סרטי השבוע

timboy123

New member
סרטי השבוע

אז מה ראיתם סרט השבוע?
ומהו סרט השבוע שלכם?

timboy123

New member
"חיי פיי"

מאכזב.
קודם כל, ההתחלה הייתה ארוכה ומיותרת להחריד. בכלל, כל הקטע הזה שפיי הבוגר מספר את הסיפור שלו לסופר היה די מיותר בעיני, ואני יודע שהוא מופיע גם בספר.
לוקח יותר מדי זמן עד שהעלילה מתחילה, ואין לזה שום הסבר היגיוני בעיניי.

הפן הויזואלי הוא ללא ספק הצד הטוב ביותר של הסרט, אבל עם כל היתרונות שלו הוא גם מוריד מעט מהסרט-הוא גורר אותו יותר מדי אל תחום הפנטזיה, ובכך הוא גם מוריד מהחיבור של הצופה לדמות הראשית, לפיי.
כסרט הישרדות הוא לא עומד בתנאים-אני אישית בקושי הרגשתי התחברות והזדהות עם פיי, במהלך הסרט לא שאלתי את עצמי, לדוגמא, מה הייתי עושה אילו הייתי מגיע לאותו מצב של פיי. הרגשתי ממש כצופה מהצד, ולא כאילו אני "בתוך הסרט", אבל אולי זה כי אני משווה אותו ל-"127 שעות", הסרט האהוב עלי, כסרט הישרדות עם דמות אחת הנושאת על כתפיה את כל הסרט.
נכון, יש כמה סצינות חזקות ועשויות טוב, אבל אותי זה עדיין לא סיפק.

המשחק של הדמות הראשית היה מצויין, גם צד חזק של הסרט. התלת מימד קצת מאכזב גם הוא, לא היה שם שום דבר שעדיין לא ראינו-קטעים פסיכדליים כאלה ואחרים (שבעיניי נקטעו מהר מדי), דגים קופצים עליך וציפורים עפות עליך. נכון, הסרט מאוד יפה, והוא צריך ללא שמץ של ספק לזכות בכל אחת ואחת מהקטגוריות הטכניות באוסקר הקרוב, אבל ציפתי ממנו לקצת יותר חידושים.

6.5/10

Demon Barber

New member
אז... השבוע שלי.

המלכודת (Deadfall)- איזה סרט מעפן. מתחיל חביב ומעלה עניין, ואז פשוט נמרח ונמרח על דברים לא מעניינים בכלל.
השחקנים גם מאכזבים פה מאוד.

הטיסה (Flight)- דנזל וושינגטון שבד"כ אני לא אוהב מפתיע פה לטובה עם משחק מצוין. הוא מועמד חזק לאוסקר, והאמת, מגיע לו.
לגבי הסרט, מעניין, שווה צפיה.

ביג- ממש אהבתי אותו פעם. בצפייה נוספת הוא פחות מלהיב ואף משעמם לעתים.

עסקה מגונה (Arbitrage)- לא משהו. משעמם ברובו.

חיי פיי- עיבוד נהדר לספר שאני מאוד אוהב. קצת מנומנם בהתחלה אבל ממשיך יופי.

אופטימיות זה שם המשחק- אחלה סרט. לא להיט היסטרי כמו שעשו ממנו אבל עדיין שווה לראות.

אופטימיות זה שם המשחק Silver Linings Playbook

לא בדיוק קומדיה רומנטית טיפוסית. יותר "כבד" יותר מושקע, דמויות מעניינות, משחק טוב, כראוי לסרט שמועמד לפרסים. הדמות של בארדלי קופר קצת העיקה עלי [כמה הוא צועק?! שירגע
] אבל סך הכול בהחלט אחלה סרט

** רוזבד

New member

"ראלף ההורס",
אין הרבה מה להרחיב, סרט מצחיק, עשוי טוב, בהחלט מומלץ,
והסרט המקדים "The Paperman" בהחלט טוב,

