סרטים.

סרטים.

הסרט האחרון שראיתי, עדיין משפיע עלי רגשית. אני מתכוונת לסרט על חנה רובינא ואלכסנדר פן. לא יוצא לי מהראש - ולא בגלל הטיב, אלא בגלל סיטואציית הבדידות שבה הייתה חנה, ומערכת היחסים שהייתה רוויית תשוקה , אך גם תסכול. ממש כואב לי עליה. אז איזה סרטים ממשיכים "לרוץ" בראש שלכם, ולמה? אגב,זו גם יכולה להיות הקומדיה הכי דבילית (רצוי, לא?!
) שפשוט כיף לראות פעם אחר פעם.

opalit

New member
monster

סרט שהמשיך להדהד במוחי גם אחרי שנגמר, פשוט ישבתי ובהיתי במסך השחור. מעבר לכך שהוא עשוי טוב עם שחקנית מדהימה, העלילה נוגעת. ולא מזמן סיימתי את הספר "שעות מתות" ספר מתח שגם הוא המשיך "לרוץ" לי בראש.

במה העלילה נגעה בך

לפי הסרט והספר, נשמע שאת אוהבת מתח ואימה. מה זה עושה לך בפנים, כשאת צופה/קוראת? בשבילי, סרטי אימה ומתח, זה עודף אדרנלין. לא מזמן ראיתי סרט מתח ממש מטופש על האקרים ורציחתם ע"י תאגיד מחשבים ענק (סטייל מייקרוסופט) ופשוט לא נרדמתי מהפחד. כל השרירים היו תפוסים.

opalit

New member
מתח

מקפיץ בי משהו בפנים, אבל : לא מסוגלת לראות סרטי אימה, איך ראית את זה? אם ככה לא נרדמת למה ראית את הסרט? אני לא מסוגת לראות אפילו קטע מסרט אימה, גם אצלי השרירים נתפסים
הסגנון שאני אוהבת הוא דרמה וגם תלוי, קומדיות(אתמול ראיתי את "בריג'יט ג'ונס" זה היה כזה מתוק...- מומלץ), ובספרים - כאלה עם רגש ועומק(דויד גרוסמן טרייסי שבלייה, בעבר גם פאולו קואלו אבל נראה לי שהיום לא הייתי נהנת כמו פעם למעט הספר האהוב עליי "אחת עשרה דקות"
.

11 דקות

נראה לי הספר הכי טוב והכי מפתיע של הסופר הזה. את השאר לא אהבתי, וגם לא נשארתי לקרוא עד הסוף, אחרי אכזבת האלכימאי - פשוט לא רציתי לגעת בספר שלו. 11 דקות - עם כל עולם הסאדו-מאזו, באמת היה מרתק. כאילו מסבירים לך שם את היתרון שבכאב, ובכניעה. מעניין. תיאורטית כמובן. לא מעשית
בריג'ט מס' 1 היה גדול. אני אוהבת סרטי קיטש כאלה, כייפים ובלי הרבה "הפעלה" למוח. השני כבר "העליב" לי את המוח, ויו גרנט גם היה שזוף מדי.

opalit

New member
../images/Emo6.gif

הרגת אותי עם יו גרנט... את השנייה שאומרת את זה,לגבי הסרט, אני כנראה צריכה לראות את הראשון. האלכימאי גם אותי אכזב, ולא קראתי גם אותו עד הסוף, אבל "ורוניקה מחליטה למות" יפהפה בעיני, קראת? שוב הוא מתאים לתקופה אחרת אבל הוא יפה.

לא קראתי

ניסיתי את נהר הפיאדרה - והתייאשתי. אז בורוניקה כבר לא נגעתי. דוקא קיבלתי עליו המלצות, ואת מוסיפה עליהן. אולי אני שוב אגש לקואלו...

opalit

New member
נהר הפיאדרה התיש אותי

על כל שולשה דפים הוא סיפר משהו קטנטן בכל הצורות, אבל ורוניקה מדהים ולו רק העלילה, הסיפור שמאחורי, הזדהיתי מאוד. הוא גם לא ארוך, תבדקי.

