סרטי השבוע

אה כן ופרק הבלאקווטר במשחקי הכס

(בפעם השנייה אמנם אבל הפעם באמת הערכתי אותו כמו שצריך) אני אחד שלרוב לא מתרשם מסצנות של קרבות ענק (כן שר הטבעות אני מסתכל עלייך) אבל פה זה עבד להפליא, בימוי, תסריט, משחק, פשוט מושלמים. פרק מהטובים שראיתי בחיי בסדרות טלוויזיה.

Aberforth

New member
אופטימיות, this is 40, ג'ק ריצ'ר.

אופטימיות - סרט אוסקר. מוכיח שגם לאנשים הדפוקים ביותר בעולם יש את החצי השני שלהם. ג'ניפר לורנס הביאה אותי להתאהב בדמות שלה. זה פשוט כשרון שיש לה. נכון יש שחקנים כמו מייקל אמרסון (בן מ"אבודים") וזה לא באמת משנה איזה תפקיד יתנו לו, תמיד נראה אותו בתור הרע בעל הטוויסט. אותו דבר עם ג'ניפר. היא מצליחה להביא את הדמויות השונות שלה, ואלוהים יודע שהיא עשתה מגוון רחב מאוד של דמויות, ולגרום לקהל להתאהב בהן בכל פעם מחדש. הסרט מצחיק, מטריד, מרגש, מביך, משפחתי, כבד, קליל והכל במוצר אחד. אני עוצר את עצמי עכשיו כדי שיהיה לי גם מה לכתוב בביקורת המלאה על הסרט. מצטער על הבלגאן, זה שיקוף של הסרט, לא של הכתיבה שלי.

this is 40 - הסרט המצחיק ביותר שראיתי בשנה האחרונה. יצא לי קולה מהאף. מלבד זה, הסרט כל כך טוב. אני לא אחשוף הרבה, אבל בגדול הוא פשוט מדבר על כך שאסור לשפוט אנשים. אני גם הזדהיתי המון עם הדמויות של ההורים, מה שגרם לי להבין שאני מאוד זקן בנפשי. מאוד מאוד זקן.

ג'ק ריצ'ר - http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2455589

Davy Jones

New member
ג׳ק ריצ׳ר

סרט המתח החדש בהפקתו ובכיכובו של טום קרוז, ״ג׳ק ריצ׳ר״, הוא סרט מתעתע למדי. אני מודה - לא ראיתי את הטריילרים ולא קראתי אפילו מילה אחת אודות עלילתו, אך ראיתי את הפוסטר של הסרט - והנחתי שמדובר בעוד סרט אקשן חדש ורגיל של טום קרוז. ובכן, טעות היתה בידי היות ואקשן כמעט ואין פה בבלגן הזה. מדובר יותר בסרט מתח איטי ומחושב במידה, אודות שוטר צבאי לשעבר החוקר מקרי פשע בזמנו החופשי והאמת.. גם די חי לו בסרט. שזה מעולה לסרט הספציפי הזה, שרמת הקונספירציות בו די גבוהות, שלא נאמר מופרכות.
הסרט פותח ברצח מזעזע בפשטותו, ות׳כלס גם מצמרר בהקשרו העכשווי למציאות האמריקאית.. הכל מצולם אסתטי ויפה מאוד, והחיסרון שבמילים ברבע השעה הראשונה של הסרט הוא די סימבולי בעייני אך מצד שני גם לא יכול שלא להזכיר את ״דרייב״ המוצלח מבין שני הסרטים האיטיים. ההבדל העיקרי שעושה את ההבדל בין שני סרטי מתח/מעט אקשן האיטיים האלה, הוא שבאחד מהם יש בימוי יוצא מן הכלל ושחקנים משובחים ועוצמתיים. אני כמובן כבר לא מדבר על ״ג׳ק ריצ׳ר״.
הסרט הולך ומתפתח בהמשך לכיוונים לא צפויים, אבל הוא נשאר די משעמם וחסר מעוף באספקטים כמו למשל משחק, תסריט מלא ברשעים ילדותיים כאילו נלקחו הישר מהוליווד של שנות השמונים (אחח, איך הבמאי ורנר הרצוג מתבזבז פה!) והחשוב מכל - קצב עלילה.
טום קרוז הוא כמובן טעות ליהוק חמורה ביותר. אם תסתכלו על כל סרטי האקשן/מתח המשובחים של השנים האחרונות ועל הגיבורים בהם - מאט דיימון האדיש והאדיר או ראיין גוסלינג השרמנטי והמגניב - הרי שקרוז לא מגיע לבהונות שלהם. פשוט לא שחקן טוב לסרטים רציניים.
ההומור בסרט לא הצחיק אותי גם כן, לעומת מה ששמעתי אצל אחרים. ושאר השחקנים בסרט גם הם לא מציאה גדולה. אז עם מה נשארנו? כאמור, צילום טוב ורעיונות נחמדים.

