סרטי השבוע

mosh511

New member
הסולמוש : סרט ורבע...

נתחיל מהרבע...
מיליונר מי שגומר ראשון (2001)
ראיתי 20 דק' ראשונות אבל איכות ההקלטה ותוכן הסרט נראו לי מעפנים למדי אז ויתרתי...

ועכשיו לשלם...
גו (1999)

יפיייי!
הסרט הראשון שלי לשנת 2013.
שלושה סיפורים על לילה מטורף שמשתלבים לכדי עלילה אחת.
את הסרט הזה ראיתי אי אז כבר לפני למעלה מעשור, בסמוך למועד יציאתו לוידאומטים,
וכבר אז הבטחתי לעצמי לראות אותו שוב מתישהו כי נהניתי ממנו.
ובכן, הגיע הזמן לצפייה שניה...

ואכן גם בצפייה לאחר שנים אני יכול להמליץ על הסרט בפה מלא.
הוא חמוד מאוד, מתקתק, ומעל לכל מרגיש כמו בונבוניירה מלאת הפתעות ותהפוכות
בתסריט משוגע שאינך יודע לאן הוא יקח אותך...

לחובבי ראן לולה ראן, טריינספוטינג וטרנטינו...

ציון בסולמוש : 6 (מומלץ, אם נקרית ההזדמנות go for it!)

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(2011) ירייה בראש Headshot
לא מצאתי מה כה מיוחד בסרטו של פאן אק ראטנאוראנג, הבמאי התאילנדי המוערך.
אהבתי את המבנה ואת הדמות הראשית, השזורים יחדיו בעלילת פשע מורכבת עם נגיעות פיוט.
הסרט נגיש מאוד ויש בו ניצוצות קולנוע מפעימים לצד אלימות ברוטאלית משהו, כיאה למזרח הרחוק.
הנקודות הבעייתיות שלו קשורות לפואנטות המוסריות בהן הוא מטריד את חוטי המחשבה של צופיו,
לא ממש קוהרנטי כל העסק. אולי האחידות הלא קיימת והדה-פרסונליזציה של דמויותיו כיוונה וחתרה לשם. אולי.
10/6
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=QW2Y7tQra4w

(2011) אוסלו, 31 באוגוסט Oslo, 31 August
הסרט הנורווגי הקטן הזה אולי נעדר עוצמות רגשיות אמיתיות אבל מצליח לקחת דמות סובלת ומיואשת ולהפוך
אותה ללגיטימית, בעלת זכות קיום בעולם מודרני שכולו קור ואדישות. יואכים טרייר, הבמאי, מטעין אותנו עם
כמיהה מזויפת לגאולה, נותן פרשנות חדשה ומהורהרת להתמכרות באשר היא. לא קל. חיבוטי הנפש נתקלים ברסן
חברתי לא פעם ולא פעמיים עבור אנדראס, נגמל טרי מסמים היוצא, באישור, ליום חופשי ממוסד הגמילה שלו.
ההתבוננות שלו על חייו בעבר, בהווה ובעתיד אמינה עד כאב בזכות משחק ריאליסטי-בוסרי-מאולתר.
הסרט דורש קשב וריכוז, התנהלותו על מי מנוחות לעיתים יוצרת מצב של חידלון ונתק סנטימנטלי ומותיר בהיות
בפריימים חולמניים המתפקדים כרמזים מתרימים לגורל ידוע מראש. לא חשתי הזדהות או אהדה כלפי אנדראס,
הוא לא באמת חשף רצון כנה לטפטפף לאט ובחזרה להגמוניה ממנה היה חלק בימים יפים יותר, צלולים ואמיתיים.
סרט מעט מדכא, משליך מהר מדי את שמיכת הדממה שלו על אוסלו, דימוי לאובדן התמימות וקסם הנעורים.
10/6
סקירה נהדרת מתוך האוזן השלישית -
http://www.third-ear.com/Article/1453
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=gz2g0F9yl5o

