השבוע התחלתי עם מעין מרתון טרנטינו,
לקראת דג'אנגו שיוצא עוד 12 יום (אבל מי סופר...
)
המרתון מכיל את כל הסרטים שיש לי של טרנטינו בדי וי די (ממזרים, ספרות זולה, קיל ביל 1, קיל ביל 2, עיר החטאים שבו הוא במאי אורח ובנוסף סרט שבחרתי מהוי או די).
טוב, אז אני מתכנן לראות שני סרטים בשבוע, אז השבוע ראיתי בצפייה חוזרת את-
ספרות זולה-
הסרט השני האהוב עליי של טרנטינו.. בחרתי להתחיל איתו את המרתון כי רציתי התחלה טובה, אבל את האהוב עלי (ממזרים) לשמור לסוף, שהוא יהיה הראשון שאני אראה לפני דג'אנגו.
טוב, הסרט הזה גאוני, אין מה לומר... ואחרי הצפייה הזאת אני אפילו אוהב אותו יותר... אני עדיין אוהב יותר את ממזרים, אבל עכשיו בלא כל כך הרבה הפרש...
הדבר שמעט הפריע לי בסרט הוא שאין עלילה (תנסו לחשוב מה הייתם אומרים למישהו אם הוא היה שואל אתכם על מה הסרט...) כאילו יש עלילה, אבל היא לא החלק המרכזי בסרט, אבל זה משהו שלומדים להסתדר איתו ואולי אפילו להינות ממנו יותר, ואני חושב שזו הסיבה שבגללה אני אוהב את הסרט הזה יותר ויותר בכל צפייה.
אבל כל דבר אחר בסרט הזה מפצה עליו-הכתיבה הגאונית, המשחק... הכל.
9.5/10
ובנוסף, הזמנתי גם מהוי. או. די את אחד משלושת הסרטים שלו שלצערי עדיין לא ראיתי (בנוסף לסרט הזה יש גם את ג'קי בראון וחסין מוות), ושאותו היה לי הכי חשוב להשלים-
כלבי אשמורת-
לא סרט מעולה, גם לא מדהים, אבל סרט טוב מאוד (אני אומר את זה בייחס לשאר הסרטים של טרנטינו שראיתי, כן?)... במיוחד אם זה הסרט ה"רציני" הראשון של טרנטינו-מגיע לו שאפו ענק.
אני מתאר לעצמי שיהיה לי מקרה כמו שהיה לי בספרות זולה, שככל שאני אצפה בו יותר אני גם אלמד לאהוב אותו יותר.
כרגיל, הכתיבה של טרנטינו מעולה, ויש צוות שחקנים לא רע בכלל (סטיב בושמי היה מעולה)... את הטוויסט של אמצע הסרט יכלתי להריח ממרחק של עשרות קילומטרים, עד כדי שאני בכלל בספק אם זה היה אמור להיות טוויסט...
היו מעט רגעים מתים, אבל סה"כ-אחלה סרט.
8.5/10