Mandalit

New member
חולקת עליך...מאד נהניתי מג'ק ריצ'ר...

הייתי בהקרנה המיוחדת לכבוד יום ההולדת של "תפוז" (בהזדמנות זו: מזל טוב!!) ולמרות שבשל ריבוי הקהל נאלצתי לשבת קרוב מדי למסך, מה שגרר אחריו כאבי עורף עזים, יצאתי מהסרט טובה ושמחת לב, כמעט כמו המן בארמון אחשוורוש.
קודם כל, אהבתי מאד את העניין, שהדברים לא לגמרי ברורים, ושהעלילה מתפתחת מהסוף להתחלה. בהיבט הזה, זה מאד הזכיר לי את "עג'מי". אתה צריך לשחזר בראש בסוף הסרט מה ראית בהתחלה בכדי להבין וזה קטע יפה. זה לא סרט שמכניסים לך את העליהל עם כפית לפה או אפילו עמוק לגרון כמו בהרבה מקרים אחרים. מעט מאד סרטים גורמים לך להפעיל משחבה מסוג כלשהו בשנים האחרונות (לא, לא, גם "חיי פיי" לא הזיז לי בורג אחד בראש). אני מוצאת שהעלילה מתהפכת ב"ג'ק ריצ'ר" כי מה שלכאורה היה ברור לחלוטין (מי הרוצח) התהפך שוב ושוב. ושוב. והשתלשלות העניינים הזו היתה מוצלחת בעיניי. כל משפט חשוב, אסור לפספס אף קטע. לא הרגשתי שהזמן עובר (והסרט די ארוך!!), כי הייתי עסוקה במעקב אחר קורותיו של טום קרוז, דבריו והדיאלוגישאני מוצאת אותם שנונים משעשעים. אני חושבת שטום קרוז שיחק כאן מצוין, מאד מאד משכנע בתפקיד שלו. אם כבר עצבנה אותי השחקנית הראשית "פני פוקר" שלא הזיזה שום שריר בפנים למעט הגבה הימנית (מי אמר רוג'ר מור?) גם בסצינות בהן היתה אמורה למצוא את מותה...אני חושבת שהמעבר בין הספר של לי צ'יילד למסך הגדול עבר חלק ואפילו טוב, אתה דרוך ומתוח, מתעניין ומסתקרן כל הסרט, השילוב בין עלילה לבין אקשן מצוין, החלוקה ביניהם מאוזנת וטובה, וכן, אתה גם לומד דבר או שניים על זוויות ירי, קליעה למטרה וצלפים.באמת שנהניתי. יצאתי מהסרט ועוד שיחזרתי רגעים ועובדות שירד לי האסימון לגביהם רק עם סיום הסרט ואני חושבת לפיכך, שהסרט מוצלח, מומלץ ומהנה ביותר!!! אחד הטובים מבין החדשים!

serginho7

New member
'נזקים' עונות 1+2 וסרט קוריאני

נזקים - סדרה מדהימה. אני נהנה ממנה לא פחות מאשר נהניתי משאר סדרות שנחשבות אצלי לסדרות מופת. שומרת על מתח לאורך כל הדרך, כתובה מצוין, וגלן קלוז פשוט אלוהית.
לא יודע איך לא שמעתי עלי הסדרה לפי זה, אולי בגלל שאין דמות גברית דומיננטית?
אהבתי נורא גם את הקפיצות האלה בין עתיד להווה, שמתמזגים בסוף העונה...
הייתי נותן לסדרה 9/10 עד עכשיו.

הטוב, הרע, והמוזר (דרום קוריאה) - עוד סרט קוריאני משובח, שכפי שאפשר להבין מהשם, כנראה זה סוג של מחווה לסרט האגדי של סרג'ו לאונה.
8/10

מיכאל1411

New member
אני מדבר על 'נזקים' בכל מקום שרק אפשר

היא נגמרה לפני כמה חודשים, לאחר 5 עונות. אחת הגדולות, אין ספק. תהנה מההמשך וצפה להמון הפתעות!

