סרטון

d y s

New member
יש ל"מורה" שפת גוף

של ערס וגם עוויות פנים כאלו. גם מהצורה בה הוא מכה לא נראה מקצועי. בקיצור גועל נפש מרוכז.

Satoru Sayama המאמן שבקליפ

מדובר במאמן מוכר ומפורסם מאוד Satoru Sayama שלזכותו גם השיטה SHOOTO כל אחד רואה אומנות לחימה בגישה שונה ובהחלט מדובר במורה בכיר

שוני תרבותי

באומנות לחימה כל אחד מוצא את הגישה שלו חשוב להבין שיש הבדל בין התרבות היפנית לתרבות של רמת אביב או בווארלי הילס ודברים שיראו חריגים במקום אחד יראו נורמלי וטיבעי במקום אחר ולכן קשה להבין אלה אם אתה מכיר את התרבות המקומית כמי שחיי מעל 7 שנים ביפן ברציפות אני מודע להלם תרבותי שנוצר אצל מי שאינו בקיא בתרבות המקור ביפן מה שניקרא "אוצי דאשי " זה לא מושג יאפי אלה הקרבה ודרישה שלמי שמכיר את המושג מישראל יראה כחוסר שפיות אוצי דשי ביפן הוא מסלול שמלווה לא פעם בהכאה....כשלמדתי באוניברסיטת קוקושיקאן בטוקיו אם הניבחרת הפסידה היה טכס שכלל הכאה....שוב למושגים שלנו זה ניראה לא הגיוני ולכן להבין שמדובר בהבדלי תרבות , השיא היה כשתלמיד הוכא למוות והאוניברסיטה ניסרגה לתקופת צינון... בקיצור לא חייבים להבין זאת אבל להרבה אנשי בודו המושג הקרבה ולהאמין באומנות שאתה עושה שונה ממה שאולי אנחנו רגילים או חושבים וחשוב להבין שמדובר במאמן בעל קרדיט גבוה ומוערך ביפן וגם מחוץ ליפן לתרבותנו אנו רגילים ואם אסתכל על ארה"ב שבה אני גר כרגע לקומפלימנטים כמו תלמיד היום תלמיד השבוע החודש אני יכול לעשות הכל "חוץ מקרבות " ויש שיטות ומורים שמדגישים קרבות קודם כל ו "פלסף " אחר כך למי שבא מתרבות אחרת נזיפה בתלמיד ואפילו השפלתו כי הוא איטי או עצל או הכאתו בשל כך כחלק אינטגראלי המזעזע ביותר עבורי היה לראות אימון ילדים ביפן שהמורה היה " מוטרף " והילדים פשוט רעדו מפחד וכמובן שלנו זה חורא מאוד ואפילו לרגע חשבתי להתערב ומבין לרגשות כי לתרבות שלנו זה שונה אבל בהחלט לא חריג ולמי שלמד ביפן בבית ספר לבודו לעיתים ניתקלים במראות כאלו בדרך כלל ל "זרים " הם ישתדלו לא לחשוף זאת אבל יש בית ספר "קשוחים " ביותר ביפן וזה לא חלק זר בנוף - לשימחת הפורום רוב בתי הספר ש " זרים " לומדים בהם הם יותר בתי ספר לסידור פרחים עם מורים מנומסים ו " אלוהיים " אבל חשוב לדעת וליזכור שהרבה מבתי הספר הרציניים לעיתים קצת " מופרעים " בגישה שלנו למי שיחקור מה חייו של לוחם סומו ועד שהוא מגיע למעמדו יפתיע שהמסלול כולל גם ניגוב ישבנו של ה "מאסטר " שוב הבדל תרבות ולא יותר ! לכן תמיד זה מצחיק לי לראות אנשים מלמדים תרבות שאין להם מושג מהי לעיתים אפרופו שלא ישמע שאני מצדד במאמן ושיטת האימון שהוא מדגים למרות שגם לי בא לפעמים להכות כך תלמידים מסוימים....