"חיי פיי"
אני נמנה עם האנשים שאהבו את הסרט,
למרות שיש כמה סצנות סתמיות,
הסרט מצולם נהדר, אפקטים נהדרים,
ויש בסרט מוזיקה נהדרת,

וסרט השבוע:
"ענן אטלס"
סרט עשוי טוב מהרבה בחינות,
כתוב ומבויים טוב, משחק טוב של צוות שחקנים מרשים,
אהבתי את משחקי הזמנים שבסרט, ויש גם מוזיקה נהדרת שמותאמת לתקופות,
עבודת איפור מעולה (את חלק מהשחקנים לא תזהו עד כתוביות הסיום)
הסרט מצולם וערוך בצורה נהדרת, ואפקטים נהדרים,
בהחלט מומלץ

MR Lordi

New member
ההוביט ולופר

ההוביט-
ראיתי פעם שנייה בקולנוע. נהניתי יותר :)

לופר-
שמעתי שהסרט טוב, אז באתי עם ציפיות.
הסרט עשוי מעולה (צילום יפה ועריכה אדירה)
היה איזה שלב שקצת השתגעתי, לא הבנתי מה הולך. אחרי זה הבנתי.
בגדול אחלה סרט

MR Lordi

New member
לא, ראיתי שוב בHFR

הפעם הייתי יותר קרוב, ככה שהסאונד נשמע לי יותר טוב.
והפעם הייתי מההתחלה. בפעם הקודמת פספסתי את הפרולוג

מיכאל1411

New member
סרטי השבוע

(2012) Sinister
מותחן אימה משופע אווירה והתקדמות איטית לשם בילד אפ. אית'ן הוק הוא סופר של מקרי פשע אמיתיים, הפעם לוקח את
משפחתו והם משתקעים בבית בו התרחשו אירועים מזוויעים. לא מכיל יותר מדי הפתעות או סצינות כמותן לא ראינו כבר עשרות פעמים.
הוק מבחינתי תמיד היה שחקן מצוין והוא כמעט לבדו נושא את עול הסרט. מאוד סביר, נשען על גימיק זול של הפחדות והבהלות מקפיצות.
10/6
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=MGjQ7Pwz0dw

(2012) Evil
פאונד פוטג' סלובקי. הפעם האחרונה שראיתי את פרברי סלובקיה הייתה ב'הוסטל' של אלי רות'. גם הפעם, היא לא נראית כמו מקום
שהייתי רוצה לבקר בו. לוקיישנים מצמררים. צוות צילום המפרסם סרטונים החוקרים את העל טבעי ביוטיוב, מקבלים פנייה מבחור מוזר
המבקש מהם לבוא לביתו ולתעד את הרוע השוכן בו. אטרקטיבי. הצילום מהוקצע ולא מחניק מדי וחרף הקלישאות הוא מאוד אינטנסיבי.
10/6
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=7tKvwuHSVEg

(2012) Amber Alert
פאונד פוטג'. לפני העלילה הבדויה, הנה מקור השם - ב1996, נחטפה ונרצחה אמבר האמרגן מארה''ב. הוריה הצליחו לשכנע את
הקונגרס האמריקני להעביר הצעת חוק לפיה קרטריונים מסוימים יכולים לגרום להודעה בכל אמצעי התקשורת על Amber Alert, כלומר
אזהרה על חטיפה אפשרית ברגע שילד נעלם לאחר זמן מסוים. הסרט הכמו-תיעודי לפנינו מציג אח ואחות ובן זוגה המתעדים את עצמם
בעודם נוסעים ברכב ועוברים על פני שלט עליו מופיעים פרטים של רכב המעורב כנראה בחטיפת ילדה. הם מגלים על הכביש את הרכב ומחליטים
את אשר מחליטים. מהר מאוד הכל הופך להיות מורט עצבים לצד הגזמה יתרה של הבחורה, החלטות מטופשות ומסוכנות. עם זאת, מאוד מעניין.
10/6
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=m92D-mCixDI