(2007) Long Pigs
סרט מוקומנטרי (ישנו הבדל קל ודק בין פאונד פוטג' למוקומנטרי) מחריד ועם זאת חשוב ובעל ערך קולנועי מרתק.
שני יוצרי סרטים מתלווים לרוצח סדרתי-קניבל ומתעדים את ''פעיליותיו'', בהסכמתו וברצונם לזכות בתהילה מהחומרים.
עבודת הבימוי מעוררת השראה לצד תחושת קבס קלה. האמירות הנוקבות על שליחות מוסרית הבאה להציג זוועות כאשר
ממול ניצב התיאבון (...) לטפוח על האגו ולספק את יצר המציצנות בצורה הישירה והבוטה ביותר, לנצלה לאינטרסים בידוריים -
כל אלה הופכים את הסרט למסמך אימה סוציו-פסיכולוגי חולני עם הבלחות קשות לצפייה של ביתור גופות אדם.
נוירו-קרימינולוגים לבטח עושים ממנו מטעמים (...) אקדמאיים בחקר התקשורת וייצוג האלימות בה. לקח לי זמן לעכל (...)
את מה שראיתי ומשהו כמו 3 ימים עד ששבתי לאכול בשר. מה לא אעשה בשביל סרט טוב!
10/7
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=9WWROHqEd-8

(1998) I Stand Alone
הסרט הראשון של גספר נואה ('בלתי הפיך'), חורג ממסגרת אנושית מקובלת ומציע קולנוע צרפתי בוטה, חצוף ונטול שלווה.
העריכה מעניינת, דמויות קצת פחות. הדמות הראשית היא של גבר בהמי, חם מזג, המקריין את הסרט בפטפטנות מייגעת
המתיימרת לתעל את כל הבעיות של האנושות בכלל ושל צרפת בפרט לתוך ואקום של מלל אלים ומבזה.
נואה יודע איך להפך קרביים ולמשוך את תשומת הלב והוא אינו מתנצל על הרוע המוצג כי הוא לא אחראי לו, אחרים כן.
תמיד נמשכתי אל הקיצוני בקולנוע, לבדוק עד כמה יוצרים מוכנים למתוח גבולות ('סרט סרבי' הוא דוגמה לשבירת כל מוסכמה)
ונואה הוא מאותם יוצרים למרות ש'בלתי הפיך' לא היה מספיק מעניין ויש לו עוד מה ללמוד ממיכאל הנקה או לארס פון טרייר למשל.
10/6
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=a2LrPPzQhkM

** רוזבד

New member
השבוע

במסגרת יס פלאנט קלאסיק,
ראיתי בפעם הראשונה אי פעם (!) את "בן חור",
אפוס מדהים, מבויים ומשוחק טוב, כשבראש צ'רלטון הסטון האדיר,
עשוי מצויין מבחינה ויזואלית, צילום ועיצוב אמנותי נהדרים,
אני חייב לציין שסצנת מירוץ הכרכרות היא אחד הדברים המרשימים והמותחים שיצא לי לראות,
קלאסיקה במיטבה, ואני שמח שיצא לי לראות אותה על מסך גדול.

רמלו

New member
כמה קלאסיקות

"חמים וטעים" - קומדיה נחמדה משנת 1959 עם מרלין מונרו.
"חלף עם הרוח" - פעם ראשונה שאני צופה בסרט, לדעתי הוא מעולה
בשעתיים הראשונות ואח"כ הוא מתחיל להיראות יותר מדיי כמו אופרת סבון (אבל
עדיין הוא מאוד ציורי והיה כיף לצפות).
"זמנים מודרנים" - לדעתי הסרט הטוב והמצחיק ביותר של צ'רלי צ'פלין ממה שראיתי עד עכשיו.
"הילד" - גם של צ'רלי צ'פלין. קצר, פחות הומוריסטי ועם הרבה מסרים חברתיים חשובים, שווה צפייה.

