סרטים חזקים !!!!!!!

pakmen

New member
סרטים חזקים !!!!!!!

שלום לחברי הפורום, שאלה קטנה :) מהו סרט אומניות הלחימה הטוב ביותר שראיתם ? ברצוני לבנות רשימת TOP TEN, וסתם מתוך עניין.

קציצון

New member
היו זמנים בסין וIRON MONKEY

ובגוסט דוג אהבתי את הקטעים של הסמוראים יותר מאשר את הלחימה עצמה

yontanbn

New member
גוסט דוג

כן, הלחימה לא הייתה משהו.. אבל הרעיונות.. ההבעה של ה"דו" של הסמוראי - דרך החיים, זה היה יפה ביותר בסרט הזה.

angeleyes

New member
בהחלט! אני בכלל לא חושב שהוא התאמן

לפני הסרט... שכחתי את שם השחקן. הכי אהבתי את הקטע בהתחלה - שבו הוא הולך ליד האנשים והם לא שמים לב שהוא שם. בטבעיות.

הוא כן התאמן (קצת) ...

פורסט ו´יטיקר (השחקן) קיבל ייעוץ ואפשר לראות זאת ב"קרדיטים" שבסוף הסרט. אם אינני טועה: גורו צ´אק קדייל (אמן לחימה פיליפינית ו- JKD) נתן ייעוץ איך להחזיק את הסכין ולהתאגרף. זוכרים: גוסט דוג עושה "שדואו בוקסינג" על הגג... מישהוא, גם נתן ייעוץ שגוי (!!!) איך לשלוף חרב יפנית: גוסט דוג מחזיק בחגורתו את הסאייה - קרי הנדן, הפוך, כאילו זה נדן של חרב פרשים ולא נדן בחגורה... אבל, מה זה משנה ?!

yontanbn

New member
ברוס לי

אני חושב שהרבה מהסרטים של ברוס לי מעולים. יש גם סרט שהוא כאילו פארודיה על סרטי ברוס לי, שיש בו מישהו שחור בשם לירוי שברוס לי הוא האליל שלו... ולדעתי הסרט הזה הוא בפני עצמו מדהים כסרט אומנויות לחימה, למרות שהוא פארודיה. פרט לאלה, חבר שלי אמר לי שנשיקת הדרקון מעולה - עוד לא ראיתי אותו. גם מטריקס מגניב :) לא הייתי אומר שהוא מציאותי, אבל קטעי הלחימה שם יפים.

יניב ה

New member
בוא נראה

עדיפות לקטעי לחימה זה ג´קי צ´אן בנחש בצל הנשר,fist of legend, drunken master היו זמנים בסין עדיף 2,3 למרות שגם 1 בסדר.

המשקפים ביותר את אומנויות הלחימה

אציין את השלושה הטובים ביותר מאלו שאני ראיתי, שהם לדעתי, נותנים תמונה ריאלית על אומנויות הלחימה, ואפילו הם הם לא סרטי אומנויות לחימה "טהורים" : 1. קרטה קיד מס´ 1. המנצח הבלתי מעורער של כל הזמנים ! 2. אחרי הגשם: רומן מקסים שאומנות הלחימה שבו היא 5 כוכבים 3. "סוגר חשבון"של סטיבן סיגל (מה לעשות: העארס יודע אמנויות לחימה) היו עוד כמה סרטים אלמוניים - סוג ב´ ו- ג´ בערוצי הסרטים, בשנים האחרונות, שהיו סרטים גרועים מכל הבחינות, חוץ מאומנות הלחימה שבהם. ב"גוסט דוג" (סרט סמוראים אמיתי !) אין אמנויות לחימה ... ב"מטריקס" (הנפלא): טוב מה אגיד לכם, אתם יודעים מה זה ל א אמנות לחימה כזה דורך לכם על הרגל ... אשר לברוס לי: הסרטים שלו, לא ב"טופ טן" לדעתי ...

