סרטוני קרב מגע

סרטוני קרב מגע

מצאתי מספר סרטוני קרב מגע בהם מופיע אימי. זו הפעם הראשונה למיטב זכרוני שראיתי סרטונים באינטרנט בהם אימי מבצע טכניקות. אימי מבצע הגנות כנגד סכין ואקדח. המששתתפים הם אייל ינילוב וגבי נח. אני מנחש שהסרטונים צולמו בין אמצע שנות השמונים לאמצע שנות התשעים. http://krav-maga.hu/index.php?page=videok.php מקווה שתהנו.

יש הרבה חיסרונות

למרות דבריך בשיטות של אלי אביקזר יש יותר מענה לבעיות הנ"ל 1.המקל רוב זמן ראש מוגן 2. בהתקפה כנגד אקדח למי באמת מופנה קנה? 3.למה להתקופף לבעיטה ישרה?ופנים חשופות אולי בביצוע בהצגה לא ביצוע נכוןשל מופעים?

night wallker

New member
אין ספק שהקרב מגע לוטש מאז ...

ניתן לראות את הליטוש בהגנה נגד איום אקדח אותה ביצע איימי. בסרטון רואים בברור שאיימי לא מקפיד להפנות את קנה האקדח כלפיי הקרקע לאחר ההסטה הראשונית ולאורך תהליך הפריקה.כיום אחד הדגשים החשובים הוא להפנות את הקנה לכיוון הקרקע לאורך כל התרגיל בשל הסכנה שיפלט כדור לעבר הסובבים (רלוונטי ביותר לאנשי ביטחון). אך עם זאת אין ספק שאלו סרטונים נדירים ממש קלאסיקות בעייני אנשי הקרב מגע לסוגיו.

roy33itc

New member
../images/Emo140.gif תודה אריאל

יש שם גם סרטון יפה (אבל בצרפתית) על קרב מגע וטרור בכלל.

zoti

New member
לא ברור לי הקטע של לאחוז באקדח

באיזור המחלק. הרי אם האוחז באקדח יורה באותו הרגע היד של המחזיק תיקרע והוא יאלץ לעזוב את האקדח.

זוטי יקר

זה לא משנה עיקר יש שליטה אל אקדח. כאב שלי קח גודל כאב שלו במכות שיחטוף לפנים

מממממ

גישה מעניינת להסתכל על הדברים. מאסטר אביקזר ז"ל באמת שיכלל את העניינים כראות עיניו אך לדעתי זו יומרנות לומר כי "מצא פתרונות לחסרונות שבקרב מגע".. הוא פשוט לקח את זה לכיוונים אחרים ומאוד חכמים אך אני לא מזלזל בכלל במה שראיתי בסרטונים הללו. עבודה מצויינת, משכנעת וחזקה.

עבודה נכונה

יש מספר בעיות שאפילו אתה באומנות שלך לא היתה מבצע כך. ניתוח הצליח ומטופל מת. דרך נכונה בעבודה אין זלזול יש ערכה. לאבני יסוד של קרב מגע

דוגמה

נגד מקל מצד. הגנה מבוצעת מכתף. יכול להיות פיספוס ומקל מחליק לראש וסיום אתם מבנים. לגבי עיסוקי איקידו ולפעמיים קרב מגע לא משנה הגיל העיקר תרגיל

אז טיטניום שמע

א, אתנ לא מכיר את הטכניקה מספיק טוב. ב. התרגיל שאלי פיתח עם כניסה בהתפרצות רגילה לכל מצב תקיפה הוא לא בגלל זה אלא בגלל שהוא טוען וגם אני, שלא ניתן לדעת במהירות התקפה בטווח קצר מהיכן יבוא המקל מלמעלה או מהצד. ג. יש הרבה חשיבות לגיל כדי להבין את התרגיל ולא לצלם ולהעתיק את מה שהמורה שלי עושה - ואם הוא טועה המורה שלי?

זו לא שאלה שלי

אם אתה מקבל את הגנה כנגד מקל שבוצע מן מכה צדדית? נכון דבריך אבל מה חשיבות הגנה אם קבלתה בראש . דברי היו למי שאני לא למשהו אחר או אל מישהו

קיצור תווך

קיצור תווך מוריד את הפקטביות מכה. קמו שכמה שאוחזים את קת פטיש יותר קרוב לסדן מכה יותר חלשה.