(2011) חייבים לדבר על קווין We Need To Talk About Kevin
סרטה המדובר והשנוי במחלוקת של לין רמזי הסקוטית לוקח על עצמו לנסות ולהסביר את מה שארה''ב שואלת את עצמה בימים טרופים אלה,
הימים שלאחר טבח קונטיקט - ''למה?'' והאם היא מצליחה? לא ברור. לוקח זמן לעכל את מה שרואים על המסך. ורואים המון. אדום עז, קרעי תודעה,
חולמנות קודרת, אלימות בכל מקום ובשום מקום גם יחד, פיצול גישות מוסריות וההבנה כי המסר הוא שאין מסר בכלל. אין מענה למקור הרוע. כביכול.
הקולנוע של רמזי הוכיח את יעילותו הרגשית הגסה ותעצומות הנפש אותן הוא בא לבשר כבר בסרטיה הקצרים אשר ניתן למצוא ביוטיוב.
כאן היא מאיצה את הבעות הפנים הקולנועיות שלה וחותכת בבשר החי עם שלל אימג'ים הנראים כלקוחים מציורים, מפיקה תצוגות משחק מרטיטות
מטילדה סווינטון, ג'ון סי. ריילי, עזרא מילר ומשני הילדים המגלמים שלבים שונים בחייו של קווין. כאמור, לא ממש ברור או מובן לאן רמזי חותרת כאן.
ה''אני מאשים'' שלה מסתכם באמירתו של קווין ''What's the point? Ther'es no point. That's the point
הסרט מאוד בולט ונוכח, דורס ציפיות ומטריד ומעיק בכל רגע ורגע נתון. המשמעויות שלו נותרו עלומות וזהו גם הסוד של היותו מבריק. הכל נתון לפרשנות.
10/8
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=ZLRgAe2jLaw

(2011) מחוברים לחיים The Intouchables
הקרינו לנו השבוע את הסרט במכללה, מאוד מאוד נהניתי ממנו, מצחיק עד דמעות ומצליח לרגש. הקומדיה הצרפתית הזו הספיקה להפוך
לסרט הצרפתי הרווחי בכל הזמנים ולהשתחל ל9 המועצדים לאוסקר הזר מהם יבחרו 5 הסופיים ('למלא את החלל' בחוץ, לצערינו).
אפשר לצאת חוצץ ולרטון על המניפולציות המרגיזות שהוא מפעיל, בבואו להציג בורגנות שבעה, בדיחות נכים, ייצוגים בעייתים על סף גזעניים
של אדם שחור פוגש אדם לבן, מודע לכך שזה מה שיסחוף את הקהל. פוליטקלי קורקט לא בבית ספרו. ובכל זאת, יוצאים ממנו בתחושה טובה וחמה.
10/7
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=34WIbmXkewU

(2006) מוכרים בלבד 2 Clerks 2
קווין סמית' הוא חתיכת כישרון. כלומר, בתור במאי הוא מאוד מוגבל אבל כשזה מגיע לתסריט ולכתיבה הוא אחד הטובים של ימינו יחד עם
ווידון, טרנטינו, צ'רלי קאופמן, לנה דנהאם - שמות בשליפה. לכן אפלה ירדה על יומי כשהוא הודיע על פרישה לאחר שיביים את 'מוכרים בלבד 3'.
פחדתי, אני מודה. פחדתי שסמית' יחרב את 'מוכרים בלבד', סרט הקאלט הנהדר שלו מהניינטיז, ממנו לקחתי המון לחיים, בעיקר ציטוטים.
לא כך הדבר לשמחתי. אמנם הפעם כולם בצבע ולא בשחור לבן והעולם הקולנועי בו הדמויות פועלות לפתע נראה רחב מהרגיל אבל יש לנו את רנדל.
אין על רנדל. תפיסת העולם האנוכית-ילדותית-בוטה-מיזנתרופית שלו מובילה כל הזמן לתובנות משונות אך מציאותיות לדאבונינו. דאנטה נותר דאנטה,
רק שהפעם יש לו אפשרות להתחייב לחיים אמיתיים ולעזוב הכל. סמית' מבין אנשים. את החרא והבלבול המקונן בהם, הציניות המתפרצת הלא נגמרת,
חוסר חשק למיצוי עצמי ודריכה במקום, קרשנדו פר אקסלנס של רגשות מעורבים בנוגע לכיוון ממוקד בחיים הללו. סרט כיפי.
10/7
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=JeAgPiCi94o

