סרטי השבוע

gavrik

New member
אולי זה היה אמור להיות ככה במקור,

אבל אין ספק שבתוצאה הסופית, מדובר בשני סרטים שונים מאוד.
האווירה הכללית של הראשון די שונה מהשני, כמו גם העריכה, והקצב.
בסופו של דבר, שילמנו על 2 כרטיסים, בהפרש של שנה (או חצי שנה כבר לא זוכר), שחוץ מהעובדה שהם ממשיכים אחד את השני אני לא רואה סיבה לקרוא להם סרט אחד.
הרי את "בחזרה לעתיד" 1ו-2 מחשיבים סרטים שונים נכון? אפילו שמבחינת מבנה סרט הם הרבה יותר זהים אחד לשני מלמשל קיל ביל.

fortunes

Member

Yo-man

New member
מצחיק שהזכרת את "בחזרה לעתיד"

כי זה שהיה סרט ראשון מוצלח ואז הוחלט ליצור לו המשך, ומראש הוחלט שההמשך יהיה של 2 סרטים שיצולמו יחד, במקביל. אז דווקא סרט 1 עומד בפני עצמו אבל 2 ו-3 זהים לחלוטין בלוק ובקצב שלהם.

היו בסרט נסיעות בזמן קדימה ואחורה והוחלט שיהיה זול יותר לייצר את הסרטים יחד, כך שאפשר יהיה לצלם סצינות מהמערב הפרוע עבור 2 הסרטים ואז סצינות מהעתיד המגוחך שהם יצרו וכן הלאה.

עוד מקרה של 2 סרטי המשך שצולמו יחד הוא מטריקס. במקרה של המטריקס זה היה יותר בשביל לסגור את השחקנים לפני שחוטפים אותם לפרויקטים אחרים ולא יצליחו לגייס אותם לצילומי סרט שלישי יחד.

CallMeCavanaugh

New member
לא ברור לי מה שאמרת בקשר לחזרה לעתיד

נכון שצילמו את 2-3 ביחד, אבל מראש היה תכנון ליותר מסרט אחד (הסרט הראשון הסתיים במלים To Be Continued מאז ומתמיד, זאת לא תוספת של הימים שבהם כבר ידעו שיהיו המשכים, בניגוד למלחמת הכוכבים למשל, שהיה במקור "מלחמת הכוכבים" ורק שנים מאוחר יותר הפך ל"מלחמת הכוכבים פרק 4: תקווה חדשה").
בנוסף, אין שום זמן משותף לבחזרה לעתיד 2-3. הסרט השני נע בין 1955-1985-2015, הסרט השלישי הוא כולו במערב הפרוע. אני גם לא חושב שהיו שום סטים משותפים, כי 1985 של חזרה לעתיד 2 היא בקו הזמן שבו ביף חוזר לעבר ונותן לעצמו את הספר עם תוצאות המשחקים והכמה דקות מ-1985 של חזרה לעתיד 3 היא אחרי שמרטי מסיים לתקן את כל הבעיות, ולכן מקבילה ל-1985 של סוף הסרט הראשון.

gavrik

New member
מה שהוא אמר

2 ו-3 אכן צולמו יחד וזה ידוע (בסוף של 2 אפילו יש סצינות מהסרט השלישי), אבל למרות זאת הם סרטים שונים בקצב ובתמה שלהם, לעומת הראשון והשני שהיו מאוד דומים.
בלי קשר, אחד הטרילוגיות האהובות עליי. השלישי פחות אבל עדיין.

aשרון

New member
בואו נסדר את הויכוח הזה אחת ולתמיד....

קיל ביל נכתב כסרט אחד .

לאחר ג'קי בראון טרנטינו התחיל לכתוב את הרעיון לממזרים חסרי כבוד ולאחר כתיבה של כמה זמן הרגיש שזה גדול עליו או משהו כזה והחליט לשים את הפרוייקט הזה בצד ולהתרכז בסרט האקספלוטיישן שתמיד רצה לעשות. אז הוא חזר לרעיון של קיל ביל שהתחיל לעבוד עליו עם אומה תורמן לאחר ספרות זולה ואז כמו שטרנטינו תמיד עובד הוא כותב נובלה אחת גדולה ואז מתמצת אותה לתסריט וסיים עם תסריט של ארבע שעות לקיל ביל.