מכיר אישית אך.............לא תמיד מסכים

אני מבין ומכיר בידיוק למה מתכוון אבי גם אני מזמן שהותי ביפן ולאחר מכן כצמוד למאמנים מאוד טובים חזקים וגם מורים לחיים אני חווית מצבים כאלה,למעשה מה שרואים כאן רגע מסיום מבלי לדעת את הלפני, בזמן, והאחרי , כאשר עברתי מצבים כאלה האנשים מהצד לא הבינו ולא יבינו, גם אני וגם המורה שלי תמיד ידענו מה עומד אחרי זה, ולכן היה קל יותר ,אני לא מצדיק אבל כאשר זה עם מטרה מסוימת ויש הסכמה וגבולות ידועים, אז זה אפשרי,לאורך השנים אימנתי תלמידים שהגיעו ליחידות עלית בארץ ובעולם, חלק מהאימון והתיחסות שלי אליהם היה בדרך מסוימת ובהסכמה ,זה לא קל אבל בהחלט ישים ומשרת את המטרה ,חוק אחד יש לי תמיד אני לא האעשה מה שלא עשו לי מוריי...........

floppy disk

New member
אבי, שאלה

אני מקבל את כל מה שאמרת על הבדלי תרבות, אבל האם לדעתך זה צריך להגיע גם לאגרופים לפנים כפי שהמורה בסרטון מחלק (בחינם אין כסף)?

../images/Emo18.gif תשובה

תשובתי שלילי ומה שניראה ניראה חריג אבל כפי שצוין מכיוון שאין לנו כל ידע במה מדובר יתכן וזה " שיווקי " על מנת לתת לשיטה נופח יותר קשוח מבחינת תדמית או לא ברור למה אבל ברור שמדובר במורה שיודע מלאכתו ומוכר ולכן גם אני שואל למה ובמה מדובר אבל ניזהר לישפוט אותו מכיוון שאין לי כלים לכך אישית אילו זה היה קורה לי לא חושב להייתי נותן לכך להיתפתח אבל שוב אני מערבי ונושא ערכים שונים שוב יש אומנות לחימה ויש לחימה ולפעמים אימונים הם אכזריים וניתקלתי אפילו באכזריות כלפי תלמידי סומו כחלק מהליך הלימוד אישית אני מערבי כמוך וזה מדבר אליי כפי שאליך אבל מהיכרות עם התרבות זה לא פעם ראשונה שניקלתי באימון כזה או התנהגות כזו ולכן מציע שלא נישפוט כי אין לנו את כל הכלים ופשוט למי שלא מתאים שלא יתאמן שם ומבין שזה מזעזע למי שאינו רגיל במראות כאלו , זה בדיוק כפי שלספרדי לחימת שוורים תראה נאצלת ולמישהו מתרבות אחרת כרצח חסר רחמים תרבות זה דבר מוזר ומורכב , אילו זה היה נעשה על ידי "זר " או ישראלי כן יש לי הכלים לומר שהוא "מטורף "

floppy disk

New member
תודה על התשובה

בשביל הפרוטוקול, אני תומך באימונים קשים ואכזריים, ומאמין שצריכים להיות גם מאמנים שמשחררים מכה פה ומכה שם. עם זאת, המורה הזה עושה זאת מתוך זעם, או לפחות נראה כך. מהבעיטות לבטן והמקלות לא 'נבהלתי', אבל האגרופים לפנים נראים לי מוגזמים, ומביאים להרבה יותר נזק מאשר לתועלת. וחנופה קלה אליך: הרבה יותר מעניין לגלוש בפורום בתקופות שאתה נמצא כאן כדי לחלוק מהידע והניסיון שלך :)

לגבי שפיטת נאצים ../images/Emo190.gif

נכון אין ביכולתנו לשפוט נאצים - רק בורא עולם יכול ותפקידנו הוא להביא אותם אליו ומהר כדי שישפטו בדיוק כמו שעשתה יחידת ה "נוקמים " בפיקודו של עולי גיבעון כישלון מישפטו של הנאצי דמאניוק מראה שאין צדק והחוק מערב פוליטיקה בדיוק כפי שפאריס הילטון ואוגיי סימפסון הם מעל לחוק כיום כסף קונה צדק ולכן מסכים ונכון אין ביכולתנו לישפוט פושעים נאצים וכל תפקידנו לשמש כ"משגרים" לבית המישפט במדינה שהחברה הציבורית הממשלתית של תחבורה ציבורית בחרה אוטובוסים משל תוצרת גרמניה...ורוב תנורי הבישול בבית הם מתוצרת של אותה חברה שייצרה את המישרפות....ולא חושב שחסרות דוגמאות כולל פרשיות הפיצויים של ניצולי השואה וכיצד נוצלו... אכן כיצד ניתן לשפוט אותם כשחלקנו משמש עדיין קאפו ? מי ישפוט אותם אותם מושחתים ש " שפטו " את דמאניוק ? שישתעשעו כדי לתת לנוער "חוויית " שואה וקצת "דרך ארץ ומושג על השואה " כדי שהמודעות לא תעלם...אבל בעצם כשלו וביזו את עבודתם ?