קצת על הגנות

אני שמח שנהנתם מהסרטונים, ותודה לכל מי שהודה. לגבי הגנות כנגד מכה במקל, ולא דקירה במקל, ההגנות מבוצעות כנגד זרועו של התוקף ולא כנגד המקל. אם ההגנה בוצעה כנגד המקל, היא בוצעה באיחור -- כלומר תיזמון לקויי או תגובה באיחור. שנית, ההגנות ניתנות לביצוע בהתפרצות ולא רק מהמקום, כך שהתנועה קדימה ביחד עם ההתפרצות מספקות הגנה יעילה ביותר. קחו בחשבון כי החלק המסוכן ביותר במקל הוא הקצה המכה ולא הקצה המוחזק, כך שככול שהתנועה פנימה עמוקה יותר דרגת ההגנה גבוהה יותר. לגבי הסרטונים בהם אימי מדגים טכניקות. אנא קחו בחשבון שמדובר בזוית צילום אחת - מהצד. התמונה שאנו מקבלים לגבי מיקום הסכין והאקדח, וכן לגבי שאר מרכיבי הטכניקה הם חלקיים בלבד. בנוסף אנו לא יודעים את הנסיבות בהן צולמו התרגילים, מה היה הדגש בהם, למה אימי ביצע דווקא כך ולא אחרת וכן הלאה. לי נדרשו 10 שנים בקרב מגע לפני שהתחלתי להבין את הגיון העבודה והטכניקות. מאז עבר הרבה זמן ואני עדיין לומד ומעמיק את הבנתי בתחום. הטכניקה שאני למדתי כנגד אקדח, למשל, הדגישה את כיוון הלוע בזוית כלפי הקרקע, ולמיטב ידעתי זו הטכניקה של אימי. אני מכיר גירסה אחרת בה הקנה מופנה הצידה, גרסה זו שייכת לתלמיד בכיר של אימי. הדברים נאמרים מסיבה אחת, ביקורת על קרב מגע של אימי צריכה להיות זהירה ביותר לעניות דעתי. גם מפני שאנו לא יכולים לשאול את אימי ז"ל (וכעת גם את אלי אביקזר ז"ל), וגם מפני שחסרה לנו המון אינפורמציה לגבי מה שאנחנו רואים. לא כל שינוי שנעשה על ידי תלמידיו של אימי הוא בהכרח שיפור. אימי שאף לפשט, וחלק מתלמידיו שינו לכיוון המורכב -- לפחות לדעתי. המדריך שלי פעם העיר לי שאין לבקר אומנות אחרת לפני שמגיעים בה לדרגה בכירה יחסית (חגורה שחורה). אני חושב שהוא צודק. ללא הכרות מעמיקה ראוי להיזהר בדברים לגבי אומנות ואומן לחימה, ולו רק מפאת כבוד בסיסי לאדם שמרבית אם לא כל קהילת אומני הלחימה הבכירים בארץ מעריכים את פועלו. איני מתכוון בכך שאל לנו לבקר את אימי או את מפעל חייו, כיוון שביקורת הנה כלי מעולה להעמקת הבנה ושיפור. עם זאת, רצוי להביא בחשבון את האפשרות שהביקורת עצמה ראויה ללא מעת ביקורת. בברכה אריאל

אריאל יקר

אין אני מדבר אל אמי אלא אל הדגמות שלך קרב מגע. (כבודו מונך במקומו) לגבי דברים שאמרתה לגבי מקל פריצה קדימה אם הידים מונפות (להגן אל ראש). אצבעות מוצמדות כמו חץ. עכשיו השאלה לאיזה כיוון פרצתה? והגנה כנגד מה שבה יד או מקל, סיום כבר תבחר תשים לב שהגנה כנגד מקל מצד היא בעיתית אין הגנה לראש יד יכולה להפגע אבל ראש שוד ושבר

כמו שעמית אמר

שמע,מאד קשה לי להתייחס למה שכתבתה בגלל סגנון הכתיבה והעיברית ככלל. לא ברור לי מדבריך לאיזו טכניקה אתה מכוון ומאיזו שיטה היא לקוחה (אימי, ינילוב, אביקזר וכו'). כנגד מכה לצד לראשו של המתגונן ניתן לבצע שתי הגנות. האחת כמו מכה מלמעלה לראש, ואז הזרוע מכסה על הראש ואם המקל פוגע הוא פוגע ביד. בשניה יד למעלה יד למטה (עגה מקצועית וסליחה עם מי שלא מכיר) אין סיבה שהמקל יחמוק פנימה אם ההגנה מבוצעת כראוי. אף הגנה אינה מושלמת, אבל אין לצפות מאיזו שהיא הגנה לפעול טוב כאשר פרמטרים כמו תזמון, טכניקה ועוד אינם מבוצעים כראוי. לגבי דברי בהודעה הקודמת, הם לא כוונו אליך ספציפית, אלא נאמרו באופן כללי. אני חושב שהם נכונים לגבי אומנויות לחימה רבות, ולא רק לגבי קרב מגע. אני כן דיברתי ספציפית לגבי הדוגמאות. בלי לדעת מה הקונטקסט של ההדגמה, ביקורת טכנית הנה מאד בעייתית. ניתן לבצע פריקה של אקדח גם כשהלוע מוסט כלפי מעלה והצידה. לא רצוי בשטח בנוי למשל או כשיש אנשים בסביבה, אבל בהחלט אפשרי כל עוד הלוע לא מכוון כלפי המתגונן.

למעלה