אחת התאוריות הן -
טרנטינו ידע שהוא לא יכול לחתוך חצי מהסיפור שלו כדי שייכנס לסרט אחד אז מה שהוא עשה זה :
הוא הגיע להארווי ווינשטיין ראש MIRAMAX והגיש לו את התסריט וחיכה. ואז ווינסטין בעצמו הציע את האפשרות לחלק את הסרט לשני חלקים .
ככה טרנטינו גרם לו לחשוב שזה רעיון שלו להוציא את כל הכסף על ההפקה הזו ולא כופים עליו את זה כי זה הרצון של הבמאי תסריטאי.

קיל ביל זה סרט אחד שלם לכל דבר ! אכן יש שוני בין שני החלקים אך הם לא יכולים להתקיים אחד בלי השני .

aשרון

New member
למה אתה מסבך את הדברים ?....

שליחות קטלנית 1+2 נכתבו וצולמו בהפרש של 7 שנים האחד מהשני .
אני לא יודע אם ג'יימס קמרון בכלל תיכנן סיפור המשך כשיצר את הראשון , למרות שהניח בו זרעים לעתיד .

אבל לא מדובר בסרט אחד בגלל שהם לא נכתבו כסרט אחד !!! מדובר פה בסרט מקורי וסרט המשך .

הסיפור של קיל ביל שונה כי הוא נכתב כתסריט אחד שלם שפוצל לשני חלקים .
לא לשני סרטים שונים אלא לשני חלקים .

gavrik

New member
נסכים שלא להסכים

אני בטוח שגם מבחינת ג'ורג' לוקאס טרילוגיית מלחמת הכוכבים המקורית היא סרט אחד בשלושה חלקים. אבל עדיין מדובר בשלושה סרטים שונים.

אמרתי כבר שאני יודע על ההסיטוריה של קיל ביל, אבל זה לא משנה, כי מדובר ב-2 סרטים שונים לכל דבר ועניין. אם לא, אז זה היה סרט אחד ארוך, ה-DVD היה מכיל אותם במקשה אחת, בקולנוע היית רואה אותם ביחד בכרטיס אחד באותו לילה, ב-IMDB הייתה להם רשומה אחת, בעין הדג הייתה לה ביקורת אחת. אבל זה לא כך.

aשרון

New member
יא בבון מעצבן שכמותך....

האולפנים בהוליווד לא יוציאו סרט שלם באורך של ארבע וחצי שעות . הם יודעים שלקהל לא תהייה סבלנות לשבת כל כך הרבה זמן .
ואפילו עם הפסקות, זה יותר מדי. ואל תביא לי את הדוגמאות של טיטאניק, ההוביט, קינג קונג וכו' , זה אורך נסבל .

מלחמת הכוכבים זו סדרה. היא נוצרה בכוונה תחילה כ ס-ד-ר-ה, יש מבין . קיל ביל במחשבה תחילה ועד סוף העבודה עליו (כולל כתיבה כולל צילומים) נעשה במקשה אחת שחולקה ל 2 .
ושוב אני חוזר על המשפט הזה, סרט שנעשה במקשה אחת שחולקה ל 2 .

סליחה שקראתי לך בבון, אבל אתה באמת מעצבן .

gavrik

New member
בבון?! אני מעצבן?! שאלה אחת. ההוביט. סרט אחד?

ההוביט התחיל כסרט אחד, התפצל ל-2, ולאחרונה ל-3.
והוא באמת מצולם/נכתב ונערך במקשה אחת.
אבל עדיין 3 סרטים שונים. עם זה אין לך בעיה?

וזה פשוט לא נכון מה שאמרת. קיל ביל לא צולם באורך של 4.5 שעות ופשוט "נחתך" באמצע ושוחרר כ-2. הייתה עבודת "קולנוע" ובעיקר עריכה בתהליך. מדובר ב-2 סרטים, עובדתית, וזהו. שום "כוונה ראשונית" לא תשנה את זה.

בכל אופן, הויכוח הזה קטנוני, וגלש כבר לפסים רחוקים יותר משחשבתי, אין לי מה להוסיף.

aשרון

New member
יקירי אל תוותר עכשיו....

אל תוותר כל עוד לא הגעת להבנה של העניין.