יו! איזה שרשור כלבבי.

גם אחת עשרה דקות (לפני חודש קראתי, איזה ספר ענק) גם מונסטר (סרט מדהים שאף פעם לא סיימתי לראות ואני עוד מבואסת מזה) גם בריג'יט ג'ונס.... (את השני לא ראיתי, אולי יותר טוב ככה, אבל הראשון היה פשוט מקסים!) וואי וואי
אבל להבה..... אני חייבת להגיד לך. לא קראתי את הנהר פיאדרה אבל קראתי את האלכימאי וורוניקה, שניהם מדהימים ושיא המומלצים. מכל הלב. פשוט פספוס לא לקרוא. ובאמת, הסאדו מאזו הזה היה חבל על הזמן...
לא, אבל ברצינות.. כל הקטע עם הכאב... והסף של הכאב, ולעבור את הסף הזה... זה הזכיר לי כל כך הרבה דברים. גאד.

BellA עלמה

New member
ראיתי את הסרט monster

בהחלט עשה לי לחשוב על כל מיני דברים. סרט סיפור שלא נגמר never ending story

לקשמי

New member
אמן

סרט מצמרר מרוב שהוא מדהים, ראיתי אותו בערך לפני שנה וחצי. העלילה בקצרה: אחת מהדמויות הראשיות בסרט הוא האדם שפיתח את גז הציקלון B בגרמניה. התקופה היא תקופת מלחמת העולם השניה - השואה. אותו ממציא, לא ידע איזה שימוש נעשה באמת בהמצאה שלו ורק ידע שכל הזמן מבקשים ממנו לייצר עוד ועוד. עד שהיתה סיטואציה שבה הוא וכמה מהחברים שלו (לא זוכרת מי, ראיתי את הסרט הזה מזמן כאמור), עברו ליד תא גזים וראו במו עיניהם. ברגע שהוא גילה זאת, הוא החליט לעשות הכל כדי לעצור את זה, ודבר ראשון, שהעולם יידע. הוא פנה למוסדות הדת, מתוך ידיעה שהם גורם משפיע ויוכלו להפיץ זאת. באף מקום לא האמינו לו, אך לבסוף הוא פגש בכומר שכן האמין לו והלך איתו עד הסוף, כדי לעזור לו להפיץ את הידיעה על מה שמתרחש, בכל העולם. גם אותו כומר נתקל בהתנגדויות, אנשים שלא האמינו לו או שאמרו לכל היותר שהם יתפללו בשביל היהודים. בסופו של דבר, וזה המדהים ביותר בסרט הזה, הכומר הקריב את חייו! לא נותר לו אלא להצטרף אל הרכבות שהסיעו יהודים למחנות ההשמדה ולאחר מכן להיות אחד מהמובלים להשמדה! ההקרבה הזאת, היא שהדהימה אותי. אולי בגלל זה גם הסרט הזה לא יצא לי מהראש במשך הרבה זמן אחר כך.

ראיתי את הסרט בפאריז

כשהסרט יצא - הוא קיבל תשומת לב אדירה, והוצג בקולנועים הגדולים. כאן, באופן אירוני, הבנתי שהוא הוצג בסינמטקים, לא? אף אחד שהכרתי לא שמע על הסרט הזה. הלכתי לראות את הסרט הזה, ביום שהיה פיגוע בישראל (אם אני לא טועה, זה היה ב'מומנט' בי-ם. מקום שהייתי פוקדת רבות), כי רציתי להשתייך.