BlackUnicorn

New member
רק סדרות - דקסטר, הומלנד, טרו בלאד

דקסטר, עונה 7 - מאכזבת. העונה הכי גרועה עד כה. דקסטר איבד את זה... ממש לא אהבתי.
אגב, היה כאן מישהו בתחילת העונה... שאמר לי שדוקס לא אמור להופיע כי הוא מת. והנה, הוא הופיע (בדמות שלו, אני לא נותנת כאן ספוילר אם חי, מת, בחלום או וואטאבר... אבל השחקן והדמות מופיעים איפשהו), ככה שלא היה נדמה לי
הא!

הומלנד עונה שנייה - חלשה מאוד ומשעממת. לא אהבתי... ברוך שפטרנו מהעונה הזו. אני חושבת שהפן שהסדרה נכשלה בו הוא יצירת דרמה אמיתית בתוך המשפחה. פשוט לא התרגשתי משום דיאלוג, וחבל שכך.

טרו בלאד - הגענו לעונה החמישית. עונה ראשונה ושנייה מעולות, שלישית טובה מאוד והרביעית הרגישה קצת יותר מדי עמוסה מבחינת הדברים העל-טבעיים שהולכים שם, אבל עדיין טובה.

serginho7

New member
לגבי דקס - הפוך גוטה, הפוך

עונה שביעית עונה מצוינת, שבהחלט החזירה כבוד לסדרה, אחרי שתי עונות חלשות לטענת רבים (לא לדעתי בכל אופן).
היו כמה פאקים, כמו לדוגמה שלגוורטה הפכה ממוצצת הכי טובה במיאמי לאיזה שרלוק הולמס שפותר את כל התעלומות, אבל חוץ מזה, עונה אדירה.

Demon Barber

New member
עונה 7 נהדרת.

הסיום פחות. אבל העונה הכי חלשה של דקסטר? הלו, עונה 6?
עונה 6 היא המיץ של הזבל, עונה מטומטמת להחריד.

Scorsese

New member
אתה רוצה להגיד לי שאהבת את העונה ה-6

למרות שלדעתי עונה 5 גם חלשה אני יכול להבין שאהבו אותה, אבל עונה 6 איומה לכל הדעות.

מיכאל1411

New member
את יכולה להגיד עם יד על הלב

שהפרק האחרון של הומלנד 2 היה משעמם? זה היה הפרק הכי טוב ומרתק של העונה הבינונית הזו
והוא למעשה יגרום לי לשוב לעונה 3.

BlackUnicorn

New member
אכן הוא היה הפרק הכי טוב

אבל זה לא מספיק כדי לכפר על העונה הזו....
בעלי רוצה לראות את העונה השלישית אז נראה אותה, אבל אם זה היה תלוי בי הייתי עוצרת כבר באמצע העונה השנייה.

Murdock18

New member
שמעתי שעונה שנייה של "הומלנד" די טובה.

לפחות טובה יותר מהראשונה, שאגב לא אהבתי כ"כ אם להיות כן. אני מקווה להשלים אותה בהזדמנות, לאור הביקורות החיוביות יחסית באופן כללי.

ראיתי כמעט את כל העונה הראשונה של "דם אמיתי" ואת הסדרה הזו אפשר לסכם בצמד המילים "פורנו ערפדים". היא חסרת עלילה אמיתית, בוטה ללא סיבה ואני לא חושב שיש לי אפילו דבר טוב אחד לומר עליה.

לגבי "דקסטר", דווקא מצאתי את העונה השביעית נחמדה מאוד וטובה פי כמה וכמה מעונות 5-6 הזוועתיות, כך שאני אישית לא הייתי אומר שזו העונה הגרועה ביותר.

BlackUnicorn

New member
העונה השנייה נופלת משמעותית מהראשונה.

אבל אם לא אהבת את הראשונה מה אני אגיד... יש לנו טעם שונה ללא ספק.

לגבי טרו בלאד - דבר ראשון, זה HBO... ברור שיהיה שם המון סקס.
שנית, אני מוצאת שהעונה הראשונה נועדה כדי להכיר את הדמויות, והחל מהעונה השנייה (וסופה של הראשונה) מתחילה עלילה של ממש. אם לא התחברת אז לא התחברת.

