סרטוני קרב מגע

שייך הגנה

1.מאיפה אתה יכול לקבוע את התקפה? ואולי התיחל תנועה ושינה אותה. 2. אם אתה מתאמן אל מקל מימין ומשמאל בכול גבהים? 3.מה קורא שאתה נמצא כנגד כמה תוקפים? 4.אם יכול להיות מצב שבו בבצוע הגנה מקל תיכנס פנימה ולא תחליק אל היד? 5.אם יש התיחסות לנושא של קת אחיזה שיכול להוות מכה ? למרות דברי חבר אין פחד מגודלו של איש. אלה ביצוע ההגנה נגד מי שבא בהתקפה כנגדה ולא משנה מי

MarkOfKain

New member
רק הערה קטנה...

אריאל, אתה כתבת: " החלק המסוכן ביותר במקל הוא הקצה המכה ולא הקצה המוחזק, כך שככול שהתנועה פנימה עמוקה יותר דרגת ההגנה גבוהה יותר." אני נוטה לחלוק על קביעה זו, מאחר ובחודשיים האחרונים התחלתי להתאמן בארניס, הוכח לי שהקצה המוחזק (או "פוניו" בעגה הפיליפינית) יכול להיות קטלני לא פחות (ואפילו יותר !) מהקצה המכה... ובנוגע לקרבה ליריב - כל מקרה לגופו. ישנם יריבים שאם תתקרב אליהם אכן תהיה מוגן יותר (שיקול של גודל פיסי/כוח/מהירות/נסיון), אך לעומתם, אם תתקרב לאדם גדול (היודע כיצד לנצל את גודלו) תמצא את עצמך מהר מאד קורס תחת משקלו/מכותיו/אחיזתו. דוגמא: בוא לאימון ארניס ותבקש את גיורא. ההנאה מובטחת.

רבותי הנכבדים

שוב אני חוזר ואומר כי אינכם בקיעים בטכניקות האלה כלל כדי לבקר אותן. מארק מה לעשות, את הפיזיקה אנשי ארניס לא יכולים לשנות. נכון שהקת יכולה להיות קטלנית אך לא תוך כדי תנועת הנפה..

אייך אתה קובע שאין בקיעות

זו שיש צורות שונות של הגנות זה מקובל. זה שיש בקעים בהגנות שהוצגו זה אתה לא יכול להתעלם. אם אפשר שיהיו מצבים ברחוב שתוקף יתקוף לא כמו אתה מתאמן? אם אפשר שמקל יחדור בין יד ישרה ואגרוף איך אתה קובע שאין בקיעות של חומר לפי מה שנאמר או שאתה לא מבין את נאמר. אם אין הגנה השומרת פנים במקרה של התקפת צד של מקל אם תוקף לא יכול לבצע הטעיה של מקל. מי יסמיך אותך (לקבוע נחרצות שאין ידע) אם אתה התאמנתה בתרגלים אלף פעם לבדוק אם אולי יש טעות. אם בחיים שלך הכול דבר שנאמר לך הוא לבן ולא קצת שחור אם אתה בודק שאולי בתרגלים שלמדתה אולי יש טעות. יכול להיות מצב יותר מהיר ויותר בטוח הגנתי ממה שאתה יודע. למשל לבצע יונקיו או סנקיו של איקידו כנגד התקפה של מקל או לבצע ירימנגה. זו דוגמה קטנה לתת לך מחשבה שלא תשלול דרכים אחרות. אפשר להמשיך גם לתת לך מאומניות אחרות לגבי אותו תרגיל אפשר לעלות נושא חדש ולתת לך ראות אחרת לגבי מחשבה הזו.

מממ טוב טיטנים

אני נכנע. לא כ"כ מבין מה שאתה כותב או מתכוון. ברור לי שאת ההגנה של קרב מגע אתה לא מכיר אחרת לא היית אומר שאין שמירה על הפנים כי יש - אתה פשוט צריך לדעת ולהבין את הטכניקה. ברור לי שאתה גם לא מכיר אותי אחרת אני לא מאמין שהיה נפתח ביננו דיון כזה. אז אחי אתה צודק! ההגנות שם לא טובות וההדגמה הייתה חלשה מאוד.

אני שמח מדבר אחד

מי שמלמד אותך קמ"י שיכנע אותך בוודאות שמה שהוא עושה הוא הדבר הנכון.. וזו הבעיה כי אתה לא מוכן להקשיב ופולט את דברי המאמן כמו תוכי. חבל. אומן לחימה חיחיב לפתוח ראש כדי להבין דברים ולןא לקחת אותם כמובן מאליו..

amir_aikido

New member
אין פתרון מושלם

ברגע שמתייחסים להטעיות, שינויים במצב וחורים, צריך להבין שהשלמות היא רק במענה של אותו אדם לאותו הרגע ולא לכל האפשרויות הקיימות. הלוחם נדרש לתת את המענה שלו למצב, כפי שהוא חש אותו, וכפי שהוא מזהה את ההתקפה וזה לא חשוב אם הוא עוסק בקמ"י, באייקידו או בג'ו-ג'וטסו מודרני. אכן, יש בד"כ הבדלים בצורת התנועה בין מתאמנים בשיטות שונות. אך המעט שראיתי בסרטונים דווקא הרשים אותי מבחינת הרמה שאימי מפגין (בפרט בהתחשב בגילו בעת הצילום). באופן לא מפתיע, מצאתי דמיון בין התנועה באייקידו ובין התנועה בקרב-מגע. אמיר נ.ב. בכלל לא ראיתי קטע שמציג את איימי מול מקל בסרטונים.