hanaaat

New member
השיר וידוי../images/Emo32.gif

הי להבה, מכיוון שכתבת על הסרט הזה כבר קודם אני מרגישה שאני חייבת להביא את השיר הזה כאן, כי הוא עוסק בדיוק באותו נושא ונכתב ע"י גיבור הסרט. לדעתי זה אחד השירים הכי מדהימים ומצמררים שנכתבו בעברית. באופן אישי יש לי יחסי משיכה דחיה עם השיר הזה, והנה הוא כאן. וידוי ביצוע: יהודית רביץ מילים: אלכסנדר פן לחן: סשה ארגוב מעילי הפשוט ופנס על הגשר, ליל הסתיו ושפתי הלחות מני גשם כך ראית אותי ראשונה, התזכור? והיה לי ברור כמו שתיים ושתיים, כי אהיה בשבילך כמו לחם ומים וכאל לחם ומים אלי תחזור. בענינו המר, בעבור אותך זעם גם למוות אתה קיללתני לא פעם וכתפי הקרות רעדו משמחה כי היה לי ברור כמו שתיים ושתיים שיובילו אותך בגללי בנחושתיים וגם אז לבבי לא יסור מעמך כן היה זה לא טוב, היה רע לתפארת אבל זכור איך נפגשנו בליל מלילות אם יהיה זה שנית - אל יהיה זה אחרת רק אותה אהבה עניה וסוררת, באותו מעילון עם אותו ציץ הורד באותה השמלה הפשוטה משמלות אם יהיה זה שנית אל יהיה זה אחרת יהיה כך, כך יהיה אות באות וקינאתי לך ובחושך ארבתי ושנאתי לך ועד דמע אהבתי וביתנו שמם מחיוך ומצחוק ובשובך אל הבית, מרוד כמו כלב עלבונות של זרים בי נקמת פי אלף ואדע כי חשבת עלי מרחוק ובלילה ההוא, עת הטחת בדלת והלכת לעד ואני נושאת ילד רק חשך אור עיני אך לבי לא נשבר כי היה לי ברור כמו שתיים ושתיים שתשוב עוד אלי ותיפול על ברכיים ואני בפניך אביט ואומר כן, היה זה לא טוב, היה רע לתפארת אבל טוב שנפגשנו בליל מלילות אם יהיה זה שנית - אל יהיה זה אחרת רק אותה אהבה עניה וסוררת באותו מעילון עם אותו ציץ הורד באותה השמלה הפשוטה משמלות אם יהיה זה שנית אל יהיה זה אחרת יהיה כך, כך יהיה אות באות הן ידעתי שאין לי אוהב מלבדך וידעתי: המוות יבוא מידיך ואני מחכה ומצפה לזיוו הוא יבוא פתאומי, כגרזן על עץ יער או יקרב לאיטו, בעינוי ובצער אבל לא מידי זר - מידיך יבוא וגם אז לביתך, בליל שכול וליל עוני בחלום עוד אשובה, כסילה שכמוני ואומר: הנה באתי מנדוד בשבילי כי היה לי ברור כמו שתיים ושתיים שאבוא לביתך בעצמך עיניים עד אשר ישאוך בדרך אלי כן היה זה לא טוב, היה רע לתפארת אבל עד לי האל החורץ גורלות אם יהיה זה שנית - אל יהיה זה אחרת רק אותה אהבה עניה וסוררת באותו מעילון עם אותו ציץ הורד באותה השמלה הפשוטה משמלות אם יהיה זה שנית - אל יהיה זה אחרת יהיה כך, יהיה אות באות

s h i r k u s h

New member
האמת ש...

הסרט האחרון שראיתי היה "היצ'" וזה היה מתנת יום הולדת, ראיתי בסינמה סיטי בהקרנה מיוחדת והוא נכנס לי טוב טוב לראש כי אני בעברי הייתי דייטרית סדרתית, ממש כל הזמן יצאתי לדייטים ללא הפסקה ואני מלאת בעיות בתחום האהבה כך שהסרט איכשהו עזר לי קצת, הביא לי נקודות מבט שונות וגישה שונה לדברים.

kung fu

New member
סרטם שממשיכים ללוות אותי

מטריקס כמובן
הסרט "אושר" מידי פעם - נזכרת בו כשאני חושבת על המסתורין של בני האדם ואולי יש עוד, אבל זה מה שאני זוכרת ברגע זה

אושר.

כתבתי עליו בפורום אחר, השבוע. איזה סרט מיוחד. המסתורין של בני אדם. אכן. כמה מאחורי המסיכה, ומה מלפניה.

למעלה