סרטים וסדרות

1precious1

New member
סרטים וסדרות

היי
אנחנו משפחה טכנולוגית כזו שאחת מתרבויות הפנאי שלנו הוא לשבת מול מערכת הקולנוע הבייתית ולצפות בסרטים וסדרות.
הגילאים של הבנים שלנו הם 14.5 17 18
האמת, אחת ההנאות שלי היא לשבת עם הבנים המתבגרים שלי ולראות איתם סרטים קלאסיים ביחד.
הבעיה:
יש שתי בעיות עיקריות ששם בית שמאי (זוגתי) ובית הלל (אני) לא רואים עין בעין.
סוגיית האלימות וסוגיית הסקס בסרטים וסדרות.

אני מודה שאני אולי היותר בעייתי פה ואני מבחינתי יושב איתם וצופה בכל סרט שנראה לי קלאסי או איכותי או כזה שהייתי רוצה שייראו לפחות פעם אחת בחיים.
אבל שזה מגיע לסרטים כגון שבעה חטאים, להרוג את ביל, הניצוץ, כלבי אשמורת, התפוז המכני (אני מקווה שהבנתם למה הכוונה) אזי אישתי מבקשת ממני להוריד הילוך ולחכות שהם יגדלו עוד קצת.
לזכותה ייאמר שהיא לא אומרת שאלו סרטים שהם לא צריכים לראות, והיא מודה שגם היא חושבת שהם סרטים "ראויים" רק צריך לתת לנפש שלהם להתבגר עוד קצת לפני שחושפים אותם לזה.

באותו הקשר אבל מזוית הפוכה - זוגתי רוצה שנשב כל המשפחה ונראה מהתחלה את כל הפרקים וכל העונות של "משחקי הכס" לפני שבאפריך תתחיל העונה הבאה.
הבן הקטן (14.5) עוד לא ראה אותם והיא רוצה שהוא יראה את העונות הקודמות לפני שתתחיל העונה החדשה.
פה היוצרות מתהפכים: אני והבנים הגדולים שלי טוענים שזה בעייתי ומביך "לשבת עם ההורים" ולראות את הסצנות המיניות והעירום והאלימות ולכן כדאי לו שיראה לבד או מקסימום עם האחים שלו ולא עם אבא ואמא, והיא מתעקשת שזו לא כזו בעיה.

דעתכם?

kmiki

New member
ממש אל הייתי רוצה לצפות עם הוריי בתכנית כזו

מודה שאני לא צופה בכלל, כי זה גם משעמם וגם התכנים לדעתי לא ראויים
באופן כללי (מהמעט שנחשפתי עוד בהתחלה של הטרנד), אבל בתור נערה לא הייתי
רוצה לצפות בתוכן כזה עם הוריי, וכאמא, לא הייתי רוצה לצפות בתוכן כזה עם ילדיי...
&nbsp
אגב, מה חושב הילד? יש לו דעה בנושא?

מה הילדים חושבים?

זה מאד אישי. יש בני 17 שצופים בסרטים כאלה, ויש כאלה - שלא.
הצעיר - זה גבולי. ותלוי בנער.
בכל מקרה - תצרו אווירה שברור שמי שרוצה להפסיק באמצע, או לשקוע פתאום בטלפון שלו ולא במסך - זה לגיטימי, בלי שאחרים מנג׳סים לו.

לגבי משחקי הכס - אני מודה שאני לא מבינה את רעייתך. אם הבנים אומרים שזה מביך, שתעזוב אותם. תצפו בזה בשניים.

BrightEye

New member
לדעתי זו ממש לא סידרה שמתאימה לבן 14.5

אבל אני מבינה שלך אין בעיה כזו אלא רק אם לראות ביחד או לחוד.
לגבי הגדולים יותר, זו כבר שאלה של טעם, ואם לא נוח להם אז למה היא מתעלמת?

אני מרובעת ומאמינה שצריך להיות דיסטנס בין הורה לילד

גם אם הילד הוא מתבגר.
&nbsp
לא הייתי רואה יחד איתם אף אחד מהדברים ברשימה הזו. לא משחקי הכס, וגם לא כלבי אשמורת.

kmiki

New member
לגמרי מסכימה איתך

מתגעגעת לערכים המשפחתיים של פעם

מירי,

New member
תגדירי פעם?

כי אמא שלי לא הייתה לגמרי מסכימה עם הדרך.
אני לא חושבת שהערכים שלי שונים מאלה של אמא שלי פעעעעעם.
&nbsp
&nbsp

לאונידס

Active member
לא הבנתי מה השאלה, הישיבה ביחד או תכני הסרטים?

