קצת על הגנות
אני שמח שנהנתם מהסרטונים, ותודה לכל מי שהודה. לגבי הגנות כנגד מכה במקל, ולא דקירה במקל, ההגנות מבוצעות כנגד זרועו של התוקף ולא כנגד המקל. אם ההגנה בוצעה כנגד המקל, היא בוצעה באיחור -- כלומר תיזמון לקויי או תגובה באיחור. שנית, ההגנות ניתנות לביצוע בהתפרצות ולא רק מהמקום, כך שהתנועה קדימה ביחד עם ההתפרצות מספקות הגנה יעילה ביותר. קחו בחשבון כי החלק המסוכן ביותר במקל הוא הקצה המכה ולא הקצה המוחזק, כך שככול שהתנועה פנימה עמוקה יותר דרגת ההגנה גבוהה יותר. לגבי הסרטונים בהם אימי מדגים טכניקות. אנא קחו בחשבון שמדובר בזוית צילום אחת - מהצד. התמונה שאנו מקבלים לגבי מיקום הסכין והאקדח, וכן לגבי שאר מרכיבי הטכניקה הם חלקיים בלבד. בנוסף אנו לא יודעים את הנסיבות בהן צולמו התרגילים, מה היה הדגש בהם, למה אימי ביצע דווקא כך ולא אחרת וכן הלאה. לי נדרשו 10 שנים בקרב מגע לפני שהתחלתי להבין את הגיון העבודה והטכניקות. מאז עבר הרבה זמן ואני עדיין לומד ומעמיק את הבנתי בתחום. הטכניקה שאני למדתי כנגד אקדח, למשל, הדגישה את כיוון הלוע בזוית כלפי הקרקע, ולמיטב ידעתי זו הטכניקה של אימי. אני מכיר גירסה אחרת בה הקנה מופנה הצידה, גרסה זו שייכת לתלמיד בכיר של אימי. הדברים נאמרים מסיבה אחת, ביקורת על קרב מגע של אימי צריכה להיות זהירה ביותר לעניות דעתי. גם מפני שאנו לא יכולים לשאול את אימי ז"ל (וכעת גם את אלי אביקזר ז"ל), וגם מפני שחסרה לנו המון אינפורמציה לגבי מה שאנחנו רואים. לא כל שינוי שנעשה על ידי תלמידיו של אימי הוא בהכרח שיפור. אימי שאף לפשט, וחלק מתלמידיו שינו לכיוון המורכב -- לפחות לדעתי. המדריך שלי פעם העיר לי שאין לבקר אומנות אחרת לפני שמגיעים בה לדרגה בכירה יחסית (חגורה שחורה). אני חושב שהוא צודק. ללא הכרות מעמיקה ראוי להיזהר בדברים לגבי אומנות ואומן לחימה, ולו רק מפאת כבוד בסיסי לאדם שמרבית אם לא כל קהילת אומני הלחימה הבכירים בארץ מעריכים את פועלו. איני מתכוון בכך שאל לנו לבקר את אימי או את מפעל חייו, כיוון שביקורת הנה כלי מעולה להעמקת הבנה ושיפור. עם זאת, רצוי להביא בחשבון את האפשרות שהביקורת עצמה ראויה ללא מעת ביקורת. בברכה אריאל