ההוביט הוא ספר, נכון ?
עכשיו, פיטר ג'קסון מההתחלה רצה לעשות מהספר סרט בשני חלקים .
אני מעריך שהוא מצא עוד כמה סיפורים, או הרחבות לסיפורים הקיימים בכתבי טולקין השונים ואז הוא החליט להרחיב את הסדרה לטרילוגיה .

אני לא אומר שכל הפקה ענקית שמצולמת במקשה אחת תוציא מתוכה סרטים שנראים ומרגישים אותו הדבר .
גם בקיל ביל לא יצא להם את אותו הוויב בין שני החלקים .

אבל שני חלקי קיל ביל, למרות שהם שונים באופיים הם סרט אחד . הם לא יכולים להתקיים האחד בלי השני .
בעוד סרטי שליחות קטלנית, שר הטבעות, חזרה לעתיד, מלחמת הכוכבים וכו' יכולים להתקיים כסרטים יחידים, אפילו שהם חלק מסיפור אחד .

בקיל ביל חוץ מהאורך, הכל מעורבב בהכל, כך שהפתרון היחיד שעמד לרשותם הוא לחתוך את הסרט לשניים .
והרי לך מהשמות שהוצמדו להם חלק 1 חלק 2 .

בסדרות כמו מלמחמת הכוכבים, המטריקס וכו' השתמשו במילה פרק - פרק 1, פרק 2 וכו' .

תאותת לי אם זה נקלט...

gavrik

New member
לא ענית... ההוביט סרט אחד או לא?

אתה סותר את עצמך ומתעלם מדברים כשלא מתאימים.
קיל ביל 1 ו-2 מאוד שונים באופיים. ראית את הסרטים? לא שמת לב לתמות המאוד שונות בהן? של הכלה וביל ועברם המשותף בשנייה מול הכלה ויריביה בראשונה? ובלי קשר לעובדה שהם משלימים, הם שונים וזהו. ואפילו אם היו מאוד זהים, כמו ההוביט 1/2/3, שהם באמת סרט אחד שנחתך לשלושה, עדיין מדובר ב-3 סרטים!
מה קשור נועדה המשכיות או לא? ומה קשור הסמנטיקה של פרק/חלק? סתם קטנות שלא קשורות לתוצאה הסופית.
מטריקס 2 ו-3 הם יחידים שקיימים בנפרד? נו באמת... הסיום של קיל ביל 1 הוא הרבה יותר בעל פוטנציאל להתקבל ללא המשך מהסוף של מטריקס 2.

אני מצטער, אבל אתה פשוט סלקטיבי בהגדרות שלך.

אני יודע את מה שאני יודע, ואני אישן טוב בלילה גם בלי שתסכים איתי.
לא התכוונתי לצאת למלחמת הוכחה.

aשרון

New member
שמישהו יעזור לי פה ?....

אם לא קראת את מה שכתבתי אז אגיד שוב. אני מסכים איתך ששני החלקים של קיל ביל שונים באופיים.
אבל האופי שלהם אינו הנושא פה, הנושא פה הוא זה שהם נוצרו כסרט אחד ויחיד.
ורק באמצעות חלוקה שלו לשניים היו יכולים לספר את הסיפור במלואו .

והסמנטיקה הזו של פרק / חלק היא חשובה, כי היא מגדירה את כל מערך האריזה של הפרוייקט .

בנוגע למטריקס 2-3 אתה צודק .

ערן1987

New member
השבוע לא ראיתי כלום

אבל הנה מה שראיתי בשבוע שעבר כשלא כתבתי

בלי חוקים: נראה לי ככה נקרא הסרט על החוליגנים הבריטים. הוא אחלה סרט אבל הוא קיטשי לחלוטין וצפוי אבל הוא זורם טוב והמשחק של רוב הדמויות, גם אם דבילי לפעמים, דווקא טוב - חוץ מאלייז'ה ווד שעושה את הפאפי פייס המעצבן שלו יותר מדי פעמים. מעביר כשעה וחצי בסבבה.