דקסטר - עניין של טעם.
העונה השביעית הייתה צפויה, מעצבנת, דקסטר איבד את הכיוון שלו לחלוטין. הפסיקו עם דברים מעניינים כמו חקירות רצח, הבדיחות של מסוקה, העצבים והקללות של דברה.. דברים שנתנו "אופי" לסדרה.
הדמות של הבלונדינית מעצבנת, וכל הקטע בינה לבין דקסטר... been there, done that, פחות או יותר. רק הפרק האחרון היה ממש טוב.
עונה 6 הייתה מגניבה. אולי בגלל שחלק מהסיבה שאני נהנית מהסדרה היא כל החקירות של הרציחות.. וזה היה חלק משמעותי בעונה הזו.
עונה חמישית אכן הייתה קצת חלשה אבל מעניינת גם כן, עם טוויסט קטן וכל מה שצריך. לא הייתי קוראת לה זוועתית בכל אופן.

N o a m V

New member
Black Hawk Down

סרט מלחמתי מצוין המבוסס על אירועים שהתרחשו בסומליה,1993.
כוחות אמריקאים נישלחים כדי לעשות סדר ושקט באיזור, אחרי תכנון של מבצע שהיה
אמור להיערך כחצי שעה מסתבך, כאשר מופל אחד המסוקים ולאט לאט החיילים מוצאים
את עצמם תחת אש כבדה ומנסים לשרוד בשטח העויין. בימוי מצוין של רידלי סקוט, צילום וסאונד מעולים,
משחק טוב של רוב השחקנים, מהיר, חזק עם הרבה אקשן.

Sanitarium X

New member
ראיתי את "אפוקליפטו", אחד הסרטים!

מושקע, מרתק, מרשים, מבויים ומשוחק היטב, ואפילו הפסקול מהמם! סרט חובה!

Murdock18

New member
רק צפיות חוזרות + יום ג'וס ווידון בקולנוע לב.

תכננתי לראות את "חיות הדרום הפראי" השבוע, אבל לצערי בסוף לא יצא לי.

"סטאר טרק" (2009). אני פשוט מת על העיבוד המחודש של ג'יי ג'יי אברהמס ותמיד אכתוב על הסרט אותו דבר, פחות או יותר. הוא קליל, מגניב, מצחיק, כיפי... הכל מהכל. הסרט עשוי מצוין וממש מהנה. 10/10.

"אחים חורגים" (2008).
קומדיה עם וויל פארל האגדי וג'ון סי ריילי. שיתוף הפעולה בין אדם מק'קיי די הוכיח את עצמו, מבחינתי. הסרט מצחיק אותי פחות מאשר בזמנו, אבל עדיין חביב למדי. יצא לי לצפות הפעם בגרסה הלא מצונזרת ואף פעם לא התחברתי לגרסאות הללו בקומדיות. תמיד מוסיפים בדיחות נורא מיותרות לטעמי במקרה הטוב, או כאלו שאף גורעות מהסרט במקרה הרע. ועדיין, מומלץ לחובבי וויל פארל וקומדיות מטופשות קלות. 7/10.

"אננס אקספרס" (2009).
סת' רוגן את אוון גולדברג בקומדיה מצוינת! לעומת "אחים חורגים", הסרט קורע אותי בכל פעם מחדש ואין ספק שזו הקומדיה האהובה עליי. למרות שראיתי את הסרט ממש לא מזמן, נהניתי מאוד גם בצפייה (המיליון בערך) השבוע. 10/10.

"סרניטי" (2005).
אני לא חושב שבאמת צריך לומר משהו מעבר לג'וס ווידון, זה די אומר הכל. סרט נפלא ומצוין, ואני מנסה להזכר למה הוא לא היה מדורג אצלי 10/10 ב-IMDB. ממליץ בחום, אם איכשהו פספסתם.

בלוג השירה בציבור של ד"ר הוריבל. (2008). יצירה מופלאה נוספת של ווידון, שיצא לי להשלים לראשונה רק ממש לא מזמן. מדובר במיני סדרה בת 3 פרקים בלבד שדי קצרצרים, שיוצרים ביחד סרט קצר באורך של כ-40 דקות. הסדרה שודרה לראשונה באינטרנט ומאז היא כבר הספיקה גם להופיע בטלוויזיה האמריקאית. השמועה אומרת שווידון מתכנן להוציא המשך, שנכון לעכשיו עתיד לצאת רק ב-2014. הפסקול של הסדרה נהדר וכל השירים שם אדירים ביותר. מצחיק מאוד, קליל למדי ומצוין כדי להעביר את הזמן בכיף. 10/10.

ניתן לצפות בסרט המלא ביוטיוב:
http://www.youtube.com/watch?v=esiIFLI3ryI

למעלה