כאמור, הראשון היה כל כך טראומה שכבר לא עניין אותי השלישי), אבל דווקא הופתעתי לטובה, יש בו שירים נחמדים, כמה רגעים נחמדים של ארט (גם הרבה רגעים מכוערים לצידם אבל), דמויות מעניינות וליהוקים מתוקים. הוא לא חף מבעיות, התסריט פותח נושאים שכלל לא מתפתחים וזה מרגיש שלא חשבו עד הסוף על העלילה, אך אני נהנתי.
4 מתוך 10

העלמה שאמבון
סרט צרפתי ממש מתוק ש(גם)במקרה תפסתי בטלוויזיה, ערימות של סצינות יפות, עדינות ורגישות, עם זוג ראשי ממש מתוק וחמוד, אבל הסוף, אלוהים יישמור, היה עדיף כבר להעלות את הכתוביות לפני במקום הסיום הזה, ממש הרס את הסרט.
6 מתוך 10

וויליאם וקייט
מאלפי סרטי הטלוויזיה שכבר עשו על סיפור האהבה המפורסם בין הנסיך וויליאם לקייט מידלטון והחתונה מלפני שנתיים, סרט של lifetime מ-2011. דווקא התחיל נחמד בצורה מפתיעה, אבל אחרי בערך המערכה הראשונה הוא נהיה ממש מטומטם ולא מעניין. כבר חשבתי שסוף סוף מצאתי סרט טלוויזיה שאני מחבב! אז לא.
2 מתוך 10

Demon Barber

New member
חנה ואחיותיה

גם אני תמה על ההתלהבות ממנו.

ערן1987

New member
שבוע לא רע!

סרט 43: כל מי שלא אוהב בדיחות פיפי-קקי ובדיחות ציצים-כוס-זין, אבל ממש לא אוהב, שלא יעז להתקרב לסרט הזה כי הוא כולו 90 דקות בערך של בדיחות כאלה. כמובן שלא כל המערכונים בסרט הזה טובים וגם הטובים שבהם, למעט איזה קטע-שניים, לא קורעים (אני הכי אהבתי את הסיפור של האלי ברי וסטיבן מרצ'נט בבליינד דייט ואת ה"זוגיות" של אליזבת' בנקס עם ג'וש דומל), אבל מי שאוהב את הבדיחות האלה יכול להעביר כשעה וחצי של טמטום מוחלט בצורה לא רעה. ומי שלא אוהב ימשיך להתלונן.

ג'אנג'ו ללא מעצורים: הו, סוף סוף ראיתי את זה - וזה היה פשוט טוב מאוד! סרט סוחף שלא משעמם לרגע שכולל כל כך הרבה דברים טובים, בעיקר הודות לפסקול ולכריסטוף וולץ שמוכיח שהוא יכול לעשות את אותה דמות פחות-או-יותר רק עם טוויסט גדול (אין פלא שהוא מועמד לאוסקר, בצדק רב!). בימוי טוב מאוד, תסריט שנון וחכם, משחק טוב של כל הקאסט (גם אם ג'יימי פוקס לא הצליח להלהיב אותי והיה "בסדר" וזהו), הרבה אלימות עשויה היטב כמיטב המסורת הטרנטינואית וכמעט 3 שעות של כיף.

על ג'נגו

במיוחד על ג'יימי פוקס. הוא אכן בסדר כזה, והוא לפחות בהתחלה מתנהל כמו נקודה שסביבה סובב העלילה מאשר דמות עם מניעים, עומק ומעשים.

ערן1987

New member
לדמות של ג'נגו מתפתח איזשהו עומק בהמשך הסרט

כשהוא חושף יותר ויותר פרטים על אשתו, אבל בסה"כ הרגשתי שהדמות שלו לא מפותחת מספיק - או לפחות הקשר בינו לבין אשתו.

HollywoodNews

New member
"אופטימיות היא שם המשחק" ו"האפיפיורית יוהנה"

(למרות שפספסתי את ההתחלה של הסרט) סרטים שמורגש שנעשו מאהבה ולא (לפחות לא רק) מתוך רצון להצלחה מסחרית, סרטים כאלה בדרך כלל יוצאים מוצלחים, גם אלו שאינם מושלמים יש בהם משהו טוב. ואלו מושלמים לדעתי.

BlackUnicorn

New member
Cabin in the woods

אהבתי מאוד... היה משעשע בהחלט, חבל שנגמר כל כך מהר.
7/10

RoyceGracie

New member
ממליץ מאד על הסרט Paths of Glory

סרט ישן משנת 1957, חשבתי שאתבאס לראות סרט בשחור לבן אבל לא הפריע לי בכלל (גם שהאיכות גבוהה אז זה סבבה).

בסרט מסופר על סיפור פרטי וקטן במהלך מלחמת החפירות (מלחמת העולם הראשונה) מדובר על איזה מפקד בצבא הצרפתי (משחק אותו קירק דאגלס).
סרט משופשף כזה, לא הוליוודי כמו שאנחנו מכירים כיום, בלי התחכמויות אבל פשוט טוב.

ממליץ

http://en.wikipedia.org/wiki/Paths_of_Glory

מיכאל1411

New member
ביקורת קצת מזלזלת

באחת הקלאסיקות הגדולות של כל הזמנים מאת סטנלי קובריק, אחד המבאים הגדולים בכל הזמנים.

RoyceGracie

New member
אני לא מנוסה בכתיבת ביקורות

ולא התכוונתי לזלזל חס וחלילה.

סרט מעולה

למעלה