The Words

http://www.imdb.com/title/tt1840417/

דניס קוויד מספר סיפור על סופר [בראדלי קופר] שמנסה לפרסם ספר ללא הצלחה, ואז נופל לידיו סיפור מודפס ישן, שכובש אותו, והוא מפרסם אותו כשלו. בעיני היה קצת מיותר קו העלילה של דניס קוויד ואוליביה ווילד. כמה כבר סיפור בתוך סיפור בסרט אחד
מעבר לזה - אחלה סרט
מומלץ

MR Lordi

New member
ראיתי 3-

אין לי כוח להרחיב

קיל ביל 1- 10/10

ארגו- 9/10

ממלכת אור הירח- 8/10

timboy123

New member
איו ספק שקיל ביל סרט טוב מאוד, אבל נראה לי

מוגזם לתת לו 10/10, ואני עוד נחשב לאחד שיחסית אוהב את הסרטים.. אני נתתי לראשון 8.5, לשני 9...

את השני ראית?

MR Lordi

New member
ראיתי את השני, כן

זאת לא הפעם הראשונה שאני רואה קיל ביל. זאת פעם עשירית נראה לי
טרנטינו הוא הבמאי האהוב עליי. ובאמת שאני אוהב כל דבר שהוא עשה (חוץ מחסין מוות שפחות אהבתי)

קיל ביל הראשון הוא יותר מהנה, והשני יותר חשוב

serginho7

New member
לא מבין את זה...

למה אנשים מתייחסים לשני החלקים כסרטים נפרדים?
זה סרט אחד שטרנטינו פשוט בחר לפצל לשתיים.
אני תמיד מתייחס לזה כסרט אחד.

fortunes

Member
מתייחסים אילהם כ-2 סרטים נפרדים כי הם 2...

סרטים נפרדים.
בדיוק כמו שלשלושת החלקים של שר הטבעות אפשר להתייחס בנפרד.

אם זה היה סרט אחד, הוא היה יוצא כסרט אחד.

Yo-man

New member
או, אז זהו, שלא בדיוק

טרנטינ התכוון להוציא את קיל ביל כסרט אחד, אבל יצא לו סרט של 3 וחצי שעות
זה נראה היה לו מגניב לעשות סרט אקשן כזה ארוך, אבל האולפנים שכנעו אותו לפצל את הסרט ל-2 חלקים
בשר הטבעות, למרות שהוא מבוסס על ספרים שלמים וקיימים, אף פעם לא התכוונו להוצאי במכה אחת ולא צילמו כדי שהם יצאו יחד. מקרה הפוך קרה עם ההוביט שצולם במטרה להתפצל ל-2, ובשלב הפוסט פרודקשן פוצל ל-3 חלקים והועשר בחלקים שלא היו וודאיים להיכנס לגרסה הסופית.
אני עדין במתח לראות איך זה יצא. למרבה המזל אני די סומך על פיטר 'גקסון שלא יעשה עוול לטולקין ולמורשת המשותפת לשניהם (עכשיו).

serginho7

New member
מה??

מה הקשר בין שני אלה?? ידוע שקיל ביל צולם במכה אחת ובגלל שהכל ביחד יצא למעלה משלוש שעות החליטו (לא יודע מי בדיוק, האולפנים או טרנטינו) לפצל את הסרט לשניים.
שר הטבעות זה בכלל סרטים נפרדים כשכל אחד מהם צולם לחוד

fortunes

Member
שר הטבעות צולם בבת אחת...

"Principal photography for The Lord of the Rings film trilogy was conducted concurrently in New Zealand for 274 days from October 11, 1999 through to December 22, 2000. Pick-up shoots were conducted annually from 2001 to 2004."

השוני הוא כנראה כי את קיל ביל תכננו להוציא כסרט אחד, ושר הטבעות תוכנן מראש ל-3 סרטים נפרדים. ובגלל זה אנחנו כאן.

serginho7

New member
שמע אין לי מושג לגבי שר הטבעות.

אבל זאת עובדה ידוע שקיל ביל זה סרט אחד שנחתך לשניים אך ורק בגלל האורך ולא מסיבות כאלה ואחרות.

למעלה