סקייפול: סוף סוף ראיתי אותו בקולנוע ואיזה סרט טוב! פיצוצים, מירוצים, יריות, דרמה, מתח, אקשן.. טוב מאוד! הנבל קצת לא הכי ברור לפעמים אבל הוא מועבר כמו שצריך ע"י חוויאר בארדם המוכשר.. מחכה להמשך, מקווה שאיכשהו הוא יהיה קשור למה שקרה בסרט הזה.

timboy123

New member
השבוע התחלתי עם מעין מרתון טרנטינו,

לקראת דג'אנגו שיוצא עוד 12 יום (אבל מי סופר...
)
המרתון מכיל את כל הסרטים שיש לי של טרנטינו בדי וי די (ממזרים, ספרות זולה, קיל ביל 1, קיל ביל 2, עיר החטאים שבו הוא במאי אורח ובנוסף סרט שבחרתי מהוי או די).

טוב, אז אני מתכנן לראות שני סרטים בשבוע, אז השבוע ראיתי בצפייה חוזרת את-

ספרות זולה-

הסרט השני האהוב עליי של טרנטינו.. בחרתי להתחיל איתו את המרתון כי רציתי התחלה טובה, אבל את האהוב עלי (ממזרים) לשמור לסוף, שהוא יהיה הראשון שאני אראה לפני דג'אנגו.

טוב, הסרט הזה גאוני, אין מה לומר... ואחרי הצפייה הזאת אני אפילו אוהב אותו יותר... אני עדיין אוהב יותר את ממזרים, אבל עכשיו בלא כל כך הרבה הפרש...
הדבר שמעט הפריע לי בסרט הוא שאין עלילה (תנסו לחשוב מה הייתם אומרים למישהו אם הוא היה שואל אתכם על מה הסרט...) כאילו יש עלילה, אבל היא לא החלק המרכזי בסרט, אבל זה משהו שלומדים להסתדר איתו ואולי אפילו להינות ממנו יותר, ואני חושב שזו הסיבה שבגללה אני אוהב את הסרט הזה יותר ויותר בכל צפייה.
אבל כל דבר אחר בסרט הזה מפצה עליו-הכתיבה הגאונית, המשחק... הכל.

9.5/10

ובנוסף, הזמנתי גם מהוי. או. די את אחד משלושת הסרטים שלו שלצערי עדיין לא ראיתי (בנוסף לסרט הזה יש גם את ג'קי בראון וחסין מוות), ושאותו היה לי הכי חשוב להשלים-

כלבי אשמורת-

לא סרט מעולה, גם לא מדהים, אבל סרט טוב מאוד (אני אומר את זה בייחס לשאר הסרטים של טרנטינו שראיתי, כן?)... במיוחד אם זה הסרט ה"רציני" הראשון של טרנטינו-מגיע לו שאפו ענק.
אני מתאר לעצמי שיהיה לי מקרה כמו שהיה לי בספרות זולה, שככל שאני אצפה בו יותר אני גם אלמד לאהוב אותו יותר.
כרגיל, הכתיבה של טרנטינו מעולה, ויש צוות שחקנים לא רע בכלל (סטיב בושמי היה מעולה)... את הטוויסט של אמצע הסרט יכלתי להריח ממרחק של עשרות קילומטרים, עד כדי שאני בכלל בספק אם זה היה אמור להיות טוויסט...
היו מעט רגעים מתים, אבל סה"כ-אחלה סרט.

8.5/10

זה סרט נהדר.
למחמירים בלבד

נקודה אחת ספציפית: בסצינה מסויימת מישהו אמר לדמות של בריאן קרנסטון שהאמריקאים שתקועים באיראן נמצאים בסכנה. ציפיתי ממנו לומר שהם לא בסכנה, אלא שהוא הסכנה...

עוד סרט- בקתת הפחד (או בקתה ביער, בתכלס)

לא ציפיתי להרבה- אני ממש לא מתלהב מווידון. הפלא ופלא, קיבלתי אתאחד הסרטים הכי אדירים שיצא לי לראות. אין תיאור יותר טוב לסרט הזה מ"אדיר". פלטתי "אוי, זה אדיר" במרווחים שהלכו ונהיו יותר ויותר קצרים ככל שהסרט התקדם. לקראת הסוף זה נהיה פשוט "פאקקקק" אחד גדול. איזה תענוג. אני אוהב סרטים שאתה לא יודע לאן הם הולכים להתפתח. ואני מת על סרטים שמתחילים בקטן והולכים ומתפתחים למשהו גדול. כלומר, סרטים שלא מפחדים ללכת רחוק.

הסרט הזה נגמר בסוף העולם.

למעלה