אם יושבים ביחד תוכן סרט לא ראוי הופך לראוי?
אם יוצאים יחד לסרט בחוץ או בבית מדובר בבילוי. כייף לכם יחד צאו ביחד אם לא כייף לכם ביחד אל תצאו יחד. למה לסבך משהו כל כך פשוט?
&nbsp
אלימות בסרטים?
כשהילדים היו בני 12 ופחות הם ראו באטמן? יש שם ילד ששורף את ההורים שלו.
טום וג'רי כשהיו עוללים?
כשהילד כבר עוד מעט בן 18 פתאום נזכרים שיש אלימות על המסך הגדול או הקטן?
&nbsp
סקס?
נכון יש לא מעט סקס בחלק מהסדרות הנ"ל ואני הפסקתי לראות את משחקי הכס די בתחילת העונה הראשונה כי הרגשתי לא נוח עם הסקס המשפיל שקיים שם. אבל זה רק אני, אין לי שמץ של ביקורת כלפי מי שכן צופה בסדרה כולל בני המשפחה הקרובים לי ביותר
אבל ביננו, אם הם רוצים יש פורנו הרבה יותר בוטה קשה וזמין באינטרנט שהסקס בסדרות האלו מאוד רך לעומתו.
לא רואה יכולת להתחיל לצנזר לא בן 18 וגם לא בן 14. כן רואה חשיבות גדולה בחינוך והסברה למהו סקס בחיים, מותר אסור ובעיקר מה רצוי בחיים האמיתיים ודווקא בגלל החשיפה הכל כך זמינה לפורנו.

arielRuuubi

New member
מממ

מצד אחד זה מצחיק ששניכם מבינים שלא כל התכנים ראויים, וכ"א עומד על מה שכואב לו, ומן הראוי בלי קשר לסרטים שזה יהיה כבוד הדדי וכ"א יוותר לבן זוגו
&nbsp
מצד שני אני מבין שאצלכם זה ענין של גיל? כלומר גם ככה יבוא היום שהם יראו?
&nbsp
מצד שלישי לגבי מביך - בעולם אוטופי ילד אמור להרגיש הכי פתוח עם ההורים שלו ולשאול בפנים דברים כמו "אמא למה לך יש יותר גדול/קטן ממנה?" או "אבא אתה גם מתחרמן למרות שיש לך את אמא?"
&nbsp
ומצד שני אם אין את זה, אז אין, לא נשמע הגיוני "ללחוץ" על הילדים לראות עם ההורים משהו מביך.

1precious1

New member
הסברים ותגובות

דבר ראשון המון תודה על ההתייחסות וכולי.
שנית, זה יפה לראות איך כל אחד מגיב או מתייחס לפאן מסויים יותר מאשר לפאן האחר, מזכיר קצת את המשל על העיוורים שכל אחד ממשש איבר אחר בגוף של פיל ולכן חושב שהוא חש דבר אחר לגמרי

יש כאלה שלא מבינים מה זו "הכפיה הזו" שלי או זוגתי על הילדים לצפות איתנו "בטלוויזה" (מה? אין להם דעה?)
יש כאלה שלא מבינים למה בכלל לצפות בתכנים האלה
יש כאלה שחושבים שהערכים המשפחתיים שלנו קלוקלים כי זה סוג הדברים שמכלתחילה לא עושים עם הילדים.

אז ככה:
דבר ראשון, אנחנו לא כופים שום דבר בנושא הזה על הילדים שלנו, זה דיון פתוח שמתנהל בבית "בכל פעם מחדש" שעולה הרצון לראות סרט כזה או אחר או סדרה כזו או אחרת.

גם אם אני נורא רוצה לראות סרט "אלים" עם הילדים שלי כי אנחנו באמת משפחה של "חברים נורא טובים" ונהנים בלי קשר לסרטים בעייתיים, לשבת ככה פעם בכמה זמן בסלון עם פיצוחים ושתיה ולהיות כולם ביחד מול איזה סרט טוב.
אם אישתי תביע את דעתה שזה מוקדם מידי לראות סרט כזה או אחר, אני והילדים נכבד את ההערה וההארה שלה ולא נראה את אותו סרט.
הבנים שלי עצמאיים ובוגרים ואחראיים, ואני נותן להם דרור ללכת אחרי זה לצפות באותו סרט מדובר עם החברים שלהם ואין לי בעיה עם זה (גם הבן 14.5 מספיק בוגר לדעתי להחליט על עצמו מה כן או לא לראות) או שנמתין כולם ביחד עוד חצי שנה-שנה ונראה את הסרט שהם בוגרים יותר, לגמרי החלטה שלהם.