אז ככה

לא אתייחס לשלל השאלות והסייגים שהציב מפגש הטיטנים, כי עם אעשה כן אצטרך לכתוב ספר. דומני שהסייג העיקרי, אם אעשה מעת אבסטרקציה, נוגע להתאמת ההגנה למצב. אפתח ואומר לגבי קרב מגע כי הנחת היסוד הנה שהמתגונן מצא את עצמו במצב בו הוא בנחיתות בכל פרמטר אפשרי. מה שנותר לו לעשות הוא כמיטב יכולתו, אבל עליו לעשות כן בצורה חכמה. מעבר לכך קרב מגע אינו מניח הנחות. קרב מגע הנה שיטה דינמית להפליא. היא מתאימה את עצמה למצב הסביבה, התוקף או התוקפים וכן למצבו של המתגונן. היה והשתנתה ההתקפה, תשתנה ההגנה בהתאם כיוון שההגנה מוכתבת על ידי ההתקפה ולא ההפך. היה ומספר התוקפים רב, תשתנה דינמיקת התנועה. בקרב מגע קיימים אין ספור תרגילים ותרגולות שמטרתם להכין מבחינה מנטלית את המתגונן לבלתי ידוע. ממשחקי הזומבי למינהם ועד תרגולות המתחילות בעיניים עצומות בהן ההתקפה אינה מוגדרת מראש. הבעיה העיקרית עם מצבים בלתי ידועים מראש הנה קבעון מנטלי, וכאשר מתגברים על קיבעון זה דברים רבים הופכים להיות קלים ופשוטים יותר לעשיה. MarkOfKain מכיוון שעמית ענה לך כבר בענייני הפוניו, אוסיף רק שאישית אני מעדיף סוסי פוני. אני דיברתי על התקפה ספציפית, ואין בכך לשלול את יעילותן של התקפות אחרות. לגבי גיורא. מה אתה רוצה ממנו. אני בטוח שהוא בחור נחמד מאד, אבל סתם לערב אותו ככה בקטטה. לא חבל. אולי יש לו התנגדות, אולי יש הוא באמצע האוכל או שהוא מטפס על איזה הר
. עבדתי בעבר מול מספיק חברה גדולים, ואני בטוח שאעשה כן בעתיד. מה שאמרתי לגבי סגירת מרחק נכון לגבי הגנה נגד מקל, ואיני משליח משם למצבים אחרים. בכל מקרה, אם כבר אבוא אליכם יום אחד, אני אביא קצת
. שמעתי שהוא עושה פלאות בחברי הפורום, ואם זה לא יעזור אז תמיד יש את הנשק האולטימטיבי שאף ארניסדור עוד לא מצא לו תשובה
. לפחות אני מקווה. תמיד אפשר לסגור גם על
ו
.

אריאל קבל טיפ

אנחנו הארניסדורים, לא מאנשי ה -
אבל קרמשניט...בהחלט יכול לעשות פלאות

MarkOfKain

New member
מסכים !!! ../images/Emo161.gif

קודם כל... גיורא לא עסוק בטיפוס הרים, כרגע הוא עסוק בפעילות המתאימה יותר לכוחו וגודלו, והיא - כיפוף מוטות טיטניום באמצעות התנוכים. אריאל, אני מסכים איתך לחלוטין. גם אני מעדיף סוסי פוני, בעיקר בגלל שלהם אין את הפוטנציאל לפרק לך את הראש (אלא אם כן נפלת על פוני במצב רוח רע מאד). ושלישית - בייבי, אני מבקש, יש בינינו גם חובבי
. אני לא ממש מסתדר עם קרמשניט... *טא-טא-טאאאאא !!!*

ננדין

New member
אתה לא אוהב קרמשניט??? תזהר!

אומנם אני לא חלק (עדיין) ממתאמני הארניס אבל יש לי לובי חזק שם ואני כבר אדאג שאתה תשלם על ההערה הזאת על הקרמשניט!!! יובל - אתה רואה מה קורה שמקבלים תלמיד רזה לשיעורים מבלי לוודא את עמדתו על קרמשניט???

MarkOfKain

New member
חמוד אתה...

ננדין יקירי, אמנם אינני נמנה על חובבי הקרמשניט (מתוק לי מדי), אך אל תנסה להתחרות בי באכילת בשר... או
ודרך אגב, אני לא רזה. אני חטוב.

ננדין

New member
טוב, אז עברתה את סף הקבלה שלי...

אבל עדיין אל תנסה להתחרות בי באכילת בשר!!! במיוחד לא עכשיו שהבטחון שלי חזר אחרי שהייתי שבוע שעבר בCASA DE BRAZIL באילת! אפילו אני הייתי מופתע...

למעלה