roy33itc

New member
אבי,אני חושב שדיס התכוון לאישיות של הגרמנים

שאינה ניתנת לשפיטה. עם שהאידיאל שלו הוא לחנוק אנשים אחרים בגז,בלי קשר למין וגיל או פשע,הוא עם מעוות. כנ"ל עמים שמשספים בטנים של נשים הרות או הורגים "קצת בני ערובה בגז",בניסיון להרדים טרוריסטים. (אחוזי פחת כנראה). לא פוליטקלי קורקט? בטוח,אבל אין שום דבר "קורקט" במה שאמרתי. הכול עובדות אגב. אפרופו שואה,כשכספי משלחות לאאושוויץ משמשים על פי החשד ל"ריפוד" כיסך הפרטי ולילדים שהם תלמידים מצטיינים אין כסף לנסוע לפולין,המצב באמת גרוע מבחינת הדוגמא לנוער.

אישיות ובניי אדם

כמה בני אדם אנו מכירים עם אישיות מישל עצמם ? אישיות שאינה ניתנת לשליטה על ידי מערכות או כוח ? רוב האנשים מאמצים אישיות לפי המצב ובדרך כלל לתועלתם האישית , מעטים האנשים שלא "זורמים " ( דרך אגב גם באומנות לחימה לא הכל חייב לזרום ולפעמים אפשר לשבור יד פשוט במכה של יד או רגל מחושלת מספיק תו כוח בכוח וגם זה עובד בקרב אמיתי אפילו טוב ! ) אחד המישפטים שלי מגיל צעיר היו שרק דגים מתים שוחים עם הזרם ! לצערי רוב האנשים בכלל הם כבר מתים אבל פשוט לא יודעים זאת... אני לא סולח או שוכח לנאצים אבל חייב לתקן ולומר שמה שקרה בגרמניה זו תופעה אנושית שניצפית גם במיקרים אחרים שאנשים לא רוצים לקחת צד ומעדיפים לשבת על הגדר ולהמתין במקום להילחם על אמונתם ואז זה הופך מאוחר יותר השואה ואפילו תופעות דומות התרחשו ומיתרחשות מידי יום לעמים אחרים לעם הגרמני מלמד היעילות לא היו מאפייני אישיות שונים מישל עמים אחרים האוסטרים אינם טובים יותר ולא כל שכן הפולנים ואם תירצה נוכל להמשיך.... וגם ישראל שלמרות אהבתנו אינה טלית שכולה תכלת... אפרופו בוא נשאיר לדברים פשוטים ופחות טוענים משואה כמה דובר בפורום " הלוחמים " כנגד "חוק הספורט " ? מי מוכן היה להרים הכפפה ולהילחם ? כולם מעדיפים "לצרף " כוחות ולהיצטרף ולחבור לכוחות שהם אפילו "שונאים " או לנצל כאילו "נילחמים " בחוק אבל למעשה מעבירים את הכפייה פשוט להעברת הכפייה לשליטתם... אישיות זה דבר גם מאוד מעניין וכיצד ניתן לשנות אצל רוב בני האדם את מישתני אישיותם...ימי החשמן בימי הביניים התבססו על מבני האישיות של האדם וכיצד ניתן לשלוט ולנתב אותה

אוי ואבוי !

אוי לא האוייב של האוייב שלי הוא בכלל לא חבר שלי ! למישפט זה טעות חמורה , בחר את החברים כי הם חברים שלך אל תיבחר חברים כי הם אויבו של מי שאתה שונא ראה מה קורה עם בין לאדן...אנו מגדלים "חברים " שהם אויבי אויבנו ואז הם הופכים ליהיות יום אחד "מיפלצת חסרת כל שליטה ! ראה בין לאדן , אירגון החאמס,ועוד טעויות שנובעות מתיאוריות מודיעין מוטעות מבוססות האויב של האויב שלך הוא החבר הכי טוב שלך.. כן בטווח הקצר - אסון בטווח הארוך !

ננדין

New member
אבי אתה יכול להיות רגוע ובטוח שלא ככה אני

בוחר את חברי... המשפט נכתב אך ורק בהקשר להתאגדות של חלק (לא כולם...) מהנאבקים בחוק הספורט...

למעלה