כך גם בסיטואציה השניה, זוגתי לא תכפה על הילדים לראות איתה "את משחקי הכס" רק כי היא חושבת שזה לא נורא לראות את הדברים האלה עם הילדים ושתהיה קצת שתיקה מביכה בסצנות כאלה או אחרות. היא רואה את זה (כמוני) כחוויה משפחתית כייפית וזה קצת מתסכל אותה שבגלל סצנות כאלה או אחרות נמנעת ממנה ההנאה לשבת כולם בסלון בכיף עם חטיפים, קולה ובירות (לפי הגילאים כמובן
).

סוף דבר, לבינתיים, הוחלט ש"הקטן", אם יירצה, יראה לבד או עם האחים שלו את העונות הקודמות, אבל אם יחליט שלא, "זו בעיה שלו" שהוא יחטוף ספויילרים מכל שאר דיירי הבית כי אי אפשר לשתוק יותר ולא לדבר על זה רק כי הוא לא ראה

לגבי סרטים, יש לבכור שלנו ולי את הרשות לצפות בכל מה שנראה לנכון לצפות, ז"א אני מציע לו סרט, מסביר לו האם ועד כמה הוא אלים או מכיל תכנים מיניים והוא מחליט אם הוא רוצה לצפות בזה איתי.
לגבי השניים הקטנים יותר אני מחוייב לעבור את ועדת הצנזורה של זוגתי, לפני שאני פונה לשיקול דעתם

arielRuuubi

New member
אם כך

אז מה הבעיה?
&nbsp
אם אתה מתכוון כפשוטו דעתנו על לראות סצינות אלימות/מיניות עם ההורים, כתבתי לך
"בעולם אוטופי ילד אמור להרגיש הכי פתוח עם ההורים שלו ולשאול בפנים דברים כמו "אמא למה לך יש יותר גדול/קטן ממנה?" או "אבא אתה גם מתחרמן למרות שיש לך את אמא?""
&nbsp
וזה ממשיך לאלימות "אבא זה אמיתי?" "אבא רוצה לעשות כזה לפלוני?" "אמא אני מפחד"

1precious1

New member
מי אמר שיש בעיה?

למה השליליות הזו?

שיתפתי את מעללי הדינמיקה אצלי בבית, בכדי לשתף ולשמוע דעות אחרות/נוספות, זה הכל.

arielRuuubi

New member
סליחה, לא התכוונתי,

עכ"י דעתי היא תמיד ברמת הפתיחות כמו שכתבתי...
אני לא רואה ענין לשליליות בפורום שרק מבקשים עזרה

arielRuuubi

New member
כן, אני טיפוס יחסית בוטה...

אבל אני עובד ע"ז אז אנא תמשיך לשקף לי כשאני גס

מזכיר לי את ספר פיסיקה מהתיכון

"אדם פילאי עומד ברכבת נוסעת ומחזיק מטוטלת ..."
המשפחה שלך נשמעת פילאית. כולם מסכימים על הכל, יש חופש והבנה והכלה. ההורים הם חברים של הילדים. וכולם נהנים ביחד מסצינות סקס במשחקי הכס.
מעניין מה קורה כשהרכבת בולמת בפתאומיות.
&nbsp

1precious1

New member
ועל זה נאמר בפולנית

"אוי וואי צומייע"
המשפחה שלי לא פלאית וחלילה מסכימים על הכל.
כולו סיטואציה של צפיה בתכנים לא ראויים מול הטלוויזיה.

ממש לא נהנים לצפות ביחד עם הילדים בסצנות הסקס של משחקי הכס, לכן מלכתחילה העליתי את הסיטואציה, אם הכל היה סבבה והיינו סוטים ומגלי עריות שנהנים לצפות בפורנו עם הילדים אזי מלכתחילה לא הייתה בעיה

אבל כן, חד משמעית, הדינמיקה אצלינו בבית עם הילדים לדעתי היא טובה ומיוחדת.

אין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל לפחות דרך עיני הילדים שלי, וזה מאוד חשוב לי מה הם חושבים, שהם חווים ורואים את היחס והדינמיקה והקירבה (אם בכלל) שיש בין החברים/חברות שלהם להורים שלהם, מה שהם רואים שהם אצלם, החוויות שהם משתפים האחד עם השני (היום ההורים שלי ריתקו אותי, אני יכול להעביר ימים בלי לדבר עם ההורים שלי ורק רואה אותם שאמא שלי מכינה לי אוכל ומכבסת לי, בלה בלה בלה), אזי הם בעצמם מודים שמאוד נוח להם וטוב להם עם מה שקורה אצלינו בבית.

החוכמה היא לא רק להחזיק את המטוטלת בזמן שהרכבת נוסעת, אלא לצפות קדימה את הדרך בכדי להמנע מבלימות פתע...
ואין דבר חזק יותר מחוקי הטבע, גם אצלינו אם חלילה הרכבת תבלום בלימת פתע, האדם והמטוטלת יעופו קדימה...

למעלה