אז ככה
לא אתייחס לשלל השאלות והסייגים שהציב מפגש הטיטנים, כי עם אעשה כן אצטרך לכתוב ספר. דומני שהסייג העיקרי, אם אעשה מעת אבסטרקציה, נוגע להתאמת ההגנה למצב. אפתח ואומר לגבי קרב מגע כי הנחת היסוד הנה שהמתגונן מצא את עצמו במצב בו הוא בנחיתות בכל פרמטר אפשרי. מה שנותר לו לעשות הוא כמיטב יכולתו, אבל עליו לעשות כן בצורה חכמה. מעבר לכך קרב מגע אינו מניח הנחות. קרב מגע הנה שיטה דינמית להפליא. היא מתאימה את עצמה למצב הסביבה, התוקף או התוקפים וכן למצבו של המתגונן. היה והשתנתה ההתקפה, תשתנה ההגנה בהתאם כיוון שההגנה מוכתבת על ידי ההתקפה ולא ההפך. היה ומספר התוקפים רב, תשתנה דינמיקת התנועה. בקרב מגע קיימים אין ספור תרגילים ותרגולות שמטרתם להכין מבחינה מנטלית את המתגונן לבלתי ידוע. ממשחקי הזומבי למינהם ועד תרגולות המתחילות בעיניים עצומות בהן ההתקפה אינה מוגדרת מראש. הבעיה העיקרית עם מצבים בלתי ידועים מראש הנה קבעון מנטלי, וכאשר מתגברים על קיבעון זה דברים רבים הופכים להיות קלים ופשוטים יותר לעשיה. MarkOfKain מכיוון שעמית ענה לך כבר בענייני הפוניו, אוסיף רק שאישית אני מעדיף סוסי פוני. אני דיברתי על התקפה ספציפית, ואין בכך לשלול את יעילותן של התקפות אחרות. לגבי גיורא. מה אתה רוצה ממנו. אני בטוח שהוא בחור נחמד מאד, אבל סתם לערב אותו ככה בקטטה. לא חבל. אולי יש לו התנגדות, אולי יש הוא באמצע האוכל או שהוא מטפס על איזה הר
. עבדתי בעבר מול מספיק חברה גדולים, ואני בטוח שאעשה כן בעתיד. מה שאמרתי לגבי סגירת מרחק נכון לגבי הגנה נגד מקל, ואיני משליח משם למצבים אחרים. בכל מקרה, אם כבר אבוא אליכם יום אחד, אני אביא קצת
. שמעתי שהוא עושה פלאות בחברי הפורום, ואם זה לא יעזור אז תמיד יש את הנשק האולטימטיבי שאף ארניסדור עוד לא מצא לו תשובה
. לפחות אני מקווה. תמיד אפשר לסגור גם על
ו
.