amir_aikido

New member
הייתי נשאר עם שני הראשונים

ומדרג אותם הפוך: קרטה קיד מס´ 1 (וגם חלק מההמשכים של הסדרה) אמנם נחמדים, אבל יותר מדי הוליוודיים ובעלי עלילה ברורה לטעמי. "אחרי הגשם" היה פשוט סרט נפלא. ששידר אוירה אחרת לגמרי. ובכל זאת שילב את הרוח של אמנויות הלחימה היפניות באופן שמאוד אהבתי. אגב, גם בסרטים אחרים של קוראסאווה יש קטעים של אמנויות לחימה שראוי שיזכרו לעד: ב-7 הסמוראים יש את הקטע בו שני סמוראים רצים זה מול זה ומבצעים טכניקה אחת בחרב עץ בקרב מדומה. כשאחד מהם לא מאמין שהשני ניצח, הם בודקים זאת שנית בחרבות אמיתיות ... בסרט אחר שלו יש דו-קרב של אייאידו וחיתוך יפהפה. אמיר

Ktgw

New member
השלושה שלי

1. Tai Chi Master aka Twin Warriors 2. Dranken master 3. צרות גדולות בצ´ינה טאון 4. Fist of Legend 5. Drive

קציצון

New member
וווואי יש מישהו שראה דרייב סרט באמת

טוב ובקשר לנשיקת הדרקון על הפנים השנים האחרונות של ג´ט לי ממש ממש לא משהו גם האחד ובטח גם הסרט הבא שהוא עומד להוציא אבל אני ממס לא מסכים פה עם כל הקטע הזה של ברוס לי כנראה שאני צעיר מדיי אבל אני לא רואה משהו מדהים בסדטים שלו בתקופתו כן באמת לעומת שאר הסרטים בתקופה הזו אבל לעומת הסרטים של ה10 שנים האחרונות אין מה להשוות וקארטה קיד פשוט על הפנים לא יודע מה לוקחים בזה,האמינות שלו היא כמו האמינות של נמר דרקון ברגע שבן אדם יוכל להילחם תוך חודש בקארטה ולנצח חגורה שחורה זה ברגע שאנשים יעופפו מעל אגמים מה שכן הדרך שהוא אימן אותו באמת נחמדה

קציצון ידידי:

לדעתי: מה שכל כך יפה ב"קרטה קיד" היא לא רמתם של מיאגי סנסיי או דניאל סאן. למען האמת: שני השחקנים, כלל לא ידעו קראטה ועין מיומנת יכולה להבחין בכך. מה שכל כך קסום בסרט, הוא יכולתו להעביר את מסר - הפשטות של אמנויות הלחימה, את הדרך הצנועה והיומיומית בה יכול לוחם לחיות ולשפר את אומנות הלחימה שלו, נעיצת מסמר, קירצוף רצפה, סיוד גדר וכ´). הוא גם מעביר באופן מרגש את מערכת היחסים ה"קלאסית" שבין מורה לתלמיד והלא כ"כ הרבה דובר כאן על "דמות המאסטר" ... בנוסף, הסרט שולח מסר כי אפשר להתמודד ולנצח בזירה, מבלי לשנוא ולהלחם ברחוב. זו הסיבה שלדעתי, הוא הסרט הטוב ביותר שאני ראיתי על אומנויות לחימה. זה הסרט הראשון, שהייתי נותן למתחיל / מתחילה, לראות על אומנויות לחימה, במסגרת "חינוך טוב" למתעניינים באמנויות לחימה

תמיד נהניתי מהסרט

אבל איכשהו אתה הצלחת לגרום לו להישמע לגמרי PC. זה סרט חביב, אך לא הייתי מרחיק עד כדי הטוב ביותר שראיתי על אמנויות לחימה. ודרייב לטעמי היה סתמי למדי. מצד שני, אני מאוד התלהבתי מנשיקת הדרקון, ומאחד, אז מה אני מבין?

למעלה