(1942) קזבלנקה Casablanca
בפעם הראשונה שראיתי את 'קזבלנקה' לפני כשנה הוא לא הותיר עליי רושם מיוחד כלשהו משום מה. עכשיו חזרתי אליו לצפייה שנייה
שפקחה לי את העיניים. פנינה קולנועית. סרט מופת מרגש עם סאבטקסט אמיץ יחסית לתקופה והופעות משובחות של המפרי בוגרט,
אולי גדול השחקנים האמריקנים לדורותיהם ואינגריד ברגמן, אשר תמיד מדהימה בשחור-לבן וקל להתאהב בה. נהדר, ממוגג, שנון,
שופע עושר רגשי ומותיר שביל מחויך על הפנים. צפיות נוספות הובטחו מבעוד מועד והאושר גדול מהרגיל. בכלל, לא אכפת לי אם הוא ידיח
את 'האזרח קיין' ו'ורטיגו' ויקבל את התואר ''הטוב בכל הזמנים''.
10/9
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=EJvlGh_FgcI

gavrik

New member
כמה

blockpost -
סרט רוסי על קבוצת חיילים שנשלחו לאייש מוצב מעבר אי שם באיזור כפרי נידח. סרט מעניין ופשוט שמציג את הווי חיי הצבא הפשוטים ו"חסרי התוחלת" שלדעתי מאוד חופף לחוויה הישראלית גם.

looper -
חוקיות המסע בזמן מלאה חורים, העלילה עצמה בלי קשר גם לא הכי מהודקת והיגיונית, אבל בסך הכול נהניתי כי כו התחבא לו שם סיפור מקורי שבוצע בצורה יפה.

זיכרון גורלי החדש -
בסדר כזה, חסרה לי הקאמפיות במקורי של שוורצנגר.

don't look now -
סרט אימה משנות ה-70 עם דונלד סאת'לנד וג'ולי כריסטי.
קצת טיפשי אבל זורם לא רע.

ססק

New member
סיימתי את "אוז"

סדרה מעולה, אחת מהטובות ביחד עם "הסמויה" ו"הסופרנוס".

ססק

New member
לא באותה רמה

שובר שורות היא סדרה טובה יחסית אבל לא ניתן להשוות אותה למקוריות ולסגנון של אוז, הסופרנוס, או הסמויה. שלושת הסדרות האלה הרבה יותר איכותיות בכל אספקט של יצירה אומנותית.

וגם ממש לא אהבתי את העונה האחרונה, זה מרגיש לי ממוחזר.

על טעם ועל ריח, חוץ מדבר אחד קטן:

אני יכול להבין כל תלונה על איכות העלילה של שובר שורות, אבל אני חושב שהעלילה שלה, כבר מבסיסה, מקורית מאוד, ויש בה מהלכי עלילה מופתלים ומלא טוויסטים שמכניסים לשוק, אני לא יכול להגיד על אף אחד מהם שזה משהו שראיתי בסדרות או סרטים אחרים (אבל אל תבין אותי לא נכון - גם בסדרות האחרות שהזכרת יש גם יש דברים כאלה!).

pazfc

New member
כנראה שגם את אימפריית הפשע תאהב גם. אני בדיוק

כמוך, אהבתי כל הסדרות שהזכרת.

למעלה