סרטים

למה???

New member
עוד בקשה קטנטונת ../images/Emo8.gif

אני הרי אמורה "לפתח את הלוחמת שבי" (או משהו כזה) בעזרת סרטים. עכשיו- אני לא רואה ת'עצמי מפתחת יכולת לקפוץ 10 מטר באוויר ולהשאר ככה במשך הרבה שניות בעודי צועקת "קוואה" ומחזיקה חרב מאד ארוכה וכבדה...
אז אם ידועים לכם על סרטים קצת יותר "מציאותיים" אודה לכם אם תגידו את שמם. אלכס.

Beowolf

New member
מצטרף להמלצה Fist Of Legend!!

קונג-פו מעולה וראליסטי ביותר (בהתאם לסרט).

קוזושי

New member
מציאותי ולא כוריאוגרפיה

זה אולי קרבות ב - ufc pride וגם כאן מדובר בזירה שאיננה "מציאותית" אבל בהחלט אפשר לראות שם רוח לחימה ואולי "לפתח את הלוחמת שבך"

gafni

New member
את פשוט צריכה לחפש סרט שבו

הגיבור לומד אמנויות לחימה מצפיה בסרטים ,ובמקרה אני מכיר אחד. מטריקס. בהצלחה

מהירות

אלכס שלום האם פיתוח הלוחמת שבך נעשה רק על ידי צפיה בכוריאוגרפיה של אחרים? בכל מקרה, בעולם האמיתי קרבות הם דבר מהיר למדי. בכל מקרה, סצינת המכות האחרונה שנהנתי ממנה הייתה דווקא בסמוראי האחרון, שם ירדו קצת מהקטע הסיני-מרחף-באוויר לטובת משהו קצת יותר יפני.

למה???

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif לא....

האם ניתן לפתח לוחמת רק מצפיה סרטים? לא נראה לי... זה אמור להיות איזשהו "כלי עזר", הרי אני בקושי ראיתי "לוחמים" וכביכול אין לי מקום ברור לשאוף אליו... כמובן שסרטים זה רק סרטים אבל יש בהם מן המשהו שגורם לי לרצות להגיע לרמות מסוימות (אם אתה רואה משהו ואומר "וואו איזה מגניב גם אני רוצה!"). אין קשר למהירות הקרבות במציאות. מה שאני מנסה לעשות זה לקלוט את המהלכים בקרבות שבסרטים וכדיי לקלוט אותם טוב רצוי שהם יהיו איטיים...

לא לא לא

לא רואים סרטים כדי ללמוד טכניקות. אסור! וזה גם הורס את הסרט. רואים סרט כדי להנות. את לא נהנית מצפיה בסרטים - זכותך. אבל בשום פנים ואופן אל תסתכלי בסרט כדי ללמוד ממנו משהו.

למה???

New member
לאאאאאאא!!!!!! אסור!!! ../images/Emo13.gif../images/Emo6.gif

הממ.... למה אסור? נגיד, אם אני רואה הרבה בעיטות גבוהות, ובתקופה זו אני עדיין מתאמנת על גביהות ביטעותיי (גובה הבעיטות) אז עכשיו יש לי קצת מה לחקות בעניין בעיטות גבוהות, לא? למה אתה טוען שלא כדאי? (ד"א לשם הסר ספק- ברור לי לחלוטין שסרטים הם דבר לא מציאותי לחלוטין/כמעט לחלוטין)

כי בסרט הבעיטות שתראי יהיו לרוב

הבעיטות שהצטלמו הכי טוב, לאו דווקא הבעיטות שהמורה של השחקן היה מאשר לקרב רחוב... בסרט לא תקבלי דגשים על סכנות מביצוע לא מדויק (סכנות לעצמך כמו נעילת הברך בהצלפה, או סכנות לסביבה כמו למנורת השולחן של דודה מאיה שמגיעה בפסח ותתפלא למה לא רואים את המתנה שלה יותר) גם לא תקבלי דגשים על בניית הטכניקה מ0. אין לי מושג בא"ל בכלל, ובכאלו שאינן טאי צ'י בפרט, אך נהוג אצלנו שמתחילים מבצעים תנועות מעט שונה ממי שכבר "עושה קאטה" שנתיים-שלושים. לא כ"כ חשובות הסיבות, חשוב להבין שזה חלק מבניה של הגוף וטכניקות - אומרים למתחילים לעשות כפי שהמורה מלמד לעשות, לא כפי שהמורה עושה בעצמו.

תוכנת די וי די

איזה מחשב יש לך? PC? מק? PPC? איזו מערכת הפעלה ברשותך? מוזר לשמוע שיש ברשותך תוכנה המציגה רק קטע קטן מסרט דיוידי המצוי ברשותך. סביר יותר שברשותך רק חלק קטן מהסרט והתוכנה שברשותך מציגה את הקטע הקטן במלואו, אך אני עשוי לטעות. אם תתני יותר פרטים ניתן יהיה לעזור, אבל יש לי בקשה אישית קטנה אנא - אל תצפי בסרט גיבור על מסך שהוא קטן מ"52. הסרט פשוט לא נועד לצפיה במסך שאינו תופס אצת כל שדה הראיה וחלק גדול מאוד מייחודיות הסרט נהרס סתם כך. מבחינת אמנויות לחימה או עלילה יש סרטים טובים יותר. כך גם מבחינת אפקטים. המוטיב החזק ביותר של הסרט הוא הויזואלי, וזה פשוט לא מותיר רישומו על מסך קטן. אם באפשרותך להקרין על קיר ריק - עדיף. עוד יותר עדיף לצפות בסינמטק (אם וכאשר יביאו להקרנה נוספת).

jedi

New member
לגבי המהירות

אצלי בDVD אפשר להריץ את הסרט במהירות איטית, ואפילו פריים - פריים, בשביל שיהיה אפשר לבדוק בדיוק מי מרביץ איך. (איזו סיבה אחרת יכולה להיות מספיק טובה בשביל לעצור סרט?) זה קצת מוריד את האיכות (תנועות מהירות נראות מטושטשות) אבל אפשר להבין מה קורה, ולשחזר במציאות. גם אם את רואה את הסרט במחשב, בטח יש איזה תוכנה שמאפשרת לעצור או להאיט את הסרט.

fa jing

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifהנה "סרט" עם כמה דמויות ...

לחיקוי. אמנם זהו סרט תעודה אבל אני חושב שהוא יותר קרוב למציאות לגבי גונג פו מהו ומהי אמנות לחימה. הפרק מסדרת ה-BBC "דרכו של הלוחם" שם ניתן לראות את הונג אי שיאנג ואת לואו דה שיו בצעירותו(שיהיה בארץ היוני)" אבל זו רק דעתי.....כל השאר זו רק אקרובטיקה מהולה באפקטים וכוריאוגרפיה מעולה ויפה אבל לא גיבורים שיש להעריץ ולאמץ!!! אם כי אני חייב לציין ולומר שאני עדיין חובב סרטי אקשן ואמנויות לחימה מושבע.....אבל להכינס ולהעריץ את הדמות...הרחקנו לכת קצת לא...? חנן

למעלה